Habere bak! Kitabım çıkıyor! - Such a news! My book is coming out!




Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemedim. Uzun zamandır bu yazıyı kafamda kurgulayıp duruyor, ama bir türlü başlayamıyordum.  Arkası arkasıya yaşadığımız kötü olaylar nedeniyle erteleyip durdum bu güzel haberi. Bir çoğunuz biliyor, bilmeyenler de belki tahmin ediyordur, ben yaklaşık bir yıl pek şirin bir kitap projesi üstünde çalıştım ve sonunda kitabımı ellerime almama çok çok az bir zaman kaldı.

Bebekler için Sevimli Dikişler”   işte benim ilk kitabımın adı.




Bana bu harika fırsatı veren, hayatım boyunca unutamayacağım deneyimi yaşatan, kitabı her elime aldığımda yandan yandan gülümsememi sağlayacak olan yayın evi, hepinizin yakından tanıdığı Tuva Yayıncılık

Tuva biliyorsunuz uluslararası bir yayın evi, yazarlarının çoğunu da zaten tanıyorsunuz; Sedef Imer, Amy Sinibaldi, Kerri Horsley, Sharon Burgess, Lauren Wright, Susan Bates ve Agnieszka Strycharska (tabi ki çok daha fazlası var). İsimleri görünce, bu gruba dahil olmanın, benim için nasıl bir mutluluk olduğunu tahmin edersiniz sanırım: )



Geçen sene sonunda yaptık Kader Hanım ile ilk görüşmelerimizi. O zamanlar Funda’nın sağlık problemleri vardı, Londra seyahati, annemlerin gelmesi falan derken epey stresli bir dönemdi. Üstüne bir de bu kitap macerası gelince epey bir afalladım. Hatırlarsınız o zamanlar pek ortalarda yoktum.

Sabahları yoğun bir şekilde çalışıp, akşam eve gidince bir şeyler tasarlamak, dikmek, yazmak tahminimden çok daha zor oldu. En çok da malzeme konusunda zorluk çektim. Günlerce ETSY’de ve diğer yurtdışı sitelerinde kumaş aradım, taradım, seçtim. Hevesle beklediğim bazı kumaşlar hiç elime ulaşmadı, bazıları hayal ettiğim gibi değildi, bazıları da boşuna alınmış oldu, çünkü onları kullanacağım projelerden vazgeçmiştim bile.




Hepiniz biliyorsunuz benim dikiş konusundaki seviyemi. Öyle aman aman bir uzmanlığım yoktu. Ama şunu çok net söyleyebilirim ki bu bir sene bana çok şey kattı. Dikiş ile ilgili yığınla bilgiyi bu süreçte öğrendim. Yani sakın korkmayın yapamam diye, bu kitaptaki bir çok proje birazcık dikişe merakı olan, bebeği  için kendi elleriyle bir şeyler dikmek isteyen siz güzel anneler için biçilmiş kaftan. 




Çok seviyorum cicili bicili şeyleri, ee liseye kadar evcilik oynadığımı da düşünürsek ilk kitabımın bebekler için olması kaçınılmazdı. Evcilik oynar gibi oynadım kumaşlarla, diktim, biçtim. Umarım ilk elinize aldığınızda, sayfalar arasında dolaşırken, dikme aşamasına geçtiğinizde sizleri de mutlu eder bu kitap.

Bebekler için Sevimli Dikişler, ilk önce Türkiye’de, tahmini bir iki ay içerisinde de “Made for Baby” ismiyle İngiltere ve Amerika’da satışa çıkacak. Şu anda Amazon ‘da ön sipariş ile satışı başladı bile.

Ayy yazarken heyecanlandım. Herhalde kitabı ilk elime aldığımda epey bir saçmalayacağım. Haydi hayırlısı…

Ne diyeyim vatana millete hayırlı uğurlu olsun, ben sevdim siz de seversiniz inşallah…






I had a great news I wanted to share with you for a long time. My first book is coming out in a few months and I am so happy to finally be able to share some details with you! It is not a joke yes I will have a sweet book soon... It is like a dream for me...

Almost one year ago, this story was started. It was a hard time for me. My little sister had a health problem and  I had to work during all day at the office, there were only my evenings and weekends to work on my book. So there was no any idea that I could overcome this project.



The last year for me was an incredible experience. I learned a lot more about sewing in a year.  I got a lot of new friends on instagram, talented women who inspire me... Thanks to them, many projects, that I want to do in my head keeps turning around. All I need is a little bit of time: )

And now I am so proud to introduce my book which is called “Made for Baby” to you. Yes unbelievable!
The publisher of my sweet book, I think, most of you are familiar with them; is Tuva Publishing. I am grateful to Tuva Publishing for giving me this wonderful opportunity and for a lifetime I will not forget this great experience.
Tuva is an international publishing house with designers such as Sedef Imer, Amy Sinibaldi, Kerri Horsley, Sharon Burgess, Lauren Wright, Susan Bates and Agnieszka Strycharska (Of course there is much more than this) in their portfolio of authors.





"Made for Baby" is all about adorable things for babies like bibs, blankets, diaper bags, cute stuffed toys, and much more to transform your child's room into a joyful playground. There is something in the book for all levels of sewists - It is perfect for beginners while also giving the more experienced crafter inspirational ideas and patterns.

Made for Baby is now available to pre-order on Amazon. Here are a few sneak peeks of what's included in the book.

I will look forward to hearing your thoughts on my book.







49 yorum :

  1. Bir Cafe Fernando'nun kitabını, şimdi bir de senin kitabını daha çıkmadan ve almadan her kuruşunu helal etmişimdir. Nasıl sevindim, nasıl mutlu oldum, senin adına nasıl gurur duydum tahmin edemezsin. E zaten böyle bir yetenek kesinlikle raflarda da olmalıydı. Tebrik ediyorum Ayda'cım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlısın, ne mutlu ettin beni. Umarım helal ettiğine değer, umarım seversin.
      Çook teşekkür ederim çook...

      Sil
  2. Sizin adınıza çok sevindim :)
    Tebrikler...

    YanıtlaSil
  3. Tebrik ederim! Kitabın çok güzel olacağından eminim. Merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esra, inşallah eline aldığında da çok seversin:)

      Sil
  4. Tebrikler. Umarım çok güzel geribildirimler alır, devam kitapları yazarsınız.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pınar umarım dediğin gibi olur, umarım utandırmaz...

      Sil
  5. İşte beklediğim güzel haber buydu.
    Kitap için ne çok çalıştığını, emek verdiğini ve zaman zaman strese girdiğini biliyordum. Çok çok güzel ve başarılı bir proje olduğuna eminim , dilerim geri dönüşler de hakettiğin kadar olumlu olur!
    Ayda seninle gurur duyuyorum ben , başarılarının devamını diliyorum!
    Artık kim tutar seni ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Ablam, canım... Çoook ama çok teşekkür ederim, özellikle de hem beni desteklediğin, moral verdiğin, yanımda olduğun için. İyi ki varsın, çok seviyorum seni...

      Sil
  6. Önce sizin adınıza sonra kendi adıma bebeğime sizin anlatımlarınızla bişeyler dikeceğim için çooook mutlu oldum.bir an önce satışa çıksın dört gözle bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim yaa bir de anne mi olacaksın sen:)) Ne mutlu, hayırlısıyla kucağınıza aldığınız günü de görün sonra bebiş biraz büyüsün sen kitaptan birşeyler dikmeye başlarsın. Yada hemen başla sonra bebek gelince hiç bir iş yapamayabilirsin:))

      Sil
  7. Nasıl bir ruhtur bu hayranım. O kadar güzel ki, şu postta gördüklerim bile çiçekler açtırdı ruhumda. Bir an önce bende elime almak için sabırsızlanıyorum ve doyasıya öpüyorum seni ve o güzel ruhunu..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem'ciğim, ben de seni öpüyorum o güzel yanaklarından.. Çok teşekkürler çookkk...

      Sil
  8. Tebrikler .Fotolar çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Başarılar dilerim yoluNuz açık olsun ❤

    YanıtlaSil
  10. Oh my goodness!!! Each design is SO sweet and beautiful!! Congratulations!!! I can't wait to see more from you💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A huge thank you:)) You are so kind and sweet...

      Sil
  11. HER HABERİN RUH KARARTICI OLDUĞU ŞU GÜNLERDE NASIL GÜZEL BİR HABER BU RENGARENK IŞIL IŞIL TIPKI SEÇTİĞİN KUMAŞLAR GİBİ.. HEYECANIN SATIRLARINA YANSIDIĞI GİBİ TAA BURALARA ULAŞIYOR.. NE MUTLU,
    YAŞASIN ÜRETEN İNSANLAR, YAŞASIN HERŞEYE RAĞMEN YARINLARA UMUTLA BAKANLAR..
    TEBRİK EDERİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş yaa ne tatlı yazmışsın:)) Çook teşekkür ederim, mest ettin beni...

      Sil
  12. Ne güzel bir duygu olsa gerek. Allah yolunuzu açık etsin. ;) bu arada hamile bir anne olarak kitabınızı merak ettim doğrusu. ;) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa hayırlı olsun:)) Çok sevindim. Hayırlısıyla kucağına aldığın günleri de görelim hep birlikte inşallah...
      Çok teşekkür ederim bir de:)

      Sil
  13. İşte beklenen an geldi...sevgili arkadaşım,her işi şirinlikten yıkılan ,titizliğiyle beni kendine hayran bırakan Aydamın kitabı çıktı.Nasıl çıktı neler çekti, nasıl emek verdi ,hem biliyor hem de dahası olduğunu tahmin ediyorum inan.Sen bu işe gönlünü koydun ya sonucun bu kadar güzel çıkması çok normal Aydacım.Değil her gördüğünde düşündüğünde bile mutlu ol hep gülümsetsin yüzünü bu güzel kitap.Üretmenin gücünü ,işini aşkla yapmanın önemini en iyi anlatan kişilerden birisin hepimiz için.Yolu bahtı açık olsun bu güzel kitabın tabi ki güzel sahibinin.Çok öpüyorum ,çok da gurur duyuyorum çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar'ım ne tatlısın, ne içtensin sen yaaa.. İnan gözlerim doldu, tamam balık burcuyuz gözler yarı dolulukla iş başında her an ama yani duygulandım işte. Sırf bu güzel arkadaşlıklar için bile iyi ki var bu bloglar...
      Çook ama canı gönülden çoook teşekkürler...
      Öpüyorum seni.

      Sil
  14. Tebrik ederim Ayda Hanım, ne güzel bir emek vermişiniz. Kitabınızı dört gözle bekliyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım eline aldığında da seversin:)

      Sil
  15. Ne güzel bir haber. Kutlarım :)

    YanıtlaSil
  16. Biz şanslı grup bu harika projeyi biliyorduk ama ne yalan söyleyeyim şimdi kitabım çıkıyor haberini görünce heyecandan karnıma ağrılar girdi, şimdi dört gözle kitabı elime alıp, okşayıp seveceğim, işte bu kitap benim arkadaşımın diyerek hava atacağım büyük gün geldi haa..çok mutluyum, gururluyum, en az senin kadar ( bu süreci biliyorum çünkü) heyecanlıyım...Yolu açık, baskısı bol olsun hemşire! Fotoğraflar nefis bu arada (anladın sen )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarını okudukça iyice heyecan kapladı beni:) Öyle güzel şeyler yazmışsın ki çok mutlu oldum çoook... Umarım eline aldığında da seversin, umarım hava atmaya değer bir sonuç çıkar ortaya:)
      Bir de başınızın etini yedim bu süreçte hakkınızı helal edin siz de :)
      Öpüyorum o güzel yanaklarından bol bol...

      Sil
  17. Bütün günüm iş yerinde eğitim vermekle geçti.Biraz zihnim yorgundu,bir kahve yapıp bakıyım ne var ne yok dedim,alabileceğim en güzel haberlerden birini aldım...İnan Ayda tüm yorgunluğum geçti şu an...öyle heyecanlı,öyle mutluluk verici ki...Şu kitap tanıtımlarını yaptığın her postunda,neden Ayda'ya da teklif götürmüyorlar ki diye içten içten düşünürdüm,meğer etmişler bile☺️

    yürekten tebrik ederim seni arkadaşım...ben şimdiden burada nereden bulurum ki ben bu kitabı diye telaşa başladım...çocuğumuz yok belki ama ruhumdaki çocuğu tatmin için bile alırım ben bu kitabı😊💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'ciğim, inan bu kitap için çalışırken ben de aynı şeyleri düşündüm, evcilik oynar gibi:)) İnşallah eline aldığında da seversin, umarım seni hayal kırıklığına uğratmam.

      Sil
  18. Şu zamanda gelen en güzel haber. :)
    Sevgili Ayda tebrik ederim, çok gururlandım, inanılmaz mutlu oldum senin adına.
    Kitabını almak için sabırsızlanıyorum.
    Sevgler.

    YanıtlaSil
  19. Kitabının kapağı hakkında yorum yapmayı unuttum; şahane, şirinlik, bakmaya doyamama, gözümü alamama şeklinde sürer gider :)

    YanıtlaSil
  20. Siteye her girdiğimde dediğim gibi "bu ne güzellik böyle"..Sen güzelsin, yaptığın işlerde güzel,ışıklı,tertemiz, çiçek gibi..mükemmel..Harikası..yolun açık olsun,hep en sevdiğin uğraşlarınla doya doya vakit geçirmek nasip olsun...(bkz. aman pazarlar bitmesin:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Wuuhhuuuu işte bu!
    Harika bir haber bu Nohutum. Tebrik ederim. Tam da sana yakışan bir eser bu kitap. Ve eminim ki bunca emeğin karşılıksız kalmayacak.

    YanıtlaSil
  22. Aydacım çok tebrik ederim! Harika bir haber, şimdilik gördüğüm kadarıyla da harika fotoğraflar, harika bir içerik ve rengarenk ışıl ışıl bir kitap olmuş. Nasıl mutlu olmuş, nasıl heyecanlanmışsın :) senin heyecanın ve mutluluğun beni de sardı bu sabah :))

    YanıtlaSil
  23. Bu muhteşem bir haber. Muhteşemmmm. İnsan böyle mutlu haberleri alınca; güzel şeyler de oluyor hayatta diyebiliyor. Heyecanlı bekleyiş bana da geçti. Hemen alıp, projeleri denemeliyim. Çok çok tebrik ederim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  24. Tebrik ediyorum , Harika ama Harika bir haber bu . Türkiye de çıkınca alacağım , başarılarının devamını dilerim . Sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Bilsen nasıl gurur verici...Umarım bu başarıların artarak devam eder..Herşey ama hersey harika gorunuyor...Dikiş bilmeyenlere bile dikiş öğretecek pratik fikirlere dolu...Maşallah sana kuzum.Çok çok öpüyorum ve tekrar tekrar kutluyorum canım. ..

    YanıtlaSil
  26. Tüm yaptıklarınıza baktığımda hayran olduğum, aşkla, sevgiyle yapılan projeler ,tam da size yakışır,yolu açık olsun, baskısı bol olsun, sabırsızlıkla bekliyorum, tekrar tebrik ederim

    YanıtlaSil
  27. Aydacim me guzel bir haber, Nasıl Mutlu oldum ve gururlandım ! Yolun acık olsun, ben de gözlerimi dört açıp bekliyorum kitaba ulaşmayı :) tebrikler !!!

    YanıtlaSil
  28. Senin adına çok sevindim sevgili Ayda, yolun açık olsun. Tebrik ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. tebrik ederim yolunuz acık olsun kitabınızı sabırsızlıkla bekliyorum inşallah alıp yapmak kısmet olur

    YanıtlaSil
  30. Öyle sevindim ki anlatamam...Fotoğraflarındaki huzur kitabına da yansımıştır eminim.Başarıların daim olsun...

    YanıtlaSil
  31. Şu an öğrendim ve acaip mutlu oldum. Bence de bu aydınlık fotolar, bu iç açan projeler kitap kokusuyla birleşmeli ve evimize girmeliydi. Süper bir haber bu, gönülden tebrik ederim Ayda'cım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  32. Hayırlı uğurlu olsun. kitapların arkası gelsin. Başarılar dilerim :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...