Yiyorum ama amacım var..



Ne yani çocuğum yok diye şu bebek mamalarının tadına bakamayacak mıyım, dedim ve gittim 3 kavanoz aldım… Ben ideal bir tüketiciyim, bir ürünü alla pulla rafa koy ben alırım. Hiç ihtiyacım bile olmasa bir müddet başında dönerim, giderim gelirim, ne yapacağımı bilmesem de, ya da ne bileyim tadını hiç sevmesem de alıveririm. 
Ne zamandır markete her gittiğimde bu bebek mamalarının başında bir müddet oyalanıyordum, alıcam ama bir bahane bulmam gerek, kendime bile olsa…  Sonra bir gün aklıma geldi, bu kavanozlar düğmelerimi koymak için tam ideal boyutta…  Hem bir taşla iki kuş, hayatımda hiç çocuk maması yemedim demiyeceğim, hem de düğmelerim şirin kavanozlarda keyif sürecekler..
Hatta yakında bunların kapaklarını kumaş ile kaplamayı planlıyorum, şimdi elimde ona uygun bir yapıştırıcı yoktu yapamadım... Yapayım onu da ayrı bir post olarak yayınlarım artık…



Aldım getirdim marketten bir güzel tabağa koydum. Çocuk bunun bir kavanozunu yerse ben bir oturuşta 3 tane yerim diye düşündüm, ama yoook yiyemedim, nasıl doyurucu bir şeymiş onlar öyle…  Tabii ki yapay bir tat var, doğal olanını tercih ederim, ama sanırım anneler için büyük kurtarıcı bu küçük kavanozlar… Bizim evde cam bir rende vardı, annem ben doğunca almış. Onunla meyva rendelermiş her gün bana, sonra da kardeşime… ama neticede banaJ


Ben hiç anne sütü emmemişim o yüzden devamlı nazlı, hastalıklı, her daim popüler bir rahatsızlığı olan bir tip olup çıkmışım.  Kardeşimse zor bırakmış anne sütünü, o yüzdendir ki maşallah pehlivan gibidirJ  Hiç abur cubur yemez, prensip sahibidir, şunu yerim bunu yemem der…

Ben hayatta hiçbir zaman öyle net olamadım, hep ne kaçırdığımı düşündüğüm için karar aşamalarında muallakta kalmışımdır. Herşeyi denemek isterim, merak ederim, hani yani şu bebek mamalarını denemesem ne kaybedecektim mesela…  ama yoook konusu gelir bir gün ben de ahkam keserim;  “yedim yapay bir tadı var, muzlu tercihim, yulaflı tatsız tuzsuz.. “ gibilerinden…




Ben mamayı (yaa mama diyip duruyorum bu mama mı??? ) yerken kardeşimde yüzünü ekşite ekşite fotoğraflarımı çekti, bense pür neşe içinde yalana yalana yedim…





Bu arada geçmiş olsun mesajlarınız için hepinize teker teker teşekkür ederim. Haftasonu hiiiç evden çıkmadım, bilgisayarı bile açmadım. Eve giderken aldığım çiçeklerin yanında kardeşim de eve bir demet çiçekle gelince habire fotoğraf çektim, yıllar yıllar sonra ilk kez sulu boya ile resim yaptım, kestim yapıştırdım…
Şu Cumartesi gününden en az 3 tane olmalıydı bence.. Anlamıyorum insanoğlunun kendi kendine yaptığı bu eziyeti…



I don't have any children, I thought that during all my life I will not know taste of the baby foods. Their jars are so cute and last week I bought 3 jars baby food. My aim was that find a cute jar for my buttons...  
 
I am a good consumer. I can buy all unnecessary things from market if it has nice package. When I saw a cute thing I start to turn around it and  try to find an excuse to buy it.
I thought that if a baby can eat a jar, I should eat 3 jars but it is very filling… While I was eating them my little sister grimaced and took my photos.

I am planning to cover lid of these jars with nice fabrics if I can do this I will share you again.

Anyway, last weekend I was at home but I was happy, I did not open my computer and only I tried to make some watercolor paintings.. I think, Saturday should have at least 3 days:) 



55 yorum :

  1. Yazını okudukça neşelendim de neşelendim :))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nohut ciddi olamaz dedim ama gercekten yemissin seni tebrik ediyorum :)
    kuzenimin mamalarinin pesinde az kosmadim ben hani o pirinc unundan bir muhallebi yaparlar bebek mamasi diye allahim o nasil bir lezzettir bikmadan yerim. ama bcigerli corbalar falan onu ben almayayim :)

    zaten bunun da tadi yapaymis dedin denemeyeyim ben :)
    sen beni guldurdun allah da seni guldursun diyecegim bir de kavanozlar boyle de cok sirin sanki :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. :)))
    yazınızı yüzümde tebessüm ile okudum...
    :))
    afiyet bal olsun...
    :))
    ama bu kavanozlar gerçektende çok ciciler...
    iki tanede bende war...
    içine renkli boncuklar doldurduk kızımla...
    etkinlik yaparken kullanıyoruz:)
    kapakların süslü hallerini bekliyorum...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. cumartesi bencede 3 gün olmalı :)
    iyi olmana sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  6. kavanozlari cok cici oluyor ama ben hic denemesemde dogal bulmuyorum, tek guzel yani bebekle disari ciktiginizda isitipta onun karnini doyurmak oluyor. ;)

    Kuslarsa yaptiginiz cok guzel, basarili olmuslar. ;)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ha hahaaa sen bizi güldürdün allahta seni güldürsün.istekte bulunsaydın birsürü blog sahibi sana kavanoz gönderirdi.bir zamanlar nekadar çok atmıştık:( ama bir ahşapçı olarak gözüm peçetede kaldı nereden aldığını yazabilirmisin.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. iykkkk iğrenç ama komik =) kavanozların etiketlerini soyunca güzellikleri ortaya çıkmış
    bu arada bi bookmark gördüm, kesin sen çok güzel yaparsın diye aklıma geldi. mail atıciiiiim
    hemi de kelebenklii

    YanıtlaSil
  9. Senin her halin çok güzel çok eğlenceli be NoHut'um. Afiyet olsun bakalım :) Mamalar kurtarıcı gerçekten,ben de zamanında benim oğlana az şeftali rendelemedim,bak şimdi her şey hazır hazır satılıyor ama söylediğin iyi oldu demek tadı güzel değil.Hımmm,hiç anne elinden çıkma gibisi var mı ? Son bir şey daha -çok yazdım biliyorum- kavanozların yanındaki kumaş çok hoşmuş,haydi kapla da görelim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. fena degıldır tadı ama sebzeler pek kotudur ıyı tercıh yapmıssın:)

    YanıtlaSil
  11. Allah iyiliğini versin ne güldüm burda :)

    kutu içinde olanları sakın merak etme, hani biberon mamalarını :)
    iğrenç kokuyorlar :) hani bizim ikizlerden biliyorum :)

    kavanozların yeni halini merakla bekliyoruz efenim :D

    YanıtlaSil
  12. çok komiksin ya....ben kendim yapardım meyve puresini oğluşumun....ama arada alınırdı tabiki dışarıdaykan özellikle,birde içine iki tane cici bebe ufala canım bak nasıl lezzeti artıyor:)))

    YanıtlaSil
  13. pişşşt bizim dolapta da iki kavanoz var :)) evde bebek yok ama iki koca çocuk var :))

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Ben de bu kavanozlardan telight yapmak için almıştım :) tadına da baktım ama o kadar:( gerisi çöp oldu haliyle...Ama düğmeler çok şeker durmuş bu kavanozlarda:)

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten yemişssinnn:) ama nasıl da eğlenmişsin fotoğraflar öyle söylüyor:) mama kavanozları tam düğme koymak için üretilmiş sanki

    YanıtlaSil
  16. Meyve kavanozları lezzetlidir aslında, şeftali felan. Bir bana bir kar taneme :)
    o kalemlerin kavanozların olduğu raf tam kar taneme göre. Nasıl bayılıyor bu tür şeyleri karıştırmaya :)

    YanıtlaSil
  17. Amacını sevsinler Nohutcum,sen zaten neyi boşa yaparsın ki:)))

    Düşüncen çok hoş,mamaları yemek ayrıca çok hoş!

    O üçgen beyaz tabaktan bende de var;)

    YanıtlaSil
  18. Tebrik ederim, seninle yollarımız burda ayrılıyor. Çocukları epeyce beslesem de bu kavanozlarla yemedim hiç.. dilimin ucunu bile değdirmeye cesaret edemedim.. kokuları çok berbat çünkü.. ama onlara yedirdim.. çok çirkefim:)

    YanıtlaSil
  19. Ömürsün Sen yaw :)
    Suluboya yapmışsın ya kuşlu objeler mi eğer öyleyse wuuuuuu :)

    YanıtlaSil
  20. arkadaşım bana gelirken bebeği için bu mamalardan getirmişti ama yediremedik çocuğa.sebzeli olandan. sen yedin demek :))

    YanıtlaSil
  21. Cok seker bir yazi olmus, gorseller de konusuyor her zamanki gibi. Daha iyi hissetmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  22. korkarım seb yarın bigün nerde şişe kavanoz var hepsini yeni baştan yaratacaksın:))bayılıyorum şu yenilikçi ruhuna ;)

    YanıtlaSil
  23. Ah ah, benim blogumun sol tarafında günlerdir bir duyuru var, biiiiir sürü boş mama kavanozu, isteyene kargo ücreti karşılığı gönderilir diye, Zübeyde adında bir izleyiciden... Bak ne güzel olmuş düğmeler için...
    İsteyenler olursa benim bloga bir baksınlar...

    YanıtlaSil
  24. Proje Çantası; Ben de neşelendirebildiğime sevindim...

    Gulçin; Yedim valla:) O pirinç unundan yapılan muhallebiye de bayılırım ayrıyetten. Çocuk falan olsaydı kazayla, zavallımın her yemeğine ortak oalcakmışım baksana:)

    Bir tutam kekik; çook teşekkür ederim... Kapakları ancak yapıştırıcıyı alınca yapacağım ve şu önümüzdeki günlerde biraz yoğun olduğum için kısa zamanda halledemiyeceğim sanırım, ama yapar yapmaz paylaşırım..

    Bahar; değil mi ama... kim icat ettiyse tek gün olarak .. hakkında pek hayırlı düşşünmüyorum yani..

    Fadiş; Oldu gitti:))

    Merail; illa yapay bir tat oluyor butip eşyler de bende pek hazetmiyorum ama kurtarıcı oldukları da kesin.. O kuşları ben yapmadım ama benzerlerini yaptım, en kısa zamanda paylaşacağım..

    YanıtlaSil
  25. Hatiş; Amin Amin... :)) O peçeteyi inan nereden aldığımızı hatırlayamadım.. Yurtdışından olabilir ama nereden... H&M Home'dan olabilir...

    Leyya; :)))

    Euphoric; o etiketlere sinir oluyorum, etiket sökücü diye birşey var mı acaba?? ben bazılarında resmen 2-3 gün uğraşıyorum.. Mail için de ayrıca tekrar teşekkürler:)

    Çoook teşekkür ederim Nilgün Abla, o senin güzelliğin :)) Bu arada benimde tercihim annemin yaptıkları:) Kapakları kaplar kaplamaz yayınlayacağım ama şu önümzdeki bir kaç hafta bir yoğunluğum var atlatır atlatmaz ilgileneceğim onlarla..

    Nohut oda; evet sebzeli olanlar gereksiz..

    Reyyan; ayyy yok onları denemem sanırım, yani para verip alıp denemem, ama yanımda biri dene derse denerim, koku moku pek engellemez beni, merak baskın gelir..:)

    Zeynep; aaaayyy nasıl denemedim ben bunu... aman yaaa hiç aklıma gelmedi cici bebe... eğer farklı renklerde düğmelerde bir artış olursa, giderim muzlu olandan bir kavanoz alırım ne yapalım.. onu da cici bebe ile denerim artık... Ben bir tuafiyeciye gitsem iyi olacak..

    Ahu; :)) Sen şimdi onların kapaklara çarpı işi yaparsın ben de çatlarım:)

    Elmas; bak yaa o da iyi fikirmiş... ağızları geniş çünkü..

    YanıtlaSil
  26. Zeynep; Bizim evde öyle çok alternatif yenilecek şey bulunmaz:) bazen kedi gibi dolanırsın mutfakta, saçma sapan bir iki şey bulursun kemirecek o kadar:)) Bundandır ki pek bi keyifle yedim onları:)

    Esra; Evet meyvalar favori.. Alya'yı da çoook öpüyorum ben..

    Natali; Senin de mesajın çok hoş, neşelendim ben :)

    Deli-Anne; Aslında bu ayrı bir post konusu ama yemek konusunda benim kolay kolay midem bulanmaz, rekorlarım vardır, acile gittiğimde doktora olayı nasıl anlatacağımı düşünüp, çıkış yolu bulamayıp ağlamalarım vardır:))

    Sedo; yok yok onları ben yapmadım, sadece pula benzesin diye yuvarlar yuvarlak kesen makasla kestim (ayy ne saçma bir cümle oldu bu) Ama o kuşların büyüklerinden yaptım. Onalrı düzenleyebilsem paylaşacağım ama o kadar çok fotoğraflamışım ki ayıklayamıyorum:(

    Buket; sebzeliyi yemez tabi, çirkin o.. Zavallım..

    İpek; Ben de senin yeni websitene ve bloğuna bayıldım:)

    Banuca; Düğmeler için oradan alabilirdim ama o zaman o mamaların tadına bakabilmek için başka bir bahane bulmam gerekirdi:)) Ama yinede iyi fikirmiş, ben düşüneyim ne yapabilirim onlarla diye...

    YanıtlaSil
  27. Kapaklarının ne kadar güzel olduğunu sayende farkettim, benim gözüm hep sıradan etiketlerine kayıyormuş meğer, onları da kapaklar gibi şirin yapsalarmış keşke :)

    YanıtlaSil
  28. yazını okumak çok keyifliydiiiii :)))

    YanıtlaSil
  29. gecenin bir yarisi okurken cok keyif aldim..:))) bende iyi bir tüketiciyimdir, sirf ambalajini begenip aldigim denedigim cok sey var, ama bebek mamasi hiic aklima gelmezdi..:)))
    Ama sonuc önemli, dügme kavanozlari cok sirin olmuslar.

    YanıtlaSil
  30. Evet bunlar mama :) kizima hep aliyorum ben :)

    YanıtlaSil
  31. Afiyet olsun canım, banada tatları kötü gibi gelmiştir hep, tadına bir kaşık bile bakamam. Biraz önyargılıyım :))

    YanıtlaSil
  32. noHut, bence kavanoz kapaklarını kumaşla kaplamadan önce bir iki kat sünger koy tepelerine ondan sonra kumaşla. hem üstlerine iğne kakalarsın.. ben de kavanoz şişe topluyorum gipür yapıştırıp çiçek ve yaprak doldurucam inş. bir de bu kavanozları boyarsan açık tonlarda harika olur..
    hem kabak tatlısı da yapabilirsin bunlara:)

    YanıtlaSil
  33. ay sen ne sevimli bir insansın ya :)) 2 çocuk büyüttüm biri hala büyümekde (23 aylık) hiç tadına bakasım gelmemişti o mamaların kapaklarınında bukadar güzel görüntü verdiğini farketmemiştim,hiç saklamadığıma pişman oldummm.Sevgiler,

    YanıtlaSil
  34. boooo cok kotu tadi onlarin ya! ben kardes familyasindanim anlasilan! ama sen o kavanolzari nasil sirin seyler haline donusturmussun o cok carpici iste:)

    YanıtlaSil
  35. Dogalligin, seffafligin, yazim tarzin ve cumle aralarina sikistirdigin muzipligin....hepsini, hepsini cok seviyorum...Dun aksam okumustum aslinda seni ama yorum yazma frsatim olmamisti, simdi bastan yine okudum, sanki ilk kez okur gibi, doyamadim...

    Kizim pek degil de oglum zamaninda cok yedi bu kavanoz mamalarindan, sebzeli olanlari pek sevmezdim lakin, meyvelilerden cok yedim...parmagimla dibini siyirmisligim pek coktur ;P

    YanıtlaSil
  36. :) These jars are nice, I'm thinking about buying some too... Love your photos, always so bright and colorful!

    YanıtlaSil
  37. Ya benim yememe bile gerek yok, yeğenim bunlardan yiyor zaten. Yeme kısmını atlayıp, en kısa zamanda ben de bu kavonozlardan almalıyım:) Geçmiş olsun bu arada. Belki iyileşmenize mamaların da katkısı olmuştur.

    YanıtlaSil
  38. Yeni şeyleri denemek konusunda ben de senin gibiyim illa bakıcam,rafın başında dolanıcam,eninde sonunda gidip alıcam:))aynıyız bak kesinlikle.

    ama bu mamalardan Demire hiç yedirmedim canım.Toz mama verdim ama bunlardan hiç vermedim.

    Benim kuzenim de bebeği olmasa da bunlardan alıyor baharatlık olarak kullanıyor;))

    YanıtlaSil
  39. bu mamalar iğrenç yazan annelerin dikkatine! yorumlarınızı alıp aynen çocuklarınıza ileteceğim :):):)

    okumayı öğrendiklerinde bu defa zorla sebze yedirmeye çalışıyor olacaksınız. "Ama bi tadına bak çok güzel gerçekten" dediğinizde hiç inanmayacaklar size!

    ehieiheih

    YanıtlaSil
  40. That was funny, you eating baby food for the jars, LOL, but they are really cute, maybe I would do the same, :)

    I can't wait to see your watercolors my dear virtual friend.

    YanıtlaSil
  41. Ayda, I do love your photos and collages you make with them.
    I hope I learn some skills in the class I am taking.
    Which software do you use to make them?

    YanıtlaSil
  42. tüm postlarına bayılıyorum, ne kadar sıcak, içten ve keyifli. Zaten cıvıl cıvıl fotoğrafları görünce bir neşeyle yine neler yapmış bayan marifetli diyorum :)bu arada geç bir geçmiş olsun ben kaçırmışım, daha iyi olmana sevindim.

    YanıtlaSil
  43. AAaaa Nohutcugum tek sen degilsin...bende yiyenlerdenim...meyveli olanlari gercekten cok leziz...hatta diyet´te olanlar tatli niyetine tercih ediyorlar burada...ama sebzeli olanlari kötü---patates ve tavuklusu da fena degil...ay bakarmisin ortaya cikti tüm gercekler...ama o dügmeler var ya o dügmeler...yine bir sekerlik katmissin ya olaya...seviyorum seni


    Zehra

    YanıtlaSil
  44. canım bende biriktırıyorum ve de arkadaşlarımla süsledık arşıvımde bır turlu yayınlayamadım bende içlerine deniz kabukları boncuk falan dolduruyorum ama senden kopya çekıp bu şekılde de yapacagım ve de lınkınle bırlıkte blogumda yayınlayacagım çok şeker olmuş çok güzel bir dekor hemen yapıp kızımın odasına koyayım,sevgiler..

    YanıtlaSil
  45. Harikasınız:))))
    Mamaları ben sanırım hayatta tadamam,nedense çocuk mamaları iştahımı kapatıyor.
    E artık "tatmadım" demiyceksiniz en azından :))) hatta en güzeli şu olur,çocuklu arkadaşlarınıza mama tavsiyesinde bulunabiliceksiniz artık :)))
    Neşeniz bol olsun,kutular çok şeker gerçekten de:)

    YanıtlaSil
  46. Alis; evet kapaklar çok şirin, bir süre bu şekilde kullanıp sonra kumaş ile kaplayacağım. Kıyabilirsem tabii:)

    Mavii; keyiflendiğine sevinidm.:)

    Melange; Bizim yaptığımıza emeğe saygı derler:)) BEn çok bilirim iğrenç filimleri bile sırf o kadar emek vermişler ayıp olmasın diye sonuna kadar seyrettiğimi, ama tabi o zamanlar gençtim, zamanımı savurganca kullanabiliyordum, şimdi 1 saat boşluğum olsa nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum ama:)

    Nesliname; Afiyet olasun küçük hanıma o vakit..

    Hande;yok o kadar kötü değil , tercih etmem ama:)

    Durumutfak; Fikirlerinin hepside birbirinden güzel, süngeri yapabilirim gerçekten de yada topalacaık olsun diye pamuk tıkarım mesela... Kabak tatlısı en iyisi sanki ama tekrar okuyunca:)

    YanıtlaSil
  47. Ayşe; iki çocukla farketmemen normal,sende ilgi sadece içindekini yedirmekde bendeyse fantazide:)

    Beste; Çok teşekkür ederim:) Kardeş familyasına da sonsuz saygım var bu arada:)

    Ayşe; Çok çok teşekkür ederim, ne güzel şeyler yazmışsın. Ve anlaşıldı genel tercih meyvalılardan yana:)

    Alicia; Thank you so much, I also love your flowers:)

    My little world; hepberaber yaşayalım güle oynaya:)

    Serap; :))) reklamını yaparmışım 3 kavanoz yedim zımba gibiyim falan diye:)

    Yıldız; Tahmin ediyorum zaten benzerliğimizi:)
    Baharatlık da iyi fikir gerçekten..

    Euphoric; hahaha iyi fikir... rezil olacaklar:)


    Regina; you should try especially fruity variations:)
    And these day I am very busy but I will share them as soon as possible.
    And I am using "picasa" for collages but I want to use photoshop. I need some time to be able to use photoshop.

    Sj; Senin gibi kıpır kıpır birinden bunalrı duymak ne hoş.. Bu arada mezuniyet hediyelerine bayıldım..

    Zehra; Bir uzman edasıyla daldın konuya:)) Sevgin karşılıksız değil...

    Zeymuran; Yanınla bence en kısa zamanda, çok merak ettim...

    Krnc; evet ahkam keseceğim her fırsatta:)

    YanıtlaSil
  48. Bu bebek mamalarını markette her görüşte merak edip bir türlü alamayan, artık çocuğum olunca bakarım diye kendisini avutan biri olarak postunu büyük bir keyifle okudum canım :) kavanozlar o kadar güzel ki, renkli düğmelere ev sahipliği yapmaları için :p iyi ki yemişsin mamaları afiyetle ;)

    YanıtlaSil
  49. maalesef bende bayiliyorum,sayfaniz ve sizde cok hossunuz,görüsmek dilegiyle...

    YanıtlaSil
  50. :) ben de baharat koymak için kullanıyorum aynılarını... ama o kapaklar çok zor açılıp kapanıyor...

    YanıtlaSil
  51. I am very sorry to hear earthquake happend in Turkey.

    YanıtlaSil
  52. Dear Mayumi;

    Thank you very much for your interest. We are indeed very sorry. In recent days, we lived very sad events. Dark clouds are on Turkey.
    The last week, 25 our soldiers were martyr to terrorism and yesterday the earthquake happened in VAN. Hopefully, the number of dead will not increase..

    YanıtlaSil
  53. They look so cute and colorful! You are so cute and colorful too! I am glad I Have had the chance to 'meet' you through the Creative Courage course! Your blog is inspiring and creative!! :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...