Funda Meşhur Oldu - I'm in the last issue of Mollie Makes!




Hani Ağustos ayı sonunda size güzel bir haber vermiştim ya, Mollie Makes Home 3 ‘da varım diye. İşte tam o günlerde Mollie Makes’in başka bir editöründen bir mail daha aldım. Mollie Makes Home’da projelerimden birinin olduğundan habersiz , internette benim fotoğraflarıma denk gelmiş ve benden bir proje istiyordu Kasım sayısı için. Öyle bir şey olsun ki hem kadınlara hem de erkeklere hitap etsin, unisex bir şey!!!



En sonunda benim bir zamanlar ETSY’deki dükkanımda olan ve tüm ürünlerden daha çok favorilere eklenen, şimdilerde ise Yeni Zellanda'da bir bebeği ısıtan şu battaniyeden yola çıkarak bir kaşkol yapmaya karar verdik…

Örnek görüldüğü üzere çok basit herkesin bildiği pirinç deseni ama öyle uğraştırdı ki bu kaşkol bizi. Önce aynı tonlarda ipleri bulmak için dört döndüm. Biz bu battaniyeyi elimizde kalan iplerden örmüştük, hatta iki kat falan yapıp. Şimdi aynı tonlarda ve tek kat örülecek, örüldüğünde deseni gösterecek ve her renk tonunun tek bir markada olduğu yünleri bulmak için 1 hafta oradan oraya koştum. Hele o pomponlardaki yeşil için Üsküdar’lara kadar gittim, kıyıda köşede kalmış tüm yüncüleri gezdim, evde hatırı sayılır bir yeşil ip stoğu oldu bu arada da… Neyse sonunda buldum. Kaşkol örüldü bitti gel gelelim pomponları yapmak için 1 çile ip harcadım, onları aynı boyutta yapmak, habire ip dolamak ne gıcık birşeymiş. Tabii bu dertler fotoğraf çekimine geçince devede kulak kaldı.

Ben canlı fotoğrafı çekemiyorum. Sevmiyorum yani, ne insan ne de hayvan fotoğraflamayı. Ben obje çekmekten hoşlanıyorum, portre fotoğrafçılığı ayrı bir şey, beni geriyor, istediğim şekilde fotoğraf çekemiyorum, daralıyorum, sıkılıyorum ayy hiç istemiyorum. Ben bizim evde hep aynı köşede çiçek böcek fotoğraflamada tecrübeliyim, koy beni başka bir yere öyle kalırım…

Neyse istediler ki bu ürünün lifestyle fotoğraflarından bazıları bir modelin üstünde olsun!!! Ee elimin altında tek model var Funda! O çekimler sırasında yaşadıklarımızı ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Of off off ne kavgalar… Funda ‘da zaten hiç sevmez fotoğraf çektirmeyi, bir de hava sıcak o günler. İki Pazar günümüz hır gürle geçti. Evde hazırlanıyoruz, çıkıyoruz bizim evin karşısındaki yeni restore edilen binanın merdivenlerine, bir karış suratla hızlı hızlı çekim yapıyoruz. Funda habire ofurdanıyor, ben ay şimdi sıkıldım yeter diyecek, ayy şimdi fırlatıp atacak kaşkolu stresiyle kıvranıyorum…



Korka korka gönderdim fotoğrafları, kaşkolu’da postaya verdim. Ama öyle güzel tepkiler aldım ki, tüm stres, korku uçup gitti. Çok beğenmişler hem fotoğrafları, hem kaşkolu, odada bir biri takıyormuş bir diğeri ( Bu editörlerin hepsi gencecik cıvıl cıvıl kızlar)…

İşte şimdi dört gözle derginin elime ulaşmasını bekliyorum. Gerçi Annemlere söyledim böyle böyle, Funda’yı tek sayfaya basmışlar diye, bak senden önce meşhur oldu dediler, meşhur edene baksana sen!!! Evlat ayrımı yapmak ne ayıp!



Neyse diyeceğim o ki, onca stres onca vıdı vıdı, sonucu görünce hop diye unutuluyor. Bu harika fırsat için Mollie Makes’e ne kadar teşekkür etsem az…

Bu arada ben Mollie Makes dergisini www.myfavoritemagazines.co.uk sitesinden alıyorum, yani aboneliğim var gerçi elime birazcık geç ulaşıyor, ama dijital olarak da aynı sitede satılıyor sanırım. İsteyenler bir göz atar artık: )

Bu da böyle bir kaşkol hikayesiydi…






After my Mollie MakesHome3 project which I had mentioned here, I’ve gotten an email from one of Mollie Makes editors. 

She had come across with my images in internet and She've wanted an unisex project for November issue of Mollie Makes from me. We decided to make a scarf which can be used by both men and women...

Inspiration Source was one of my baby blankets which was on sale a while ago on my ETSY Shop. Now it warms a baby in New Zealand.

The pattern is so easy as you see but it was difficult to find yarns which is similar color combos with this blanket and of course making pompoms!!!! I tried very hard to be all the same size: )

And also, I'm not a professional photographer and I tried to do my best. I generally take lifestyle photos for my blog so It was an amazing experience for me. It was really hard for me to work with a model, even she is my younger sister:)

After seeing the result my all doubts and tiredness has gone... I’m honored to be part of the last issue of Mollie Makes  and I would like to thanks a lot for this great opportunity to the team at Mollie Makes.

I have a subscription for Mollie Makes Magazine on “myfavoritemagazines”  If you have this great magazine as hardcopy or digital, do not be late!


Lots of love…









83 yorum :

  1. öncelikle tebrik ederim..
    bayıldım hem anlatışa, hem kaşkole hem resim çekme azmine hemde fundaya:)
    oflamış puflamış ama nefiste poz vermiş hakkını yemiyelim:)
    kotunu eliyle büzüktürmesi stresten midir bilmem ama o bile fotoya enfes bi hava katmış:))
    başarılarının devamı diler, senden önce ünlenen kız kardeşe selamlarımı gönderirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çook teşekkür ederim, ne güzel şeyler yazmışsın... Hep beraber eğleniyoruz işte:)
      Bu arada selamını iletirim, çünkü kendisi zahmet edip bu postu okur mu bilmem:)) biraz farklı dünyaların insanlarıyız biz:)

      Sil
  2. Alemsiniz harikasınız muhteşemsiniz daha ne diyim kelime bulamıyorum.Enerjinize kavganıza bile hayranım.Yapılan işe verilen emeği hiç saymıyorum onu her zaman her işte görüyoruz.Ama bu sefer ki başka.İçinde Funda var.Hayal ediyorum o hallerinizi daha çok seviniyorum sonuca.Bir evde iki ünlü zor iş Ayda.Kaprisler havada uçar.Çeken güzel model güzel olunca sonuç ortada.Sen bir daha düşün bu portre fotoğraçlığını.Harika olmuş.Ay yazdıklarım ne yavan kalıyor sizin enerjiniz başarınız karşısında.Neyse canım bize de mutlu olmak gurur duymak kısmı kalıyor.O da süper birşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek yavan kalıyor yazdıklarım ya!!! Bak böyle deme. Kendi çapımızda eğleniyoruz şurada, böyle yorumlar alınca nasıl mutlu oluyorum ben de Funda da sen bir bilsen:))
      Çok çok teşekkür ederim, zaman ayırıp bu güzel şeyleri yazdığın için esas ben. Ellerin dert görmesin...
      Ama sakın ısrar etmem portre çekmem!!!!!

      Sil
  3. Ayy harikasınız iki kardeş:)) tahmin edebiliyorum az çok yaptığınız kavgaları:)) Ama değmiş sonuç mikemmellll:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fotoğrafta boyun birazcık kakık çıkmış öyle diyor bizim ki:))) Ayy be ne yapabilirim yani Bir Hülya Avşar photoshopcusu değilim neticede:))

      Sil
  4. Tüm uğraşlara değmiş:)
    Tebrik ederim, hem sizi, hem kardeşinizi.
    Belki anlattıklarınızdan öyle hissettim bilemiyorum, Funda Hanım'da "bitse de gitsek" izlenimi aldım azıcık:)
    Azıcık ama... çok az:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaha :) tüm fotoğraflarda öyle, dişleri sıkıyor:) gelen geçen baktıkça böyle soğuk, donuk, manasız bir sırıtış ikimizin suratında da:)))

      Sil
  5. Pirinc örnegini severim,yapmasi kolaydir ama birazda zor ilerler.
    Insanin kaskolü alip ,sarilasi geliyor.Renklerin uyumu ,ilginc ve huzur veriyor gibi.Elinize saglik,tebikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde bu pirinç örneğinden o kadar çok şey var ki, hepimiz çok seviyoruz!!!
      Çok teşekkür ederim...

      Sil
  6. Ben bayıldım buna! Anneme hemen siparişi versem mi? :)
    Sizi daha ne kadar tebrik edebiliriz bilmiyorum ama tek bildiğim, her yaptığınız çok başarılı.
    Bu keyifli yazı içinde, bu güzel kaşkol içinde çok teşekkürlerimi sunarım efendim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni mahcup ediyorsunuz delikanlı:))
      Yazdılarınızla mest olmamak imkansız... Bilmukabele diyeceğim ama kesin böyle yazılmıyor ve şimdi google bakamıyacağım:)))
      Öptüm seni....

      Sil
  7. Valla harikasınız ikinizde.. Senin model söylense de yine çok güzel poz vermiş.. Benim dört ayaklılar feci naz yapıyor bugünlerde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ay çok zor hareketli şeyleri çekmek, hele onlara asla laf geçiremem!!!

      Sil
  8. Resimlere, anlatımına, kaşkola ayrı ayrı bayıldım!!
    Fotomodel bir harika maşallah!!! ama bu tatlı ablaya poz verilmez mi...elinize sağlık, şeker kızlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkür ederim tatlı diline:)

      Sil
  9. Ya niye ofluyor niiye? Bu dunya da insanlar meshur olabilmek icin neler yapiyor be :) Bak boylesine harika bir fotograf sanatcisi elinden tutmus, hay Allahim Funda ya :) Ayda yanlis Funda burayi zahmet edip okumaz dedin diye boyke yaziyorum olur da okur da bana kizarsa sana havale edicem ona gore :)

    Ellerine saglik ikinizin de! Bayildim bayildim!

    Daha boiyle haberlerin nicesi olsun

    yalniz Ayda senden once meshur oldu ha :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaa İG'dekileri okudu, hatta beni yakaladı onun hakkında bir iki dedikodu yapmışım:)) ama bunları okumadı:))
      Öpüyorum seni, çok teşekkür ediyoruz bir de ikimiz birden:)

      Sil
  10. renklerin uyumu, örgüsü harika, ellerine sağlık, Funda'yı da tebrik ederim, gerçekten meşhur olmuş. Ne güzel bir ikili olmuşsunuz, zor da olsa:) Öperim pek çok:))

    YanıtlaSil
  11. Ben tüm kavga gürültüye , kaprise , naza edaya razıyım tek kız kardeşim olsun! Kız kardeşim yok gerçi ama oğlan kardeşim yakınımda olsun. Çok duygusal oldum bu aralar. Funda' ya da bak sen , missler gibi şöhter olmuş ; Hollywood staresi kaprisi mi yapıyor şimdi ?
    Atkı güzel ama ne yalan söyleyeyim , fotoğraflar zaten tartışmasız fevkaladenin fevkinde . Kutluyorum sizi hayranınızım hatta ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh çok teşekkür ederiz ikimiz de Nilgün Ablacığım, sen beğendiysen gerisi tamamdır :)

      Sil
  12. Harika, kaşkola bayıldım, modele de çok yakışmış, tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  13. Tebrik ederim,,çok keyifli işler,günler bunlar,,,))

    YanıtlaSil
  14. Kaşkol çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Ama yoksa manken iyi de ondan mı böyle güzel görünüyor :)) Ay kızdırmak gibi oldu ama, Funda'ya biraz torpil geçtim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy o torpil kabulümdür:) tabi fazla da abartmamak gerek:))

      Sil
  15. :)))
    evlat ayırmak ayıp tabii :P

    YanıtlaSil
  16. ay çok güldüm Ayda...hastayım sizin bu atışmalarınıza...öyle güzel anlatmışsın ki...atkıya zaten söz bulamadım...her şeye rağmen yine de iki kardeş ne güzel işler çıkarıyosunuz...hırla gğrle de olsa ne güzel anılar bunlar...tebrik edip kocaman kocaman öpüyorum ikinizi de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Sibel dediğin gibi anılara yenileri eklemek harika, hele böyle güzel olunca, Çok teşekkür ederim çoook...

      Sil
  17. Great!The photos are wonderful and the scarf...so lovely. I'm looking for to receive my copy in the mailbox!!!
    Ciao
    Aina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much dear:) You are so sweet...

      Sil
  18. Ne kadar güzel. Nasıl sevindim ve sevdim. Funda da ünlü oldu ya pek bi havalı, burnu yukarda çıkmış, duymasın da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim burun da ağzıma girecek, bak ne alçak gönüllüğüm diyeyim bari Fundaya!
      Bana habire kanca burun diyor da:))

      Sil
  19. işte hayatın o anlarından birindesiniz, hani koca bir tebessümün ağza yayıldığı, kalbin sevinçle telaşlandığı, çok güzelsiniz çok, kutlarım ikiniz ide.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın, hah işte tam da o... Çok teşekkürler...

      Sil
  20. Böyle işte dünya, yaranamazsın kardeşine. Sen meşhur et, o pofurdasın :)) artiz kaprisi bu :))

    Çok şekersiniz ikinizde. Kaşkolun ponpon rengi yıkılıyor.. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaprisleri burama geldi. Bir daha ki sefere kendi kendimi meşhur edeceğim!!!

      Sil
  21. Yeeey Ayda! Well done! The scarf is incredibly beautiful! <3

    YanıtlaSil
  22. insanın kız kardeşinin olması ne güzel şey..

    YanıtlaSil
  23. Utterly Gorgeous Ayda! I am in love! I REALLY need to make one and it'll bu,p off a few things to get to the top of the make list!

    Have a super week!

    Vanessa xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your kind word as always...
      Lots of love...

      Sil
  24. çok çok hoş..ponpona bayılırıımmm....

    YanıtlaSil
  25. Çekimler gibi kaşkol da şahane, bol başarı dilerim..

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel bir haber bu, tebrikler:) Bu arada kardeşiniz manken gibi zaten, fiziği duruşu çok güzel:) İkinizide tekrar tebrik ederim gerçekten çok sevindim. Sevgiyle öperim çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz yani ikimiz birden..:)

      Sil
  27. kaşkol ayrı güzel, fotoğraflar ayrı, model ayrı... bayıldım, tebrik ederim canım ;))

    YanıtlaSil
  28. kardeş kardeş beraberliğiniz ayrı bir güç guzellik katmış bence çalışmaya, nice birlikteli projeleriniz olsun :))

    YanıtlaSil
  29. Valla kaşkolu da çok beğendim, Funda'yı da :)) Başarınızı tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  30. Tebrikler, harikasınız abla-kardeş!
    Kaşkol harika olmuş, fotolar da öyle.

    YanıtlaSil
  31. Abla kardeş bu kadar sevimli ve güzel olmak zorundamısınız harikasınız ikinizde :) Fundayıda senide çok çok tebrik ediyorum ve bu son tebrik olmayacak onuda biliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Meltem Çok çok teşekkür ederim, Funda yanımda değil ama o da eder:))

      Sil
  32. Renkler, kaşkol, ören eller, takan kardeşler, fotoğraflayan gözler ve anlatımdaki doğallık... Hepsi etkileyici

    YanıtlaSil
  33. Bir tesadüfle yolum buraya düştü iyi ki de düşmüş... Bu yağmurlu, kasvetli Ankara havasında rengarenk fotoğraflar, cıvıl cıvıl yazılar eşliğinde içim açıldı. Epeyce bir gezindim. Hatta okurken acaba balık burcu olabilir mi derken profil yazınızı okudum yüzümde bir gülümsemeyle Bingooo :)) Ne de olsa ben de bir balığım :)) Yine uğrarım, sevgiler... Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşça vakit geçirmeni sağlamabilmişsem ne ala:)
      Eskisi kadar çok vakit geçiremiyorum hem kendi bloğumda hem de diğerlerinde ama yinede buralarda olmak çok güzel:)
      Benden de sevgiler, hem de kocaman...

      Sil
  34. Good morning!

    You have all reasons to be proud of yourself, the scarf is beautiful and the photos as always are beautiful as well. Your sister is does very well as a model.
    I forgot to tell you Ayda, last week I bought Mollie Makes Home and when I saw one of your projects there I felt so happy for you. When I got home happily I showed it to my husband my beautiful Turkish friend and her beautiful craft project :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) You made me feel embarrassed!! Thank you so much my dear friend. You're so sweet as always...

      Sil
  35. Kameranın önünde duran mı sadece meşhur oluyor? ya bu işin kamera arkası kısmı? Emek edeni? Ta Üsküdar lara gideni.:)
    Şaka bir yana. Tam da sana yakışır bir sonuç. Harika olmuş. İki kızkardeş çok güzelsiniz.
    Benim de kızlarım sizin gibi olurlar inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy zaten senin yazdıklarını okurken hep bizi düşünüyorum çok hoşuma gidiyor:))
      Çook teşekkürler çook...

      Sil
  36. Kaşkolun modeli, renkleri, pompomları harika olmuş elinize sağlık =)
    Bu kadar güzel modelle çalışınca kaprislerine de katlanmak gerek ;)
    Tebrik ederim,

    http://mintracik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa bak bunları okudukça iyice havalanacak bizim manken:) İşim zor yani:)

      Çok teşekkürler...

      Sil
  37. seni de funda kardeşceğimizi de öperim, severim... bu arada mollie makers tr de de satılıyormuş.. annekarınca yazmıştı ig de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa satılıyor da bulabilene aşkolsun. Remzi kitapevi, D&R bir de Dünya Aktüel getiriyor saınrım ama ne ne zaman geldiği belli, ne de kaç adet... Ben son bir kaç aydır hiç rastlamadım mesela... :(((

      Neyse Biz ikimiz de çook teşekkür ederiz ama:))

      Sil
  38. It 's beautiful Ayda! Congratulations! I'm so happy for you! The pictures are wonderful.
    A big hug!
    Emanuela

    YanıtlaSil
  39. aaa ne sevindim sizin adınıza, bin tebrik ♥

    YanıtlaSil
  40. Funda, kaşkola, mana katmış, ruh vermiş yeminlen:) Yaşa-varol funda!
    o derin bakışlardaki gizemi çözemedim ama dur! üç vakte kadar bir değil, iki beyaz atlı kapıda bilin:)
    Ellerinize sağlık, bir elin nesi, iki kardeşin voltran gücü var olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Voltranı Funda duymasın hemen başı olurturur ben yine amele mod takılırım:(

      Öptüm seni...

      Sil
  41. Eyvahlar olsun ben nasıl atlamışım bu hikayeyi!!
    Çok güzel anlatmışsın fotoğraf çekimleri dahil her aşamasını.. Öyle emek veriyorsun yaptığın herşeye, çok özeniyorsun ve gerçekten olağanüstü işler çıkıyor. Senden o kadar çok ilham alıyorum ki Ayda'cığım. Daha önce de yazmıştım belki 2. baskı diceksin ama iyi ki bulmuşum blogunu,samimiyetin ve göz banyosu yapmamı sağlayan fotolar için teşekkür ederim.

    Ve çok ama çok tebrik ederim, hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü görmek çok güzel!
    Daha nice dergilere çıkarsın umuyorum!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...