Dikkat Dikkat Kış Başladı...


Uzun zamandır evde sabahtan akşama kadar fotoğraf çekmemiştim, işte bu Pazar bunun acısını çıkarttım resmen ve şimdi belim ağrıyor.

Sabah kalktım, doğru mutfağa gidip kahvaltı hazırlamaya başladım. Cumartesi akşamüstü aldığımız bir kararlada bizim evde yılbaşı konseptine geçilmiş bulunuyor. Düşündük biz en çok yılın bu zamanını seviyoruz, ee bizi engelleyen ne bir yasa ne de bir kanun var. Erkenmiş geçmiş düşünmeden başladık ufaktan evde bir yılbaşı havası estirmeye . Küçük süsleri çıkarttık, kırmızılı peçeteler aldık ve kırmızılı-beyazlı-yeşilli bir kahvaltı sofrası ile kışa girişimizi yaptık…

Hani daha önce bahsetmiştim evde ufak tefek şeyleri değiştirmek istiyoruz ama ne zaman olur bilmiyorum diye… Amacımız, zaman içinde oluşan listemizdeki değişikliklerin hepsini bir anda yapmaktı, büyük bir temizlik yapacağız ve planlanan herşeyi uygulayıp mest olacaktık. Ama bu sefer olmadı, gerçi pişman da değiliz, taksit taksit alıyoruz listedekileri, belki birden büyük bir değişiklik olmuyor ama ufak tefek değişikliklerle pek bir mutlu oluyoruz. Böylesi daha iyiymiş yani.
 
Mesela bu haftasonu Ikea’daydık yine, zaten 3-4 haftada bir gitmezsek içimiz rahat etmiyor bizim. Neredeyse orada çalışanlardan daha çok biliyorum ürünlerini: )
 

Neyse işte gittik, salona küçük bir halı ile şu fotoğraflarda gördüğünüz sehpanın üstündeki lambayı aldık. Aman bir mutlu olduk, bir sevindik, halının üstünde bir yuvarlandık ki görmeliydiniz. Durup durup birbirimizi tebrik ettik kardeşimle. Ama öyle bir gaza geldik ki, şimdi bize 10 tane ev versinler hepsini döşeyelim istiyoruz. Tüm akşam bir Funda bir ben kafamızdan ev döşedik; Bir birimiz başlıyor; ben Mudo’da gördüğüm dönerli koltuğu alırım, sonra Ikea’daki televizyonluk, Habitat’daki vazo…

Bir diğeri, yok ben Ikea’daki üçlü koltuğu alıp, Mudo’daki morlu berjeri alırım ayaklarım tam yere değiyor çünkü, bir de bir sepet görmüştüm acayip kaliteli duruyordu onu alır yanıma koyardım içinde rengarenk yünlerle…

Ayyy böyle böyle kaç saat konuşuyoruz bilmem: )

Bu arada gördüğünüz gibi sandalyemiz de geldi. Çok seviyoruz. Bilgisayar masamızı da beyaza boyadık, istediğimiz köşeye adım adım yaklaşıyoruz yani: )

Eee öyle yazıyorum, ne zamandır böyle uzun uzun yazmamıştım buraya, hoşuma gitti. Haa bir de tüm kumaşlarımı yıkadım, önceden bir şey dikmeye karar verdiğimde yıkıyordum, baktım o sıkıntı oluyor, tam bir şey dikeceğim aa yıkamam gerek diye vazgeçiyorum, ben de attım tüm kumaşları makinaya. Bir kısmını ütüledim ama daha epey var, küçük küçük olduğundan hepsi zaman alıyor ama bir o kadarda zevkli. Gerçi evin çamaşır ve ütü sorumlusu kardeşim ama bu sefer beni hiiiç ilgilendirmez senin kumaşların dedi ve ilk kez çamaşır makinasını çalıştırdım. Ne yani sonuçta bir iki düğme çevirip, basıyorsun. Mutfak sorumluluğu gibi değil yani, orada emek var emek…

İşte böyle bir haftasonuydu bizimkisi…
 
 

I couldn't spend enough time with my camera at home as I wanted for a long time but this weekend I was happy to be at home and I took so many photos.

We ( I and my little sister) decided that we love this time of year the most and we changed something at our home for this season.

We went to IKEA this weekend and bought a small rug,  table light and napkins for chiristmas time.

Sunday morning,I set the breakfast table with colors of this season. Red - white and green are a perfect matching for winter.

In the meantime, Our chair has arrived finally and We loved it so much. We also painted the table to white and We can say that, we are very close to have that corner which we wanted as I mentioned here.

And so in our house, winter began.
 
 
 
 

56 yorum :

  1. What a lovely looking table! The colours are specatular my friend! xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks a lot Dear Koralee, I always love your colors also:)

      Sil
  2. resimler harika...çok beğendim..

    YanıtlaSil
  3. Bi postunda su camli dolabinin icini kaplamak istediginden bahsetmistin o hayalini gerceklestirecek malzemeyi bulamadin galiba, valla yakin olsak gelicem bi el aticam dolaba her gordugumde aklima geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yok daha onun zamanı var, malzeme arayışım sürüyor ama bulsam da istediğim gibi bir kağıt henüz kaplamak istemiyorum, daha sıkılmadım içinden. bir de içi çok dolu şu sıralar, yeni bir dolap almam gerek, içi dolu olunca da arkasını göremiyorum bile.
      Ama sen yakın olsaydın gelirdin beraber düzenlerdik içini, ben daraldım:)

      Sil
    2. Kaplamaya karar verdiginde malzeme konusunda ben yardimci olurum sana bana burdan yazarsin kyhanbilge@gmail.com

      Sil
  4. iki kardeş çaylarını aynı yerde bırakmışsınız hee :D

    kardeş kardeşle bu kadar mı iyi anlaşır yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Zaten sonuna kadar içtiğimiz görülmemiştir şu çayı ikimizinde, ama ne kadar dikkatlisin sen söylemesen hiç görmeyeceğim..
      Bu arada herzaman böyle iyi geçinmiyoruz bilesin...

      Sil
  5. Ahh sandalye yaktın beni!!
    Aldık, geldi. Hasarlı çıktı. İade ettik. Değiştirme yapsaydık, tekrar gelecek ürünün hasarsız olacağı garantisini veremiyorlarmış, çünkü depodan geliyormuş. Gicik oldum :)
    Şimdi mudo'dan beğendim ama henüz almadım.
    Yılbaşı yaklaşıyor, ikea bizi de bekliyordur ;)
    İyi haftalar aydacim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten alışveriş yapmanın dez avantajjı da işte bu:( Bende yazlık ev için çit almıştım (bu da çok saçma) çitler internette yazandan daha kısa geldi, ama kargo da söyledikleri tarihten geç geldiği için evde yoktuk komşuya bırakmışlar, iadede edemetik taa Altınoluklardan, bir tane daha alayım dedim ona da yok dediler:( ben de gıcık oldum...
      Mudo'da da çok güzeller var, ben de bir masa ve 4 sandalye beğendim Mudo'da ama evde yer yok, para da yok:)

      Sil
  6. sandalye hayırlı olsun nohut, harika görünüyor. halı ve minik lambanızı da güle güle kullanın. buarada masada ki elma şeklindeki tabağa bayyyyıldığımı itiraf etmeliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yazınca düşündüm bir türlü hatırlayamadım nereden aldığımı o tabakları, iki tane biri elma, diğeri armut şeklindeydi, Ya esse'den almışımdır ya Paşabahçe'den ama bilemedim şimdi.

      Çok teşekkürler.

      Sil
  7. Ayda
    ne güzel sakin
    sade
    zarif bir kahvaltı olmuş!
    insan hafif de kalkar bu sofradan mis gibi:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yok valla öyle hafif kalkamıyoruz, bana bana domatesin suyuna ekmekleri, sürüp sürüp reçelleri şişiyoruz:)

      Sil
  8. Ayda bak gittt!!! Hazırlama şöyle sofralar, beni de baştan çıkarma !
    Daha önce de söyledim yine söylüyorum, ikinizden biriyle evlenmek istiyorum, yani aynı evde yaşamak, çamaşır yıkayıp, ütü yapmak, mutfakta emek harcamak istiyorum :)))
    Sandalyen hayırlı olsun, nasıl ama rahat değil mi? Bak bunu da daha önce söyledim yine söyleyeceğim, masanın sandalyelerini de bundan yapaceksin yakında, eminim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Boşa kocayı Al kurabiyeyi gel sen bize (Tenten duyarsa beni öldürecek) gül gibi geçiniriz, habire işleriz, keseriz biçeriz sonra kermes kermes gezeriz:)
      Sandalye çok rahat hem de güzel, rengarenk almak isterdim dediğin gibi ama şu sıralar hem imkansız hem yazık diğer sandalyeleri alalı daha 2 yıl olmadı.
      Bir de habire sandalye beğenip duruyorum etrafta, sanırım bundan sonraki amacım masanın etrafındaki tüm sandalyeleri farklı yapmak...

      Sil
  9. Kahvaltı masalarına bakmaya, çekmeye yapmaya doyamayan biriyim ben, kahvaltı arsızı da diyebiliriz buna:)

    YanıtlaSil
  10. İçim açıldı valla. Ohh ne güzel bir pazar geçirmişiz :)

    YanıtlaSil
  11. Çaylarınız soğumadı mı Ayda?

    Yine tekrarlıyorum. İyi ki burada İkea yok.
    Ahh ben ne evler döşüyorum kafamda bir bilsen. Ama senin de etkin var artık beyaz mobilya istememde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ÇAyları koydum, başladım fotoğrafları çekmeye bir yandan da Fundaya sesleniyorum kalk çaylar soğuyor diye, o kalkıp yüzünü yıkayıp masaya gelene kadar artık kaç poz çektiysem çektim, geri kalanı da yedikten sonra:)
      Yani orta ısıda içtik çayı:))
      İkea ile ilgili uzun bir post hazırlamak istiyorum ne zamandır ama bir türlü yazamadım gitti.

      Sil
  12. sandalyeye bayıldım, acaba nerden alındı? :) bir organizasyon işinde olduğunu düşündüm bir an. 'gırla fikir' blogger arkadaşımız bana teklif etmişti organizasyon işi konusunu, ben de sana teklif ediyim :) şaka bir yana konsept süper, renk tonlarına bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evmanya'dan aldım sandalyeyi, hala var mı bilmiyorum ama.

      Bir de teşekkür ederim.

      Sil
    2. inanmıyorum sen cevap yazdıktan sonra bir baktım evmanya' dan mail gelmiş ve bu sandalye de var, ürktüm bir an noluyor die!! rahat mı peki cnm, ben de almayı düşünüyorum da çalışma masam için?

      Sil
  13. herşey çok güzel olmuş :) yeni yıl heyecanı başladı sizde, bizde , heryerde.
    geçen haftasonu istanbul'daydık , bir ikea'ya gidelim mi konusu oldu ama ısrar edemedim.gitseydik belki de seni görecektim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tüh, belki bir daha ki sefere karşılaşırız...

      Sil
  14. Masana ve yeni sandalyeye bayıldımmm;))

    YanıtlaSil
  15. Haftasonunun çok keyifli geçtiği belli, ne güzel :) Ama benim aklım halı da kaldı :) Onun resmi yok ya merak ettim şimdi ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halı dümdüz birşey, adını unuttum, hatırlasam ikea'nın sitesinden bulurdum gerçi.

      Sil
  16. Çok huzur dolu, düzeni oturmuş mükemmel bir eviniz var. Umarım hep ağzınızın tadıyla, hep güldüğünüz harika günleriniz geçer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Çok teşekkür ederim bu güzel dilek için.

      Sil
  17. Ahh ahh o sandalyeye bende bayılıyorum nohutcum elimde olsa evdeki tüm sandalyeleri onunla değiştirirdim :)

    Bak şimdi ikeayı gene soktun kanıma tam da şu sıralar mumluk ve mumlardan indirim varken bahane arıyordum zaten gitmek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitsen bir türlü gitmesen başka türlü:)

      Sil
  18. It all looks wonderful!

    YanıtlaSil
  19. ne güzel yılbaşı geliyor.siz hazırlanmaya başlamışsınız bile.bu arada sandalye gözden kaçmadı.güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  20. Çekimler de harika..evinizdeki şirin mobilyalar da:))
    Huzur içine işlemiş gibi görünüyor!
    Sağlıkla kullanmanızı dilerim..

    Zaten IKEA da evimizin herşeyi:))))
    Böylece böyle sempatik parçalarla evimizi,pratik bir şekilde güzelleştirebiliyoruz,ben de seviyorum kendilerini.. :p

    Burcu
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. ne guzel ic acici fotograflar, kahvalti fotograflarin da huzur veriyor. ikea konusunda ben de kendimi kaybediyorum. evi her seferinde bastan doseyesim geliyor:)

    YanıtlaSil
  22. Nasil guzel bir mutfak ve sofra bu, cok sirin, bayildim...

    YanıtlaSil
  23. Ayda... benim evimi döşeseniz... sıraya alın beni... :)

    YanıtlaSil
  24. nasil guluyorum :) demek erken baslatmaya karar verdiniz bu donemi tabi canim durdura mi var :)

    O pecetelerin aynisindan bende de var Nohut!!! nasil sevindim simdi. Niye deme oyle :)

    Bir de az sabredin ben donunce bizim evi doseyecektik hani beraber aaa :)

    YanıtlaSil
  25. I spy the beautiful apple bowl in red! And some snow-flakes on the sofa pillows, already?

    YanıtlaSil
  26. herşeyler süper, bayıldım.Güle güle kullanın şekerim...

    YanıtlaSil
  27. Sana kahvaltıya gelmek isterdim :) Ne kadar huzur verici renkler, görüntü, ...

    YanıtlaSil
  28. evinin ışığının çok güzel olduğunu daha önce söyleyen olmuşmuydu...

    YanıtlaSil
  29. Beautiful table setting, Ayda. I see you got your beautiful chair. It is so pretty.

    I went to Ikea 2 weeks ago, I bought a table, a chair, and a storage cabinet for my office. I am having a great time decorating my new office.

    YanıtlaSil
  30. Ikea... Oraya gitmek için son çareyi şöyle buldum geçenlerde, bilmem söyledim mi? :) Eşim orda dolaşmaktan nefret ettiğinden beni Ikea' ya bırakmasını istedim, sağolsun hayır demedi, üç saate yakın tek başıma dolaştım, hatta elimdekileri taşıyamadığım için erken çıkmak zorunda kaldım :D Yine de çok iyi bir gezmeydi benim için, arada yapsam fena olmayacak *-* Bu arada, o kareli peçetelerden ben de aldım *-* Hayalinizdeki köşenin bitmiş halini de merakla bekliyorum ayrıca :)

    YanıtlaSil
  31. Kahvaltı takımı harika..nereden aldığınızı sorabilir miyim? ve birde değişik yemek takımlarını nerede bulabileceğime dair fikriniz var mı?hani istanbulun kıyısında köşesinde değişik yerler..malum çeyiz alışverişine başlıyacağım ve hiçbişey bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  32. Such a very nice interior .......for bathroom and Kitchen decore you can Click here

    YanıtlaSil
  33. bloguna gelmeyeli baya olmuş postlarının arasında kayboldum:) Senin resimlere bakarken kendimi yabancı bir sitede gezer gibi hissediyorum nedense:)

    YanıtlaSil
  34. what a pretty sunday breakfast! xo

    YanıtlaSil
  35. Merhaba, olumlu bir destur ile aciyorum senin blogu, cidden bayilcam falan zannediyorum, o bicim yani masallah diyorum. Surekli takip ediyorum ama fark ettim ki hayranliktan yorum yazamiyorum kirmali bunu, guzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...