Haftasonu Kartı




 
 
Gittikçe kendime kızmaya başladım. Alık alık fotoğraflara bakmaktan, devamlı yapılacaklar listesi yazmaktan icraata geçemez oldum. O kadar çok fotoğrafa bakıyorum ki gözlerim fırdolay dönüyor ( “Fırdolay” da teyze kızının lafı, şu sıralar evde her şeye fırdolay diyoruz… “Evi fırdolay temizleyelim… Maşallah sofrada ne var ne yok fırdolay süpürmüşsün”… gibi. Cümle içinde kullandım ki anlayın diye: ) )
Akşam evde hah diyorum yarın şunu yazayım, şu fotoğrafları düzenliyeyim blog için… sonra işin arasında bir dalıyorum bloğun tekine akşama kadar çıkamıyorum içinden. Bugün de ne tekim öyle oldu. Bir de saçma bir inat, eğer beğenirsem bloğu ile de  başa kadar gideceğim. Aman diyeyim görmediğim bir şey kalmasın… O bloğa bakarken bir şey görüyorum, mesela bir kumaş parçası, bir kitap, bir yastık, bu sefer başlıyorum ben bunu nerde görmüştüm, ya da nereden almış, gibilerinden araştırmaya, diyelim kumaşı buluyorum bu sefer kumaşı dizayn eden kimmişe kadar gidiyorum. Artık öyle oldum ki bir blogda gördüğüm kumaş parçasından onun kime ait olduğunu hopadanak söyleyeceğim  neredeyse…
Sonunda bir patlama bekliyorum ama umarım iyi bir şekilde olur, yoksa patlama infilaka dönüşürse halim harap, hababa hubaba diye dolanırım etrafta…
Sözüm ona dün akşam kendi kendimi gaza getirdim. Önümüzdeki günler az uyuyup çok iş yapacağım. Yoğun bir tempoya girip uyuşukluğu atacağım üstümden. Dikmek istediğim bir yığın şeyi dikeceğim, sonra yılbaşı için süsler yapacağım, fotoğraflar çekeceğim, bilgisayar başında akşamları yine eskisi gibi zaman geçirip şu lightroom programı ne menem birşeymiş anlayacağım.
Çoook çalışmam gerek çoooookkkk…
Size de gönlünüze göre bir haftasonu diliyorum efendim…

 I'm very angry with myself in these days. I want to do a lot of things but I
When I find a little bit break at the office or at home, I can not stop looking at the photos on blogs, pinterest or flickr...
But I am determined. I made ​​a promise to myself yesterday evening. I will do everything in my "to do list"... I want to sew a lot of things, to do something for the christmas decoration and take photos...
I have to work a lot: ) We'll see...
In the meantime, I wish you have a wonderful weekend.
 
 
 
 
 

50 yorum :

  1. Nohutucuğum özlüyorum ben seni daha sık görmek istiyorum seni yazılarını yaptıklarını beğendiklerini özletme kendiniii...öptümmm

    YanıtlaSil
  2. Al seni vur bana :))
    Patlamışsın ayol daha ne patlaması, fotolar şayane, fırdolay olmaya değer yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Fırdolay olalım derken hasta ettik kendimizi

      Sil
  3. İnan bana, yazıdaki hemen hemen her cümlede kendimi buldum.
    Çünkü günlerdir haftalardır yakınıp durduğum, ağzıma doladığım cümlelerdir benimde.
    "Artık herşeyimi düzene sokmalıyım, sabahları çok erken kalkıp, güne erken başlayacağım, blog için şöyle şöyle yapıcam, fotoğraflar için şunları yapıcam,dikilmeyi bekleyen yığınla kumaşı artık düzene sokacağım, vs..."
    Ya Hu hiç mi bir gıdım ilerleme kaydedemez insan!

    Neyse sevgili nohut, can damarımdan vurduğu için yazdıkların, çenem gene düşmeye başladı.
    Daha fazla senin de başını ağrıtmadan, güzel mutlu huzurlu bir haftasonu diliyorum tatlısı.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Herkes aynı dertten muzdaripmiş meğer... Taa geçen sene yılbaşı öncesi çektiğim fotoğraflardan kat bastıracağım dedim hala istediğimi yapabilmiş değilim. bir türlü bir konuya odaklanamıyorum. Kfada binbir şey ve hiçbiri de tam değil...
      Neyse kabullenmek gerek sanırım, ne de olsa yanlız değilim..

      Sil
  4. Nohutçum ben de dediğin gibi oluyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamlı birşeylerle ilgilenmek istiyorum, şöyle koltuğa boş boş oturup keyif yapamıyorum hep birşeyler yapmam gerek modunda dolanınca da ortaya birşey çıkmaz tabi:)

      Sil
  5. az uyumayı hıcbır zaman beceremedım ben. az uysam yorgunluk kalbıme vuruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir ara çok güzel tutturmuştum düzeni, akşam 2 de yatıp sabah 7:30 da kalkıyordum. Epey bir gitti böyle ama sonra yetmeme başladı yine:(

      Sil
  6. ben de benzer durumdayım bu aralar. bit türlü zaman yetiremiyorum. yapılacaklar listesi bitmiyor bitemiyor.koştur koştur yaşıyorum ama zamanı da verimli kullanamıyorum napcaz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir birsem ne yapacağız... Dün epey düşündüm, dedim birşeyden başla, seç birini, hiçbirşey yapamamaktan iyidir bir şey yapmak ve iki tana mama önlüğü diktim.. Ne işe yarayacak bilmem:))

      Sil
  7. Ben de okuldan zaman bulamıyorum.. Hep diyorum "Şunu yapmalıyım, şuna da göz atsam, şunu da bi ara okumalıyım..." Ödevler, yazılılar falan.. Tatili bekliyorum mecburen :)
    Ama bence sen bir "maşallah"ı hak ediyorsun yani.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günlerinin kıymatini bil kesinlikle... Tatili beklemek bile bir ayrıcalık, okul bitince 1 günlük izin bile öyle değerli olacak ki.

      Sil
  8. yes I feel the same. I would like to be making but find myself on the computer instead! it's difficult to work between the two. Good luck, Heather x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I want to sew a lot of things and in the same time I want to look at all blogs, pinterest and flickr images... We should not sleep :)

      Sil
  9. Aynı inat bende de var; yani beğendiğim bir blogun başına kadar gitme durumu..İçim rahat etmiyor ne yapayım ;)Yazıların da blogundaki fotoğraflara bakmak kadar keyifli.
    Keyifli hafta sonlarııı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bloğu başta sona gezdin mi sahibi hakkında, onun gelişimi, zevkleri hakkında epey bilgi sahibi olabiliyor insan. Farklı kültrleri, aileleri, insanları tanımak çok hoş.
      Bu arada çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Aynen biliyor musun..tek fark ben bir bloga takılacak kadar vakit bulamıyorum sadece şunu da yapayım, fotoğraf çekeyim, biraz boyama yapayım, oturmak yok hadi bakalım biraz da photoshop öğreneyim derken gece oluyor ve bişey yapamadan yatıyorum. Ertesi gün yine aynı iç sesle uyanıp tüm gün kendimi yiyip bitiriyorum. Bir işi en iyi yapabilme kapasitesi yüksek birisin ve kendinin farkındasın, bunu bilip bişey yapamamak en kötüsü bilirim :)) Bide yabancı bloglarda neler yapıyorlar, ben alık alık bakıyorum gıcık oluyorum kendime :))

    Bu arada sen bu fotoğraf düzenlemeyi nasıl yapıyorsun? photoshop öğrenmeye çalışan biri olarak tavsiyen var mı ?? :))

    Amma yazdım yaww ...

    musmutlu haftasonları :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel ifade etmişsin ki.. Evet bir çok şeyi belki bir çok kişiden daha iyi yapabileceğini biliyorsun, yöntem biliyorsun, daha iyi olabilir, daha fazla zevk alabilirsin yaptıklarından ama zamanın yok.
      İşte sıkıntı bu... Eskiden olsa uyumam şu photoshopu hatmederdim ama yok, sanki öcü:)) açamıyorum bile, bulaşmaktan ve hakkını verememekten korkuyorum.

      Ben picassa kullanıyorum. Ama photoshop ya da lightroom öğrenmek gerek picassa çok yetersiz.

      Sil
  11. :)heh işte aynı bende böyleyim,oysa yazcak okadar çok şey varkii
    yeni dekorasyon yapmıştım daha onları fotoğraflayamadan yenilerini yapmaya düşünmeye araştırmaya başladım:)
    inceleyip beğendin siteleri de yaz bize de bende hiç çıkamayım ordan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Pinterest tam bir cennet, bir fotoğrafı görüyorum bu kimin diyorum, oradan onun bloguna gidiyorum sonra haydaaa gün bitti:)
      Ama bundan sonra eer kendimi çekip ayırabilirsem yazarım hangi blog beni benden aldı:)

      Sil
  12. Zaman az yapacak iş çok.. ben de deliye dönüyorum düşündükçe.. şimdi örgü örmek istiyorum, böyle kış havası ne güzel diyorum ama sonra aklımda bir patchwork fikri var, çok hoşuma gidiyor yok ya zamanımı oraya vereyim diyorum, sonra yok yok kitap okuyayım diyorum, ya da aaa yazamam o zaman diyorum, çünkü çok zaman var, en son hiçbirini yapamıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman o kadar kıymetli ki neye harcayacağımızı bilememekten elimizden gidiveriyor:)
      Birini seçmek gerek ama birini seçiyorum o zaman da mutsuzum aklım yapamadıklarımda:( Hele de yaptığım şeyin sonucundan memnun kalmazsam, vay efendim boşuna harcandı zamanım diye bir de surat asıyorum:)

      Sil
  13. İyi ki de uzun uzun uzun yazdın Nohutcum:)Senin yazılarını okumak ve sitende gezmek benim en keyif aldığım şeylerin başında geliyor çünkü.Öyle güzel anlatıyorsun ki herşeyi , okurken gözümün önünde Kaş fotoğraflarındaki halin belirip konuşmaya başlıyor birden:)O kadar yakın hissediyorum yani seni:)
    Her gün kalkar kalkmaz ilk iş bakıyorum Ayda da ne var ne yok, yazı yoksa seçiyorum geçmiş günlerden bir tanesini okuyorum da okuyorum,ordan oraya ordan oraya derken bütün yazılarını hatmetmişim bile:)
    Artık fırdolay postlar hazırla bize de biz de keyiflene keyiflene okuyalım bence:)
    Sevgilerle
    Arzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzu, ne güzel şeyler yazmışsın, bir yandan sevindim bir yandan da stres oldum:) Hadi ben hemen bir post hazırlıyayım bari falan dedim içimden:)) Umarım hep beğeneceğin şeylerle karşılaşırsın burada.

      Sil
  14. Bu kurabiyeleri hatırlıyorum, tarçınlı zencefilli :))

    Sevgili nohutcuğum, anlattığın hal ise aynı ben! Beyaza boyamak istediğim masa, düzenlenecek perde, dolap, odalar!...
    Tüm bunlara iki minik kızımı da eklersem işin içinden hiiç çıkamayacağım sanırım!! :( :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off hem de iki kız olunca ben hiç sesimi çıakrtmıyayım:) Ne desen haklısın...

      Sil
  15. I feel the same my friend. I have so many projects I would love to do, but when I have some free time I spend enjoying beautiful photos & work done by other people at pinterest, flickr, tumblr, and other blogs.
    I need to have more discipline :)

    Have a wonderful weekend sweet Ayda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We understand each other very well:)

      Thanks Dear Regina.

      Sil
  16. There is so much I want to do too my friend....this Christmas joy is catching up to me. Have a very creative and inspiring weekend. xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. This weekend was better than predecessors:)
      Thanks...

      Sil
  17. Bu modda olan tek ben değilmişim ne güzelll:) ben kendimi motive ettim 1 haftadır runner için akşamları oturuyorum, İç ses yat diyor ben hayırr çalışş diyorum ve kazanıyorum. Çok çalışalımm bencede çokkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah işte ben de böyle tek bir işe odaklanmak ve o bitene kadar uğraşmak istiyorum:)

      Sil
  18. Bu karelerin hepsini hatırlıyorum.
    İyi haftasonlaru Nohutum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çabuk geçti şu 1 yıl değil mi??? Ben de onları çektiğim günü çok iyi hatırlıyorum, evi birbirine katmıştım, ayy ne zor gelmişti sonra toplamak...

      Sil
  19. Off o nasıl bir ruh haliymiş ki öyle :)Lightroom neymiş ya hu ben de merak ettim şimdik, hemen araştırayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lightroom da bir fotoğraf düzenleme programı, ben de daha yeni yeni meraklanmaya başladım. Uzun zamandır hep karşıma çıkıyor ama daha photoshop bilmeden başka bir programa merak salmak da saçma diyordum ama daha kolay diyorlar... Bir bakacağım ben de..

      Sil
  20. Benzer şeyleri yaşıyorum seninle Ayda, bişiye takılıp kalma ve evde yemek bulamama sonra aman olsun deyip kaldığım yerden devam etme de diyebiliriz buna:) Mutlu haftasonların olsun

    YanıtlaSil
  21. Biri beni anlattı sanki.
    Burcunuz nedir?

    YanıtlaSil
  22. Az uyuyup çok iş yapmak her zaman istediğim şey :) Üç gün başarırsam ama dördüncü gün bir yerlerde bayılıp kalıyorum :)) Mesela dün sabaha karşı 5' ti yattığımda, 10' da uyanayım dedim, nasıl olduysa 09.45' te uyandım, tekrar uyuyacaktım, kendimi sürükledim yataktan :) Şu an iyiyim, uyku durumundan yana şikayetim yok ama yarın bunun bana geri dönüşü pek hayırlı olmayacak, biliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden ben de sabahlardım bilgisayarın başında, hele internetin yeni yeni evlere girdiği dönemlerde o kadar çok kurcalardım ki habire bozardım birşeyleri. Şimdi maksimum 2 ye kadar oturuyorum ekran başında. Eğer yaptığım, öğrendiğim deydiyse o kadar saat başında kaldığıma hiiç uykusuzluk çekmiyorum, ama memnun değilsem yorgunluk çöküyor, heyecanımı kaybettiğim için:))
      Fiziksel yorgunluk uyursun geçer, aman gönül yorgunluğumzu olmasın diyelim:))

      Sil
  23. Ayda, hi again! These months I'm very busy, and I'm not hava all the time I would like it. Today I have made a new post on Feltia (I needed it!) I've been reading your posts and looking your wonderful images, are so beautiful! Congratulations for your sewing workshop!

    YanıtlaSil
  24. Selam,
    herkeste aynı problem var galiba, kaldı ki ben zaten gunde max 5 saat uyudugum halde yetişemiyorum .( Buarada senin lightroom programı kullanmaya pek ihtiyacın yok sanki?? oldukça aydınlık zaten fotolar, hhatta ben de bunun için bir mail atmak istiyordum sana, nasıl yapıyorsun diye çünkü henüz lightroom programı satın almadım ama netten baktıklarımda hep referans o çıkıyor ...:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben picassa kullanıyorum ama yetersiz ve fotoğrafın kalitesini bozuyor, o yüzden ya lightroom ya da photoshop öğrenmek istiyorum... Bakalım hayırlısı.:)

      Sil
  25. Kesmek, dikmek (keçe) ve işlemek (etamin) fiillerinden öteye geçemiyorum ben de, kitap, gazete, dergi okuyamıyorum mesela :( İçim gidiyor halbuki ama şükür senin kadar inatçı değilim :)
    Senin fotoğrafların gibi fotoğraf çekmek istiyorum dedim son yazımda, vaktin varsa okursun belki :)
    iyi hafta sonları diyemedim ama inşallah iyi geçmiştir :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...