Bugün Bunu Sevdim / Dikkat - Today Liked This


1 | 2 | 3 | 4


Dışarısı buz gibi.  İş yerim taşınmadan önce tam 14 yıl boyunca çalıştığım oda parka bakıyordu, kar yağdığında manzaram öyle güzeldi ki,  kıymetini bilememişim gibi geliyor. Şimdi oturduğum yerden direk karşı apartımanı görüyorum, hiç zevkli değil…
Şuanda sıcacık evlerinde olup, ellerinde kahveleriyle manzaranın keyfini sürenler, bu anın tadını çıkartın benim için…

Bizimkiler buradaydı ama “kar”  lafını duyar duymaz gitmeye niyetlendiler ve Cumartesi günü evlerine döndüler. Aslında iyiki de gitmişler bu havada bizim evin orası tam bir felaket, o kadar yokuş ki düşmeden yürümek imkansız.  Dün akşam yaşlı bir amca çok kötü düştü ve bayıldı yolun ortasında, Funda şans eseri gördü bense oturduğum yerde sıçradım kaldırıma çarpma sesi ile. Sonra çığlıklar!!! Hemen ambulansı aradık, herkes başına toplandı, zavallım o karda yerde uzun süre hareketsiz yattı. Bir de ambulansı beklerken  daha büyük bir faciadan son anda kurtuldu yolun ortasındakiler. Yokuşun üstünden gelen polis arabası kalabalığa doğru kaymaya başladı, kimse kıpırdayamadı bile yerinden, son anda direksiyonu kırıp kaldırıma çıkmasa…. Düşüncesi bile korkunç. Yani anlayacağız dün akşam bizim sokakta “karla gelen facia” vardı.

Uzun süre kendimize gelemedik Funda ile. Umarım o amca şimdi iyidir, kim olduğunu, nerede yaşadığını bilmiyorum ama rüyalarıma bile girdi. Ne olur dikkatli yürüyün dışarıda, hatta mümkünse hiç çıkmayın evinizden, kaldırımlar buz tutmuştu sabah ben işe gelirken, hava daha da soğuyacak diyorlar, yollar tuzlanıyor ama kaldırımlar felaket. 

Bu da böyle AKOM uyarısı yapar gibi bir post oldu ama yapacak bir şey yok korktum!!!


A snowy day in Istanbul, actually many regions in Turkey and It's really cold outside...
It would be great pleasure to be at a cosy home with a cup of coffee on those cold days.
I've mentioned an accident which occurred on our street, yesterday evening above. It was horrible, I'm still shocked. 
Please let's be careful walking down the road.




13 yorum :

  1. İnşallah iyileşmiştir yaşlı amca. Ankara da aynı şekilde. Milim milim yürünüyor yollarda. Benzer bir yokuş da bizim evin orda var. Allaha emenat iniyorum valla. Dışarda çalışanların, evsiz barksızların ve hayvancıkların Allah yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin...
      Amcadan haberim yok ama inşallah iyileşmiştir...

      Sil
  2. ayda çok üzüldüm, şehirde kar hele hele çalışan için ne zordur çok iyi bilirim, yazdıklarında çok haklısın. emekliliğim dördüncü yılı oldu, fakat, ne zaman, istanbula kar yağsa içim sızlar. daha geceden başlardı sıkıntısı, araba ile mi gitsem yoksa otobüs ile mi diye daralır dururdum. Kanada da yaşayan bir arkadaşım, bu karlar ülkesini anlatırken hiç bizim kışımıza benzemiyor yaşadıkları :)) neyse ki çok sürmüyor. sıcak kahvemi içerken sen, emel ve tüm işe giden arkadaşlarım hep aklımdasınız, kolaylıklar diliyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler...
      İstanbul'da hayat duruyor, kar ya da yağmur olduğunda...
      Halbuki ikisini izlemek de ne keyif verici...

      Sil
  3. İstanbul da kar keyif vermiyor, hele evlerinden çıkıp işe, okula yetişmek zorunda olanlar için tam bir eziyet! Allah amcaya yardım etsin.Umarım bir yerinde birşey yoktur. Size de büyük üzüntü olmuş Ayda, çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Yazının alt satırlarına indikçe bende korktum. Çok çok geçmiş olsun!! hem size hemde o amcaya. İnsan hayatı sürprizlerle dolu. Allah görünmez kazalardan korusun hepimizi.
    Sizinkiler gitti demek, Allah kavuştursun o zaman.

    YanıtlaSil
  5. Burada da durum aynı. Çok soğukkk. Allah korumuş gerçekten. Bir de bizim burda kaldırım taşlarını kaygan maddeden yapmışlar düşmemek elde değil. Şikayet edeceğim kolumu bacağımı kırmadan. Uyarın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun Ayda, biran gözümde canlandı ve cidden verilmiş sadakanız varmış. Sende çok dikkat et, şuan oturduğumuz(taşınmaya çalıştığımız) evinde yokuşu hatrı sayılır derecede. Arabalar çıkamıyor zaten, yayalar ise tutuna tutuna.
    Kazasız-belasız atlatılır inşallah...

    YanıtlaSil
  7. Başta iyi başlamıştı yazı sonuna doğru eyvah diyerek okudum.Çok şükür kimseye bir şey olmamış yani amca dışında.O da inşallah tez vakitte kavuşur sağlığına.Kar yağıyor diye bir yanım çocuklar kadar mutlu,bir yanım dışarıdakiler için buruk.Kendim gibi çalışanlar ,karın keyfini çıkaramadan çilesini çekenler için ise yorumsuz:( yine de kışa kar çok yakışıyor ama değil mi.
    Ne diyelim Allah hepimizi kazalardan korusun, dışarıda olanlara da yardım etsin.

    YanıtlaSil
  8. Antalyada kar yok, fakat acayıp soğuk. Gece -1C düşüyor. Donduk burası...
    Yaşlı amcaya da geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. Ah ayda ah!Ben bu posta ilk paragrafa takildim,Izmir'de calisirken öğretmenler odası 'sınıflarim denize bakiyordu,annemin güzel yemeklerini yiyip sahilime yürüyuse gidiyordum,işe vapurda cayimi icerek gidiyordum,şanslıymışım,bilmiyordum!

    YanıtlaSil
  10. The forth photo... awesome!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...