Kes Yapıştır, Yap Yakıştır...



Oraya buraya birşeyler asmayı seviyorum. Bazen işi abarttığım da oluyor, deli kızın ceyizi gibi her yerden birşeyler sarkıyor, için için hissediyorum şimdi Funda “aaa yeter bunaldım kaldır şunları” diyecek diyorum, bazen tam zamanında çıkartıyorum, bazen hafif bir gerginliğin ardından... Bir süre duvarları rahat bırakıyorum ama sonra yavaştan yavaştan çaktırmadan o köşeye bir şey, bu köşeye bir şey derken  bir bakıyorum ev yine dönmüş çıfıt çarşısına..


Ama ben böyle yaşayan mekanları seviyorum, devamlı bir hareket, devamlı bir değişiklik hoşuma gidiyor. Eee her gördüğüm şeye de özeniyorum, hevesleniyorum. Yaptım tamam oldu at gitsin de olmuyor, sıkılana kadar gözümün önünde dursunlar istiyorum. Mesela son yaptığım hani şu 3 boyutlu geometrik şekiller vardı ya, ayy onlar kedi eniği gibi oradan oraya nasıl taşındılar, nasıl canları çıktı bir görseniz... At bizi diyorlar da oralı olmuyorum.


Yaz aylarında Patchwork Harmony bloğunun sahibi Caroline yapmıştı eski sigara kartlarından buna benzer bir şey. Ben de sigara kartı olmadığından internette bulduğum çiçek resimlerini, gramajı ağır bir kağıda renkli çıktısını alıp kullandım.

Güzelce kestim sonra da dikiş makinesinde ard arda diktim ve duvara kondurdum (dikiş makinası olmayanlar arkadan bantla yapıştırıversinler gitsin).  Bir süre de bu durur duvarda, sonra bu gider başkası gelir, her defasında küçük bir değişiklik, küçük bir mutluluk…

Böyle böyle hayat geçiyor işte : )



I love to see different decorations on the walls time to time. The easiest way to change the atmosphere of the house is garlands, isn't it?

But I guess, sometimes I'm exaggerating! You can see something hanging every corner of our house. Although I love this colorful mess, my younger sister don't like it so much. Because of that sometimes, I remove garlands or whatever hanging on the walls and I'm giving a little break until making the new one.



I had seen this sweet and simple idea which made by dear Caroline from Patchwork Harmony blog last summer. She had used vintage cigarette cards but I did not have like that card and because of that I have used these printed vintage flowers images.

This garland stay on the wall for a while then someone else comes, this goes.
Every small change brings a little happiness...


Going through life like that:)







40 yorum :

  1. gözüm gönlüm açıldı yine :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. haha aynı ben... ilk yapıyorum çok hoşuma gidiyor, sonra birden çok can sıkıcı geliyorlar, hemen kaldırıyorum... biraz kendi haline bırakıyorum sonra bi bakıyorum gene çoğaltmışım ortalığı... benimki geçici ama öyle hissediyorum:)

    Ama insanın sevdiği şeyleri gözünün önünde tutması güzel şey, ne yani sandıklarda mı saklayalım.. ben de güzel kartlar görmüştüm, vintage dergi kartları felan onları böyle yapmıştım, bir süre çok hoş gelmişti bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ruh halim, zevklerim çok değişken, bu gün sevdiğim bir şeyi yarın anında gözden çıkarabiliyorum, o yüzden pahalı aksesuarları sevmiyorum. Beni mutlu eden şeyler basit, şirin ve geçici olanlar.
      Saklama kısmı da hiç bana uymuyor, bak bir ara çiçekli kumaşlara takmıştım kafayı, onları dikecek zaman bulamadan, kaydı hevesim geometrik desenlere... al buradan yak...
      İşte böyle be Müminem.. yok birbirimizden farkımız:))

      Sil
  3. Bayılıyorum her yaptığınıza ve her çektiğiniz fotoğrafa. Uzun zamandır hep takip ediyorum bloğunuzu ama ilk defa yorum gönderiyorum... Marifetli ellerinize sağlık... iyi günlerde kullanmanızı diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Daha iyileri, daha güzelleri senin olsun..:)

      Sil
  4. Ah AYda ben senin dikis makinanin zerafetine bayilirim o ne oyle :)
    Anneme gondericem bu fotografi bir dikis makinasi boyle ozenli davranilir diye seni anlatacak herkese eminim :)
    Bayildim bayildim yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Süslüyorum arada onu da Geçerde de birşey yapıştırdım, ay çıkarttığımda bir kötü iz bıraktı temizleyene kadar helak oldum, öyle her elime geçeni de yapıştırmamalıyım da iş ne kadar dayanabilirsem artık.
      Anneye selamlarımı da iletiver bi zahmet:)

      Sil
  5. Sen bir şey yaparsın da güzel olmaz mı hiç. Mis gibi fotoğraflar ... :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuşlar, yaptığın her şey çok güzel ki:))

    YanıtlaSil
  7. Ah bende bayılıyorum duvarlara, oraya buraya bir şeyler asmaya... Ama bütün delilikleri kendi çalışma odamda yapıyor, evin gerisini pek taciz etmemeye çalışıyorum..Her zaman başarılı bir taktik olmuyor tabiki :)) Bu arada Ikea PS'yi yakaladım hemen, şu sıralar evde aşk yaşadığım dolap :)) Hatta son yazımın konusuda o oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim odam küçük olduğundan sadece yatağım ve bir koltuk var odada, eee akşamları ve sadece h.sonu evde olunca da küçücük odaya tıkılamadığımdan tüm hayatım salonda geçiyor. Salon bazen çığrından çıkıyor, arada dipten bir temizlik yapıyoruz atıyoruz da atıyoruz...Kuş gibi hafifliyorum o an ama yine doldurmam çok kısa sürüyor.

      Sil
  8. Beautiful......simply Beautiful x

    YanıtlaSil
  9. keşke beraber yaşasaydık,ben hiç ses etmezdim :) canın nereye istiyosa asardın gönlünce...çok da sevimli bence yaptıkların,insanın içini açıyor..oyunbozan Funda:)))

    ellerine emeğine sağlık nohutum,içime çiçekler kondurdun yine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bak beraber yaşama fikri güzelmiş. İkimizin olduğu ev evlikten 1 ayda çıkar küçük bir atölyeye döner ama bunu bil, bir yandan boyarız, bir yandan kes yapıştır, makina diğer köşede:))
      Zevkli be...

      Sil
  10. Önce yazılarını okuyorum, sonra fotoğraflarına bakıyorum.
    Sanki şey gibi...
    ııı-ıııhhh???
    hani yemeği yersin üzerine bir sütlü kahve çeker ya canın. İçersin, oh dersin.
    O misal.
    Çok iyi geliyorsun.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. So beautiful!!!! ♥

    YanıtlaSil
  12. çook tatlı olmuş bence, ve bahsettiğiniz gibi sizinki gibi mekanlar yaşayan mkanlar oluyor bence, devam, naçizane :) sevgiler

    YanıtlaSil
  13. İç açıcı ve güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Blogunuz şahane! Böylesine ilgili olduğum konulardaki böylesine güzel bir blogu nasıl omuş da daha önce farketmemişim? Tebrikler (ayrıca fotolarınız da şahane ;)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım buralara her geldiğinde sevecek bir şeyler bulursun...

      Sil
  15. Bazen o kadar çok benzetiyorum ki seni kendime...Çok güzel olmuş ama yine her zaman ki gibi.

    YanıtlaSil
  16. Yuvarlak teneke kutular ahhh ! Yabancıların dediği gibi " aşk " ♥
    Kes yapıştır Aydacığım kim tutar seni?
    Funda'ya bakma sen bir iki söylenir unutur gider nasıl olsa...

    YanıtlaSil
  17. biraz da hiç büyümemek, içindeki çocuk renklerden, çiçeklerden hiç uzak kalmasın...

    YanıtlaSil
  18. Just gorgeous!! I love it so much!!

    YanıtlaSil
  19. ne hoş bir değişiklik ama. bu kadarcık birşey bile mutlu etmeye yeter insanı!

    YanıtlaSil
  20. çok beğendim, denemek lazım.

    YanıtlaSil
  21. So beautifull... you always inspire me :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...