Sarı Sehpa - Yellow Side-table



12 – 13 yıl falan önce almıştık bu yüksek sehpayı , sehpa mı denir bilmiyorum aslında, biz telefonluk diyorduk, çünkü boyayana kadar üstünde hep telefon vardı, şimdi direk sarı diye bahsediyoruz kendisinden.
Aldığımızda ham ahşaptı, koltuklarımız ile aynı tonda boyatmıştık, o zamanlar herşey takım olmalı gibi bir saplantımız vardı, meğer ne tek düzelikmiş…

Neyse yıllarca öyle koyu renkli olarak kullandık, geçen sene boyayalım istedik ama beyaza boyamak içimizden gelmedi, renk de seçemedik bari birazcık koyu tonunu açalım dedik. Çıkarttık balkona, zımparala zımparala kendimizden geçtik, açamadık istediğimiz gibi rengini, böyle alaca malaca saçma bir şey oldu, ama bizim de kollar koptu. Yok dedik, sen kazandın, sürdük üstüne ahşap koruyucusunu sonrada verniği bıraktık öyle.  Pek göz göze gelmemeye çalıştık, bağrımıza taş bastık, öyle yaşadık beraberce bir süre.


Her türlü boyayı seviyorum, boyacılara gibip orada zaman geçirmeyi seviyorum, imkanım olsa evin bir köşesine rengarenk çeşit çeşit boya yığacağım, duvar boyası, ahşap boyası, vernikler, su bazlılar, yağlı boyalar… Yolumun üstüne Jotun  bayi açılıyor diye  günlerce sevinç yaşadım, önünden geçerken illa içeriye bakıyorum sanki ne göreceksem.


İşte bu sevda yüzünden anlamsız zamanlarda amaçsızca alınmış boyalar var bizim evde. Geçenlerde de sprey boyalar almıştım bir kaç farklı renk.  Bir akşam Funda ile o boyaları nerede kullanabiliriz diye evin içinde teknik geziye çıkmışken bu sehpa ile göz göze geldik.  Bir süre ikilem yaşadık, neticesinde elimizdeki sprey boya, öyle zımparala, önce astar çek, sonra bilmem kaç kat boya, vernikle gibi profesyonel bir iş çıkmayacaktı ortaya, sonra  amannn boyayalım gitsin dedik, neticesinde bizimle mi yaşayacak…

Ertesi gün çıkarttık balkona hafif zımparalanın ardından bastık sprey boyayı. Ben içeride fotoğraf çekerken Funda kolu kopma pahasına boyadı da boyadı. İlk başta garipser gibi olduk rengini, ama her geçen gün biraz daha sevmeye başladık.

Anneme söyledim telefonda, tüh onuda mı ziyan ettiniz dedi, görünce o da sevecek biliyorum sadece birazcık fikre alışması gerek: )

Böyleken böyle anlayacağınız…

Haftasonunuz pırıl pırıl, neşe içinde geçsin…



We had bought this side-table about 12 -13 years ago...

Its color was very dark as shown in the image. We wanted to paint it quite a long time ago but We could not decide which color to be perfect on it.

The first option, of course, was white but we wanted to see cheerful colors in the living room.

I love all kind of paint, water-based, oil paint, wall paint, wood stain... If I have a free space, I would fill there with different kinds of paint.

A few weeks ago, I had bought several different colors of spray paint . We wanted to use them somewhere and and came eye to eye with this side table.

I know this is not a professional job. Normaly we should sanding it well and use one or two coat primer, wood paint and finally varnish. But We have achieved great result with spray paint in a very short time and we love it.

I hope, you liked it also...


I wish all of you have a wonderful weekend...








66 yorum :

  1. instagramda yayınladıpından beri bekliyordum bunun hikayesini:) öyle güzel olmuş ki Ayda,bayıldım! ikinizinde ellerine sağlık..zaten senin bu sehpayı görünce bende sehpalara el atmaya yeltendim,iş yerinde hayaller kurdum,tamam dedim ama eve gidince bş baktım ki Güçlücüm tıkanık...hala da iyileşmedi,o iyileşir iyileşmez boyarım muhtemelen:)

    şeklen zaten bir içim suymuş ama sarı renkle de pek bi ahenkli ,pek bir güzel olmuş..güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ustamız beğendiyse ne ala:)
      Sen alasını boyarsın, bizimki idareten oldu, yani büyük ihtimalle sprey boya olduğu için soyulabilir. Üstüne inca bir kat vernik sürdük ama havalar güzelleşsin tekrar bir kat daha süreceğiz.

      Sil
  2. Siz yaparsınız da şık olmaz mı? :)) Ellerinize sağlık rengide, yeride çok güzel olmuş, güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Rengi çok tatlı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başta acaba dedik ama boyayıp koyunca oldu:)

      Sil
  4. bayılıyorum şu annenle babanın tepkilerine ne şeker insanlarsınız siz yaw...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler, dur söyleyeyim telefonda da sevinsinler...

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Değil mi ama, mobilya değil de oyuncak gibi bir şey oldu:)

      Sil
  6. Yaaa normalde hiç kullanmam dediğim bir renk ama senin elin değince nasıl farklı bir havaya bürünmüş! Resmen çok şaşırdım şu an :) eline sağlık gerçekten çok zevklisin! Bakış açına sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bizim kültürümüze biraz ters böyle renkli mobilyalar ama sanırım o kadar çok baktım ki yabancıların evlerine, kafamda normalleşmeye başladı.
      Bize küççekken renkler sevdirilmemiş, kültürümüz hep bir ağır ablalık üstüne.. Krem rengini görmek istemiyorum mesela şu an..:)

      Sil
  7. son halini görmeden önce olumu acaba diye bin kere düşüneceğim bir renk, harika olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, biz de ilk başta tedirgin olduk, olmazsa beyaza boyarız olur biter diye kendimizi rahatlattık:)

      Sil
  8. Yaptığınız her şey o kadar estetik ki... Fotoğraflarınıza da ayrıca hayranım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. о, such interesting work, beuatiful table))

    YanıtlaSil
  10. Bence çok güzel olmuş rengi.Cesaretinize hayranım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, üstünde çok düşünsen yapamazdık belki ama bir anda kalkıştık ya oldu:)

      Sil
  11. Ya bayılıyorum size. Keşke arkadaş olsaydık. Ne eğlenirdim ;) Bu tip şeylere merakım var diye uzaylı muamelesi görüyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) biz kardeşimle ikimizde sevdiğimiz için böyle şeyleri şanslıyız.. Sen de baktın istediğin tepkileri alamıyorsun, gel bize anlat:))

      Sil
  12. sarı zaten son yılların gözdesi, sizinki pastel tonlarında ve harika olmuş, ama anlatımın hepsinden süper, ayy annen ne tatlı, bir araya geldiğinizde bi sıkıştır öp benim yerime de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı için öyle aman aman ölmem gerçi ama bu sefer biz de sevdik:))
      Bizimkiler mayıs ayında gelecek inşallah o zamana kadar saklı tutuyorum sıkıştırıp öpmeyi:)))

      Sil
  13. Bayıldım!!!! Harika olmuş...

    YanıtlaSil
  14. yine çok güzel bir iş :D

    YanıtlaSil
  15. This looks amazing! I love the light, soft yellow! Great job :-)

    YanıtlaSil
  16. Mis gibi olmuş Ayda ellerinize sağlık ta ben en çok annene güldüm :)) Benimki de her boyadığım şeyden sonra dehşete düşüyor, hatta biz buraya taşınmadan önce o bu evde oturuyordu. Kahverengi parkelerini beyaza boyattık diye bayağı bir matem falan yapmıştı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) onlar alışmışlar herşeyi yıllarca aynı şekli ile kullanamaya, evladiyelik mantığına, bizim yaptıklarımıza kalpleri dayanmıyor. Gerçi sonradan sakinleyip beğeniyorlar ama ilk önce illa bir tepki...:)

      Sil
  17. Ayy ne şeker olmuş o öyle !
    Renk güzeldir Aydacığım, sehpanıza bayıldım ama ne yalan söyleyeyim sizin oralara Jotun açılmış ya azıcık kıskandım. Beni bu Filli Dyo vs. kesmiyor artık,dekorasyon dergilerinde hep Jotun diyor ya ben de istiyorum !
    Artık benim yerime de içeriye bak olur mu?
    Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet, ben de hep istiyordum Jotun boya satın alınabilecek bir yer. Sonunda açıldı, gerçi henüz denemedim. Şöyle iyice düşünüp güzel bir renk seçip adam gibi bir şeyler boyamak istiyorum.
      Fiyat tabi ki yüksek diğer boyalara göre ama istediğin renk yaptırabiliyormuşsun.
      Umarım İzmir'de de açılır en kısa zamanda, ama bir isteğin olursa ben buradan seve seve yardımcı olurum, söylemen yeter..

      Sil
  18. Bu renk her mobilyada bu kadar güzel dururmu bilmem ama bu sehpada gerçekten çok hoş olmuş ,ellerinize sağlık güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her mobilyada durmaz bence de, orta sehpasında bile durur düşünürüm:) Boyadığın şeyin şekli de önemli aslında...
      Çok teşekkürler:,)

      Sil
  19. Ne hoş olmuş öyle gençleşmiş vallahi başka söz bulamıyorum bu sehpa için.Elinize sağlık .Ben aslında yapılan işlerden çok bu hikayeleri seviyorum galiba.Hele annenin yorumuna bittim.Bu sprey boya işini anlatman iyi oldu ben de denemek istiyordum büyük bir parça acaba diyordum bir el atayım bakalım ne olacak.
    Renkli ve mutlu geçsin haftasonunuz Aydacım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sprey boya ile çok büyük parçaları boyamak masraflı olabilir, bizim bu sehpa için 2 tüp gitti mesela.. Aynı paraya 1 kg lık ahşap boyası alabilirdik, ama işte sprey boyada istediğimiz rengi bulduk ve işlem çok daha zahmetsiz.
      Sen de dene kesinlikle...

      Sil
  20. Ellerinize saglik limonlu dondurma tadinda bisey cikmis ortaya:)

    YanıtlaSil
  21. Hahahaa annemin yorum süpermiş yalnız

    YanıtlaSil
  22. Your side table looks lovely and I really like the little green milky glass vases on it the yellow they work beautifully together!
    Anna x

    YanıtlaSil
  23. Harika olmuş, çok sevdiğim bir renk salonda birazcık yer açıp böyle bir sehpa istiyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler...
      O yer açmalar bitmiyor:))

      Sil
  24. Muhteşem olmuş, ellerinize sağlık. Cesur insanlara bayılıyorum. Birgün zımpara yapılmadan herşeyin boyanabileceği günleri sabırsızlıkla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  25. I love your table and the lamp! I agree with Anna about the milk glass too ^_^ xo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much dear Claire, yes they are so sweet:)

      Sil
  26. I love every little detail of your home!
    Good night and see you soon.
    Emanuela

    YanıtlaSil
  27. Hope your weekend was amazing! They do go fast! Oh your table is so pretty...love love that colour. Hugs to you my friend. Hope your new week is filled with all things good. xo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes absolutly it was so fast and thanks a lot for your sweet words...
      Same to you...

      Sil
  28. annenin tepkisi süpermiş ama :) ellerinize sağlık harika olmuş ki gene :)

    YanıtlaSil
  29. Ellerinize sağlık, güzel olmuş. Tutamakları da değiştirmeyi düşündünüz mü? Eminim daha şık olacaktır. Güzel günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:)
      Tutamakları yoktu aslında bu sehpanın, yazın rengini açmak için zımparalarken 2 gün uğraşıp deldik çekmeceleri ve biz taktık. O kelebeklileri de Zara'dan pek severek almıştık, bir süre kalır herhalde, belki daha hoşumuza giden birşey bulursak değiştiririz, hele bir sıkılalım:)

      Sil
  30. Annene de bayiliyorum Ayda ya bayiliyorum :) kesin sevecek kesin.
    Nedense benim en sevdigim renk sariydi bir zamanlar ondandir belki bayildim ben rengine. Cok guzel olmus ellernize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünce sever diyorum ben de, tabii sarıyı sevdiğinden biraz da güveniyorum kendime:) Ama bazen hiç beklemediğim tepkiler de vermiyor değil hani:))

      Sil
  31. Good morning Ayda.

    The table looks adorable, and that knob it's to die for, so cute! I know how hard it is to choose a color for a project, there are so many beautiful colors to choose from.
    That corner of your room looks so pretty, all the details, the little jars, the pillows, the pictures on the wall, such a harmony & beauty.

    YanıtlaSil
  32. Ben bayıldım,içim açıldı elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  33. Ziyan etmek mi?? yok yok çok güzel olmuş bence, ellerinize sağlık Funda'nın da senin de:)

    YanıtlaSil
  34. Çok güzel, sarı sever biri olarak bu tonunu da çok beğendim. Benim de boyama niyetinde olduğum bir kaç parçam var.Büyük parçalar olduklarından cesaret edemiyorum fırçayla girişmeye.Sprey boyanın markasını paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  35. Nasıl olmuş da kaçırmışım ben bu güzeli! Harika bir renk ayda, bayıldım. İkinizin de ellerine sağlık. Annene selam söyle bu arada, yorumuna baya sesli güldüm ;DD

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...