Mini Mini Mandalalar - Mandalas for Mollie Makes




Bu kış blogumla neden fazla ilgilenemediğimin bahanesi bunlar. Neyse ki bu sonuncusu. Yaz boyunca sadece Romantic Homes için 3 içerik hazırlayacağım başka da bir şey yapmayacağım. Gerçi son böyle dediğimin üstüne Mollie Makes’e 3 proje ( 1 2 3 ) hazırladım, o yüzden fazla da büyük konuşmamak gerek.  

Mollie Makes için birşeyler yapmak  hoşuma gidiyor gerçi. Ördüm bitti değil olay, bir sürü yeni şey öğreniyorum, evet çok geriliyorum, hatta geriliyoruz Funda’yla birlikte ama sonuçta hep mutlu oluyoruz. Daha önceki postlarda da bahsettim, bizim öyle engin bir bilgimiz yok hiçbir el işinde ama meraklıyız, nasıl ve nereden öğreneceğimizi biliyoruz ve sanırım fazlaca azimliyiz: )


Mollie Makes’den bize mandala yapar mısın diye bir mail aldığımda önce bir süre baktım maile, Mandala’yı nasıl yapacağım ki dedim. O ilk panikler çok komik oluyor, hemen google yazıyorum benden istediğini, görsellere bakıyorum, ne olduğunu anlıyorum. Sonra da Funda’ya mail atıyorum. Ne dersin hemşire üstesinden gelebilir miyiz diye: ) Neticesinde biz bir ekibiz…

Ok.’yi alırsam hemen Charlie’ye yazdığım en az 5-6 sorulu cevap mailini hazırlıyorum, ölçü, zaman, renk, adet, ip markası… ayy ne bileyim işte konusuna göre, projeye göre değişiyor… Ilk bir hafta çok stresli yani. Malzemeyi seçmek, örneğe karar vermek, renkleri belirlemek… Ne yapacağını bildikten sonrası ise zevkli. Sonra bir de yazarken bunalıyorum o kadar, tüm dosyaları gönderdiğim günkü mutluluğum ise paha biçilemez bir mutluluk…


Bu Mandala yapımı da bizi epey zorladı. Öyle yuvarlak yuvarlak şeyler dedik, kolay yaparız dedik ama iş yapmaya gelince o kadar da kolay olmadığını anladık. Baştan yeni  bir motif oluşturuyorsun bir kere o yüzden çok hesap kitap yapman, sayılarını tam tutturman gerekli her sırada, sonra şapka gibi oluverir görürsün. İlk cumartesi akşamı bir arkadaşımızda bizdeydi, motif yaratmada üstüne yoktur, onun da yardımıyla saat 3 e kadar denedik. Hah dedik bu oldu. Ama Pazar akşamı tekrar yapmaya başladığımızda sayıları bir türlü tutturamadık. Ayy anında kavgaya ediyoruz işte o zaman Funda'yla. Neyse kavga dövüş hallettik. İlk büyük olanı yaptık, sonra küçükleri ( bu arada ben küçükleri sevdim, hem renkleri daha şirin oldu, hem de şirinler işte).



Gerçi bizim evlerde çokça rastlanan bir şey değil Mandala ama yurtdışında epey meraklısı var. Umarım o meraklılara birazcık ilham verebilmişizdir.

Bu sayı benim için ayrıca önemli. “The Etsy Takeover Edition” olarak geçiyor. ETSY’nin 10. Yıl dönümü nedeniyle ben dahil 18 adet ETSY dükkan sahibinden projeler var derginin içinde. ETSY’nin bloğunda detaylı postu da görebilirsiniz.

Mollie Makes’e aylık abone olayım, mest olayım derseniz link burada. Dijital olarak da bir çok yerde bulabilirsiniz; Zinio, Google Paly, Apple Newsstand…

Aşağıdaki de 54. Sayının kısa bir tanıtımı, umarım beğenirsiniz… 

Hepinize harika bir haftasonu diliyorum. Oy kullanmayı sakın ihmal etmeyin...



I'm so happy that I have a wonderful news to share with you. I'm on "Mollie Makes" again after issue 53.

It is a colourful project with crochet mandalas. I am not an expert about the crochet and especially on Mandalas but it was really enjoyable and a learning experience for me. I had to do a lot of calculations for my mandala don't to be like a hat : ) and also it was a lot of fun to work on the color scheme. I've chosen cheerful colours for the summer time.

Always very exciting to get mail from Mollie Makes. Especially if it is from Charlie: ) Communication with Charlie is always very smooth and easy-going. She is so understanding, patient and helpful. So glad I met her and I thank her very much, she gave me these opportunities and for the confidence in me.

This issue is also very special for me. It's the ETSY takeover edition! To celebrate their tenth anniversary. Inside the issue you’ll find 18 craft projects to get stuck into – all designed by Etsy sellers and more... You can find all the details right here.

So, you can see what is there inside this issue above and I'm sure you will love it.

You can have a subscription for Mollie Makes Magazine on "http://craft.buysubscriptions.com/”  If you have this great magazine as hardcopy or you can download it from Zinio, Google Play or Apple Newsstand. 


Have an wonderful weekend...






15 yorum :

  1. Hemşirenizle çok güzel bir ekipsiniz; her işiniz özenli, temiz ve güzel;)
    Yine harika bir şeyler yapmışsınız:)

    YanıtlaSil
  2. Şöyle renkli ve itina ile yapıldığı belli işler görünce yeteneksizliğimi hatırlayıp bunalıma giriyorum, gidip bir hobi edinesim geliyor, ellerinize sağlık^^

    YanıtlaSil
  3. çok romantik bunlar! gelmeyen yaza ınat cok da yazlık!azım ve merak konusunda cok haklısın ayda!bır de bence kendını nasıl motıve edıcegını senı nelerın mutlu ettıgını ıyı bılıyorsun!ne dıyeyım,ızındeyım! :)

    YanıtlaSil
  4. ayyy gerçekten çok şirin olmuşlar...ellerinize sağlık ikinizinde:)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  6. Nasıl muntazam, nasıl itina ile örülmüş, tığ işi beceremeyen ben : "yazıklar olsun kendime", ellerinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Renklere ve motiflere bakinca insanin ici aciliyor, iki 'hemsire' pek iyi bir takim olusturuyorsunuz hakikaten de. Belli ki Mollie Makes de bunun farkinda ;-)

    YanıtlaSil
  8. oncelikle harika olmuslar, ikinizinde ellerine saglik :) ve yazdiklarini okurken hic dillendiremedigim ama benimde her ay yasadigim o panik hallerini cok iyi anlatmissin :) dosyayi gonderdikten sonra kafan cok rahat ama kesinlikle katiliyorum. karar vermek, hazirlamak, yapmak (hele de ilk kez deneyecegin birseyse), begenecekler mi stresi hepsi isi bir tik zorlastirsada, verdigin emegin karsiligini gorunce dergide inanilmaz bir duygu !
    Cok uzun zamandir severek takip ettigim, hatta ilham aldigim bir bloggersin :) sevgiler... www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Ama çok tatlı olmuşlar:) Renkleri, motifleri, fotoğraflar o kadar güzel ki. Zaten siz iki kardeş üstesinden gelirsiniz her işin, süper ikili:) Elinize ve fikrinize sağlık.
    Bu arada alakasız bir sorum olacak:) Canım ben fotoğraflarımı ancak haftasonu eşimin telefonuyla çekiyorum fotoğraf makinası alıp kurtulayım bu dertten dedim ama eşim de telefon alalım dedi. Sence telefon işimi görür mü? Sonradan pişman olmayayım diye bilirkişi raporu almak istedim:)

    YanıtlaSil
  10. Demekki bende bilmeden bir sürü mandala yapmışım bu kış:)ama bunlar çok daha güzel,renklerde nefis ellerinize sağlık süpersiniz.

    YanıtlaSil
  11. Annemlerin ceyizlerinde vardı. Orta kısımlarını kesip oyuncak bebek için etek yapmışlığım vardır :)

    YanıtlaSil
  12. Yaptıklarınız kadar yapım sürecindeki halinizi de daha doğrusu olanları dinlemeyi de seviyorum.Ne güzel sürekli üretmek geliştirmek kendini.Heves, istek ee bir de zevk var bunlar çıkmasın da ne çıksın ortaya.Yine maşallah hemşiler nazar değmesin size.Seviyorum enerjinizi,kavganızı,sevginizi...

    YanıtlaSil
  13. Instagram'da da beğenmiştim. Bir de buradan tebrik edeyim. Çok güzel doğrusu.

    YanıtlaSil
  14. Congratulations Ayda! The mandalas and the blanket from the other post are simply beautiful & special. Love the color combinations.

    ps.: I love the new watercolor-like Cafe nohut logo as well :))

    YanıtlaSil
  15. Ayda en çok girdiğim ve uzun uzun baktığım sayfalardan birisin, renklerine bayılıyorum, daha öncede bır kaç kez yazdım, hemen aklıma projeler dolusuyor, acaip ilham veriyorsun. Lakin yorum yazmadan çıkıyorum, o hayal projelere kendimi nasıl kaptiriyorsam. Sana kocaman harflerle "SAYFAN HARİKA" yazıyorum. Tüm zamanlar için.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...