Yine Çatal Kaşıklık Yaptım - Floral Utensil Holder



Dün iş için Ankara’daydım. Kısacık boşluğum oldu ihale saatine kadar o boşluğu da şans eseri ihalenin olacağı yere çok yakın olan Şık Düğme’de geçirdim. Ankara’nın gözde dükkanıdır kendisi. Bir de Erdoğan Yün Düğme var bir sokak altında. Tuafiye dükkanlarının en düzenlileridir ikisi de. Özellikle benim eskiden devamlı uğradığım burada da sık sık yazdığım Beşiktaş'taki dağınık mı dağınık, tuafiye dükkanı ile karşılaştırıldığında tam bir cennet.

Orada top top Lecien marka kumaşlar vardı. Bunun yanında daha bir çok ithal kumaşları da bulabileceğiniz bir yer. Ama ne yazık ki hep eski seriler ya da ne bileyim hiç benim tarzım olmayan kotu kuyu renkli sevimsiz desenler. Dedim niye yeni seriler ya da daha şirin ve pastel renkler getirmiyorsunuz?? Ya da neden web siteniz bu kadar kötü ve sosyal medyada niye yoksunuz???

İhtiyamız yok dedi amcaL 35 yaş altı müşterileri pek kumaş almazmış, diğer patchwork yapanların talepleri de bu tarz kumaşlarmış:( üzüldüm…
Ankaralı genç dikiş severlere sesleniyorum Şık Düğmeden yeni seri sevimli cici kumaşları getirmelerini isteyin de görsünler gençler de dikiş dikiyor…

Neyse konumuz çatal kaşıklık. Daha önce hiç dikmeden yapmıştım bu projeyi Sevgili Claire ile çıkarttığımız Handmade Happy dergisi için, ayrıca bu proje Romantic Homes dergisinde de yayınlanmıştı.
Kullandığım kumaş yine Lecien’nin yeni serisi Flower Sugar Very Berry Cherry Serisi.


İhtiyacınız olan malzemeler ;

1.         12” x 9” (30 cm x 22 cm) desenli kumaş
2.         12” x 9” (30 cm x 22 cm) beyaz kumaş
3.         12” x 9” (30 cm x 22 cm) tek tarafı yapışkanlı tela
4.         Süet bağcık ya da renkli ipler
5.         Ahşap Düğme
6.         Isı ile silinen kalem
7.         Kalıp
8.         Makas
9.         Ütü

Yapımı çok çok kolay; Önce desenli kumaşınızın arkasına tek tarafı yapışkanlı telanızı ütü ile yapıştırıyoruz. Bunun için mutlaka bir ütü bezi kullanın olur mu yoksa ütüyü temizlemek hiç sevimli olmuyor. Telayı ben Bursa İpek’ten aldım.

Tela yapıştırdığınız taraf altta, desenli yüz üstte kalacak şekilde parçayı masaya serin, üzerine beyaz kumaşınızı kenarları hizalayarak yerleştirin, en üste de çıkarttığınız kalıbı koyun ve kenarlarını ısı ile silinen kalem ile çizerek kalıbı kumaşın üstüne aktarın.
Sonra parçaları ortadan birbirine iğneleyin ve çizgilerin etrafını dikiş payı bırakarak kesin atın. Yaklaşık 0.4 cm lik bir pay yeterli.

Makinada çizgilerin üstünden dikin. En alt düz kenarda yaklaşık 3 cm.’lik bir açıklık bırakın ki buradan ters yüz edebilelim. Ben oldukça sıkı dikiş adımları seçiyorum sonrasında da tekrar dikiş hattının hemen yanından tekrar kesiyorum fazlalıkları böylece ters yüz edince potluk olmuyor ve sıkı diktiğim için de sökülmüyor. Bir de keserken köşeleri çıtlatmayı unutmayın…


Ters yüz ettiğiniz parçayı güzelce ütüleyin, sonra etrafını sınıra oldukça yakın bir yerden üst dikiş yapın. 2 mm falan mesafe olsun yani. Ayrıca kalıpta görünen katlama yerlerini de katlamanın kolay olması için yine üstten makine ile gidin. En sonunda da düğmenizi dikip süet bağını bağlayın olsun bitsin.

Hazır Ramazan da geliyorken iftar sofralarına bir şıklık katmış olursunuz diye düşündüm…

Diğer tasarımcıların bu kumaş serisi ile neler neler yaptığını görmek isterseniz de instagramdan; #flowersugarveryberrycherry  #lecien_fabrics  #flowersugar #FlowerSugarWorldAmbassadors  #flowersugarfabric etiketlerini takip edebilirsiniz.




I've done this project a few years ago without using a sewing machine, for the "Handmade Happy" magazine. Editor of the magazine was Dear Claire, did you remember? . This project was also published in the Romantic Homes magazine. So I wanted make them with an other way again.

These fabric silverware holders would be perfect to brighten up any meals and adding just the right touch to your table! It is great for a bbq party or picnic where guests can easily take their tableware to their seat.
Also you can make it a lovely and unique gift to your loved ones.

These utensil holders which made of fabric and fastened with a wooden button and suede leather  are great to add a splash of color to your tablescape.

First, you’ll need to decide which fabric combinations you’d like to use. I created a few different version with using Flower Sugar Very Berry Cherry Collection by Lecien.


Materials:
1.         12” x 9” (30 cm x 22 cm) patterned fabric
2.         12” x 9” (30 cm x 22 cm) white fabric
3.         12” x 9” (30 cm x 22 cm) Single sided fusible interfacing
4.         Suede leather or Colored Thread
5.         Wooden Button
6.         Frixion pen or water-soluble marker
7.         Template
8.         Scissors
9.         Iron

To apply the interfacing, lay your fabric right side down on your ironing board.
Lay the interfacing fusible side down on top of the patterned fabric. The fusible side will have a bumpiness to it, whereas the non-fusible side will be smooth.

Lay a damp pressing cloth (I usually use an old dish towel) on top of the interfacing. Press the iron down for 15 seconds (10 for lightweight fabrics). If you need to move the iron to apply heat to another portion of the fabric, pick up the iron and set it down, don’t glide it. If you glide the iron, you run the risk of shifting the layers of fabric and interfacing, and you could end up with a mess on your ironing board cover.

If you skip the pressing cloth, you will end up with fusible interfacing stuck to your iron plate. This is not a fun situation to find yourself in, so double check that your pressing cloth is covering the entire piece of fabric and interfacing.

Turn your patterned fabric as the right side is upwards (The interfacing will down)
Lay the white fabric on top of the patterned fabric right side, align all edges, trace your template with a fabric marker, carefully cut the shapes out around the lines leaving  0.4 cm stitching margin.
Sew around the all lines, leaving about 3 cm open the flat bottom of the utencil wrap.

Turn the utencil wrap right side out and press flat. Use a chopstick or other similar object to help push out the corners to make them perfectly round. Turn under the seam allowance for the opening and press well. Hand stitch the opening closed.

Sew 3 folding lines as seen on the template and top-stitch all the way around 2 mm from the edges.
Sew a wooden button and tie a suede leather or your chosing thread.


Then you’re done! It’s just that easy to make fabric utensil holders to add to your table decoration. It doesn’t take too much effort to do.

And if you want to see more projects with Flower Sugar Fabrics which are made by Flower Sugar World Ambassadors,  you can follow these hashtags on instagram; #flowersugarveryberrycherry #lecien_fabrics #flowersugar #FlowerSugarWorldAmbassadors #flowersugarfabric



4 yorum :

  1. Harika gözüküyorlar :) Ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  2. Şık Düğme'ye pek uğramam ama Erdoğan Düğme'yi haftada bir gün mutlaka ziyaret ederim, ofisime çok yakın olamsının etkisi büyük elbette:)İçeri girerken aklımdaki şeyi unutup başka şeylerle çıktığım çok olmuştur, insanın kendini kaybetmesi çocuk oyuncağı o cennette:)
    Kaşıklık nefis olmuş her zamanki gibi, ellerine kollarına sağlık, kumaşlara da bayıldım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) 35 yaş altıyım Ankara'da yaşıyorum her iki dükkana gittim hep aynı çeşit kumaşlar var. Hoş şöyle de bir durum var, ithal kumaşlarda pahalı. Ama goblen.com 'a da gelmiyor. Siz nasıl getirtiyorsunuz? Gümrük sınırınında düşürtüldüğü şu zamanda zor olsa gerek...
    Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. En yakın zamanda yapmak isterim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Thank you so much for the idea and the inspiration! I made some of them and you can see them here: https://www.flickr.com/photos/113079199@N03/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...