Annem Beni Hırsız Sanıyor!



Bu eve ilk taşındığımızda hiç eşyamız yoktu, ee ne de olsa 50 m2’lik bir evden taşınmıştık. Yıllarca küçücük evde oturmanın verdiği eziklikle sanırım, şimdi o salon doldu da taştı bize yer kalmadı: )

Ayy bizim hakkımız değil mi, şöyle güzel bir sehpamız olsun, ayyy yıllarca hobi dolabı istedim hep içime attım, tam baş köşeye koymayayım mı yani, bilgisayar da burada olsun başka odada olunca oturamıyorum başına, koy masayı şöyle derken, fazladan küçücük bir tabureye bile yer kalmadı (tabureyi sen anladın Funda) : (


Bloglarda görüyorum  ağaçları, ışıl ışıl parlayan süslerini. Biliyorum özenti, biliyorum bizim olmayan bir gelenek… Ama kime ne ki, kim çıkartmış ki bizi - sizi, doğruyu - yanlışı diyorum sonra, esas olan, içinden ne geliyor, sonunda mutluluk, neşe, güzellik var mı!!! Eee tamam o zaman gerisi boş. Hem her gün haberleri izlerken yüzüm kızaracağına, içim yanacağına minik çamımı süslerim daha iyi.

İşte buradan yola çıkarak bu sene bu küçücük minicik, tam da evimize uygun ağacımızı süsledim nazik nazik. O kadar naif ki dalları. Umarım iyi bakabiliriz de seneye de görürsünüz büyümüş halini.



Bu arada Pazar günü fotoğraflarını çekiyorum ağacın, bir ara odadan çıktım babam eline almış hani şu fotoğrafta görünen ahşap  el modelini, buna para mı vermişler diyor,  annem de ; yok sanmam, biri sokağa bir manken  atmıştır bizimki de elini almıştır diye yorum yapıyor!!!!

Yani birinin sokağa manken atması ki artık nasıl bir manken hayal bile edemiyorum ve benim çöpten o mankeni görüp elini kopartıp almam, gidip bir kırtasiyeden ahşap el modeli istiyorum diyerek para verip almamdan daha normal geliyor bizimkilere..

Hayal gücü çok geniş bir ailenin üyesi olduğum için şükürler olsun…




Actually, you know, we don't celebrate Christmas in Turkey (of course generally).
But I love to see decorated Christmas trees around. It makes happy everyone like a child.
This is our tiny tree and I have decorated quite simple it just to feel these great season.

It is so delicate and pretty that hopefully It can survive at our home and I can share with you next year as more grown up.










52 yorum :

  1. Alınan şeyler başkada asıl birde döne dolaşa onların fotoğrafını çektiğin zaman şaşırmıyor mu sizinkiler?? Benim sevgili annem bu fotoğraf işini çözemedi bir türlü.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ayyy ilk makinayla beni gördüklerinde şok oldular. Altınoluktaydılar giderken yanımda götürmüştüm. Elimden düşmüyordu, Bir süre sonra ne görürlerse Ayda gel şunların fotoğrafını çek diye çağırmaya başladılar, en çok kahvaltı sofrasında beklerken sıkıldılar ama şimdi hiç ilgilenmiyorlar...
      Evde zaten şöyle bir durum var benimle ilgili; delidir ne yapsa yeridir:))
      Mesela geçen pazar herkes ayrı telden çalıyordu evde. Bir ara annem ne yaptığını neden yaptığını anlamadan yardım bile etti bana fotoğraf çekerken:))
      Arada aferin diyorlar, arada babam benim sanatçı ruhlu kızım diye seviyor ama Funda Avukat olduğu için onun saygınlığı hep bir başka oluyor:)))
      İşte böyle, amma yazdım haaa.

      Sil
  2. Nasıl güldüm anlatamam. Bu ailenin maceralarından, ev içi hallerinden harika bir komedi dizisi olur. Birinin sizi keşfetmesi gerek :)
    Ağacınızı çok beğendim, sanıyorum bizim bahçede dikili olan çam çeşidinden. İsmi ne tam olarak bilmiyorum. Bu miniği görünce bir tane de benim alasım geldi salona.
    Bir de şu hani saksıyı sardığın ipi nereden alıyorsun? Bir bal kavanozunun kapağına nazar boncuğu geçirilmişini bağlıyorlardı da saklıyordum her defasında. Dün akşam yavruyla uyduruktan yaptığımız yıldızı bağladık hatta. İyi ki saklamışım di mi? :)
    Son olarak şimdiden iyi seneler diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ip sicim gibi, ingiliz ipi diye de geçiyor, aslında çoğunlukla nalburlarda bulunur ama şimdilerde kırtasiyelerde de var. Beşiktaş'taki kabalcıda her daim oluyor mesela. Hiç olmadı yapı marketlerde bulursun.
      Ben de ilk almadan önce küçücük parçaları bile saklardım, gerçi hala saklıyorum:)

      O kadar çok çam çeşidi var ki, bunun adını bende bilmiyorum bir araştırsam iyi olacak, umarım yaşatabiliriz...

      Dizi olayına gelince şöhret sanırım bize ters :)))

      Sil
  3. ağaca bayıldım hislerim okunmuş sanki. bende bir kaç gün önce eve saksı içinde ufak bir ağaç alalım büyütür yılbaşında gerçek ağaç süsleriz diye hevesli hevesli söylenmiştim ahaliye. henüz realiteye dönmese de buradan aldığım cesaretle hafta sonu bir tane alabilirim;)

    YanıtlaSil
  4. Anne ve babanın maket el için yaptığı yoruma çok güldüm ... Bence de böyle bir aileye sahip olduğun için çok şanslısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında aynı yaş gurubundaki anne babaların lafları hep. Ben özellikle seviyorum onları dinlemeyi, dikkat ediyorum verdikleri tepkilere. Sanırım 17 yaşımdan beri hep gurbetlik çektiğim için. Sanırım onları çocuğum bellediğim için....

      Sil
  5. :)
    günaydın,güzel yazı,güzel foto,güzel kadın

    YanıtlaSil
  6. ay ne güldüm, "para mı verip almışlar bunu"demesine babanın:) Çok şeker insanlar annen ve baban. Ellerinden öperim ikisininde.
    Bu arada, bende hiiiiçççç takılmam bizim adetimiz değil, geleneğimiz değil laflarına. Eminim bana sinir olanlar bile vardır, aralık başından beri bir yılbaşı tutturdu gidiyor diye:)
    Dediğin gibi, haberlere bakıp bakıp yüzümü eklitip, kalbimi sıkacağıma, geçerim yemyeşil çamın başına, yaparım kurabiyelerimi.
    Helal olsun güzel duygularla yaşayan, temiz kalpli insanlara.
    Çok güzel olmuş ağacın, tam nohutluk, tam senlik.
    Çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten son 1-2 yıldır televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyadaki haberlerden sonra şu blog camiasında güzelin peşinden koşan bizlerin birer melek olduğunu falan düşünmeye başladım:)))
      Tek derdimiz çiçek böcek, bardak çanak, mutlu olalım, sevelim, sevilelim...
      Öptüm...

      Sil
  7. Sabah sabah sesli güldüm çok yaşasın anneniz babanız.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bu çam çok güzel oluyor çalıştıgım yerde var herkez plastik zannedıyodu... orta güneşli ortamı ve suyu çok seviyor :) bu arada agaç süslemede benımde hayalım kendi evim olunca yapıcam inş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyu çok mu seviyor????? ayyy hemen arayayımda bizimkiler birazcık su versin hayvancağıza...

      Sil
  9. He he :))) hayal ettim onları konuşurken ne tatlılar ,ağacından mutluluk fışkırıyor ne tatlı bir kadınsın sen ❤❤❤

    YanıtlaSil
  10. gülme krizine soktu sizinkiler yine beni sabah sabah....içtiğim süt burnumdan fışkırdı valla..Allah uzun ömürler versin onlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ayy süt fışkırığıda fenadır haa..

      Amin bu arada...

      Sil
  11. Hepinizi seviyorum, çok ama çok tatlısınız :)
    Allah ağız tadıyla nice güzel yıllar versin Ayda! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Amin... Her geldiklerinde birazcık daha yaşlandıklarını hissediyorsun, korkuyorsun, her anın tadını çıkartmalı diyorsun. Gurbetlik zor be....

      Sil
  12. Anne ve babanın arasında geçen diyoloğa çok güldüm Ayda Ablacım :) Ne kadar tatlılar.Yanaklarınızdan öperim hepinizi :) Söylediklerin o kadar anlamlı geldi ki. Etrafımdaki bazı insanlar neden böyle gereksiz şeylerle uğraşıyorsun diye söyleniyor. Agaçmış, noelmiş, süslemekmiş gibi. Diyorum ki önemli olan görünüş değil mutlu olabilme ve edebilme niyeti. Yapılan bir şey bir insanın bile yüzünde tebessüm oluşturabiliyorsa ne mutlu buna vesile olan kişiye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılıyorum böyle zevkli güzel kızların bana Abla demesine yaa:)))

      Sil
  13. Ağacın çok güzel maşallah, bu ağaç ev içinde yaşar mı bilemiyorum emin olsam bende alacağım . Geniş evinde Allah size sağlık ve huzur versin. Manken olayına gelince çok güldüm. Allah anne babana sağlık versin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy inşallah yaşar, salon çamı diyordu üstünde...
      Bizde salonun baş köşesine koyduk.
      Yaşamazsa dava açarım....

      Sil
  14. siz ailecek çok eğlencelisiniz belli ki ;DD

    YanıtlaSil
  15. içinde huzur olduktan sonra metrekarenin ne önemi var dimi :)

    yakında bizimkilerde isyan bayrağını açacak bana karşı
    zaten artık annemin odama girmesini yasakladım
    zira artık söylenip duruyor
    bu kadar kıvır zıvır olur mu
    pasaklı oldun çıktın başıma
    bu incik cinciker ne işine yarayacakta aldın
    daha gözün doymadımı vs. vs. :D
    haa bide seni alan iki güne kapıya koycak falan fistan
    :D:D:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) biz senle ayrı eve mi çıksak Reyyan ne yapsak...
      Dün akşam bir makas var falan diye anneme anlatayım dedim. Bak Ayda iyi hoş da kızım ev dolmuş taşmış, günah, ayıp, çocuk musun sen dedi, Ezildim yeminlen...
      Ama işte huy bu huyyyy..
      Benden önce de biri seni kapar sonra da kapı önüne koyarsa annene söyle senin bizde yerin hazır:))

      Sil
    2. sizde de mi makas konusu vardı :D
      acaba siz biz miyiz :D

      benim leylekli makasımı babam tutmuş bıyık makası yapmış
      eeee nolcak şimdi diyip
      aradım eminönüne giden teyzemi
      tarif ettim makası
      sen git o dururken eskiden olan nakış makasları varya ondan al yolla
      bütüm moral sıfır bende :(
      hani sanki dünyam yıkıldı
      annemde başladı tabi
      alt tarafı makas
      ne olacakmış
      buda kesiyormuş oda
      banane yaa alcam ben o makastan işte hııh :/

      Sil
  16. iyiymiş :)))) hayatın neşeleri :))) iyi ki varlar.

    YanıtlaSil
  17. Allah hepinize uzun ömür versin bir arada nice yeni yıllar kutlayın.Sayenizde nasıl güldüm sabah sabah .Hele sizin mankenin elini koparma senaryosu gözümün önüne geldi :)) Yazarken bile gülüyorum.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Sokaktan birşeyler bulup getirmem meşhurdur benim. ama yani manken elini kopartacak kadar da değil:)))

      Sil
  18. hahahaa çok güldüm yaaa, tipik anne baba halleri :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama biraz kulak kabartsak, çok komik konuşuyorlar... Çok tatlı...

      Sil
  19. hadi bakalım ışıldasın da büyüsün...

    YanıtlaSil
  20. :) Çok güldüm anne ve babanızın yorumlarına .Gözümde canlandılar sanki :) Allah başınızdan eksik etmesin :)

    YanıtlaSil
  21. :) o kadar güldüm ki! Sizin evin halleri harika, sizin bu halleri anlatış şekliniz ondan daha harika :))
    Çam ağacı süsleme konusunda da kesinlikle katılıyorum! Neden mutlu eden bir şeyi yapmayalım ki?

    YanıtlaSil
  22. Tanıdık geldi bu diyalog :)) çok güldüm çok...
    Biz aslında milletçe süsü püsü seviyoruz da ondan, ne özentisi canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani işte diyorlarya bazıları ondan dediydim, şu üçgünlük dünya da bir de özenti olsam incilerim dökülmez yani:)))

      Sil
  23. Yazınızı okurken çok güldüm, sizi takip ediyorum bir süredir ve yaptığınız her şeye ruh katıyorsunuz, bunu gördüğümde hayran kalıyorum. Yazı diliniz bir harika, doğal ve akıcı.
    Ortaya çıkardığınız harikalar için, verdiğiniz fikirler için binlerce teşekkür.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi Pop Star gibi hissettim:)))
      Çok teşekkür ederim esas ben bu samimi yorumun için...

      Sil
  24. ne guldum Ayda :)
    sen oyle her sokaga ciktiginda elin kolun dolu gelirsen boyle olur :)
    op ellerinden benim icin :)
    Ayrica Funda tabureyi sen almissin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumadığından anlamadı saftaroz:((((
      ya da okudu da hiç lafını mı etmiyor??? bak o da olabilir, kulak ardı ediyor, yastık atı etmek mi denirdi yoksa ona, aman işte anladın sen...
      ????
      Ne yapıyor bu kızzzzz

      Sil
  25. Hahaha,ne güldüm :)))

    YanıtlaSil
  26. Bu yıl gördüğüm en masum,en duru ağaç bu, ne güzel:) İnşallah büyür de seneye ergenliğini kutlarız:)
    Aile diyaloglarınız ve senin anlatımın <3 <3

    YanıtlaSil
  27. ağaca bayıldım, umarım seneye keyfine göre süsleyeceğin, baktıkça mutlu, keyifli hissedeceğin yeni yeni dallar, yapraklar eklenir bu sevimli miniğe:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...