Hedefe Kitlendik!





 
Hedefi belirledikten sonra yapmak çocuk oyuncağı. Bu hayatın her alanında böyle… İnsan ne yapacağına karar verdikten sonra onu yapmaması için sadece istememesi gerekiyor.

Benim gibi kararsız bir balık için bu hayattaki en önemli şey;  “karar vermek”  ki, o inanın benim için çok çok zor. Hayatımın şu döneminde de vermem gereken bazı kararlar var ve ben bunun stresiyle belirsizlik içinde savruluyorum…  taa ki birşeye karar verip o yola girene kadar da bu böyle devam edecek…

Neyse gelelim konumuza…  Uzun zamandır yaklaşık 5-6 yıl önce IKEA’dan  aldığımız masamızı (BJURSTA) da beyaza boyamak istiyorduk. Ama bir türlü güvenemiyorduk kendimize. Çünkü masa açılır – kapanır cins ve eğer iyi bir şekilde boyanmazsa sürtünmeden dolayı boyalar soyulabilir diye endişeliydik ve bu işi hep erteliyorduk ta kii geçenlerde şu yukarıdaki bembeyaz köşeyi görene kadar.

Pinterest’de bu çalışma köşesini gördüm ve hemen kardeşime mail attım “bak masayı beyaza boyamışlar ne güzel oluş “ diye. 

Akşamına hedefi belirledik. Masa beyaza boyanacak ve o sandalyenin aynısından alınacak. Masa lambası var, saksıdaki çiçek ve kalemliklerse çocuk oyuncağı. Tek problem şu anda açık krem rengi olan duvarların beyaza boyanması (bahara düşünüyoruz ama hiç belli olmaz dışarıda kar yağarken biz badanaya kalkışabiliriz). Haa tabi birde salonda böyle bir köşe yok! Ama olsun o konu da gelecek hedeflerimiz içinde ve  biliyoruz öyle ya da böyle olcak, o yüzden rahatım.

Bu masayı biz de aynı bu şekilde bilgisayar masası olarak kullanıyoruz salonun bir köşesinde. Uzun zamandır da güzel bir sandalye almak istiyorduk .

İşte o sıralarda Sedo ile birbirimizin kanına girdik; ben ona salonunda yapmak istediği bazı değişiklikler için gaz verirken, o da bana kendisinde de olan bu sandalyeyi uygun fiyata nereden bulabileceğimi anlattı.

Hedefe kitlenmiştik. Gün aşırı sandayleye bakıyordum. Dank Design’da ve Evmanya’da satılıyordu. Kalitesini tabiki bilmiyorum henüz elimize ulaşmadı ama Evmanya’da çok daha uygun fiyata bulabilecektik. Aksilik bu ya, ne zaman baksam “stoklarımızda yok yazısı” ile karşılaşıyordum ama dün itibariyle siparişimizi verdik.  Şimdi heyecanla bekliyoruz.  Boyalar mı???? Boyaları zaten geçen haftasonu almıştım….

Önümüzdeki haftasonu eğer herhangi bir aksilik çıkmazsa biz boya işine giriyoruz efendim. Gelişmelerden sizi haberdar ederim…

 
Not; Biliyorum son zamanlarda boşladım buraları. İçim içimi kemiriyor ama nedense yetişemiyorum hiç birşeye. Elimde olmayan nedenlerden dolayı pek ilgilenemedim hem kendi bloğumla hem de sizlerin yaptıkları ve yazdıklarıyla. Ama umutluyum yine o bol üretken günlerime döneceğim harıl harıl postlar hazırlayacağım, hızlı hızlı turlar atacağım bloglarda… Diyeceğim o ki kusuruma bakmayın bir süre beni böyle idare ediverin işte…


Our goals should be... and I think, one of the most important thing in life is this... When you have a goal, absolutely you perform it, sooner or later (of course, if you really want it).

When I saw this image, I liked so much that I wanted to have this corner also in my home.
 
Table; We have this table (BJURSTA) which was bought from IKEA 5-6 years ago. We just will paint it to white.
 
Chair; You can find it from DANK-DESIGN and EVMANYA. We have just ordered it from Evmanya and we are waiting excitedly to see it in our home.
 
We should do some another things also but I know that all of them will be step by step... Our goal is certain...
 
I bought all painting materials and we are ready for this weekend.
 
Don't wory I'll show you: )
 
 
P.S.; in these days, I'm very busy and tired, I could not visit your blogs and (even mine). I hope, I will return my old productive days as soon as...

 
 
 
 
 
 
 
 
 

71 yorum :

  1. merhaba bende bu boya işine kalkıcam,ama acil yardıma ihtiyacım var. ayakkabılık boyamam lazım,ama boya konusunda çok bilgisizim beyaz boyayacağım ama marka ne alacağım,ne tür bir boya ile boyanıyor ve nasıl fırça ile boyayacağım acil yardım lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben boyalarımı Beşiktaş'taki boyacı'dan alıyorum. Praktiker falan daha pahalı. Boyacılar zaten sana yol gösteriyor eğer sorarsan.
      Benim bu masayı boyamak için aldıklarım; DYO astar boya, Marshall yarı mat yağlı boya, zımparalar, parmak rulo, boyacının önerdiği bir fırça ve tiner..
      İlk önce zımparala, sonra iki kat astar ve üstüne yarı mat boya. Her katta iyice bekle (boyaları tiner ile açmayı unutma ama)
      Hadi kolay gelsin...

      Sil
  2. Vay vay vay.Sedo ve senin gaza ihtiyacınız olduğu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi :P
    En kısa zamanda sizin evdeki köşenin fotosunu bekleyeceğim Nohutum.Eminim çok daha güzel olacak. Yalnız kız kardeşinle aynı kafadan olmanız süper ya. yani ikiniz de tezcanlısınız. asla üşenmiyorsunuz. Maşallah size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Böylelerini fazla yanyana tutmayacaksın gaz vere vere batırırlar birbirlerini:)

      O köşe hemen içime sinecek şekilde olmaya bilir ama bir yolunu bulup fotoğraflayacağım inşallah..

      Sil
  3. çokkkk teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  4. çok sık gördüğüm ve hep beğendiğim sandalye bu...
    yemek masası için de seviyorum bu sandalyeleri,
    kullanımı rahat olur mu merak etmekteydim,
    bir kullan bakalım...
    bu köşenin fotoğrafını bekliyorum:)
    bir de...
    en kötü kararın bile kararsızlıktan daha iyi olduğuna inanırım hep,
    senin için en güzel kararı vermen dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok çok kararsız bir tipim, hep arada kalırım, hep aklım diğerindedir:( O yüzden birazcık huzursuzum ama geçecek..

      Sedo rahat dedi valla:)) bakalım göreceğiz.

      Sil
  5. geçen haftasonu annemlerde badana çalışması vardı .. baktım kızkardeşim ucundan tutunca bende heveslendim.. bol bol sizi andık bu vesileyle ... sabırsızlıkla bekliorum sonuçları.
    boşlamayın buraları sıkı takipteyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) seviyorum ben mis gibi boya kokusunu bir de badana yapılınca çok dipten temizlik oluyor ya onu çok seviyorum...

      Bu arada ben de sabırsızlanıyorum, umarım kargo sorunsuz gelir biz de boyarız.

      Sil
  6. Çok haklısın aslında, insan ne istediğini bildikten sonra, onu gerçekleştirmesi imkansız değil asla.
    Köşe çok hoş görünüyor ama eminim sizinki daha hoş olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne istediğini bilince öyle yada böyle ona doğru gidiyorsun aslında farkına varmadan. Bir bakmışsın olmuş, ama laf olsun diye hedefler koymayacaksın...

      Sil
  7. Merhaba,

    Şayet sandalyen orjinal Eames Plastic Chair ise çok ama çok rahat olduğundan emin olabilirsin. Bir projede bu sandayelerin kolçaklı olanını kullandık ve inanılmaz konforluydu..İyi günlerde kullanın kardeşinle..

    Sevgilerle
    Nur...

    YanıtlaSil
  8. Baştan söyleyeyim sandalyeler çok rahat, Tenten efendi hala sevmiyor onları ama ben akşama kadar yemek masasında oturabilirim, o derece rahatlar, bir de çok az yer kaplıyorlar.
    Bir işe karar verdiysen bitmiştir bence, bak ben bıdı bıdı ettim, karar verince gittim o konsolu aldım, kim ne derse desin, istediğ kadar toplama bilgisayar olsun, karar verdik bitti :)))
    Şimdi hazırlayacağın köşeyi merekla bekleyeceğim.
    Dank ile Evmanya arasında çok fiyat farkı var mı peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evmanya'da arada indirime giriyormuş, Ben de onu yakaladım normal fiyatı ikisinde de benzer sanırım. Tabi ne kadar doğru bilinmez:)

      Benimki bugün yarın gelir ama o köşeyi yapmak epey bir zamanımızı alır.. Önce köşe bulmak gerek:)

      Sil
  9. Ya Aydacigim inanmayacaksin belki, ama ben iki yildir bu sandalyelere odaklandim...odaklandim da ama halen ulasamadim, yine de sabirla bekliyorum. Hatta bende Cakmasini buldum daha ucuza...orjinali cünkü 270 euro... ama nasip olursa eninde sonunda bu sandalyeleri istiyorum yemek masasi icin. Birde yine inanmayacaksin ama ayni masa benim mitfagimda duruyordu, yillar sonrasinda mutfaktan kalkti...bir süre kilerde bekledi en son, öncelki yaz "ne kaybederim ki" deyip masa ve sandalyeleri boyadim. Masayi acik boyadim...her katta kurumasini bekledim. Hicbir problem yasamadim. Hel ki sen yaparsan cok daha basarili olursun emin ol... Hani anladim ki zevklerimiz birmis, pek bir mutlu oldum... Sandalyeler ile ilgili o zaman diyorum ki "darisi benim basima"... sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İçim rahatladı şimdi, iyiki karar vermişiz hem sandalyeyi almaya hem masayı boyamaya..
      Umarım sende en kısa zamanda kavuşursun sandalyelere:)

      Sil
  10. Projeye başlayana kadar çok kararsız biriyim sonrasında ise tık tık ne yapmam gerektiğini projelendiriyorum kafamda. Benimde bu aralar boya işim var, bakalım nasıl olacak.
    Siz iki kafadar bir işe el attınız mı eminim sonuç çok güzel olacaktır. Merakla bekliyorum sonucu. Haa bu arada dur ben sana bu köşe için bişey yapayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sancılı dönem zaten bir şeye başlamak. Başladın mı bitirdin bil der babam hep.
      Biz masayı boyarız, sandalye de gelir ama tam böyle bir köşe yapmamız çok zor, evde buna uygun yerde durmuyor ne yazık ki bu masa ama olsun, onun için de birşeyler düşünüyoruz er ya da geç olacak:)
      Bu arada sen yapmış kadar beni mutlu ettin:)

      Sil
  11. bu aralar en çok yaptığım beni en çok mutlu edenler süper: )

    YanıtlaSil
  12. Tebrik ederim nohutbacım, yine çok mühim bir konuya temas etmişsin ;) Ben de bir kararsız terazi olarak sana katılıyorum, karar verene kadar! Yemek misal, ne yapacağını bulana kadar, yoksa dünyanın en zor işi, ne yapacağına karar verdiğin anda da en kolay işi :)
    O çok güzel bir köşe ama ben eminim ki siz alasını yapar, bir de burdan bize gösterirsiniz tez zamanda :)
    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tez zaman ne zaman olur bilmem ama bir şekil görürsünüz :)

      Sil
  13. Bir de şu laf var, İf you think you can do, yes you can but if you think you can not do, yes you are right

    YanıtlaSil
  14. Eminim sizin köşe fotodakinden güzel olacak! Bu arada almak isteyenler için, orijinal Eames olmasalar da bu sandalyelerden Kağıthane'de çok uygun fiyatlara bolca bulabilirsiniz. Son derece de rahatlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım bizimkisi gelsin görelim rahat mı değil mi?? Umarım hayalimdeki gibi gelir. İlk kez internetten böyle birşey alıyorum.

      Sil
  15. aaa Eames mi, bende peşindeyim geldiğimden beri. Ama retro sarı arıyorum ve rar dediklerinden.. İ. ye dedim evlilik yıldönümünde alaydın hala da açık kapı bırakıyorum yok, neymiş ebayle uğraşamıyormuş, bla bla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen orada çok rahat bulursun bence. Ben aslında petrol mavisi ve kolçaklı olanından da istedim ama ondan yok bulamadım. Sonra kolçaklı olanı masanın altına girmezse çok yer kaplar diye vazgeçtik. Ama büyük bir salonum olsa kesin alırım.

      Sil
  16. her iş gibi bunuda başarı ile tamamlarsınız. bende her zamanki buradan hayran hayran bakakalırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Umarım başarırız. Tek aklımı kurcalayan boyama işi falan değil, masanın şimdiki yeri öyle ortada bir yerde , böyle bir köşeyi oluşturmamız için bir koltuğu değiştirmemiz gerekiyor ki onun için daha zaman var.. Ama alınacaklar ve yapıalcaklar listesine girdiklerine göre yakında inşallah...

      Sil
  17. yazıyı en basta okurken sandalyeyı nasıl bulacakkı dedım ama bırde ne goreyım..valla bravo ne dıyım:))

    YanıtlaSil
  18. İnsanın istedikleri peşinde koşması ne güzel :) bu da sende var, kararsız olabilirsin belki ama sonucunda çok güzel şeyler ortaya çıktığı kesin :) şu şirin sandalyen gelip boyama işinden sonra, hazırladığın köşenin resmini bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım içimize siner de paylaşırım tez zamanda.

      Sil
  19. çok güzel bir köşe gerçekten. benim de evi beyaza boyama gibi bir isteğim var. bu arada evmanyadan alışveriş yaparken dikkat edin derim ben. gönderim konusunda sıkıntı çıkardığını çok duydum ve de kendim de yaşadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde yavaş yavaş boyanmadık şey kalmayacak sanki, herşeyi boyuyoruz:)

      Evmanya'dan ilk kez alıyorum, umarım bir sorun yaşamam. Ben westwing'le yaşamıştım bir problem zaten onlarda battı.

      Sil
  20. merhabalar:):):)
    küçük bir not :
    butiğim açıldı:)göz atmak isterseniz
    http://chfashiontrendbutik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. Senin köşe daha güzel olacak eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah, şimdilik biraz zor ama olsun, hepsi bir anda olacak diye birşey yok...:)

      Sil
  22. Ben de yavrunun masasını ve sandalyelerini boyayacağım, karar verdim. Yalnız beyaz olursa eskisinden de güzel "tual" olur ona :) O yüzden capcanlı çocuk mobilyalarının renklerinden olsun diyorum. Şu aldığınız boyanın markası nedir Nohutcum? Bir de her eşyayı muahakkak zımparalamak mı gerekiyor? Masanın üzeri de sunta, orası da aynı çeşit boyayla boyanır mı ki? Bir yoruma bu kadar soru çok di mi? Kolay gelsin ve neticeyi de görmek istiyorum elbet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz DYo'nun astar boyasını Marshall'ın yarı mat yağlı boyasını aldık.
      Her eşyayı zımparalama konusuna gelince... Malzemeye göre değişir tabii. Yani zımparalamanın amacı ahşabın boyayı iyice içine çekmesi, eğer zımparalamazsan e kalın katlarla boyarsan en ufak bir çarpmada boyalar sıyrılabilir.
      Ham haldeyse zaten zımparalamaya gerek yok, üstünde vernik varsa, boya varsa zımparalamak iyi.
      Biz bu boya ile formika bile boyadık, her yere sür gitsin:)

      Sil
  23. ah ilk gördüğümde bu fotoğrafı hemen eşime attım Yağmur'a nasıl olur diye, ne de olsa artık o bir okullu :)
    çok beğendik, bu hafta bizde tamamlama çalışmalarındayız ;)
    ilk bitiren paylaşsın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bizimkisi öyle hemen bitecek gibi değil, ilk etapta o köşeyi oluşturmam zor ama olsun hedef belli.
      Yağmur'a beyaz beyaz çok yakışır ama bu köşe eminim:)

      Sil
  24. Ben asıl kararsizin önde gideniyim:) ama sunu kesfettim ki kimseye sormamaliyim cok fazla. Yoksa daha fazla karasizliga dusuyorum:( Gercekten ne istedigini bilip karar vermissen; hele birde seninki gibi bir kiz kardes, birde arkadan gaz veren bir arkadas varsa tutmayin artik:) buarada köseye, ayrica sandalyeye bayyyyildim nohut, şimdiden güle güle kullan diyeyim ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok kişiye sormaya başladın mı kafa karışıyor, acabalar giriyor, iş uzuyor:) O bakımdan biz şanslıyız, iki kafadar tamam dedik mi padişahı dinlemeyiz:)

      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  25. eminim hayallerinizden de güzel olacak. merakla bekliyorum ;))

    YanıtlaSil
  26. Ayda kolay gelsin
    hedefiniz hızla ilerlesin:-)

    YanıtlaSil
  27. kolay gelsin beyaz haliyle çok daha güzel görünecektir. Bitmiş halini merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz olan herşey güzel zaten şu sıralar:) Umarım içimize siner.

      Sil
  28. Beyaz köşe hayal edilecek kadar güzel gerçekten. Siz de hayalinizi yerine getirecek kadar kararlısınız bence. Dekorasyon konusunda en azından, diğer konuları da olumlu şekilde kesinleştirirsiniz umarım.
    Sandalyeye baktım da, ben de göz diktim ona :) Bu beayz köşeyi yapamam, ki; evde hiç boş köşe yok.Ama sandalyeye taktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok tatlı ama değil mi ablası, şu bacaklara bak...

      Sil
  29. merhaba,Blogunuzu zevkle okuyorum.bu yaziyi gorunce kucuk bir uyarida bulunmak istedim.Ayni masadan bende de var.Hatta yatak odamizda ayni resimdekine benzer kucuk bir calisma alani yaptik bizde.biz Bjirstanin beyaz rengini almistik.
    Ancak Bjursta serisi konusunda sizi uyarmak istedim.Ben masa ile henuz bir problem yasamadim cunku cok az kullaniyorum.ama Bjursta'nin konsolunu da kulaniyorum salonumda.sizin masaniz ile ayni renk,kahverengi.son derece nazik.silerken boyasini veriyor veya uzerine birsey setce birsey dustugunde hemen bereleniyor.stune koydugum objeler cizikler olusturuyor.Kullanilan sunta oldukca yumusak.Bu beni sasirtti cunku bjursta cok ucuz bir seri degil.Belkide bana defolu bir urun denk geldi.Yine de sizi uyarmak istedim.zimparalarken masa elinizde kalmasin.sevgiler..elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz o masayı aslında 5-6 yıldır sürekli kullanıyoruz. Biz de bu tarz şeyler olmadı, haftasonu da zımparalık ve boyadık, şimdilik bir problem yok...
      Uyarın için çok teşekkürler, arada böyle ürünler çıkabiliyor.

      Sil
  30. cafe nohutum nasılsın.
    oh maşallh kuzuma hedef belli:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hedef belli de kol koptu fırça sallamaktan

      Sil
  31. Nohut'cuğum bekliyoruz. Biz de hedefe kilitliyiz :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Bu bloga aşık olmayan kimse var mıdır acaba ? Evinin dekorasyonu gibi, yazdıkların, resimlediklerin de huzur veriyor, harika her şey; her planın, her sözün...

    YanıtlaSil
  33. Sayfalardır okuyorum.. Iyı ki rast gelmişim bu akşam blogunuza.. Artık her gun bakmadan uyuyamam.. Yuregınıze saglık..!

    Bayıldım. :)

    YanıtlaSil
  34. Harika bi tesaduf ile blogunuza rast geldim. 2 haftadan beri Evmanyadan Eames Sandalye alsam mi diye dusunup duruyorum . Siz memnun kaldiniz mi acaba? Simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok kaliteli değil, bir tane daha alsam Dank ya da Vitra'dan alırım ama bizde çoluk çocuk ya birşey olmadı. Süs gibi duruyor:))

      Sil
  35. Merhaba, Eames sandalye ararken yolum blogunuza düştü. Anlamadığım bir şeyi sormak isterim. Eames sandalyenin markası değil mi? Dank ya da Evmanya'dan almak neden fark ettiriyor? Yoksa marka değil de model mi? Vitra ya da Dank daha mı kalitelilerini satıyor? Almaya karar verirsem nereden alayım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eames aslında marka ama model marka ile özdeşleşmiş. Evmanya da satılan Eames değil ama biz yine de sevdik. Eameslerin fiyatları biraz daha yüksek. Vitra orjinalini getiriyor diye biliyorum. Karar sana kalmış tabii:)

      Sil
  36. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  37. Merhaba, sandalyeyi uzun zamandır kullanıyorsunuz sanırım. Memnun musunuz öğrenmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar her hangi bir problem yaşamadık. Tabi ki çok kaliteli değil, biz de çok kullanmıyoruz, o yüzden süper hemen al gibi yorumlar yapamıyorum:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...