Sezon Açılışı - Season Openning




Geçtiğimiz hafta çoğunlukla yağmurlu ama arada açan güneşle pırıl pırıl, hakin, huzurlu ve mutlu geçti benim için.


Çoğunlukla yıllık izinlerimi önceden planlıyorum ama bu sefer elimizde olmayan nedenlerden dolayı, aniden karar vermek, planlarda değişiklik yapmak zorunda kaldık ve bastık Pazar günü Altınoluk’a gittik. Sabahın köründe yollardaydık, zaman zaman yağmur öyle şiddetini arttırdı ki, yol kenarında durup beklemek zorunda bile kaldık.


Eve vardığımızda her yer her yerdeydi, ee koca bir kış geçmiş üstünden ev, bahçe batmış çıkmış. Hepimiz bir koldan giriştik temizliğe. Pazar akşamına kadar alt katın mutfağı bitti. Mutfak en zoru zaten orası bitti mi, gerisi kolay dedik. Ertesi gün alt  katı, ondan sonraki gün de üst katı bitirdik.


Daha önce böyle yağmurlu ve soğuk bir havada Altınoluk’ta bulunmamıştım hiç, tabi ki oranın tadı güneşli, mis gibi havada bahçede, denizde çıkıyor ama olsun, biz yazlıkta kış havası yaşadık ve onu da sevdik.


Tüm gün yorulduktan sonra banyo yapıp, evde olan iki battaniyenin altında, bir koltukta Funda ile annem, diğerinde babam ile ben, televizyonun karşısında, babamın büyük bir hünerle bulduğu futbol karşılaşmalarını izledik durduk. Çoğunuzun aksine biz seviyoruz spor karşılaşmalarını izlemeyi de dinlemeyi de... Küçüklüğümüz böyle geçti çünkü. Babam çok düşkün futbola ve diğer tüm sporlara, her an seyredecek bir maç bulabilir kendine, o ses bize de huzur veriyor sanırım. Mesela biz evde Funda’yla ikimizken de eğer seyredecek adam gibi bir şey bulamazsak açarız bir spor kanalını bir yandan o mırıl mırıl konuşur biz işimize bakarız. Hele de olimpiyatlar ya da dünya kupası, avrupa kupası varsa keyfimize diyecek yok. Şimdi dört gözle dünya kupasının başlamasını bekliyorum ama keşke bu dönemde Altınoluk’ta bizimkiler ile birlikte seyredebilsem maçları, annemin yorumları, babamın takımlardan yola çıkarak ülkeler hakkında yaptığı analizler harika olur şimdi. İlk iki hafta Funda da onlarla, ben bu sıralar yaz bekarıyım anlayacağınız ve evet onları kıskanıyorum : (

Hayırlı Kandiller…





We ( I and my little sister Funda) went to Altinoluk last week for season opening. My parent live there during summer and we've helped them for cleaning.

The weather was pretty bad, mostly rainy but we were so peaceful and happy...



These images are from our garden in Altinoluk and I'm looking forward to going there again and I miss already.






30 yorum :

  1. N e kadar güzelmiş bahçe. İmrendim..

    YanıtlaSil
  2. Evde birileri tatildeyken İstanbul hiç çekilmez. Bilirim bu duyguyu :)) Yazlık çiçekleri ne hoşmuş. Keyfini çıkaracağın günler tez zamanda gelsin o halde. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi acayip yoğunum, bir yandan işler, bir yandan iş yerinin taşınması derken 1 hafta nasıl geçti anlayamadım ben:)
      Ama tatili iple çekiyorum o ayrı:)

      Sil
  3. Merhaba, günün birinde emekli olurda yerleşecek biyer ararsam kesin balıkesir altınoluk burhaniye tarafları olacak :))

    Bu arada o limonataların yanındaki beyaz maviş değil mi? Mavisine de beyazına da bayılıyorum.. Huzurla keyfini çıkarın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emekli olunca görüşürüz o zaman:)
      O balon çiçeği diye geçiyor, bizim aldığımız yerde bir de eflatunu vardı.

      Sil
  4. ailecek çok zevklisiniz demek ki:))
    hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  5. Sanada hayırlı kandiller ablacım. Fotoğraflar muhteşem. Bizimde Gürede yazlığımız var. Havası suyu yağmuru bile ayrı buraların. Umarım çok güzel ve huzurlu geçmiştir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy güre bize çok yakın, biraz geç Altınoluk'a doğru hemen orada dağ tarafında...
      Belki karşılaşırız bile:)

      Sil
  6. Resimlerde hiç öyle yağmurlu sisli puslu bi hafta geçmiş gibi görünmüyor:) ne güzel aile ile geçirilen zamanlar çok kıymetli.. Senin de kandilin kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaçı yağmur dindiği anda çekildi, hatta masa falan ıslak, diğerleri de çoğunlukla kapalı hava ama yüksekti, öyle iç karartıcı değil yani:)
      Çok teşekkürler bu arada...

      Sil
  7. So beautifull your home... It's like a dream home :D You are lucky girl ♥

    YanıtlaSil
  8. Aydacığım senin bu yaşamdan keyif alarak tatlı tatlı anlattığın her şeyi,aileni -tabii en başta seni- çok seviyorum ben...
    Bu sabah deli deli esen rüzgardan mıdır ,dün akşamki TV haberlerine kafamı taktığımdan mıdır, nedendir bilemedim baş ağrısıyla,keyifsiz kalktım ;zorlana zorlana rutin işlerimi yaptım ,kendime çay yapacak kuvvetim bile yok ama şu yazın nasıl iyi geldi anlatamam. İnstagramda yazdığını görür görmez ışınlandım adeta.
    Teşekkürler her şey için,harika görseller için,sohbetin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh tatlı dilli Nilgün Ablam... Sana hiç keyifsizlik yakışmıyor, sen hep gül, mutlu ol.
      Gerçi haklısın ülkenin bulunduğu durum yeterince moral bozucu:(
      Sana birazcık moral, keyif verebildiysem ne mutlu bana:)

      Sil
  9. yani Ayda beni benden aldı fotoğraflardaki ferahlık, aman Maşallah, bir de bayıldım futbol düşkünlüğünüze, gelin bizde seyredelim bir akşam dünya kupası maçlarını, Sinan bayılır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif süpermiş tabii sen de kısır yapacaksan:))

      Sil
  10. Ne kadar güzel bir bahçe..Ortancalar her zaman favorim..Herşey çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  11. fotoğraflar huzur ve pozitif enerji dolu..yazlıklarda kışı yaşamanın da tadı bir başkadır.o sessizlik; o dinginlik..keyfini çıkarın ;)

    YanıtlaSil
  12. Kıyamam sana sen de umarım Cook eğlenirsin bu arada :)

    YanıtlaSil
  13. İnsanın tası tarağı toplayıp, yağmur-çamur alırmadan Altınoluk ya da oraya yakın başka bir yere gidesi geliyor bu fotolardan bu anlatımdan sonra.
    Bu evi çok seviyorum, yine elin değmiş her yere, "Ayda burada yaşıyor" diyor sanki.
    ortancalar ne güzel açmış, o sarı tel çiçeklik, bulursam hemen alırım ama kimbilir kaç senelik:( Mis gibi her yer, yağmur kokusu gibi doldu sabah sabah evime.

    YanıtlaSil
  14. hayırlı kandiller ayda :)
    fotoğrafların bir harika, bahçe çok çok güzel. ne kadar şanslısın arada kaçabileceğin böyle bir ev var...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Tatlı tatlı anlat, hep dinlerim ki seni :) Harika resimlerinle yine içim açıldı.

    YanıtlaSil
  16. Herşey çok güzel görünüyor, davet hakkımı hemen kullanmak istedim limonata servisini de görünce... Annemin tabirince bir kız eli değmiş buralara diyor..

    YanıtlaSil
  17. Bahçeniz çok güzel Ayda! Ortancalar, begonviller, salkımlı çardak... Bayıldım... Ee hani yağmur, pus? Orası buradan güpgüneşli gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  18. çok geci fena kıskandım,acaba şu canım şemsiyeyi de ponponlarla süslesenmi ki? ne dersin musmutlu yaz dilerim

    YanıtlaSil
  19. Dear Ayda,

    I remember the first time I saw pictures of the backyard of your parents house, and I immediately fell in love with it. It's so pretty, so relaxing and simple, and every time you post more pictures from it and from the town the live I feel that I do want to visit Turkey one day...

    YanıtlaSil
  20. Böyle nefes alınacak bir eve bir yazlığa sahip olduğunuz için ne kadar sanslısınız.Herkesin derdi tasası var elbet hiç bir şey göründüğü kadar berrak değil. Ama yine de bir Ohhh dedirtiyor bu harika mekan...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...