Karanfil Oylum Oylum...




 

Haftaya hızlı bir giriş yapacaktım değil mi??? Öğrenciler gibi ödevimi son ana bıraktım ve sonra uykum geldi… O yüzden de sizinle paylaşmak istediğim fotoğrafları düzenleyemedim. Baktım elimde şu sevimli porselenin fotoğrafları var bari onlarla bir giriş yapayım dedim.

Bu küçük porselen demliği Amsterdam’dan almıştık annem için. O çok sever böyle şeyleri. Eve geldik ayy acaba vermesek mi, pek de şirinmiş dedik, sonra annem geldi, aldı ve gitti. Gitmeden hatıra bir iki kare fotoğrafını çekebildim ancak: )
 

Ben aslında karanfili pek sevmem. Neden sevmediğimi de düşünmedim hiç, ama çiçekçiye gittiğimde nadiren alırım karanfil. Bu sefer fotoğraflarını çekerken daha dikkatli baktım onlara, aslında sevmemek için hiç bir neden yok, bunca zaman haksızlık etmişim: )
 
 
Bu arada son zamanlarda çok fazla mail alıyorum fotoğrafları nasıl çektiğim ile ilgili. Uzun zamandır da aklımda bir post hazırlamak ama (belki size şımarıklılık gibi gelecek) bir an geliyor hiç içime sinmiyor fotoğraflarım. Onca profesyoneller varken etrafta ve pinterestteki birbirinden nefes kesici fotoğraflara baktıkça bu ne densizlik diyorum. Ama en azından şu ana kadar öğrendiklerimi sizinle paylaşabilirim yani yakında bir post hazırlayacağım bu konuda haberiniz olsun.
Haftanız harika geçsin...
 
 
I am a lazy student. I left my homework last moment, and then I felt sleepy:) Because of that I could not prepare my images.
Instead them, I have decided to start this week these little pretty porcelain teapot's photos.
I had bought this teapot from Amsterdam for my mom and before sending it to my mom, I took a few pictures of memorabilia.
 
Normaly I don't like carnation so much. I did not think why but this time I looked them very carefully and I did not find any reason??? Since a long time I have made them unfair...
 

Anyway, for a long time, I am getting so many emails and messages from my followers regarding my photos style and tips... You know I'm not a professional photographer, I am still trying to learn it and it takes time. One day, while I like my photos, another day I can feel ashamed from them.
There are so many amazingly wonderful images on pinterest and blogs, I do not want to be a presumptuous person but in the coming days, I will prepare a post explaining what I had learned so far.
Have a wonderful week...
 
 

 
 

51 yorum :

  1. Ben de sevmem karanfil. Ama şu bir dalda birkaçtane küçük karanfil oluyor ya. onları seviyorum. Sen yazana kadar fotoğraftakilerin karanfil olduğunu anlamadım. benzemiyorlar da. çok ilginç.Dalını görünceye kadar. Bir de itiraf ediyorum ilk başta kağıttan yapılma karanfil sandım ben onları. Nohuttur yapar vallahi dedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Karanfil sevmem diyorum ama elimde kağıt kalem olduğunda, birilerini dinlerken, boş kaldığımda hep karanfil çizerim ben:) Kağıttan da yaparım ama sen üzülme:)

      Sil
  2. Yazık yazık, o yüzden mi bu kadar mahzun bu karanfilcikler, gereken sevgiyi göstermedin diye mi? Olsun, geç de olsa bilmişsin ya kıymetlerini ;) Karanfillerin eşek kadar olanlarını değil ama bu fotoğraflardaki kadar narinlerini çok severim ben, hele bir de kokulu karanfillerse, harika :)
    Güzel olsun bütün hafta hepimize.....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kokulular çok güzel oluyor ama nadiren çıkıyor karşıma.

      Sil
  3. Ne guzelmis pembis pembis hepsi :)
    Fotograflarla ilgili post hazirlamak da iyi fikir, beklemedeyiz o zaman ;)

    YanıtlaSil
  4. Senin fotoğraflarına bayılıyorum. Bence de yazmalısın. Bildiklerimi basitçe anlatacak bir yazı ben de yazmak istiyorum ama aynı şeyleri düşünüyorum çoğu zaman. Sen nesinki yazacaksın bi de yanlış olursa diye korkuyorum ama birşeylerde ilerlemenin en güzel yolu da bildiklerini anlatmak diyorum sonra kendi kendime. Yazıcam galiba ben de yakında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz , yazalım, birbirimizden de öğreniriz hem..

      Sil
  5. The teapot is a darling - perfect present for your mom! Just like you, in my country carnations are disregarded as "very cheap flowers" but I like them very much. And so does my mom! So I bring carnations to her from time to time.... I can't wait to read your photography tips (because how many times can I say this, your photos make me dream of a better world)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much, I know you always encourage me about my photography. I hope it will be usefull everyone..

      Sil
  6. Would love to read your coming post... your images are wonderful

    YanıtlaSil
  7. bayılıyorum şu yaptığınız çekimlere harika gözüküyolar.öğrendiklerinizi paylaşacağınız yazıyı bekliyorum:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Fotograflar süper,ne güzel çekiyorsunuz...Pembiş pembiş bayıldım,hepsine..mutlu haftalar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ben zaten seni bi ara taciz etmiştim bu fotoğraf çekme konusunda:)))) Ama şimdi böyle bir post yapman çok hoş olacak bence, kendine de haksızlık etme, pinteresttekilerle yarışacak cinsten fotoların. O yüzden ben bana yazdıkların ve buraya yazacaklarını birleştirip daha güzellerini çekeceğim:PP Demlik de harika bu arada.sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkürler bu ve hazırlamaya karar verdiğin post için :)) senin fotoğraflarının çok güzel oldugunu hep söylüyorum zaten....senin bakışını ve fotoğraflara yansıyışını çok seviyorum..umarım bir an önce hazırlarsın "postumuzu" :))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten senin sayende yüreklendim ben de yazmaya:)
      Benden de kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  11. fotoğraflarınıza bende bayılıyorum.Bir ara sormayı bile düşünmüştüm.Eğer ki öyle bir post hazırlarsanız çok sevinirim çok da faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tatmin edici birşeyler çıkar ortaya..

      Sil
  12. beautiful detail and images, I look forward to reading your tips! Heather x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much dear Heather, I hope it will be usefull...

      Sil
  13. Thank you Ayda for your nice comment about my photography. I know you are not a professional photographer but you have style, you have a good taste and I understand when you say sometimes the photos don't look nice, sometimes they do.
    I am learning, very slowly, how to see photos in a different way, and you, amongst other people, have been inspiring me with your photographs. I am grateful for that, a lot.

    These teapot photos are so beautiful. I bet your mother liked it a lot.

    Have a nice week my dear friend from Turkey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dear lovely Regina,
      Since the first day you wrote to me the wonderful things and supported me all the time. We have developed together. I'm so glad that we walk this road together.
      Thank you again for these kind words...

      Have a great day..

      Sil
  14. Nohut'cuğum, harika fotoğraflar gerçekten. Bununla ilgili yazını sabırsızlıkla bekliyorum canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Ben de herkes gibi çok ama çok seviyorum fotoğraflarını, hayranım bayılıyorum:)))

    YanıtlaSil
  16. ah...nohutcuğum,
    tam da fotoğraf makinasını almış,
    fotoğraf kursuna gitmiş,
    ama kurstan beklediği gibi yararlanamamışken ilaç gibi geldi bu haber:)
    fotoğrafla ilgili post,
    hatta post serisi bekliyorum senden hevesle...
    şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım işe yarar birşeyler çıkar ortaya:)

      Sil
  17. Fotograf konulu yazinizi sabirsizlikla bekliyorum,daha once size bir kac soru sormustum ben de..Bence sizin fotograflariniz da harika.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitireceğim inşallah en kısa zamanda:)

      Sil
  18. Hissettiklerin fotoğrafların dışında tüm bloguna yansıdığı için seni takip ediyorum nohut. Buraya gelmek;fotoğraflarınla beraber yaptıklarını incelemek,yaaşadıklarını senin cümlelerinden dinlemek,annen ve babanla olan maceralarını takip etmek (tabi Fundayı da unutmamak lazım)beni gülümsetip rahatlatıyor. Bunun için profesyonel fotoğrafçı olman gerekmiyor yani şekerim,bence herşey yolunda;)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ne güzel şeyler yazmışsın, çok çok teşekkür ederim.

      Sil
  19. nohut bayıldım ben bu porselen demliğe. İnsana nasıl huzur veriyor baktıkça. Tam bir anneanne demliği, yanında da mis gibi kurabiyeler olacak :)
    sabırsızlıkla da bekliyorum ayrıca planladığın yazını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sen biliyorsun zaten yazacağım herşeyi

      Sil
  20. Her şey çok hoş çekim de çok güzel.. ♥

    http://ebru504.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. Nohutçum gayet te güzel resimlerin ancak bu konuda profesyonel olmak istersen o halde fotolarını sabırsızlıkla bekliyorum,sevgiler canım daha nice güzel ve canlı resimler bekliyoruz

    YanıtlaSil
  22. Ben de baktıkca bakıyorum her fotografına, kesınlıkle yayınla boyle bır post: )

    YanıtlaSil
  23. Çok çok güzel demlik ve harika görsellik. :)

    YanıtlaSil
  24. Fotoğraflarını ve blogunun genel huzurunu çok seviyorum en kısa zamanda detaylı fotoğraf çekimiyle alakalı vereceğin bilgileri bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  25. Artık bloglarda fotoğraf çok önemli oldu. Ne zaman yeni bir şeyler baksam,binlerce bloğun arasından iyi fotoğraflılar önce dikkatimi çekiyor ve bence sen bu konuda çok iyisin Ayda. Ben de fotoğraflarını seviyorum..
    Datça'dan sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler bunu sizden duymak beni ayrıca çok mutlu etti...

      Sil
  26. hakkaten zor verilir bişeymiş bu, çok şeker!

    YanıtlaSil
  27. Günaydın Ayda hanım. az evvel çok uzun bir yorum yazmıştım. ama kayboldu. size (dergi örneği Retreat Home 2013 online)çok faydalı olur kanısındayım. dergiyi görür görmez siz aklıma geldiniz. belki biliyorsunuzdur. Sakarya'dan sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pempe Yastık yayınlamıştı orada gördüm ben de ve gerçekten harika, çok teşekkürler haber verdiğin için ayrıca...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...