Tart
benim korkulu rüyam. Geçen sene sıcak bir günde yapmayı denemiştim, kalıptan
kazıyarak yemiştik. Görüntü tam bir felaketi. Ondan sonra da bir türlü
kalkışamadım tekrar denemeye. Taa ki mis kokulu kayısıları görüpte evde iki kişi olduğumuzu unutup, 2 kiloya
yakın alana kadar..
Yedik
yedik bitmiyor, gerçi benim meyvada sınırım yoktur. Beyne sinyal gitmiyor yeter
yeme artık diye. Tabaktaki meyvalar bitene kadar çatlasam da yiyorum. Bir
keresinde gövdem büyüklüğündeki bir karpuzun yarısını yemiştim sonra burnumdan
karpuz suyu gelmişti.. (Şimdi yazarken kendim de inanamadım, olabilir mi böyle bir
şey yoksa çolukluk işte ben mi öyle sanmıştım). Ama bu sefer dur dedim kendime,
ziyan etme hepsini mideye indirip, şunların güzelliğine baksana bir seri
fotoğrafı hayli hak ediyorlar..
Yani sırf fotoğraflarını çekebilmek için tekrar kalkıştım tart yapmaya.
İki
tarifi karıştırdım birbirine. Tart kısmını Cafe Fernando 'dan aldım, kreması
için de hani geçenlerde yaptığım çilekli
cheesecakedeki tarifi aynen uyguladım. Cafe Fernando’da verilen krema tarifinde
çok fazla yumurta vardı, benim bu tartı yaptığım gecenin bir yarısı evde o
kadar yumurta olmadığını farkettim. Mecburen diğer tarifi yaptım zaten
sevmiştik diye.
İlk
denediğimde tart hamurunu kalıbın büyüklüğüne gelecek şekilde açamamıştım bir
türlü saçma bir şey olmuştu, sonradan anladım kalıbın büyük olduğunu: ) Bu
sefer evde bulduğum daha küçük bir fırın kabını kullandım bu yüzden de
kenarları klasik tartlarda olduğu gibi tırtık tırtık olmadı. Benimkiler pırtık
pırtık: )
Malzemeler;
Tart Hamuru için (Cafe Fernando’dan alınmıştır.)
- 1.5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 125 gr tereyağı, soğuk
- 1 yumurta sarısı
Kreması için
- 500 ml. Süt
- 1yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 50 gr. Margarin
- ½ su bardağı şeker
Tart hamurunun yapılışındaki püf (inanmıyorum yine püh yazmışım sonra farkettim:) arkadaşlar artık kabul edelim ben püf’e püh diyorum, puf’a da puh) noktaları için kesinlikle Cafe Fernando’nun yazdıklarını okuyun, gözünüz korkmasın ama.
Bu
sıcak yaz günlerinde yanında birde vanılyalı dondurma ile serin serin öyle
güzel oluyor ki..
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…
NOT; Biz bu akşam Altınoluk’a gidiyoruz , dengeyle düngeyle otuziki yengeyle: ) Arabaya nasıl sığacağız bilmem. Ben, kardeşim, bir de arkadaşımız ve dikiş makinam, kumaşlarım, babama aldığımız raflar, anneme aldığımız sehpa ve boyadığımız sandalyeler, ıvırlar zıvırlar… Yine utanacağım deniz otobüsüne binerken kontrol için bagajı açtıklarında, göç edermiş gibi…
Neyse
işte arada bağlanmaya çalışacağım internete ama yine de güvenemiyorum kendime.
Bir de sağ kol faleket bir süre de olsa bilgisayardan uzak kalsam iyi olacak. Bir
hafta sonra görüşürüz…
Hadi
bana ve diğer tatilcilere iyi tatiller, geri kalanı sıcaklara dikkat etsin, az
hareket - bol su: )
I
love all kind of fruit and I cannot stop myself eating fruit. Especially summer
fruit are so delicious. I had never made any tart in my life until last summer.
I had wanted to made a strawberry tart but I couldn't. It was disgusting. Since
then, I have not tried.
Last
weekend I bought wonderful apricots at a local market but it was too much for
us. I decided to try the other tart recipe again and this time, I succeeded..
I
used Cafe Fernando's recipe for the tart dough and my strawberry cheesecake
recipe for the filling as you remember here.
For Tart Dough
- 1 1/2 cups all-purpose flour
- 1/2 cup confectioners’ sugar
- 1/4 tsp salt
- 1 stick plus 1 tbsp (9 tbsp) unsalted butter, chilled and cubed
- 1 large egg yolk
Filling
- 1 egg
- 3 tablespoons of starch
- 3 tablespoons flour
- 50 g. margarine
- ½ cup granulated sugar
P.S.; We are one week away from here. I will be in Altinoluk for summer vacation.
See you soon...
I wish you have a wonderful weekend...
ya ama ben çok üzgünüm.. kendim gibi beceriksiz birini buldum diye sevinirken, sen aldın başını gittin ama aşkolsun yaaa:(
YanıtlaSilböyle tart yapan lütfen ama lütfen beceriksizim demesin, ayıptır günahtır
:)) Bir kere şunda anlaşalım Deliannem, beceriksiz demeyelim de ilgisi yoktur insanın, uzun yıllar ben de olduğu gibi… eğer gerçekten istenirse, eğer ruhunu katıp verirse, bahanelere sığınmazsa yapılamayacak şey çok azdır benim gözümde. Ben sadece mutfağa girmede geç kaldım:) Sadece tecrübem yok, bir çok şeyi ilk kez deniyorum bu yaşta, yoksa görev insanıyım:)
SilVe asla asla senin gibi kafası zehir gibi işleyen birinin isteyip de yapamayacağı bir şey olacağına da inanmam (haaa olabilir ama çok zor ikna olurum:) )
Bir de şu var tabii burada fiyaskoları paylaşmıyorum, iyi olanları paylaşıyorum, yani her yaptığım muhteşem olmuyor:) mesela yine geçenlerde woopie pie denilen bir şey gördüm kitapda denedim, direk çöpe gitti, o neydi öyle…ıııyyyy…
Olmus olmus harika olmus Nohut eline saglik :)
YanıtlaSilYalniz ben de burundan karpuz suyu gelme kismina tam olarak inanamadim bak onu soylemeden gecemeyecegim. Ben de senin gibiyim meyvede sinir yok ama sonra alerjide de sinir yok :)
Insallah bol bol harika meyveler yiyecegin bir tatil olur Nohutcum. Sen geleceksin ben gidecegim galiba ama sebep tatillerse sikayet olmaz :) Ev ahalisinin hepsine sevgiler. Bol bol dinle, eglen, bilgisayarsizligin tadini cikar. Opuyorum :)
:)) Hayal meyal hatırlıyorum o sahneyi bir arkadaşımla tepside kesmiştik karpuzu o kadar çok yemiştik ki, sonra gülme krizine tutulduk, gülerken çıktı burnumdan karpuz suyu yada kustum emin değilim:))
SilSana da iyi tatiller o zaman:)
aaa gulme varsa isin icinde olmustur Nohut hafizan seni yaniltmiyor :) Olsun meyve askina :)
Silbana da kirazi yasakladilar alerjim var diye bir keresinde. ben halamlarin yazliginda gizli gizli 2 kiloya yakin kirazi bitirmisim. Dolapta torbadaydi icinden alip yiyip cekirdekleri geri torbaya koyuyordum :) Bir kabarmisim. Aa niye oldu diyorlar aksam kiraz yemek isteyince anladilar sebebi :))
Ooooh, içim açıldı Nohutçum size iyi tatiller. Fotoğraflar çok güzel. O güzel gözün gene en güzelini görmüş deklanşöre basmış elin. Estetik anlayışına bayılıyorum, zevkini beğeniyorum daha ne diyeyim, bol eğlenceli, dinlenceli, sürprizlerle dolu bir tatil diliyorum her şey gönlünce olsun, ailene sevgiler:)
YanıtlaSilÇoook teşekkür ederim Fadiş, ne güzel dilekler bunlar, inan içim eridi, tekrar sağol ve senin de hafta sonun en güzelinden geçsin...
SilHarika bir blog bayılıyorum sana, anlatımına:)) tart beni lütfen " yap" diye bagırıyor ama yeni evliyim uygun buyuklukte kalıp evimizde mevcut olmayabilir korkuyorum:) bol neşeli tatiller altınoluk'u cok severim 3 yıl ustuste gittim güre'de kalmistik özledim ben de oraları... İyi tatiller;)
YanıtlaSil:) Borcam kapağı gibi birşeyde yaptım ben, araştır bulursun birşeyler, olmadı ertele ama unutma yap:))
SilGüre çok yakın bizim eve, Senin içinde yüzerim denizde merak etme...
elimi uzatıp alıp yiyesim geldi..şimdi orada olasım geldi.bu kadar mı şahane olur ? artık şahane demek bile az geldi.ellerine sağlık, afiye şeker olsun.
YanıtlaSilBazı insanlar vardır, dokunduğu yeri güzelleştirir, bulunduğu yeri neşelendirir keyiflendirir...gelse diye merakla beklenir.ne mutlu senin yakınlarına ^-^
güle güle gidin gelin...iyi tatiller , iyi eğlenceler ...
:) Ne içten, ne güzel yazmışsın, çoook teşekkür ederim Yasemin'ciğim.
SilCillop gibi olmus! :) Fotograflar da süper ;)
YanıtlaSil:) Cillop çok iyi uydu bu tarta, Kayısılı cillop tart diyelim adına:)
SilDeniz otobüsünde kontrol eden adamı düşündüm de, böyle şeylere kesin alışmıştır... insanlar neler neler taşıyorlar. Almanyadan Türkiyeye ziyarete gelenler yanlarında mikrodalgadan televizyona kadar herşey taşıyorlar uçakta. O yüzden hiç sıkılma, nakliye işine devam :) Tart eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık ve iyi tatiller :)
YanıtlaSil:) sadece arabanın camından kafam gözükecek, durum bu yani:)
SilÇook teşekkürler, sana da nefis bir haftasonu diliyorum.
amanın kayısılar süper hemen bir reçel de koyver kolayından derim : ) balkona lavanta almak isteğim tuttu gene görünce ellerine sağlık
YanıtlaSilReçel hiç yapmadım henüz ama bu sefer annemden öğrenmek istiyorum, onun reçellerinin hastasıyım:) Gerçi herkesin annesi 1 numaralı reçelcidir herhalde:)
SilBu lavantaları teyzemin kızının bahçesinden topladım. Bizim yazlığa da ektik ama bakalım çıkacak mı...
Bahçeli bir evim olsa her yere ekerim lavanta, çok güzel çoookk...
görüntü..."ye beni"diyor...
YanıtlaSilfotoğraf...söylenecek söz yok:)
komplekse gireceğim!
bol hikaye,
fotoğraf
ve ürettiğin her bir şey ile seni burada bekliyor olacağım:)))
iyi tatiller..........
:)Çoook teşekkür ederim
SilGercekten aldin basini gidiyorsun Nohutum...Iyiki bu kayisiyi almissin, gözlerim bayram etti...sahane...kusursuz, ya ne diyeyim bilemedim. Nasil da keyifle okudum, fotograflari offf offf diye diye inceledim. Daha sIk biseyler pisirmeni diliyorum. Haftasonu keyifli günler diliyorum. Anneye,Babaya bizden de cooook selam,sevgiler eh ne de olsa manevi kizlariyiz dimi amma :) Ama sakin sakin bos gelme, haftaya Altinoluk fotograf senligini bekliyoruz...sevgilerimle
YanıtlaSilPişirmek bişey değil, yiyince fena:))
SilSelam hep söylüyorum, babam soruyor zaten, beni tıklıyorlar mı diye:)) Sanıyor ki hep onun fotoğrafını koyuyorum buraya, halbuki bir yada 2 kez koymuşumdur:)
Gidiyorum ama ne yapacağımı da şaşırmış durumdayım, fotoğrafmı çeksem, dikiş mi diksem tatil mi yapsam:))
Öpüyorum seni çook...
Tart nefis görünüyor, hiç denemedim yapmayı ama az önce karar verdim :)
YanıtlaSilBurnundan karpuz suyu gelmiş ya sonrasında karpuzdan bir süre uzak kalmak istedin mi merak ettim:)
Altınoluk için tam zamanı diyorum, iyi tatiller, bilgisyarasız, stressiz, bol yüzmeli ve meyve yemeli günlerin tadını çıkar.
Sevgiler.
:) Yoook benim öyle vazgeçtiğim hiçbir gıda yoktur. Bir keresinde gerçekten iğrenç ıspanaklı bir börek yapmıştı arkadaşım, arada aklıma gelince ürperirim ama hala en sevdiğim börek ıspanaklıdır..
SilDinleneceğim dinleneceğim dinleneceğim.. telkin yapmam gerek.....
Çooook güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Kayısıların bu kadar fotojenik olduğunu bilmezdim. İyi tatiller diliyorum. Gönlünce dinlen,eğlen.
YanıtlaSil:) yemesi güzel, fotoğraflaması güzel...
SilÇook teşekkürler...
ellerine sağlık. resimler ise tam tabloluk yani harikasınnnn:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler..
SilUnlimitedlerden biri de benim. gööbeemden belli olduğu üzere. Sen sınır tanısan ne tanımasan ne nohutum. inceciksin.
YanıtlaSilNohutum sen transit falan mı kullanıyon :D
İyi haftasonları. Güzel bir altınoluk postu bekliyoruz.
:) Transit ne ki?? deniz otobüsü olayını mı diyorsun acaba... yaa Yenikapı'dan Bursa'ya deniz otobüsü ile gidiyoruz oradan Balıkesir, gece orada kalacağız sabah erkenden Altınoluk....
SilTransit'e cevap oldu mu bilmem:))
Altınoluk postunda neler olacak bende bilmiyorum, herşeyi boşlayabilirim de:)
Nohutum transit : minibüs. yani sen raf dedin, sehpa dedin bunu hangi arabanın bagajı sığar ki? on istinaden şeyettiydim :D
Sil:)) Biz de Micra var düşün nasıl gittiğimizi sadece kafam gözüküyordu camdan:)
SilBöyle muhteşem fotolarla aldın başını gidiyorsun ha?Olmazki ama,bizide düşün.Bu arada meyveden o kadar haz etmeyen ben bu kayısılara aşık oldu yaw:)Ellerine sağlık,çabuk dön emi?
YanıtlaSil:) Meyva sevilmez mi ya, zorla kendini ye ye yeeeee. Yedikçe canlanıyor insan. ŞEftali mesela, sulu sulu, lavaboda yiyeceksin yada balkondan aşağıya sularını dirseklerden akıta akıta:))
SilHaftaya buradayım inşallah:)
görüntü süperr .Zaten tart hamuru sanırım dünyadaki en ter döktüren hamurlardan biri olsa gerek . Kayısıların rengi ve nanenin kokusuyla lezzeti hayal edebiliyorum . öyleyse bol sefalı bir tatil diliyorum .
YanıtlaSilEvet yaa tart hamuru yapmak bence epey uzmanlık istiyor, bu seferki de çok çok başarılı değildi benim, ama 3. denemede tuturacağım kesin:)
SilSana da iyi haftasonları:)
Her zamanki gibi görseller, sunum ve renkler harika...
YanıtlaSilEminim ki tadı da enfestir : )
Bir de buradan iyi tatiiler sana da bana da ; )
Sevgiler,
Gami
:) Çook teşekkürler ve evet tadı da çok lezzetli oldu denemek istersen çekinme yani...
Silİtiraf ediyorum canım çekti, özellikle kreması ağzımı sulandırdı :)
YanıtlaSilPişir, dik, kes, yapıştır,boya, çek, yayınla vs. vs. vs. yetmezmiş gibi bunları çalışırken yap,
bu nedenle seni ATOM KARINCA ilan ediyorum ve bu atom karıncaya iyi tatiller diliyorum.
:) Atom karınca ile dönüşümlü yayınlanan bir de Değerli vardı ya işte kardeşim de o olsun:))) hahaha (Kötü adam gülüşü)
SilHarika görünüyor.. Bence tadıda görüntüsü gibidir...
YanıtlaSilEvet kesinlikle nefisti, özendirmek gibi olmasın, kesin dene..
SilTart nefis gözüküyor.Fotoğraflara ise diyecek tek kelime yok,hepsi beni benden aldı:)Bol güneşli,stresten uzak bir tatil diliyorummm:)
YanıtlaSil:) Çoook teşekkürler..
SilNohutcum selam...Yapamadığın tart buysa...yapabileceğini hayal bile edemiyorum..Kendine haksızlık ediyorsun. ..ellerine sağlık süper olmuş..tablo gibi duruyor..bayıldım...Altınoluk ...En güzel yerdesin bol keyifli tatiller diliyorum..sevgiler..nurşen..
YanıtlaSilYok yok yapamadığım bu değil, yaptığım bu.... Bir önceki sene denediğim olmamıştı bu sefer başardım.. Denemek isteyen çekinmesin yani:)
SilBir de çooook teşekkürler, sana da iyi haftasonları...
Her zamanki gibi süper görünüyor Aydacığım, ben de deneyeyim bak heves ettim şimdi, son zamanlarda yapıcı değil, yiyiciyim:)) mutfağa girmenin zamanı geldi de, İzmir sıcaklarında her odaya klima taktırmak gerekiyor, zira salon veya yatak odasından çıkası gelmiyor insanın, mutfağa nasıl girerim onu düşünüyorum:)) Görseller müthiş gene, ben fincanlara da bayıldım, bir de lavantalara (umarım yanılmıyorumdur, çiçekten zerre anlamam sadece sever, beğenirim:))İyi tatiller size, öpüyorum.
YanıtlaSilEvet evet lavanta, teyzemin kızının bahçesinden topladım, harikalardı..
SilVe evet sıcakalrda mutfağa girilmiyor ve kesinlikle bu sıcakta tart yapmaya kalkma, geçen sene işte yaptım olmadı. Eriyor tereyağ...
Çook teşekkürler bir de .. Haa fincan paşabahçe'den...
Cok guzel gozukuyor, ellerine saglik, cercevelik fotograflar olmuslar. Ben de gorunce yapmak istedim ama yurtdisinda bizim ulkemizde oldugu gibi tatli meyveler yok:( Kayisi alip yapacagim, sonra ustundeki bu kayislar ne diye sinirlenecegim, en iyisi hic kalkismamak:)
YanıtlaSilÇoook teşekkür ederim. Doğru tadı tuzu olmuyor oralardaki meyvaların, görüntüleri süper ama gel görki yiyince saman gibi:(
Silnefis gözüküyor...nane hiç aklıma gelmezdi...düşününce çok keyifli geldi..dönünce denemeli hemen..burada kayısı yokta :(
YanıtlaSilAhh yazık kayasıyı aklına getirdim senin oralarda şimdi görüyor musun.. Gelince dene kesin ...
Silİçim açılıyor senin şu fotoğraflarınla...
YanıtlaSilKayısı en sevdiğim meyvalardandır, tart da olunca kimbilir ne oldular:))
Tebrik ederim, herşey harika görünüyor...blog Yaz kokuyor...
Çok teşekkür ederim Natali:)
Silsevgili cafenohut;
YanıtlaSilhergün mütemadiyen yaklaşık bir yıldır hep buradayım ogün eğer nohutu ziyaret etmezsem bir yolunu bulup yatmadan bir uğramak istiyorum
fotoğraf çekimlerin bir harika seni sevgiyle içtenlikle takip ediyorum
ailemden birisiniz sanki inanın buna
hatta kızımada gösterdim sizi
oda istiyor dikiş makinası gittik sizden özendik kumaşlar aldık
sonra altınooluk fotolarınız bir harika
herşey ama herşey
o içtenliğiniz
sizi takip etmek çok güzel anlatılamaz
şimdi tatile gidiyorum yazamazsınız diye inanın üzüntüme yazıyorum bunları size ;) (güldüüğüme bakmayın üzgünüm)
ben yıllar öncede okur takip ederdim size bende yıllardır bir blogerım ama düzenli değilim
bravo sana çok düzenli bir şekilde hemde fotolarıyla müthiş bir görsel şölenle sunuyorsun yaptıklarını ve çok özeniyorum
altınoluk'daki çekimleriniz anılarınız çok güzel insanın sizin gibi bir altınoluk tatili yapası geliyor hele hele bu sıcaklarda ;)
lütfen altınoluk fotolarına daha çok yer veriniz
annenize götürdüğünüz boyadığınız sandalyeler biraz terbiyesizlik olacak ama görmek istiyoruz
çok çok sevgiyle.... iyi tatiller size....
belki karşılaşırız kim bilir?......
Şimdi açtım bilgisayarı, kaç gündür tatilde zaman nasıl geçti anlamadım elime alamadım bile bilgisayarı. Şimdi annemle beraber bakıyorduk, ne güzel şeyler yazmışsınız, anneme de okudum, "afferim kızım"ı aldım:)
SilÇook çook teşekkür ederim, o kadar mutlu oldum ki.
Geldiğimden beri nedense çok da fotoğraf çekemedim ama elimden geleni yapacağım . sandalyeleri kesin görürsünüz:)
Çok öpüyorum sizi..
hiiimmmm
Silcok uzattiniz ama hic mi merak etmediniz kimlar gelmis diye
tabiii altinoluk sahane
anneye kardesine ve misafir arkadasimiza da selamlar
bakmayin siz bize iyi dinlenmeler size
sevgiyle...
Fotograflar her zamanki gibi muhtesem. Tart cok istah acici gorunuyor ozellikle. Mutlu, huzurlu tatiller dilerim.
YanıtlaSilHulya
Çook teşekkür ederim Hülya.
SilAllah iyiliğini versin ne güldüm karpuz maceranı okuyunca...
YanıtlaSilhani meyvenin fazlasından zarar gelir mi bilmem ama kayısının fazlasının epeyce bir müsil etkisi yaptığı kesin.. Aman dikkat et :D
tart nefis gözüküyor, ama bizim evdekiler der hemen
aaaaa onun üstündeki meyveler neden diri, pişmemiş, olmamış, mış mış mış
öffffff
yapmıyorum ben tart mart işte banane :)-
sana iyi tatiller bize bol güneşli su içmeler :)
:) tahmin edebiliyorum sizin evdekilerin diyebileceklerini çünkü bizim evde de benzer tepkiler olur. Babam alıştığı tatdan başkasını istemiyor. Kek kalıbı bile değişik olunca tedirgin oluyormuş, hep aynı şekil kek yap diyor bana:)
SilÇook teşekkürler bir de:)
neffiss görünüyoor Aydaaa
YanıtlaSilTeşekkürler Müjdeeeee
Siloff nefis olmus canim....
YanıtlaSilellerine saglik
:-))
sevgiler...
çok lezzetli görünüyor resimlere bayıldım. birşey sorucam cnm tripot kullanıyormusun çekerken ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSiltart yapmak her seferinde benim için bir süprizi yanında getirir. ya hamur kalır ya çok pişer kararır off bak denemelerimi hatırladım şimdi... meyveyi hiç aramam olmasa aklıma bile gelmez ama senin fotoları her gün görsem eminim meyve düşkünü bir hatun olur çıkarım. resme dokunup bir kayısı kapasım geldi tabaktan :) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbol bol tatil anısıyla dönmeni bekliyorum...
Şahane görünüyor nohutcum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilfotoğrafların da hepsi yine ve yine çok güzel.
iyi tatiller bu arada.
Good morning Ayda!
YanıtlaSilThis tart looks so yummy and pretty. This post is very beautiful, the photos are beautiful.
Have a very nice and exciting vacation.
ahhhhh neler kaçırmışım neler.
YanıtlaSilzaman ayıramıyorum şu sıralar bloguma ve sevdiğim bloglara.
ama inan buraya gelince şu güzel fotolar arasında kendimi bir kez daha kaybettim.
nasıl güzellikler bunlar.
Tariflere mı fotoğraflara mı anlattıklarına mı hayran kalsam bilemedim :) Zaten o fotoğraflar beni benden almakta, ayrıca tart da muhteşem durmak da..Ellerine sağlık. Altınoluk çok güzel bir yer, çocukluğunun yazları Akçay'da geçmiş biriyim ben, oraların kokusu geldi burnuma :D
YanıtlaSilTart harika gorunuyor. Mutlu, huzurlu tatiller dilerim.
YanıtlaSilHulya
Your photos are always so nice, can't get tired of looking at them...
YanıtlaSilEnjoy your holidays! I´m going to London and wanted to ask you for some nice places and shops to visit, I'm looking for new places to discover.
First off all I would like to thank you for your nice comment and wishes.
SilWhen we have been in London, we had stayed my friend's home in Chiswick region. There are a lot of shops and boutiques in there. My favorite shops are ( as you know) Cath Kidston, Liberty, Tiger. I went so many small shops but I don't remember their name..
Of course Notting Hill is great but you should not go there in saturday. Lion Street shop is also so sweet.
I am looking forward your London Posts..
Enjoy your vacation.
Oh my how lovely is this tart...I have a basket full of apricots waiting to be used...may have to make this...thank you so much. Your dishes and photos are always so lovely. Happy new week.
YanıtlaSilfotoğraflar muhteşem :D
YanıtlaSileminim tatta aynı güzelliktedir
Tart harika gozukuyor. Fotograflarin rengi netligi gozumu gonlumu acti. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK OLMUŞ CANIM BANADA BİR DİLİM VARMI..
YanıtlaSilÜZERİNE BİR BARDAK SUYA BİR TATLI KAŞIĞI ŞEKER VE NİŞASTAYI PİŞİRİP ILIYINCA DÖKERSEN JÖLE GİBİ MEYVENİN FERMENTASYONUNU ÖNLER SAYGILAR....
Uzun zamandir ugrayamamistim, birde baktim harikalar olmus buralarda! Ellerine ve goz zevkine saglik, hersey mukemmel gorunuyor, denemek lazim. Sevgiler.
YanıtlaSilHiç denemedim doğrusu pek de hevesli değilim açıkcası. Boğaz konusunda üşengeç değilimdir aslın da ama bu tartmış, pastaymış, börekmiş olayı beni biraz aşıyor, bunlarla uğraşacak kadar sabırlı değilim. Senin her işe el atmanı takdirle ve hayretle izliyorum. Bu enerjiyi nerede buluyorsun sen yahu. Seni izlerken bile yoruluyorum ben :)
YanıtlaSilŞimdi altınoluk ne güzeldir, tabi senin pek rahat durup yayılacağını sanmıyorum ama neyse :)
iyi tatiller, keyfini çıkar emi!
Another cake receipe! Yupi!! I'll try to make it, I don't know when, but I'll tell you the results. It looks so tasty... I love your photos, as always :)
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik:)
YanıtlaSilFincan ve tabaklarin cok guzel, bende de var :)
Çok güzel olmuş bayıldım ve inanılmaz canım çekti,benim için de yapar mısın bir gün;))
YanıtlaSilYaaaa sen ne yaptın Cafe Nohutcum...Çok çok çok güzel tüm fotoğraflar..
YanıtlaSilResmen kıskandım vallahi,eline gözüne sağlık...
Ufff yeme de yanında yatttt !!!!!!!
YanıtlaSilMükemmel görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBlogumuzda çekilişimiz şu anda, katılmak istersen bekleriz :)
http://guzelliknehri.blogspot.com/2012/07/cekilisssss.html
Lezzetli görünüyo ve de öyle sanırım. Kayııs yerine şeftalı yapsak suyu akıtır mı?
YanıtlaSilPaylaşım için teşekkürler. Siteme beklerim
kyurdu.blogspot.com
merhaba;
YanıtlaSilçok leziz görünüyor yaptıklarınız.
fincan ve tabaklarına bayıldım, markasını paylaşabirlimisiniz.
teşekkürler
Paşabahçe'den almıştım ortancalı olnaları, tartın olduğu ise Ikea'dan.
SilGERCEKTEN ELINIZE SAGLIK AMA BU RESIMLER O KADAR CANLI KI BAYILDIM NASIL BOYLE RESIM CEKEBILIYORSUNUZ YANITLARSANIZ SEVINIRIM???????????
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilFotoğraf ile ilgili bir yazım var orada bahsediyorum nasıl çektiğimden, yan taraftaki fotoğraf makinası çizimine tıklarsan ulaşabilirsin. Umarım yardımı olur.