Bugünlerde Bizim Sehpa...



 
Bu sehpanın hikayesini belki hatırlarsınız, hani siyahtı da beyaza boyamıştık. ( Hatırlamayanlar ilk acemilikte hazırladığım bu posta bakabilirsiniz)

Eve geldiğinden beri çok seviyoruz onu. Dönem dönem üstündekiler değişiyor. Biz çok çabuk sıkılıyoruz aksesuarlardan, yook atmıyoruz ama kendimize özletiyoruz onları. Her mevsime göre konsept yapıyoruz, şimdi tam yılbaşı havası esiyor mesela bu köşede…

Diyorum ya hikayesi olan eşyaları seviyorum, işte bu sehpanın üstündekilerin de hikayeleri var. Mesela yılbaşı ağacı süsleri… At ve kırmızı şişko geyiği (içinde çikolata vardı, yedik tabii) iki yıl önce tüm Avrupa’nın buz tuttuğu, – 16 dereceyi okuduğumuz karlı bir Münih tatilinde Christmas Market denilen sokaklara yayılmış stantlardan birinden almıştık. Manzaralar o kadar güzeldi ki. Her yer bembeyaz kar ve ışıl ışıl süslenmiş, insanlar alışverişte, eller kollar paket dolu,  kar üstünde sıcak şarap içiyorlar…
 

Sonra şu tahta geyik amcayı Salzburg’dan almıştık, ordada bir dükkan vardı, hala hatırlıyoruz, içi sırf boyanmış, süslenmiş yumurta doluydu, bir tane bile alamamıştık çünkü hangi birini alacağımızı şaşırmıştık. Ondan sonra gidip alakasızca bu geyik aksesuarı almıştık, seviyor muyuz, seviyoruz…

Gelelim güzeller güzeli matruşkaya. Kendisi Dükkan Pati’den… Nilgün Abla’yı çoğunuz tanıyordur herhalde, yaptıkları ile hayata bakışı, çoşkusu, öğrenme isteği, tatlı dili ve diğer bir çok güzel özelliği ile kendisini idolüm ilan ettim. Öyle güzel bir şey yapıyor ki  takdir etmemek mümkün değil. Dükkan Pati’yi açalı belki çok olmadı ama ününü duymayan kalmadı. Bu dükkanda satılan herşeyin geliri sokak hayvanları için kullanılıyor. Kimi zaman Nilgün Abla’nın zevkle boyadığı aksesuarlar, kimi zamanda duyarlı hayvanseverlerin bağışladığı el emeği göz nuru harikalar… İşte bu matruşka’da yine en az Nilgün Abla kadar sevdiğim, kendime çooook yakın hissettiğim,  yaptığı çarpı işlerine hayranlıkla bakıp imrendiğim Sevdiye’nin elinin emeği.  Dükkan Pati’ye bağışladığını duyunca pusuda bekledim ama neredeyse kaçırıyorum dediğim anda hop benim oldu. Çok şanslıyımki bizim evde tam 3 tane ayrı çarpı işi var Sevdiye’nin: ) Hepsini de çok seviyorum , ama şimdilerde gidip gelip bu hanımı öpüyorum…
 
 

Sonraaaaa… Cath Kidston mumumuz…. Ahh ahhh Allah herkese Londra’da yaşayan bir arkadaş kısmet etsin…  Bu mumu arkadaşım geçen sene yılbaşı zamanı getirdi bize  yanında başka güzel şeylerle birlikte… O ne getirirse biz bayılıyoruz zaten. Hele ki son getirdiği yine Cath Kidston kumaşlar…  Kıyıp da ne yapacağıma hala karar veremedim, habire fotoğraflarını çekiyorum bende: )
 
 
Dediğine göre benim sürekli zevklerim, ilgi alanlarım değiştiğinden bana hediye almak kolaymış…

Şimdi yenileri eklendi bunların yanına, hepsini de çok sevdim ama henüz fotoğraflayamadım, tamam kışı seviyorum dedim ama bari haftasonları fotoğraf çekecek kadar aydınlık oluverse şu hava…

 

I love this coffee table, we change  this side of our living room every season and in these days you can see these little accessories on the coffee table.
I like stuff which has story...

For example; We had bought this red horse and red tin deer from Munich 2 years ago.

It was so cold about  minus - 16 - degree but it was a unique view, everywhere was snowy and full of with Christmas decorations...
 
 

This little deer uncle is from Salzburg... I love it so much olso...

I'm so happy to have this tiny matryoshka. It is so sweet and I bougth it from "Dukkan Pati".

And of course I fell in love this Cath Kidston Candle... A friends of mine who lives in London, had given it me last year as present. She always gives me wonderful things which I like it. I am so lucky and I think, every people should have a friend who lives in London: )
 
 





 

58 yorum :

  1. Çok güzeller, hepsine ayrı ayrı bayıldım. Ahh Cath Kidson, Londrada bir arkadaşımız yok ki getirsin:)) Cidden çok şanslısın. Fotolar her zamanki gibi süper. Bir de şu yuvarlak şekilli fotoyu ve efekti nasıl yapıyorsun merak ettim doğrusu:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah diyelim lütfen:)))

      Bua rada o yuvarlakları, picasa ya da photoshop'da yapabilirsin...

      Sil
  2. hepsi birbirinden mis, matruşkaları kaçırmışız :))) güle güle kullan....çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kapanın elinde kaldı zaten, çook teşekkürler...

      Sil
  3. On a small coffee table you have gathered all the goodness of the world! I feel like a child and I don't know what to touch first: the matryoska (I have a sweet collection) or the little wooden toys (I have some from Spain and I will put them in the tree) or that fairy-tale candle (I have NEVER touched such a beauty before in my life, it must feel wonderful)!! The light is so ineffable in your photos, as always :)
    PS: Please get well soon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks a lot for your wonderful comment and wishes...

      Sil
  4. Ne tatlı dilli ne güzel yürekli kızsın sen! Allah gönlüne yakışan tüm güzellikleri versin sana !

    Senin şahane yazıların için söylenecek çok söz var canım Ayda'm ama ben tek kelam edeceğim. Bir daha Münih'e giderken beni de yanında götür :)

    SÖZ ÇOK USLU DURURUM,YÜRÜMEKTEN HİÇ YORULMAM,ZATEN ÇOK ŞEY DE YEMEM,UYKUM DA AZDIR TEK TAKINTIM KARDIR ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Seninle tam bu zamanlarda yurtdışına gitmek ne güzel olurdu. Ama dönebilirmiydik bilmem:))

      Sil
  5. sizin bloğu yeni keşfettm eskiden niye gelmiyordm anlamadm ogün hepsine tek tek baktm harika şeyler yapmışsınız bayıldm yaa resmen bunu bilmenizii istiyorum cidden kutluyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Demek ki böyle oluyormuş, insan sevdiği bir şeylerle uğraşınca o başkalarına da geçiyormuş gerçekten...

      Sil
  6. Aydacım hepsini ayrı ayrı çok sevdim. En çok da, matruşka hanımı çok sevdim ve çok mutlu odum. Çünkü, onlar Dükkan Pati de iki arkadaştı. (Puantiyeli matruşka ve çiçekli matruşka)Bu arkadaşlardan puantiyeli olan sende, çiçekli olan bende :)))
    Bizim çiçekli matruşka hanımın arkadaşına çok selamı var iletirsen çok mutlu olurum ;)) Sevdiye ve Nilgün Hanımcığımında kulakları çınlasın :) Bu vesile ile senin küçük hanımı ve tüm kuyrukluları öpüyorum.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İkisi de çok tatlıydı, birinin şimdi evimde olmasına nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Bizdende selam sizin çiçekli hanıma o zaman:)

      Sil
  7. ben de yılbaşını birgün yurtdışında kutlar mıyım acaba?
    Sizin ev insana nasıl huzur veriyor bilemezsin Nohutum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, tüm kalbimle diliyorum ki bir gün gönlünce bi,r yılbaşı tatili geçirirsin istediğin yerde... :)

      Sil
  8. Küçük şeyler ve kocaman mutluluklar... Hepsi çok güzel ama asıl güzel olan her küçük şeyin senin bakışlarında yansıttığı mutluluk. Paylaşım için teşekkürler Ayda.

    YanıtlaSil
  9. Ahh ahh öyle bir arkadaş banada nasip olsun :) Cath Kidston hayranıyım ama gel gör ki o markayla ilgili hiç bişi yok evimde nasil özeniyorum anlatamam tek D&R de buldugum cath kidston sew kitabı var onun yanında da dikilmeye hazır kumaş çantası daha kıyamadım dikmeye birde yanlış dikersem diye terziye götürücem :D resimler harika gene yapma diyorum şunu girme kanıma senle ben çok benziyoruz birbirimize sen ne zaman posta yazı yazmış olsan ben yazmışım gibi seviniyorum her fotoğrafına hayranım benimde sıkıntım şu sıralar gün ışığı evet güzel bir fotoğraf için şart malesef aksesuar delisinin aklına birşey daha soktun bu arada :D büyük kutular alıcam mevsimlik olarak ayırıcam ve mevsimine göre aksesuarlarımı onların içinde saklıycam orda burda şıkıştırıp tokuşturmaktan iyidir öyle dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ne iyi fikir, benim de böyle birşey yapmam gerek kesinlikle...
      Ama o kutuları nerelere koyarım bilmem. Ev dolup dolup taşıyor:( Bana kocaman bir ev lazım, ama eminin koç kısa sürede onu da doldururum ben.

      Bu arada ben de korkudan dikemiyorum bir şey o Cath Kidston kumaşlarla, bakalım ne zaman cesaret edeceğim:)

      Sil
  10. Esas Londra'da ki arkadasinin bir blogu olsaydi, ona ve evdekilere aldigin guzel hediyeleri ve el emegi paket kagitlarini gosterirdi. Hem de senin gibi bir arkadasi oldugu icin ne kadar sansli oldugunu da soylerdi.

    Bu arada surekli sen aklimdasin, buralarda noel seylerini, seyleri diyorum, her turlu sus olsun, hediye olsun, gordukce sen geliyorsun aklima. Bir noel zamani da buraya gelin ya. Bizim evi suslersiniz, biz de keyfini sureriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ayy karşılıklı eridik, diyorum sana bu blog insanı hanım yapıyor, sevgi kelebeği yapıyor, kırıttırıyor diye:))
      Bu arada bu zamanalrda gelsek oraya, eve zor sokardınız beni, vitrinlere yapışmış bir halde, cepte para kalmamış ama hala ne bulabilirim derdinde...
      Tabii çanta olayını düşünemiyorum bile, kesin seni yeni bovula göz dikerdik:)))

      Sil
    2. ayyy okuduğum gibi yazmışım: bovul....:)

      Sil
  11. Ay kafa kalmadi valla bu aralar bende. Unutuyorum diyeceklerimi. Masadakiler cok guzel, hepsini ayri ayri begendim ama favorim Matruska. Ben de Dukkan Pati'yi takip edeyim bari.

    YanıtlaSil
  12. Bir Cath Kidston fırtınası da burada var ha.. Aydam bu aralar Instagrama takılıyorum ve ben ve daha birçok kişi senin orada eksik olduğuna kanaat getirdik.. Cath Kidston fırtınasına da orada tanık oldum.. hatta o gazla gittim çiçekli kaşık aldım :)

    ama kumaşlarını çok sevdim eve evet böyle bir akradaş herese lazım zira kumaşlar epeyce pahalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında instagramda varım da hem elime pek telefonu almıyorum hem de bende iphone4 yok, iphone 3 bile kardeşimin eskisi ve yeni kullanmaya başladım, onun kamerası da çok kötü, zevk vermiyor yani fotoğraf çekmek.
      Bu arada bir yandan da düşünüyorum iyiki oralarda değilim batmıştım resmen:) Böyle uzaktan özenmek daha iyi sanki:)

      Sil
  13. Minik aksesuarlar ile bu değişim çok hoş, ben de özendim..

    YanıtlaSil
  14. aydacım, bugünler de çok çalışkansın. ama bu bize yarıyor, esin kaynağımsın.nolur devam et,,sehpa ve masalarına zaten bayılıyorum. ben de yeniyıl emalı bişiler yaptım , yakında:))
    kışı da çok seviyorum bu yüzden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında elimde yığınla fotoğraf var ama bir türlü düzenleyemiyorum, düzenlesem yazısını yazamıyorum:( yetişemiyorum... En üretken olduğum zaman bu aralar:)
      Artık seneye hiç birşey yapmasam fotoğraf bile çekmesem olacak, o kadar malzeme var elimde yani..

      Sil
  15. bu sehpaya yılbaşı gelmiş bile:)) bakalım sırada ne olacak merakla bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) habire birşeyler ekleniyor kaldırılıyor:)

      Sil
  16. Hiçbir şeye benzemese de hikayesi bir eşyayı güzel kılıyor bazen, bunu seninkiler için demedim, bizim evdekiler için dedim zira senin sehpa üzerindekiler birbirinden güzel, Zarife'de yerini almış, sırıtıyor ortalarında :))
    Ayda o enfes C.K. mum ışığında benimle dans edermisin acabağ :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benim için bir şefertir efendim sizinle dans etmek...

      Sil
  17. yılın bu zamanlarını sevmeyen var mı acaba?
    her yer,
    her şey kırmızı....
    cıvıl cıvıl,
    bu köşede öyle olmuş...
    küçük mutluluklar,
    taaa buraya kadar ulaştı,
    mutluluk bana da bulaştı:)))

    YanıtlaSil
  18. her birini ayrı ayrı sevdim..fotolar çok güzel..sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Sevdiyenin yavruşkaları herzaman çok şirin oluyor, bunu kendisinede her seferinde iletiyorum. E bu sehpayada çok yakışmış, benim içinde öpüverin.

    YanıtlaSil
  20. Seviyorum, seviyorum, seviyorum senin yazılarını. Seviyorum işte :)))

    YanıtlaSil
  21. çok tatlı yazıların var seni gerçekten çok seviyorum sende kendimi görüyorum..
    ev aşığı olarak senin ev tarzını taşınacağım eve kombinlemeyi düşünüüyorum diyorum ve kafamakoydum o derce
    senden ricam evinin tam ölçülerini koysan koltukların , mutfagın evin herşeyini merak ediyorum
    hergün tıklıyorum kalbim çarpa çarpa açıyorum blogunu inş yeni yazı vardır diye ..
    sağlıcakla kal yeni postlar dileğiyle...öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler yazmışsın, ne diyeceğimi bilemedim.
      Bizim evin ışığı aslında çok az o yüzden hep aynı yerde fotoğrafr çekiyorum, mutfak karanlık, diğer odaların ışığı da fotoğraf için hiç uygun değil, o yüzden buraya tüm evin fotoğrafları koyamıyorum:(
      Ben de öpüyorum seni..

      Sil
  22. GERÇEKTEN ÇOK KEYİFLİ BİR KÖŞE OLMUŞ . ELLERİNİZE SAĞLIK:))

    YanıtlaSil
  23. Such adorable little decorations...I am loving that candle! Now that would make me so happy to have that.
    Happy weekend...is yours going to be as busy as mine???
    xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes I am very busy in these days and I hate this, I want to deal with my home and decorations...

      Have a great week...

      Sil
  24. Çok çok güzel, zarif görünüyor herşey. Ne kadar zevklisin..

    Matruşka'nın şemasını nerden bulabilirim? Bu aralar etamin matruşkalar çok hoşuma gidiyor. Bir kaç pano işlemek istiyorum..

    YanıtlaSil
  25. Çok pardon yazının tamamını okumadan yorum yazmanın sonu bu işte. Şimdi buldum matruşkanın kaynağını..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında google'a yaz ya da pinterstte ara yığınla matruşka çıkıyor karşına.

      Sil
  26. Yılbaşı ruhuna şimdiden girdim sayenizde.. çok keyifli bir köşe olmuş.. huzur dolu.. :)

    YanıtlaSil
  27. yilbasi,noel kutlamalari suslemeleri cok eglenceli gercekten.

    YanıtlaSil
  28. tam da yeni yıl ruhuna uygun bir köşe olmuş. fotoğraflar da harika her zamanki gibi :))

    YanıtlaSil
  29. Dear Ayda, my week is being so busy that I have not had the chance to comment much, but I've been visiting your space when I have some time.
    Your craft, your photos keeping me inspired, and wishing that I could learn something from you.
    I think you should not be an engineer, you should be a stylish designer. You are so good. Your blog is the best!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...