Haftasonu Kartı ve Başka bir sürü şey - Weekend Card and Many Other Things




Ne çabuk Cuma oldu! Bu hafta sadece  yarım gün şirket dışındaydım ondan sonraki iki gün ise harıl harıl çalıştım, hem şirketteki işler için hem de neredeyse 7 sayfa tutan, yaklaşık 14-15 soruluk bir röportaj için.

Bundan birkaç sene önce Stephanie Levy’nin “Creative Courage”   isimli e-kursundan bahsetmiştim burada. O kursa ilk dahil oluşumdu, ondan sonra geçtiğimiz bahar sezonunda da “Creative Courage-Spring “ kursuna katıldım. İlk kurs gerçekten dolu doluydu ve ufkumu açmıştı. 
Daha sonra Stephanie kurslarını sezonluk olarak vermeye başladı; Kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar. Her mevsimi  iliklerimize kadar hissetmemizi sağlayan bir içeriği var kursun. Farkındalığı arttırıyor. Sonbahar fotoğrafları, harika tarifler, konuk röportajları, basit kendin yap projeleri, kitap ve dergi önerileri… 


İnanılmaz aktif bir facebook grubu var ayrıca, en başından beri kursa katılanların devamlı paylaşımlarda bulunduğu bir grup bu. Ben ne yazık ki fazla aktif olamıyorum facebook’ta ama her akşam mutlaka hızlıca bir bakıyorum. Farklı kültürlerden bir araya gelmiş bir sürü harika kadın, çoğu da sanatçı... Çok hoşuma gidiyor böyle değişik şeyler görmek, okumak, öğrenmek.



İşte bu sefer de sonbahar sezonundayız ve bu kurs dahilinde benim de röportajım (ya da ne denir bilemedim) yayınlanacak. Ben kimin, neciyim, blogumu ne zaman ne için açtım, sonbaharın bana hissettirdikleri, sevdiğim tarifler, yaşadığım şehir, yapmak istediklerim, hayallerim… İki gündür fırsat buldukça yazıyorum, daha doğrusu yazmaya  çalışıyorum. Bu ingilizceyle biraz zor oluyor çünkü.

Sırf bu sorulara cevap vermek bile benim kendi hayatım ve sonbahar  hakkında düşünmemi sağladı. Sakinlemeye ihtiyacım olduğunu, etrafıma daha dikkatli bakmam gerektiğini, hissetmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım…



Gelelim Ananaslı salataya; geçtiğimiz cumartesi benim öğle yemeğimdi kendisi. Çok seviyorum değişik tarifler ve tatlar denemeyi. Bu salatayı “sisterMag”  da gördüm, hemen yapılacaklar listesine ekledim, hem kurs için de yeni bir tarif arıyordum, süper oldu anlayacağınız.  sisterMag bir dijital dergi, ne yazık ki ülkemizde şu sıralar yine bilmem hangi sebepten dolayı yasaklı bir site olan “issuu” dan takip edemiyoruz biz bu dergiyi. ( Bu devirde şu yasak konusunu da hiçbir zaman anlayacağımı sanmıyorum. Yasakların daha kışkırtıcı olduğunu, özgürlükleri kısıtladığını, farklı fikirlere tahamüllü törpülediği, tek tipliliğe sürüklediğini nasıl görmüyorlar, neyse) ( Bu post uğurlu geldi sanırım, site açılmış sonunda yaşasınnnnn. 20.09.2014) Onun yerine eğer iphone ya da ipad’iniz varsa buradan uygulamasını indirebilirsiniz. Bu sayısında Sevgili Silvia’nın harika paper cut’ları da var sırf onlar için bile eğer fırsatınız varsa indirin bakın bence bu dergiye.


Kısaca tarifi de vereyim zira çok uzadı bu yazı;

Malzemeler;
1 kutu ananas konservesi ( Ben tazesini kullandım)
2 küçük salatalık
½ beyaz soğan
Bolca taze nane yaprakları
1 yemek kaşığı konserve ananasın suyu ( Ben ballı limonlu hazırladım bu suyu)
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz ve pul kırmızı biber (Ben kırmızı biber kullanmadım)

Hepsini bir güzel karıştırıp hop hop yiyoruz. Ben tatlı ve tuzluyu bir arada yemeği çok sevdiğimden hoşlandım bu salatadan. Canlılık veriyor, çok da faydalı… Sever misiniz bilmem ama belki denemek istersiniz.

Haftasonunuz neşe içinde, güle oynaya geçsin…




I was very busy this week as usual but this time, I've prepared an interview for Stephanie's e-course which called "Creative Courage Autumn" beside my ordinary office works.

I had mentioned here about Stephanie Levy's e-course a few years ago. It was her first e-course and I've been so delighted to attended it.  It was a great guide for me, actually still it. Then,  Stephanie has prepared e-courses separately for each seasons. It was a great idea.
I've been involved this wonderful community last spring season again. It was an amazing experience for me. It absolutely provides awareness.

Creative Couragee-course is an international online course full of colorful, seasonal activities, motivational projects and  inspirational interviews with some successful artists, writers, designers, coaches and crafters who are thriving.

It has also a private Facebook group, it has been still going strong since the first e-course.  It has been a joy to see what everyone is collecting and noticing each season from all corners of the globe. Unfortunately I am not an active Facebook users because of my works but I'm trying to look at it every evening as best i can.

Let's talk about the pineapple salad. I found this recipe while I'm searching something new for sharing it with on Creative Courage Facebook Group in sisterMag. It is a digital magazine which I like so much. You can find it here and especially this issue is great because, there are many amazingly wonderful illustrations by lovely Silvia.

Ingredients;
1 can pineapple chunks in 100% pineapple juice ( I’ve prefered fresh pineapple)
2 cucumbers
½ white onion
1 cup fresh mint leaves
1 tablespoon pineapple juice, reserved from the canned pineapple ( I’ve prefered honey and lime juice)
1 tablespoon lime juice
2 tablespoon extra-virgin olive oil
¼ - ½ teaspoon crushed red pepper flakes ( I didn't use)
¼ teaspoon sea salt

Gently stir together all ingredients in a large bowl and eat with pleasure: )


Have an amazing and cheerful weekend.







20 yorum :

  1. söylediğin herşey ilgimi çekti,kurslar dahil,
    ancak anlamadığım bi nokta var,ingilizcen sahiden kötü mü? o zman bu kursları nasıl aldın?
    benim ki kadar kötü olmadığından olabilir?
    sevgiler
    çok çok tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap için kusura bakma:(( Ancak fırsatım oldu bu hafta...
      İngilizce konusunda bıraksan sayfalarca anlatabilirim:)) Ben çok geç başladım ingilizce öğrenmeye, ne hazırlık okudum ne de okulda gördüm, hep kendi çabamla.. Şimdi işimi görecek kadar biliyorum, okuduğumu anlıyorum, yabancılar ile yazışabiliyorum ama çok da hata yapıyorum, bir kere konuşma konusunda çok yetersizim, çünkü hiç fırsatım olmadı, yurtdışında çok bulundum ama uzun süreler kalmadım..
      Yani kurslarda verilenlerin büyük kısmını anlıyorum ama zorlandığım da çok oluyor:) Çalışıyorum işte hep daha iyisi için...

      Sil
  2. merak ettim bu lezzeti. Damak tadıma uymaz gibi geliyor ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz bize ters ama değişiklikleri de denemek gerek, ya güzelse değil mi:)) Hayat kurallar koymak için pek kısa:)

      Sil
  3. Bu aralar ben de taktım ananasa :) herşeye katasım geliyor. Bu hafta sonu Ananaslı bir tart yapmayı planlıyorum! Afiyet, sağlık olsun.

    http://mintracik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ananaslı tart mı!!! ahhh harika olur ama bana tart deme, iki hafta üst üste yaptım ve tam bir felaketti...

      Sil
  4. Ne zamandır girer çıkarım buraya , ilk defa yorum yazıyorum hayret.Çok başka bakıyorsun sen herşeye, okumak çok keyifli.Bir iç açılması , ferahlık , huzur hissi..Salata da güzel görünüyor, ama maalesef damak zevklerimiz farklı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim, ne güzel şeyler yazmışsın... Damak tadı olayında da haklısın benimkisi biraz fantaziye kaçmak oldu:)) Babama yapsam beni evden kovar yani o derece...

      Sil
  5. Bu röpörtajın kolaylıkla üstesinden geleceğine inanıyorum Ayda umarım her şey gönlünce olur.. tarifi ise hemen not ettim benim için güzel bir detoks salatası olacak neşeli hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detoks salatası!!! evet yaa doğru isim bu.. Gerçekten çok fresh ve canlandırıcı bir salata, ben geçen gün yine yaptım birde içine küçük çekirdeksiz siyah kuru üzüm attım, karman çorman oldu ama oldu:))

      Sil
  6. ayda çok şık kareler, yeşil çatala bayıldım, örtünün oyalarına...sevdiğim sayfalardan biride senin sayfan, renklerin her zaman ki gibi canlı ama elit ....

    YanıtlaSil
  7. Ananasa bayılırım.Denemek lazım.Afiyet olsun sevgili Ayda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam soğan biraz ters ama beyni sıfırlayıp, tatları unutup öyle yemek lazım:)) Hani bir olaya başka bir pencereden bakmak gibi:)

      Sil
  8. yok salatadan girmeyeyim konuya da, peçete, tabak ve çatal tek başına bir post olurmuş zati. Ben asıl teşekkür edeyim bu e-kurslardan hiç haberi olmayan biri olarak:)
    VE
    kırk yıl köle olunacak kıvamda bilgilendirmelerin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Estağfurullah, bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana!!!

      Sil
  9. Hello my dear! Thank you so much for speak about Stephany and her e-courses. I'm always looking for improve myself, my photo and styling... Find motivation and compare with other women. Maybe organize better my time... You work and you do a lot of things at the same time! :)
    I admire you!
    Not for last... Thank you for the mention! ♥ I almost finished my super work... I'm a bit tired... But I can't wait to see the result!
    Good night and see you soon!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You should follow Stephanie, She is amazing like you:))
      And I also can't wait your last super work!!! I'm sure I'll love it so much as usual...
      Loves...

      Sil
  10. I love your weekend cards Ayda :) It's such a great idea for post and your photos are always very inspiring and beautiful :) I'm also happy to find about the course! Best, Aga

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...