Sevimli Kurulama Bezleri - Sweet Tea Towels For Mollie Makes




Kısa süreli işleri çok seviyorum. Başlamanla bitmesi bir oluyor, gerisi keyif. Bu kurulama bezlerinin tasarımı, örgüsü, dikmesi, fotoğraflaması ve yazımı toplam bir hafta sürdü. Mollie Makes için yaptığım diğer projeler ile kıyaslarsam hop diye oldu bitti diyebilirim. Zaten çok uzun süreli bir proje olsaydı kabul etmezdim yaz sıcağında.

Mollie Makes’in 71. sayısında çıktı bu kurulama bezleri. Eylülün 15’inde satışa çıkmış olan son sayıda yani.
Bu projenin sponsoru Tick Tock Tea, zaten bu nedenle Mollie Makes kendi stüdyolarında çekti fotoğrafı. Gerçi dergi henüz elime ulaşmadığı için bilmiyorum, belki diğer sayfalarda yapım aşamaları dışında benim fotoğrafları da kullanmışlardır ama sanmıyorum. O yüzden burada benimkileri paylaşayım dedim.


Kurulama bezlerinin kenarlarında DMC Natura Just Cotton kullandım. Zaten onun renklerini çok seviyorum, kış gelse de iplerle, yünlerle haşır neşir olsak artık değil mi???

Seçtiğim kumaşlar Lake House (Pam Kitty Love) ve Riley Blake’in eski serilerinden. Gerçi ilk önce sarı puanlı ve kareli olanı seçtim, tam dikmeye başlayacağım ki elimde yeteri kadar olmadıklarını gördüm yıkıldım. 
Sipariş etsem gelmesi haftalar sürer. Onayı da almışım Mollie Makes’ten bu kumaşları kullanıyorum diye. Nasıl ter boşaldı anlatamam. Sonra aklıma geldi, dedim iki yüzlü yapayım, bir tarafı başka desen, öbür tarafı başka… Öyle de daha sevimli oldu sanki.


Keşke Türkiye’de de böyle sevimli kumaşları bulmak kolay olsa. Bizde hep iç karartıcı koyu koyu renklerde kumaşlar satılıyor. Umarım paypal bir an önce geri gelir de yine ETSY’den bulduğumuz ucuz kumaşları alabiliriz.

Mollie Makes’e ben de yıllık abone olayım derseniz link burada, online almak için ise buraya buyurun.

Aşağıdaki de 71. Sayının kısa bir tanıtımı;




İşte böyle, güzel geçsin gününüz…




I'm so happy that I have a wonderful news to share with you. I'm on "Mollie Makes" again with a simple but super cute project. I have made a set of three vintage style tea-towels each in a different printed cotton design with a different crochet edge.  This project was sponsored Tick Tock Tea.


I have used DMC Natura Just Cotton yarn. I really love its color shades and I am looking forward long winter days for playing with my yarns.

I have chosen old series of Lake House (My favorite Pam Kity Love) and Riley Blake and I made the double-sided tea towels ( Yes, actually I did not have enough fabric for the double-side and I had to complate the project within a few days.  So I used two different patterned fabrics for my tea towels and I loved them:) ) I hope soon to find such a nice and cute fabrics in Turkey would be easier for us.




So, you can see what is there inside this issue above and I'm sure you will love it.

I’m honored to be part of the last issue of Mollie Makes  and I would like to thanks a lot for this great opportunity and understanding to the team at Mollie Makes.

You can have a subscription for Mollie Makes Magazine on "here”  For digital, please see ; here  .


That’s all. See you soon ladies...






14 yorum :

  1. Zevk budur işte. Şahane olmuş. Çift taraflı olması daha da hoş olmuş bence de . Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sen çok yaşa hep mutlu işler yap bizi de mutlu et emi.Nasıl güzel nasıl sevimli adı kurulama bezi olmamalı bunların ama Ben şahsen neşeli bezler derdim iki yüzlü mutluluk derdim sonra her iki tarafını da öper koklardım.Bir de hadi böyle güzel yapıyorsun böyle güzel fotoğraflanır mı hiç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep beraber mutlu olalım, çoook yaşayalım inşallah:)
      Fotoğraf olayı şans eseri diyeceğim inanmayacaksın, ama öyle:)

      Sil
  3. Tığ kaç numara kullandınız peki? Keşke kenar örgüsüyle ilgili daha ayrıntılı bilgi verseniz de görüp bayılan acemiler de denese ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu proje bir dergi için yani Mollie Makes dergisi için yapıldı. Tüm detaylar yurtdışında satılan bu dergide. O nedenle burada detay vermem kanunen uygun değil. Ama youtube'da ve pinterestte yığınla örnek var. Oradan çekiş çeşit bulup elinizdeki ipin etiketinde yazan tığ numarası ile örebilirsiniz.
      Tığ numarası kullanacağınız ipe, ve elinizin sıkılığına göre değişir.

      Sil
  4. Harika olmuşlar! Gözlerimden kalpler fırlıyor sanırım şu an:)

    YanıtlaSil
  5. Sen bu işte master oldun artık ne muhteşem şeyler dikiyorsun öyle. Gerçi dikmek zor iş ama böyle zevkli seçimler yapabilmek için de yeteneğin alası gerekiyor o ayrı tabii !

    YanıtlaSil
  6. Çok çok çok sevdim Ayda, kullanmaya kıyılmaz dedikleri şey tam olarak bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  7. Kurulama bezlerinin renklerine ve güzelliğine mi bakayım fotoğraflarına mı bilemedim. Yine harikasın Ayda..Eline sağlık!

    YanıtlaSil
  8. Good morning!

    They are so beautiful, I'm afraid I would not 'use' them but keep them on the countertop just to admire them :)

    YanıtlaSil
  9. İnanır mısın annem seneler önce bunlara benzer (tabi ki seninkiler kadar muhteşem değil) kurulama bezleri dikip kenarlarına tığ işi yapmış, benim de çeyizime koymuştu. Görünce aman ya bunlar mı kaldı artık diye burun kıvırmıştım ama annem gene de evime göndermişti. Şu an bunları yazarken bile öyle utanıyorum ki, el emeği göz nurunun hem de annemin olanların kıymetini bilmemişim diye. Bazanın altında bir dolu annemin göz nurları duruyor. Çıkarıp kullanıcam. Hatta sana fotoğraf da göndericem. Hatta dur, yetiştirebilirsem bi tanesinin fotosunu instagrama koymuştum. Onu blogda paylaşıcam.
    Ellerine, kollarına, gözlerine sağlık.. Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın. (Biraz 70 yaş üzeri bir dilek oldu ama gerçek) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetiştirdim :)
      http://neslicetarifler.blogspot.com.tr/2016/11/anne-eli-degmis-guzellikler-eskimez.html

      Sil
    2. Nasıl hoşuma gitti yazdıkların anlatamam:)
      Ben de aynı senin gibi düşünüyordum son yıllara kadar... Sanırım her konuda olduğu gibi, el işlerinde de eskiye özlem çok.
      Şimdi gördüm annenin harikalarını:) Çook güzeller çook.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...