Bir Kitap - Decorate Workshop by Holly Becker


 
 

Öyle saçma bir hal içimdeyim ki nasıl anlatsam bilemedim. İşler ne zamandır olmadığı kadar yoğun, ama ben ne kadar kendimi işe verebiliyorum o meçhul.  Her geçen gün biraz daha hayıflanıyorum tutkuyla yapabileceğim şeyleri daha yeni yeni keşfettiğime.

Ne işe kendimi tam verebiliyorum ne bloğa, boş kaldıkça internetteyim, öğrenmeye, görmeye, bilgiye aç, gördükçe çoşan, çoştukça daha fazlasını isteyen, yerinde duramayan haller içindeyim.
 

Dekorasyon dergilerinden, pinterestten, yeni yeni bloglar, siteler, tasarımlar keşfetmekten kendimi alamıyorum. Hiç birşeyle zaman kaybetmek istemiyorum. Elimde olsa akşamları yemek yemeyecek, uyumayacağım ama şimdilik o aşamaya gelmedim şükür: )
 

Benim zaman zaman taktığım şeyler vardır hayatımda, bir dönemim onunla geçer. Bunun en önemli belirtisi iş seyahatlerimdir. İş için her şehir dışına çıktığımda eğer zaman öldürmem gerekiyorsa mutlaka bir D&R, ya da ne bileyim büyük bir kitapçı bulurum ve orada zaman geçiririm. Ama her gittiğimde de tutkum başkadır, kimi zaman ressamların hayatları ile ilgili kitaplar göz bebeğimdir, sadece onları arar dururum, kimi zaman el işleri kitapları, sanatla ilgili kitaplar, arada yemek kitapları, bazen tarih nadiren siyaset ve çoğunlukla dekorasyon.

Dekorasyonla ilgili kitaplara dokunmak bile beni sonsuz mutlu ediyor. Hele ki bu kitap hayranlıkla takip ettiğim uzun zamandır almak istediğim kitap olursa tadından yenmiyor.
 
 

Epey oluyor aslında bu kitabı alalı. “Decorate Workshop “,  Holly Becker’ın son kitabı. Bir öncekinin hikayesini biliyorsunuz, burada anlatmıştım. Bu sefer kimseye fırsat vermeden kendim verdim siparişi Amazon’dan. Aslında planım Amsterdam’a gittiğimde almaktı, kitaplara dokunarak, sayfalarını karıştırarak almak çok daha zevkli olduğu için. Ama orada her önüme gelen kitapçıya baktığım halde bir türlü bulamadım. Ben de dönüşte siparişimi verdim ve geldiğinden beri sehpanın üzerinden kalkmadı kendisi.  Sayfaları ezberlememek için bakmamaya çalışıyorum şu anlarda ama aklım onda. Bir önceki kitabını da çok sevmiştim ama bunu daha başka sevdim.

Holly’nin bloğunu keşfettiğimden beri, hemen hemen her gün ziyaret ediyorum. Yaptığı herşey çok çok hoşuma gidiyor, resmen mest oluyorum onu takip ederken. Çok yetenekli, inanılmaz bir göze sahip ve bir o kadar da samimi.
 

Ben bu kitabın özellikle formatına bayıldım, 8 adımda dekorasyonun inceliklerini anlatıyor, arada boş sayfalar var, kendi notlarınızı alabiliyorsunuz, zaten fotoğraflar Debi Treloar’ın, yani muhteşemler. En çok da Holly’nin kendi evinden kareler beni mest etti, ilk oraya taşındığından beri adım adım izlediğimden olsa gerek, tüm eşyalarını bildiğim halde onları tekrar yakından incelemek çok çok zevkli. Onu takip etmek büyük bir zevk benim için.
Kısacası şu sıralar daha bir kaybettim kendimi bu alemde…

 
I could not know how to describe my pointless mood. Jobs more intense but I can not focus on it. I'm a little more upset  with the each passing day, I am discovering the things which I can do with passion, newly. I want to deal with colors, decoration, photography, papers, painting during all day... I hope, one day, this will be happen.

Until that day, I am trying to rein my passion with blogs, pinterest and such wonderful books...

It makes me happy to even touch to these decoration books. Especially If you wanted to buy this book for a long time, It is absolutely much more gratifying.
 

I have bought this wonderful book for a while ago, Holly Becker's last book ; "Decorate Workshop".  You know the story about her first book, I had told it here. This time I have ordered it myself from Amazon.  Actually my plan was to buy it from Amsterdam but I could not find it any bookstore and I gave my order came back to Amsterdam. Since that day it stayed on my coffee table.
I have been reading Holly’s blog almost every day since I discovered it, like thousands of others. She's an incredibly talented designer, stylist and  she has a marvellous eye, also very sincere. I really like her decorating style and I absolutely love the format of this “book” which provides a step-by-step look at planning and executing decorating projects.  Images taken by Debi Treloar so they are bright and wonderful. Especially I loved images from Holly's home.

I mean; It is a great pleasure to follow you Dear Holly.
 
 
 
 

35 yorum :

  1. Sen ona biz sana hayran :))))))))

    YanıtlaSil
  2. Ben bu karelere giren herşeyi sevdim.
    Masa örtüsünü, kelebeği, küçük motifi, renkli bantları, kalemleri,kalpçikleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkler insanı nasıl da mutlu ediyor değil mi??
      son zamanlarda devamlı bunu düşünüyorum. Bence herşey renkten ibaret...

      Sil
  3. Fotoğraflarınız çok hoşuma gidiyor.
    Fotoğraf makinenizin markası nedir acaba?

    YanıtlaSil
  4. Dekorasyon zevki ne keyiftir.ilgilenmek de insana ne vizyon katar ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültürleri öğrenmenin en zevkli yolu.

      Sil
  5. bayılıyorum resimlerinize..dönüp dönüp tekrar bakıyorum renkler malzemeler o kadr uyumlu ve güzelki..keşke sizin gibi gözlerim olsa..
    buarada o kitaplarınıza konan kelebeğe bittim varsa şablonu paylaşırmısınız benimle acaba?
    sevgiler mrw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler.
      O kelebek Muji'den alındı, bir kart kendisi, o nedenle de kalıbı yok maalesef:(

      Sil
  6. Çok merak ettim dergiyi. Bloğa şöyle bir göz gezdir dim de o da çok güzel.
    Amazondan kitap sipariş etmeyi daha önce de düşündüm ama yurt dışından internet alışverişi yapmadım daha önce. Kargo nasıldır. Gümrük ne kadara geçerli bilmiyorum. O yüzden de sonradan vazgeçiyorum.
    Paylaşım çok keyifli olmuş yine. Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sık sık alıyorum Amazon'dan (ingiltere'ninki) ETSY ve diğerleri.. Şimdiye kadar pek bir problem yaşamadım. Yurtdışı postalama konusunda çok tecrübeli, Şikago'dan bile kumaş aldım ve buradan daha ucuza geldi.
      Sadece çok yüklü alışveriş yapmıyorum, mesela 50 EURo yu geçmiyorum (kargo hariç) Gümrüğe de takılmıyor böylece..

      Sil
  7. I really love this book I read it 100 time. I think You have a very precious talent for photography and decoration so don't give up I'm sure one day this will be your job!
    Good luck.
    Aina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. What a encouraging and supportive comment, thank you so much for your nice words and great wishes:)

      Sil
  8. Bence çok çok yeteneklisin.Bende çok ilgiliyimdir ve ilk gördüğüm andan beri harika bir gözün ve renk zevkin olduğunu düşünüyorum.en basit fotolarına bakmak bile bir zevk.Yukarıdaki yoruma katılıyorum.bunun senin işin olmaması için hiçbir neden yok:)

    YanıtlaSil
  9. bunu paylaşmana çok sevindim ayda...süper bir paylaşım bu..decor8 benimde çok beğendiğim bloglar arasında...ama hiçbir link paylaşmasaydın da resimlerin yeterdi zaten:)) tek bir kelime bile yazmasan saatlerce resimelrine bile bakabilir insan:) ama sen yine de yaz tabi ki,yazı dilini ayrı bir seviyorum:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bende çok beğeniyorum, hem decor8 hemde seni ,ama daha çok seni :)

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım buraya tesadüfen blogları karıştırırken buldum nasıl mutluyum bulduğum için çok yeteneklisin ama özellikler güzel paylaşımların için çok çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. eğer bu bloğu senin tavsiyenle keşfetmediysem... sana öneriyorum :D
    http://loretablog.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Hayranlikla blogunuzu takip eden biri olarak suna eminim ki, bir gun sizde decor8 kadar populer olucaksiniz, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. renkli kurşun kalemlerimi açıp notlar alasım geldi..Çok güzel bir bloğunuz, harika paylaşımlarınız varmış, geç tanışmak üzücü oldu. daha sık buralarda olacağım kesin...

    YanıtlaSil
  15. yeni bir blog daha keşfettim sayende,harika,,,
    renkli desenli bantları nerden buluyosun,,,,

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Ayda, 13 Mart tchibo katoluğuna bakıyordum hemen sen geldin aklıma .Bence bi bakmalısın:)))

    YanıtlaSil
  17. resimlerden dalıp odalara giresim geldi.
    ne kadar tatlı tatlı anlatmışsınız...

    YanıtlaSil
  18. Selimin son sözünü okudun mu Aydam, yediler beynimizi.. yediler ve geriye yarım yamalak kaldık bence.. çok pesimist oldu ama kusura bakma, son günlerdeki halimden böyle..

    YanıtlaSil
  19. bu konuda benzeşiyoruz sanırım...

    bende öyleyim
    bir konuyu kafama taktım mı
    tamam
    inciğini cinciğini araştırır dururum...
    pc kaç kere virüs yedi o yüzden :)
    bende bu ara takılara taktım malum...
    yurt dışına giden kim varsa bana şu kitapları getirirmisin dedim
    yok
    gelen giden bulan yok
    en iyisi kendi işini kendin hallediceksin vesselam
    amazon'dan verdim bende siparişi..
    şimdi yanımdalar
    elimin altındalar
    bak bak doyamıyorum
    fırsat bulur bulmaz ( elimdeki işleme bitmesi lazım sipariş çünkü) hemen yapıcam içindekilerden :)

    YanıtlaSil
  20. Yapma ban bunu Ayda, yapma bana bunu. İngilizterelerin Amazon'ları kaldıydı dalmadığım, olmadı ki şimdi bu. Yukarıda verdiğin link İngilizterenin Amazon'unun linki galiba, Holly bir tık uzakta desene.
    Holly biz de discoya götür :))

    YanıtlaSil
  21. Kendime bir güzellik yapmak istediğim zamanlar için amazon'dan istenecek koca bir kitap listesinin içinde bu kitap'da var...Bakalım ne zaman sıra gelecek, içinde kim bilir ne hoşluklar vardır değil mi??

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,

    Her postunuzu hayranlıkla takip ettiğimi belirtmek isterim. Az önce Tchibo'nun web sitesini ziyaret ederken gelecek temaya göz attım ve aklıma ilk siz geldiniz.Bir bakın bence.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. bende yeni yeni hevesler peşinde koşturup duruyorum ve çoğuna da zaman bulamıyorum senin blogunu çok seviyorum bu arada demeden geçmeyim:)

    YanıtlaSil
  24. o kitabı karıştırmak için inanılmaz bir istek duydum:)
    hele fotoğrafların!
    giriştim fotoğraf işine...
    www.cepphoto.blogspot.com'a bir bakar değerlendirirsen sevinirim...

    YanıtlaSil
  25. I adore her book...happy weekend to you my friend. xo

    YanıtlaSil
  26. Bende sizin gibiyim,uyursam işelerimi yetiştiremeyecekmiş gibi. İyi de bende vakitte çok ,çocuklar büyümüz,daha ne isterim ,hobilerime bol bol vakit ayırıyorum.

    YanıtlaSil
  27. I hope one day you will be able to dedicate yourself to the world of creativity and design! Heather x

    YanıtlaSil
  28. Ben de bugün sizin blogunuzu keşfettim. Sadece İnstagram'dan izliyordum. Blogunuza bayıldım.
    Ben de güzel fotoğraf çekmek için istek uyandırdığı gördüğüm her kare. Renkler, kompozisyon, ışık... Siz de çok yeteneklisiniz bence.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...