İnstagram ve Diğerleri...





Her şey ne kadar çabuk değişiyor, karşı koymak imkansız, bir bakıyorsunuz içindesiniz olayın. Eskiden, eskiden derken 4-5 ay öncesine kadar hemen hemen her haftasonu fotoğraf makinam ile evin içinde dört dönerdim.  Şimdilerde ise cepten fotoğraf çekmek ve onların üstünde oynamak, kesmek - biçmek, filtreler uygulamak en büyük zevkim.

Instagram ise tam bir hazine. Dünya elinizin altında. Yeni kültürler öğrenmek, yeni yerler görmek, dünyanın bir ucundan kar manzaralarına bakarken,  diğer tarafta sahilde çocukları ile keyif yapanları izlemek...
Benim gibi meraklı biri için inanılmaz bir kaynak. Bazen dalıyorum birinin profiline, oradan onun listesindekilere, bütün akşamımı onlara geçiriyorum. Ne yiyorlar, ne giyiyorlar, nasıl yaşıyorlar, sevdikleri renkler, gittikleri yerler… Film gibi izliyorum yani.

Bunca zaman Amerikan filmleri ile büyüdük. En iyi bildiğimiz kültür onlarınki. Hollanda ya da Norveç’ten kaç film seyrettik düşünsenize? Bilinmeyenin çekiciliği anlayacağınız...

Bence instagram gibi twitter gibi sosyal paylaşım ortamları tabuları yıkıyor. Gözünüzde büyüttüğünüz, çok ünlü birinin de sizinle aynı şeylere mutlu olduğunu, aynı şeylere üzüldüğünü görmek, ya da ne bileyim, hayranı olduğunuz bir yazara anında ulaşıp soru sorabileceğinizi bilmek hepimizin insan olduğunu hissettiriyor.
İçindeki nefreti, karamsarlığı kusanları, tek meziyeti eleştirmek olanları ve başkalarının mutsuzluğu ile beslenenleri saymıyorum tabiki…

Unutmadan, bir çok kişi instagram’da kullandığım uygulamaları soruyor şu sıralar, ben de buradan paylaşmak istedim. İşte karşınızda instagram hesabım (buraya bir tık) ve telefonumda yüklü uygulamalar;  Rhonna Designs, Whitagram, InstaFrame, FotoRus ve VSCOcam.  Hadi iyi eğlenceler…

Ha bu arada hazır konu internetten açılmışken  #internetimedokunma


How quickly everything is changing , it is impossible to resist. until 4 or 5 months ago, my camera was my best friend.  I used to play with it, during  every weekends. But now,   my cell phone is like a part of my body. I love taking photo, playing on it with some applications and apply filters... It is my greatest pleasure nowadays...

Instagram is a complete treasure. The world at your fingertips. Learning new cultures, seeing new places, while looking at snow landscapes from one end of the world, on the other side you can see people who enjoy the beach with their kids...

It is an incredible source. Particularly for enthusiasts who want to learn new cultures.
Sometimes I'm a dive to someone's profile , I'm looking at their all images my whole evening. What they eat, what they wear, how they live, their favorite colors... so I'm watching them as a film.

Many of us have grown up with American movies, more or less we have an idea about their culture. Imagine! how many movies have you watched from the Netherlands or Norway?
We should feel ourself very lucky that We can learn whatever we want from internet.

Before I forget, a lot of people are asking me applications which I use at the moment on instagram.
I wanted to share them here;  My instagram account ( please click here) and Applications; Rhonna Designs, Whitagram, InstaFrame, FotoRus ve VSCOcam



Enjoy…






17 yorum :

  1. Very beautiful pictures.
    Greetings
    Evelyn

    YanıtlaSil
  2. başka dünyalar ve seyredilen filmler konusun da tespitin çok doğru... son dönem çok dikkat ettiğim bir durum film seçerken ülke filmi seçiyorum aynı coğrafyadan 2-3 filmi ardı ardına izleyip orada insanlar nasıl yaşar farkında olmaya çalışıyorum. instagram a gelince ? bilemiyorum cep telefonunu hayatımdan çıkarmaya uğraşırken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk tercihim Fransız ve italyan filmleri, en basitinde bile bir duygu var.
      Cep telefonunu hayatımızdan çıakrtma olayını bence biraz geçtik.. hayat değişiyor, be bazı şeyler de kaçınılmaz oluyor...
      Abartmamak kaydıyla ben her türlü yeniliğe açığım yani:))

      Sil
  3. Şu an her bilinmeyen şey gibi, öyle uzak ve hatta korkutucu geliyor ki bana, sorma..Denesem acaba? Yapabilir miyim ki? "help"i varsa kesin yaparım, bütün bilgisayarla ilgili uygulamaları "help" sekmelerini kurcalayarak öğrendim ben:))..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bense hiç bakmam help sekmelerine , yanlışlıkla tıklasam da sinir olurum kendime zaman kaybediyorum diye. Ben direk her tuşa basarım. Her adını denerim. bozarım ama balıklama dalarım. Instagram sanırım en kolay ve kullanışlı uygulama, eğer akıllı telefonun varsa, hiç korkma derim..

      Sil
  4. Artık bu kadar yaygarası kopunca, uzun süre dirensem de sonunda instagrama bende girdim...Aslında abur cubur yiyip biten keyifli bir atıştırmalık gibi geliyor bana... Yolluyorsun bitiyor ve gidiyor..Ama bloglarımız öyle değil..Daha bir emek veriyoruz, çektiğimiz fotoğrafalara daha bir özen gösteriyoruz, sürekli öğrenmeye çalışıyoruz ve bence çokta kalıcı oluyorlar.... Senin instagram fotoğrafların bir harika olsa da, bloğunun tadı bambaşka Sevgili Ayda, yeni çocuğa kendini çok fazla kaptırıp eskisini aman ihmal etme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarla instagram kesinlikle aynı kulvarda değil, onda hem fikiriz, kıyas bile kabul edilemez. Benim yukarıda vurgulamak istediğim, bilgiye ulaşmanın yeni kültürler öğrenebilmenin her geçen gün çok daha kolay olduğu, şanslı olduğumuz, ve tabiki ben teknoloji ile ilgili her şeyi seviyorum o ayrı. Oynamak hoşuma gidiyor ama buraların yeri ayrı:)

      Sil
  5. Nasıl güzel anlatmışsın! Budur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Duygularınıza tercüman olabildiysem ne mutlu bana efendim....

      Sil
  6. I know! I am the same, I used to go everywhere with my large bulky camera and now I only use the cell phone!

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle katılıyorum, tüm sosyal mecralar bir yana bence instagram diğer yana, bu kadar yaratıcı bir ortam ve bu kadar yakınınızda, çok büyük bir şans.. buarada aynen foto mak ilemden düşmezken şimdi hep telefon :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde gelişiyoruz ama ister telefonla ister fotoğraf makinasıyla, önemli olan görmek, güzele ulaşmak, bu bir şekilde hayatımıza yansıyor.

      Sil
  8. I'm the same! Absolutely love instagram, completely neglect my camera. Your pictures look lovely, I'll look you up!

    YanıtlaSil
  9. merhabalar size bir şey sormak istiyorum, öncelikle i phone kullanıcısı mısınız bilmiyorum ama yine de sorayım :) fotoğraf makinemle çektiğim fotoğrafları i phone ile instagramda paylaşamıyorum:( çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım maalesef bildiğiniz bir yol varsa ve beni aydınlatırsanız çok çok mutlu olacağım sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben genellikle instagram'da telefonla çektiğim fotoğrafları kullanıorum, hatta artık iphone'la çekip düzenlemek fotoğraf makinasından çok daha hoşuma gidiyor.
      Fotoğraf makinasından fotoğraflarını iphone Itunes ile aktarabilirsin. Ben aslında çok çok az kullanıyorum itunes'u, illa birşey paylaşacaksam fotoğraf makinamla çektiğim, onu kendime mail atıyorum, sonra telefona kaydedip paylaşıyorum:)
      Umarım işine yarar.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...