Defter Süslemece


 
 

Bir ara şu desenli bantlarda takmıştım kafayı, her gördüğüm yerde alıyordum, sanki birkaç güne savaş çıkacak da evden dışarıya adım atamayacağım ve habire hobisel işler yapacakmışım gibi… Aman bir köşede dursun ne olur ne olmaz diyordum…

Gerçi Funda’nın dediyse; alıyorsun alıyorsun şu bantları bir kere hayırlı, adam gibi bir işte kullandığını görmedim, senin hobin bant almak…

Aynen de böyle olmuştu… Şimdilerde kanıksadım durumu, depoladım da yeteri kadar, rahat ve huzurluyum band konusunda yani.

Bu defteri de taaa kışın yapmıştım, içi kareli kapağı dümdüz bir defterdi, bizim alınacaklar listesi defterimiz.  Canımız sıkıldımı alıyoruz bu defteri elimize tarihi atıp başlıyoruz o an için almak istediklerimizi sıralamaya, evinden, objektifine hatta ezine beyaz peynirine kadar…. O an neye ihtiyacımız varsa, ya da gönlümüzden ne geçiyorsa… Sonra başka bir zaman tekrar elimize aldığımızda, önceki tarihli listelere bakıyoruz, hangileri gerçekleşmiş diye, yanlarına artıları koyuyoruz… O listeye giren bir çok şey öyle ya da böyle alınıyor, biz buna inandık yani…

 
Hah işte bizim için bu kadar önemli olan, devamlı sehpanın üzerinde duran defteri birazcık süsledim şu desenli bantlarla, bir de pul yapıştırdım, köşeciğe de küçük bir kalp… Şirin oldu, hareket geldi,  aman pek sevdik işte…

NOT; Sormadan yazayım; desenli bantların çoğunu yurtdışından aldım,bir kısmı hediye, sonra D&R’dan, Tchibo’dan ve ETSY’den de aldıklarım oldu. Akıl nerde olursa göz onu buluyor yani…
Yine NOT: Geçen Cuma Funda’nın doğumgünüydü yaa, yazdığınız güzel mesajlar ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Funda’ya da okudum hepsini, çok mutlu oldu ama o bir türlü yorum bırakamıyormuş !!! Ablasına bak sonra bir de kardeşe bak!!! (Rahat rahat yazıyorum çünkü burayı okumayacağına da eminim)

 


It was very difficult to find these patterned tapes until before a few months in Turkey.

I used to buy them from ETSY or in abroad. Now it is better, we can find it some shops and online shops.

I made this notebook a few months ago. We use it for our "shopping lists", it is always on my coffee table and we write everything from a new house or a new lens to cheese: ) If we write something new in here , it will be ours. We beleive this:)

As you see, it is simple but looks cute, isn't it??
 
 
 

55 yorum :

  1. Bu alinacak defteri cok iyiymis her eve lazim :)
    Hatta ozellikle kocakisisinin gozunun onune koymak lazim ki kafamdaki "alinacaklardan" haberi olsun ozel gunler icin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bak kocası olanlar için gerçekten süper fikirmiş, biz kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz:)

      Sil
  2. Çok cici olmuş çok tatlı olmuş çok şirin olmuuş^^ Ellerinize sağlık^.^

    YanıtlaSil
  3. Belki de kıyamıyorsundur, o bantlar hiç açılmadan bozulmadan bitmeden gözünün önünde olsun istiyorsundur :)
    "...burayı okumayacağına da eminim" yazdın ya ne güldüm, telefon konuşmamızda da anlatmıştın, hiç inanamamıştım, Ablaya çekmeyen bir Kardeş :))
    Defterde pek güzel olmuş düm-düz deftere bir hava gelmiş resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha işte o konuda haklısın, hep aynı düzgün düzgün dursunlar istiyorum, ama sonra da sinir oluyorum:( bitsinki yenileri gelsin, yeni mutluluklar olsun, amaç olsun değil mi ama:)

      Sil
  4. Ben de bu bantların hastayımi blog blog gezerken görüyorum ben de istiyorum bi denk gelmedi de asıl ben sizin şu çiçeklere hastayım :)) Yapma çiçek mi yoksa? Adı namı nedir, buralarda göremiyorum, adı ne bilmiyorum ki sorayım. (yine soracak bir soru bulduk size :D ) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sor sor, o çiçeklere erengül deniyor ya da gelin çiçeği. Arada sokaktan topladıklarım da var o demetin içinde, şu beyazlı olan mesela, bir de ibibik gibi olan var ya onun adını bilemedim şimdi...

      Sil
  5. Şu bantları nerede görsem hepsini alasım geliyor ama bunların desenleri çok daha güzelmiş :) elinize sağlık ve çok hoş bi süsleme olmuş...Güzel günlerde kullanın..

    YanıtlaSil
  6. Funda ile benim kızkardeş sanırım aynı model:) bir kez olsun girip ne yapıyor diye merak etmez mi bi insan kardeşini:) özdencim valla ayda açtı konuyu, bende dolmuşum sanırım:)
    Çok güzel olmuş...bende yazarı m isteklerimi mutlaka...olur olur al gibi olur sahiden.
    Selam sevgi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözüm ona bizim ki bu yazının üstüne bir yorum yazmış buraya, uğraştım valla diyor, sırf bunun için yeni mail adresi almışmış.. eee hani nerede??? yok işte gelen giden bir yorum falan.. Kimbilir ne yaptı kime gönderdi o yorumu:))

      Bu arada biz hep yazalım hep olsun inşallah:)

      Sil
  7. Çok güzel olmuş defterin ayda ablacım ellerine sağlık:)) sana demiştim daha önceden ben olurum kız kardeşin:))

    YanıtlaSil
  8. :)))
    güzel olmuş bu "dilek defteri"...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru ya Dilek Defteri bu... Niye benim aklıma gelmedi ki, aklına sağlık:))

      Sil
  9. Ben de haftasonu bu bantlardan D&R'da görünce define bulmuş gibi oldum. Çok kötüydü desenleri gerçi ama olsun. Başlangıç varsa devamı da gelir. O en güzelleri er geç gelecek Türkiye'ye. Bir de bakers' twine gelse!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok ümitliyim ben artık, bir çok şeyin gelmesi yakındır, hatta artık, Sınırlar iyice kalktı, ha buradan almıuşsın ha yurtdışından , aynı parayı veriyorsun. Bizim şu posta olayları bir düzene girse gerisi kolay.

      Sil
  10. Ben de alıcam o bantlardan çoook hoşuma gidiyor..
    Rengarenk yaptığın herşeyi sveiyorum..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  11. Yine çok beğendim, yine çok güzel ;))

    YanıtlaSil
  12. Defter cok sik olmus. Hem sik, hem essiz benzersiz, hem de ozel. Icinde yazilanlarin kisa zamanda alinabilmesi dilegiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel bir dilek... Hemen eve gidip bir iki şey daha ilave edeyim bari:)

      Sil
  13. eskiden bende çok alırdım renkli çiçekli böcekli defterler kırtasiye malzemeleri.. bunların verdiği keyfi unutmuştum taaa ki blogunu ve hayal dünyanı keşfedene kadar.. bende bir yerinden başlasam muhtelemelen iyi hissettirir!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Kesinlikle iyi hissettiriyor bu minicik şeyler..

      Sil
  14. Ben bantları seviyorum ama bant almanın hobin olması fikrine güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Zorunlu olarak hobime ara verdim, kardeş kızıyor

      Sil
  15. süper olmuş ne güzel bantlar öyle

    YanıtlaSil
  16. D&Rdakiler çok pahalı ya. neyse zaten kırtasiyeci bir koca bulup evlenme hayalim var. o bulup getirsin artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah bak çok güzel fikir, ben sen yaşlardayken bunu düşünemediğim için böyle çalışıp didinip kendim almaya çalışıyorum işte:)))

      Sil
  17. bayılıyorum bende bu bantlara her yerde kullanabılırım..sende bunu sahane yorumlamısın..sevgıler

    YanıtlaSil
  18. Bir yerde okumuştum. Bayanların tutkusuymuş liste yapmak. Alınacak,yapılacak,seyahat ve daha bir çoğu. Defter şirin olmuş. Bayıldım. Güle güle kullanın.
    Bantlarla çalışmak bana da çok pratik geliyor. Kısa sürede birşeyler ortaya çıkarmak için ideal. sonuç zaten mutluluk verici.
    Umarım içine listelediklerinizin gerçekleştiği bir defter olur.

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel olmuş ,ben böyle yaratıcı olamıyorum,yada düşünemiyorum.Etrafımdaki arkadaşlarım şöyle yaparsan dediği zaman yaptığımda keşke bende yaratıcı olabilseydim diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Dur sıkma kendini, rahat bırak ve aklına geleni sadece dene, sonraya erteleme, olmaz bu deme, basit deme, amannn kim yapacak şimdi deme.... Bir bakmışsın yaratmışsın birşey..

      Sil
  20. Benimde bir defterim var. İçine gün içinde yaptığım her şeyi, anlamı olan fotoğrafları, beğendiğim sözleri, hayalini kurduğum elbiseleri, yapacağım dediklerimi her şeyi yazarım. Yeni bitti işte defterim. Bu bantlardan alıp evde ki kullanılmayan bir defteri değerlendireyim dedim bende. Çok yaratıcı düşünmüşsün, çok hoş olmuş. :)

    http://dreamglamour.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin tuttuğun tarzda bir defter tutayım diyorum ama bloga zor zaman ayırıyorum o deftere hiç birşey yazamam herhalde:(

      Sil
  21. Bende de var bu merak, alıp bir kenarda biriktirmek, bir şeyler yaparım hevesi ile...ama bazen alay konusu olabiliyorum bu konuda...biriktiriyorum işte ve arada bir de bakıp mutlu oluyorum...
    Defter çok çok şirin olmuş...
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla birşey yapılacak diye birşey yok ki, milletin ne pahalı zevkleri var, ben eskiden ayakkabı alınca mutlu olurdum, şimdi bant alınca oluyorum, varsın hiç bir işe yaramasın, bakışalım yeter...

      Sil
  22. The simplest things are the hardest to make... you want to work with so many ideas but finally you have to cut down to the core of your project! Sweet photos as usual, they are a success on Pinterest! I understand your joy because me too I had to order washi tape on the internet and now a friend of mine opened a stationery shop in my home town and I can touch the colored tapes before I buy them - which is wonderful :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your nice words and I am so happy for you that you are realy lucky:)

      Sil
  23. Geçenlerde bir arkadaşımın yorumlarında rastladım da... Şahıs, yabancı sitelerde çok güzel şeyler yapıldığını, bizimkilerin hiçbirşeyi beceremediğini, üstelik o sitelerden kopyala yapıştır yapıp kendi yapmış gibi yayınladığını yazmış... Çok kızmıştım, ama böyle bir şahısla dalaşa girmek sinirlerimi bozmaktan başka birşeye yaramayacaktı...
    Halbuki, bilogdaşlarım ne güzellikler çıkartıyorlar ortaya, yabancılar nasıl da beğeniyorlar, tıpkı senin yaptıkların gibi, tıpkı senin yaptıklarını beğenip kendi sitesinde yayınlayanlar gibi... gurur duydum :)
    http://www.hearthandmade.co.uk/2013/08/PastelHome.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şahsa demek lazım: yabancı sitelerde gördüğü o insanların hayatları ile senin ülkendeki insanların hayat standartları bir mi bakalım. Sanki biz bilmiyoruz bütün malzemeleri alıp her türlü projeyi denemeyi, en süper fotoğraf makinelerini almayı, parayı bastırıp siteyi yaptırıp mis gibi site sahibi olmayı. Çok kızıyorum bende böylelerine. Ne şartlarda yapılıyor kimbilir şu paylaşılanlar. Ve ne umutlar yükleniyor o postlara...

      Bir taraftan hayatta kalmaya çalışıp bir taraftan da kendi çapımızda güzel bir şeyler paylaşabilmeyi arzuluyoruz hepimiz. Kimse gölge etmesin, başka ihsan istemez.

      Bende bu fırsatı mı bekliyormuşum ne :) Banu Ablacım, bu vesileyle sana da sevgilerimi gönderiyorum :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, nasıl mutlu oldum bu yazdıklarınızdan dolayı anlatamam.
      Umarım hep beğeneceğiz şeyler yaparım da sizi mahcup etmem:)

      Sil
  24. ben geldim ne güzel olmuşlar kızımda bu bantlardan kullanıyor çok pratik:)))

    YanıtlaSil
  25. ben de dayanamayıp evi bu washilerle doldurucam sonunda. çok güzeller ya!

    YanıtlaSil
  26. Benim de var güzel güzel defterlerim ama içi boş, bekleyip duruyorlar günlerini :( Niye yazamıyorum ben peki, her yılbaşında çantama ayrı defter, çocuklara ayrı ajanda, iş yerine ayrı ajanda diye heveslenen ben, maalesef o defterleri layığıyla kullanamıyorum, yazmaya üşeniyorum, aklıma yazıyorum, bir de bloğa :)))
    Neyse yahu, senin defter şahane, fikir ise daha da şahane, listelerinizin hepsi tek tek "Alındı" larla dolsun inşallah...
    Kardeşler niye benzemez bilmem, biz de ablamla hiç benzemeyiz, dünyalar kadar fark var aramızda, ama olsun onu öyle çok seviyorum ki, kimin umrunda apayrı kişiliklerde olmamız...
    :) Sevgiler nohut bacım, kardeşe de nice güzel yaşlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de bir çok severek aldığım defter duruyor kenarda, hepsini kullanmak istiyorum ama olmuyor. En sonunda oturdum bu konu üstünde düşündüm. Bir tane hep yanımda taşıdığım defter var, boyutu küçük olmalı ve tek spralli olmalı dedim. tel spral olsun ki kıvırabileyim ve kenarımna kalemimi sıkıştırabileyim, istediğim yere taşıyabileyim. Onuda bölümlere böldüm, konulara göre..
      Yukarıdaki defter ise sehpaının üstünde her daim, gözümüzün önünde dursun ki yazalım çizelim dedim...
      Ayy amma yazdım ha...

      Öpüyorum seni de kardeşini de...

      Sil
  27. ooooo neçok bant var o sepette öyle,bende istiyorum ya çok istiyorum hemde,bir arada kırtasiye kırtasiye aradım.hani savaş çıkacakta erzak depolayacak gibi yana döne aradım ama bulamadım hiç malesef:(:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R da var ve internette...
      Bulursun umarım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...