Alaçatı'dan Kalanlar - Alacati Part -2




Her zamanki girizgahımı yapayım önce; ayy bir türlü buralara uğrayamadım. İhaleler, projeler, dergilere gönderilecek fotoğraflar derken koptum iyice. Tabi bir de sıcaklar var! Her geçtiğimiz yaz, kışı daha çok seviyorum. Yani şunu bana 3-4 yıl önce söyleseler, söyleyenin aklına şaşardım. Üşümekten, kat kat giyinmekten nefret eden biri olarak, kışı sevmek kadar mantıksız gelen bir şey yoktu benim için. Ama işte kendimi de tanıyorum boşuna ben döneğim demiyorum. Sevmek – sevmemek aslında tamamen bakış açımıza, farkındalığımıza göre değişiyor.  Şu üç günlük hayatta fazlada kuralcı ve katı olmamak gerek, fikir değiştirmekten korkmamak gerek, ama tabii benim kadar da karasız olmayın.






Temmuz Ayındaki Altınoluk tatilimde Haruki Murakami'nin: “Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları” romanını okumuştum. “ Kesin hedefler hayatı kolaylaştırır” diyordu bir yerde. Okuduğum andan beri  zaman zaman içimden tekrarlıyorum. Zaten şu hedef konusunu hepimiz biliyoruz ama bu cümle resmen beynimin içine kazındı.





Öyle büyük hedeflerden de bahsetmiyorum yani! Mesela ben bir fotoğraf makinası alacağım demekle, ben Canon 5D  alacağım demek arasında dağlar kadar fark var. İlk söylemde savruluyoruz, netlik yok, kafa karışık, sonuçlanması için epey epey bir zaman var. Ama diğerinde hedef konulmuş, kafa net, uygun an bekleniyor. Canon 5D senin bil yani. (Ahh keşke)



Nereden geldim ben şimdi bu konuya!!! Haa Altınoluk’a gideceğiz biz yine bu akşam diyecektim, Altınoluk diyince kitap almayı unutmayayım dedim, sonra birden Tsukuru’yu hatırladım, yine aynı şeyi tekrarladım “ Kesin hedefler hayatı kolaylaştırır” … 

Sabah uyandığımda hedefi koydum. İşe git ilk bulduğun fırsatta Alaçatı fotoğraflarının geri kalanları için bir post hazırla! Bir kere yazdın devamı gelecek diye!




Buyrunuz fotoğraflar burada, ben de önümüzdeki hafta Altınoluk’ta olacağım. Şu stresli ve yoğun geçen günlerin acısını çıkartacağım inşallah. Yeni planlar, yeni hedefler belirleyerek…

Haydi kalın sağlıcaklar, harika geçsin haftasonunuz…








I'm aware that I have neglected my blog for a while I feel very bad myself for that. But I was really so busy at the office and home. I hope this next week I will be relax at my parent beautiful garden in Altinoluk. Yes, this evening we will on the way with my little sister and I'm so happy.

Do you remember this post? I had visited Alacati end of June and now I am here with the rest of Alacati images...

Hope to see more after my  short holiday...


Have an amazing weekend...





13 yorum :

  1. Ne kadar güzel resimler bunlar,insanın baktıkça içi açılıyor.
    İyi dinlenmeler size :)

    YanıtlaSil
  2. Sıcak Antalyadan selam :) Fotograflarınız inanılmaz güzel. Bravo! Blogonuzu son sene sürekli takip ediyorum, renga renk ve çok pozitiftir. Hafta sonu kartları benim favoritlerimdir.

    YanıtlaSil
  3. Sevdiğim,gezdiğim e azıcık memleketim olunca iyi bildiğim yerleri,başka bir şehirde hele de memleketi gene çok özlemişken ,senin gözünden görmek gene çok iyi geldi. İyki varsın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemini birazcık da olsa giderebilmişsem ne mutlu:)

      Sil
  4. Çok hoş fotoğraflarmış:)

    YanıtlaSil
  5. Alaçatı'ya bir de senin gözünden bakmak harikaydı canım, ışığına sağlık! Bu arada sıcaklar konusunda çok haklısın, ben bahar kızıyım ama artık baharların da yaşanmadığı günümüzde kışı arar oldum :( Canon ile ilgili benim de hedeflerim var, bir an önce gerçekleştirmemiz dileklerimle kocaman öpüyorum seni, iyi tatiller canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif serinledi ama değil mi:)) Ohh ne güzel oldu, işte bir süre bu şekil takılabilirim ben:))

      Sil
  6. Hedefleri bende belirliyorum ama hayata uygulama aşamasında hep tökezliyorum nedense :) kesin ve net çizgiler koymak lazım dediğin gibi fotoğraflar ise yine mest etti nasıl güzel kareler yakalamışsın hepsi süper bayıldım..

    YanıtlaSil
  7. Bir Izmirli olarak fotoğrafları görünce bayıldım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...