Merhaba ben yılbaşı süscünüz...




Kaptırdım gidiyorum, aklım hep yılbaşı aksesuarlarında ne yöne baksam çam ağacı gibi görüyorum herşeyi. Ha bir de paket sahi… Beni bıraksalar 7-24 boş kutuları paketleyip çam ağacı yapabilirim odenli fikir var kafamın içinde…

Bu polimer kilden yapılmış olan basit yılbaşı ağacı süsünü geçen hafta, gecenin bir vaktinde yapmaya koyuldum, ağaçtan kalan tüm malzemeyi de ıncık gıncık oynarken bitirdim, ertesi güne elimde fotoğraflanacak malzeme kalmadı yani. Ama yazın yaptığım kolyeleri hatırlarsınız belki, işte bunlarda aynı malzemeden.

Polimer kil küçük dikdörtgen paketler halinde satılıyor kırtasiyelerde. Yumuşatana kadar birazcık uğraşıyorsunuz ama bence harika bir malzeme. İstediğin şekli ver sonra 130 derecede yarım saat kadar fırınla olsun bitsin. Zaman bulabilsem habire onlarla oynamak istiyorum bu sıralar. Bu sıralar habire oynamak istediğim çok şey var ya hadi neyse.


Ne diyordum, yumuşatın kili, sonra merdane ile açın kurabiye kalıplarından süsler yapın. Bende ağaç şeklinde kalıp vardı bunu onunla yaptım. (Ay olmayacak bu akşam Kabalcı’ya gidebilirsem alayım da malzemeden yarın bir fotoğraf çekip koyayım şuraya. Tabii söz veremiyorum.) Kürdanla da orasına burasına delikler açtım ki süsleri takabileyim.

Ağacımın üstündekilerin bir kısmı boncuk diğerleri de küpe. Şu gördüğünüz şirin makas da yaka iğnesi, hem de taaa İsviçrelerden geldi bana. Sağolsun Zeynep, hani  Düşlerin Rengi bloğunun  sahibi, işte o bu yaz gittiğinde görmüş ve görünce beni hatırlamış, almış gelmiş. Pek bi şirin değil mi. Birkaç kez taktığımda fotoğraflayayım dedim yok beceremedim ama bu ağaçta da çok şirin durdu bence.

Süsleri de üstüne taktıktan sonra bir müddet elimde gezdirdim nereye assam diye, sonra pano gibi kullanmak aklıma geldi, bir sopaya geçirip yapıştırdım kare bir panonun üstüne oh sen rahat ben rahat…

İşte böyle…

(işte böyle yazmadan da bitiremiyorum şu yazıyı, giriş gelişme tamam sonuçta öyle bakıyorum ekrana… )

Hepinizin haftasonu sıcacık, keyif dolu geçsin…


Nowadays, the only thing I think about Christmas decorations. I want to do something without stop, christmas ornaments, tree, ginger bread....

I made this christmas tree an evening last week. I love polymer clay. You can make so many things with it and be sure that it will be great. Do you remember my necklaces, which made by me this Summer.

I used polymer clay, cookie cutter, toothpick, beads, canvas board, earings and lapel pin, given to me as a gift.

I loved it, how is so cute, isn't it?

I wish everyone, have a wonderful and cosy weekend…

  






55 yorum :

  1. Süpersin sen süper kardesim benim.... Belki fazla ugrayamiyorum ama gözucuyla takibindeyim.... Mutlu süslemeler......::)) Sevgilerimle,,,,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Filiz Abla, biliyorum yoğunsun sen, hem de güzel bir yoğunluk.
      Hem ben takılmam öyle şeylere, maksat gönüller bir:)

      Sil
  2. So darling...happy weekend my friend...it is decorating day today for me! xoxo

    YanıtlaSil
  3. İyi ve güzel şeyleri öğrenebildiniz arkadaşlarım var ne mutlu bana .... Sevgiler nohutcuğummm....

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş, bembeyaz, ellerine sağlık ama hediye paketine haksızlık etmişsin azcık, iki satır da onu anlatsaydın ya (ben mi atladım yoksa!) o da çok güzel olmuş, üstüne eklediğin eklentisi! :) de çok güzel, çok zevkli, kese kağıdıyla mı yapmalı bu yıl yılbaşı paketlerini senden aldığım ilhamla :) hem de ucuz olur ;) al birazcık dore, lame kurdele, birazcık da başka türlü eklentiler, missss :))
    işte böyleee :)
    Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) O hediye paketi ile de ilgili bir postum oalcak, valla senin gözünden de bişeycik kaçmıyor:))
      Beğendiğine sevindim. Düz renk paket olduğunda üstüne istediğin süslemeyi yapabiliyorsun o yüzden seviyorum düz renk kağıtları ve normalde hiç tarzım olmamasına rağmen yılbaşı zamanalrında bayılıyorum parıltılı şeylere:)
      Kesinlikle yazdıklarına katılıyorum yani:)

      Sil
  5. Kanıma giriyorsun yapma nohutcum :D yerimde duramıyorum zaten yaa ara ara bulamadım seramik hamuru sinilerim bozuk :D kırtasiye demişsin acaba ordan polimer kilden mi alsam napsam :)

    YanıtlaSil
  6. I don't understand one word of your language, glad you also translate it in English! But I love your pictures on your blog. I also started following you on Pinterest. Very inspiring!
    Greetings from Ellebel

    YanıtlaSil
  7. bayılıyorum sana ve yaptıklarına :) o kadar ki içimdeki mutsuzluğu yazılarını okurken unutuyorum okumam bitene kadar

    YanıtlaSil
  8. Nohutcum merhaba;çam ağacına bayıldım gerçekten harika görünüyor. Ama naçizane birşey söylemek isterim. Birkaç yıl önce yaz okulunda öğrencilerle polimer kilden minik projeler yapmış ve bu konu üzerine bir yaz boyunca eğlenceli dersler geçirmiştik. Fakat ders öncesi yaptığım araştırmalarda polimer kilden yapılan objelerin pişirildiği fırının günlük kullanım için kullanılan fırınlar olmaması gerektiği, çünkü sağlığa zararlı maddeler içerdiğine dair yorumlar almıştım bu işi yapan diğer insanlardan. Gerçi sende mutlaka biliyorsundur yada yapmışsındır araştırmanı ben burdan çok bilmişlik yapmak istemem yanlış anlama lütfen:) eğer ben yanlış biliyorsam söylediklerimi dikkate alma olurmu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanın, yok valla ilk kez duydum, iyiki yazdın, millete de kötü örnek olmak istemem hiç. Fırınlanan yerine kendiliğinden kuruyanları kullanırım, ya da küçük uyduruk fırınlardan falan alırım belki iyice çoşarsam. Ama hiç aklıma gelmemişti böyle bir etkisinin olabileceği. Çook teşekkürler Melikeciğim. Hem ne bilmişliği, böyle böyle öğreneceğiz bilmediğimzi şeyleri. Tekrar sağol.

      Sil
  9. bu şahane bir şey olmuş nohutcuğum:)
    bırak yılbaşını,
    her daim küpe standı olarak kullanılabilir bir şey:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazcık daha büyüğü olsa hele çok daha kullanışlı olabilir haklısın:)

      Sil
  10. Bu çok güzelll yine :)) Üstündekilerin küpe olduğunu tahmin ettim ve de sürekli kaybettiğim minnik küpelerim için harika bir koruyucu olur bu. Derhal polimer kil alınıp yapılıyor :)))

    YanıtlaSil
  11. işte bööylee.. heh. bitti ayol..

    YanıtlaSil
  12. Ahh keşke Aydanın sürekli böyle şeyleri yapacak zamanı olsa da hep buarada bize güzel fikirler verse, resimleriyle içimizi açsa dedirtiyor yaptıkların.
    Yine çok beğendim, elinden çıkan hangi işi kötü oldu ki bu olsun.

    Mutlu haftasonları cicim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı dillisen sen... Çok çok teşekkür ederim..

      Sil
  13. Biliyor musun senin işin bu... Böyle Martha Stewart gibi kadın oldun gözümüzün önünde.. (Gerçi onu tam olarak bilmiyorum ama on parmağında on marifet bir kadın diye düşündüğümden söylüyorum) artık tastamam kendin üretiyorsun, harikasın.. ve ben çok mutluyum senin adına... Ben tv yapımcısı olsam hiç durmam sana bir program yaptırırdım.. Derya Baykal mesela bu tarz birşeyler yapıyor ama şimdi onu da küçümsemek istemem ama çok uyduruk ve basit geliyor yaptıkları, senin gibi ufuk açıcı ve aydınlık birilerine ihtiyaç var.. seni duyurmamız lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Menejerim olur musun??

      Ayy düşündüm de ekranda kendimi, böyle koştur koştur, ay olmadı, ay oldu galiba, ay ay ayyy diye diye bayılıveririm:))

      Sil
  14. Ayda harika olmuş bu minnak ağaç, üzerine astıkların falan çok şirin ayol. Ah yakın olsaydık keşke, bizim evi süsleme işini sana bırakırdım, tamam tamam karşılığında bir kahve yapardım sana :))

    YanıtlaSil
  15. Ağaç çok güzel görünüyor. Küpeleri süs olarak kullanman pek bir yaratıcı. Ağacı beyaz olması da çok hoşuma gitti. Ayrıca o yaka iğnesini kıskanmadım değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ne şirin değil mi yaka iğnesi, ben de çok seviyorum.

      Sil
  16. Bu aralar ayni moddayiz anlasilan eve kocaman bir yilbasi agaci yapamayacagimi anlayinca sardim bende kucuk kucuk agaclara, resmen oyun oynayabilmek icin sezen'in yatma saatlerini kolluyorum. Seninkide harika olmus, fotograflar desen sahane valla sen beni bi makina sahibi yapican ama bakalim hayirlisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sorma bu haftasonu yine habire küçük ağaçlar yaptım durdum:)) halim harap..
      Bu arada senin hala makina almamam kayıp:))

      Sil
  17. harika olmuş yine,ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  18. Çooooooook güzel olmuş. Ellerine sağlık. Şu kil işine girmeye niyetliyim ama henüz internetten modeller topluyorum. Bir bulaşmadığım o kalmıştı. Senin kadar güzel yapamam ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de alasını yaparsın, ama bak Melike'de yazmış fırın olayını araştır bence..

      Sil
  19. Ah harika olmuş. Bu aralar içimce hep bir jingle bells jingle bells çalıyor benim de. Eger hamuru bulabilirsem, yapmayı çok istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok kırtasiyede var, fırınlanan polimer kil de biliyorlar.

      Sil
  20. merhabalar sizi ziyarete geldim ve çalışmalarınıza bayıldım.Polimer kille çelışmayı ben de seviyorum. Ben de beklerim. Sağlıkla kalın:)

    YanıtlaSil
  21. yaptığınız süsü görünce aklıma su geldi:)
    sade kahve bir etkinlik düzenliyor kartpostal gönderceğiz el yapımı biribirimize yıl başı için
    siz de katılsanız ve bana çıksanız keske:)
    cidden katılmak isterseniz
    http://sadekahveblog.blogspot.com/2012/11/yl-bas-icin-kartposttal-etkinligini.html

    Küçük Mutluluklar Dükkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Du bir bakayım. Bu tip etkinlikler çok hoşuma gidiyor ama ben şu önümüzdeki günlerde epey bir yoğun olacağım o nedenle pek kendime güvenemiyorum:(

      Sil
  22. Blogunuza bakınca içim açılıyor vallahi :)
    iyi haftalar

    YanıtlaSil
  23. İçim açıldı bir kez daha :)
    Harikasın sen :)

    YanıtlaSil
  24. Ayda sen de balıksın ben de, aramızdaki farkı bulabilsem keşke. Sen bu kadar çalışkanken ben nasıl bu kadar tembel ve üşengeç olabiliyorum?
    harikalar yaratmışsın yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) farkımız evli ve çocuklu olman sadece. Ben de de o ikisi olsa ben de yapamam böyle zırp pırt çam ağacı:)
      Sen tembel değilsin ki hem, neler neler yapıyorsun...

      Sil
  25. harika.

    bu polimer kilden, sert, asılabilen aylık takvim yapsanız güzel olmaz mıydı?

    ben becerebilsem yapar ve satardım!

    YanıtlaSil
  26. harika olmuş. ne kadar güzel ve orijinal, tam sana göre :)

    YanıtlaSil
  27. There is cеrtаinly a lοt to leаrn abοut thіѕ isѕue.
    I reаlly liκe all of the pοints you
    have mаde.
    My web blog :: long distance love

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...