Eşyaları Nasıl Sattım - Second Hand Sales in Turkey





Çok soru geldi instagramdan… Eşyaları nasıl sattınız diye, birazcık ondan bahsetmek istiyorum size.
3 farklı yerden sattık eşyaları. Daha önce de masa, sandalye, kitaplık satmıştık. Neden bilmem çok kolay satıyoruz biz. Şansımıza da hep iyi insanlar çıktı karşımıza hiç üzmedik birbirimizi.

Dekopasaj, Sahibinden ve Letgo bahsettiğim 3 yer.

Dekopasaj çok profesyonel. Kafanız rahat ediyor, müşteri ile hemen hemen hiç muhatap olmuyorsunuz. Nakliyeyi düşünmüyorsunuz, isterseniz onlar hallediyor. Bir bakıyorsun ürünün satılmış, sana nakliye için gelecekleri günün tarihini bildiriyorlar. O gün içerisinde söyledikleri saatte gelip ürünü alıyorlar, sonra müşteriye götürüyorlar, 2 gün sonrasında da ücret hesabına yatıyor. Tek negatif yani %25 almaları : ) yani satmak istediğiniz ürünün fiyatını bunu düşünerek vermeniz gerekiyor. Bu da fiyatı yükseltiyor.
Bir diğer olumsuzluk şu anda sadece İstanbul’da geçerli olması. Umarım ileride farklı illerde de sistemi kurarlar.

Telefonlara çıkan, her türlü soruya sakin sakin cevap veren, mailleri mutlaka cevaplayan Kadir Bey’i de ayrıca tebrik ediyorum. Aferin ona.


Sahibinden.com ; çok daha basit bu anlamda, yani temiz iş… ürünün ilanını yayınlıyorsunuz, ya mesaj ya da telefonla size ulaşıyorlar, pazarlık illaki oluyor, sonra gün ve zamanda anlaşıyorsunuz, geliyorlar, ürünü alıp parayı veriyorlar… Kafa rahat…

Letgo da benzeri ama buradaki ortamı pek sevmedim.  Ürün hakkında fazla bilgi verilemediği için çok soru geliyor. Soruların çoğu da saçmalıkta sınır tanımayan cinsten.  Bir de şunu anlamıyorum; ben instagramdan direk mesaj yazacağım zaman bile saate bakıyorum, gecenin bir yarısı, hiç tanımadığın birine sehpa da sehpa diye yanıp tutuşmuşcasına mesaj atmak biraz saçma değil mi?

Bir de tabi sırf spor olsun diye arayanlar var. Hatta biri var ki fotoğraflarımdan beni tanımış, sırf sesimi duymak için gece 23 gibi ciddi alıcı pozlarıyla aradı ama sonra açmadı telefonu! Bak bu ayıp…


Bir diğer önemli konu da satmayı düşündüğünüz eşyaların adam akıllı, aydınlık ve hoş fotoğrafları.. Fotoğraf eğer yüzüne bakılır olursa ilanlar içerisinde dikkat çekiyor, böylece daha çok kişiye ulaşıyorsunuz. Yani birazcık emek vereceksiniz sonrası kolay.

Satın almak için gelenler de sizin benim gibi insan, bunu da unutmamak gerek, samimi olunca, doğal olunca çok daha rahat diyalog kuruluyor.  Telefon konuşmasından anlaşılıyor zaten alıcının ciddiyeti ve eğitimi. Baktınız sizi üzecek, hafiften tedirgin oldunuz hiç bulaşmayın, ürün satıldı diyin geçin…

Neticede satmayı planladığımız her şey 2-3 hafta içerisinde satıldı. Şimdi bir iki parça daha satılabilir gözüyle baktığımız şey var ama daha yeni eşya almadığımız için onlar beklemede. Gerçi gezmekten evi yerleştirmeye, eşya almaya fırsat bulamadık ya neyse… Artık tatiller de bitti mecbur ev ile ilgileneceğiz.
Bir de nakliye, temizlik, boya badana konularını anlatayım size,  başka bir postta şimdi biraz koltuk bakmam gerek…

NOT: Fotoğraflar hala eski evden, yeni evde pek eşya yok şuanda yani hala yerleşemedik biz...



Before we moved, we sold a lot of our old stuff ( chairs, drawers, table, bed...) . I have received many questions from my followers on this topic from instagram.

This post is about online sales websites of second hand goods in Turkey. That's why English text is so short J






3 yorum :

  1. Bence çok iyi yaptın Ayda bu eşyaları satma işiyle ilgili.Çoğu insan sebebini anlamadığım bir nedenle eşya satma işinden utanıp çekiniyor.Oysa satın almak kadar,satma işi de çok normal gözümde.İnsanlar tuhaf.

    Sen böyle anlatınca,sayfalarca okuyabilirim seni,öyle içten,öyle doğal anlatıyorsun ki.Ama son cümlende nakliyeyi okuyunca saçlarım dikildi.Bizim taşınma,nakliyecinin beceriksizliği ve işindeki yetersizliği yüzünden kabus olmuştu.Hala aklıma geldikçe,darbelenen eşyalarımızı gördükçe sinirleniyorum.Sonra diyorum ki,sadece eşya Sibel.

    Ne zevkli bir dönem şimdi sizinki.Yeni şeyler seçme,gördüğün bir parçayı hayalinde eve yerleştirme,sonra vazgeçip başka birine zıplama.Sen zaten zevki müthiş olan bir kadınsın,kim bilir ne güzelliklerle donatırsın yuvanızı.
    Ağzınızın tadı bol olsun Aydacım.Çok öperim❤

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler gerçekten çok faydalı oldu...Dekopasaj keşke her yerde olsa :(
    kolay gelsin ve evinizde güle güle oturun...sevgiler, ilkay (www.pastacipapatyalar.blogspot.com)

    YanıtlaSil
  3. Biz de çok eşya satarız, hatta eskisini satmadan yenisini almayız:) Çok faydalı bilgiler Ayda'cım, eşya alırken de kolaylıklar diliyorum size, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...