Süper bir yarışma var koşun - A competition in Turkey




Şimdi size süper bir instagram yarışmasından bahsedeceğim. Tchibo Türkiye tarafından düzenlenen ve 5 hafta boyunca sürecek olan bir yarışma bu; “ Cafissimo Renkleri Hayatımızı Tatlandırıyor”…

5 hafta boyunca Tchibo’nun Cafissimo kapsüllü kahve makinasına özel üretilen kapsüllerinden seçilen 5 farklı renk her bir haftayı temsil edecek.  Haftanın renginin baskın olduğu fotoğraflar instagramda haftanın hashtag’i ile paylaşılacak ve her haftanın birincisi bir Cafissimo Kahve makinası kazanacak.
Ne harika değil mi!!!

Şimdi yapılması gerekenleri adım adım yazıyorum ki bu fırsatı kaçırmayın;

1- Yarışmaya katılabilmeniz için instagram hesabınızın olması gerekiyor,

2- İnstagramda @TchiboTurkiye hesabını hemen takibe alıyorsunuz ki haftanın rengini ve kimin kazandığını öğrenin.

3-Fotoğraflarınız haftanın renginin baskın olduğu bir fotoğraf olmalı. Mesela bu haftanın rengi Cafissimo Kırmızısı, neymiş; gözünüz her yerde kırmızıyı arayacak! Hayatın içinden her türlü kare olabilir, manzara, dekor, lifestyle, yemekler, meyvalar… artık gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.

4-Fotoğraflarınızı haftanın renginin hashtag’i ile paylaşıyorsunuz. Bu hafta için” #cafissimokırmızısı “

5- Son madde ise sadece öneri; aralarında benim de olduğum, eminim çoğunuzun zaten tanıdığı ve  gönderdiğiniz fotoğraflar arasında birinciyi seçecek olan 4 harika bayanın instagram hesapları; @secdus , @smilenaworld , @ancienm ve @zeinepuu …  Öyle güzel fotoğrafları var ki her birinin, öyle güzel şeyler yapıyorlar ki, ben büyük bir keyifle takip ediyorum  onları…

İşte bu kadar…



Bu arada benim bu projede olmamın iki ana nedenini size anlatmak istiyorum, birincisi tabi ki kahve tutkum.  İşin içinde kahve varsa gerisi teferruat gibi bir şey : )

İkincisi ve en önemli sebebi renkler. Şu geçtiğimiz hafta sonu bile o kadar çok şey öğrendim ki renkler hakkında… Fotoğraf çekerken birden bıraktım kamerayı falan oturdum renk derecelerini, birbirleri ile etkileşimlerini araştırıp okumaya başladım.

Bir kere şunu anladık ki kırmızı kesinlikle benim rengim değil ve fotoğraflaması çok zor bir renk. Turuncunun da ondan kalır yanı yok. Sıcak renkler oldukları için beyaz ayarını yaparken çok zorlanıyor insan, ya da ben zorlandım bilmiyorum! Ama bu sayede fotoğraf makinesinin hiç bilmediğim ayarlarını, kullanmadığım tuşlarını fark ettim. Ortaya daha iyi bir şeyler çıkartabilmek için kurcaladım da kurcaladım makineyi. Tabii ne yazık ki, sadece 2 günüm olduğu ve bunları çözmem epey zamanımı aldığı için, öğrendiklerimi ancak ilerideki fotoğraf çekimlerinde uygulayabileceğim: )

Size kesinlikle şunu tavsiye ediyorum; eğer gerçekten fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu yarışma sizler için de büyük bir fırsat.  Haftanın renginde objeleri toplamak ayrı bir zevk, evin içinde gözler direk o rengi arayarak dört dönüyor, sonrasında da fotoğraflarını çekerken hangi renk ile en rahat çalıştığınızı, hangisinin sizi mutlu ettiğini, renginizin gerçekte ne olduğunu anlıyorsunuz.

Hadi şimdi doğru instagram’a…

Haftanız harika geçsin…



This post is about an instagram competition who organized by Tchibo Turkey. Unfortunately, an organization that only applies to people living in Turkey. Will run for five weeks and each week will have a color. Colors to be selected from Tchibo coffee capsules.
This week's color is RED.

I would like to say that, red is definitely not my color. It was very difficult taking pictures of red objects but thus I learned more about colors and my camera settings...


Have a wonderful week...






10 yorum :

  1. yine yaptın yapacağını:) kırmızıya yetişemem,bitirmem gereken çok şey var ama diğerlerine yetişirim belki..iyiki varsın,sayende nasıl besleniyorum bi bilsen...

    YanıtlaSil
  2. Haklısın kırmızı çekmeyi bende hiç sevmiyorum, gözümün önünde duran şeyden bambaşka bir şey çıkıyor ortaya. Ama seninkiler harika olmuş .. Yarışmaya katıldım tabi ki :)) Ama asıl önümüzdeki haftaların renklerini bekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler :) Süper, takip etmesi bile zevkli olacak, yalnız bir küçük hatırlatma, yapılacakların 2. maddesinde TchiboTurkiye'nin h si düşmüş ;)

    YanıtlaSil
  4. Benim gönlüm sende...
    Hafta sonu değil haftalar boyu kurcalasam yine çözemem ben makinemi zaten çözmekten de vazgeçtim. Elimin altında fotoğrafları National Geograficde yayınlanmış Atilla amcam var (http://www.ethnotraveler.com/2011/05/the-lensman-of-ankara/) Yine de üşeniyorum:(
    Bu arada bana bir ipucu verdi. "bırak beyaz ayarlarını falan fotoğrafın makbul olanı doğal ışıkta çekilendir " dedi . Keşke sizi tanıştırabilsem ,o kadar bilgili ki... Derya deniz gibi.
    Neyse ben şimdi gidip senin fotoğraflarını bulayım orada . Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
  5. Harikaaa.. herkese başarılar o halde;)

    YanıtlaSil
  6. Harika gerçekten .. Kırmızın her tonu ayrı güzel..İçim açıldı yine yeniden.. Katılan herkese başarılar..

    YanıtlaSil
  7. Aydacım ben de aldım nihayet Fotoğraf makinası.Bol bol okumam lazım notlarını ve tabi bol bol fotoğraf çekmek lazım ve işte bu zaman isteyen sabır isteyen birşey.İnşallah güzel kareler yakalarım.Hatta şimdi bloğa yazdım acemiliğimi ve ilk fotoğraflarımı.Bakalım ileri ki zaman da bende nasıl bir gelişme olacak.Şu yarışmayı instagramda gördüm ama senin jüri üyeliğini şimdi öğrendim.Ne diyeyim harikasın yine...

    YanıtlaSil
  8. bayıldım bu yarışmaya ♥

    YanıtlaSil
  9. Haberi okur okumaz bir fotoğraf paylaştım :)) Yaratıcılık için birebir motivasyon bu tip yarışmalar...

    YanıtlaSil
  10. Beautiful Ayda, I started myself making a 'study in colors' to exercise feel more confident working with them.

    I like red a lot, it's my sign color, aries.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...