Keyif Köşesi



 

Geçen sene ile kıyaslanınca bu yaz boya işine çok az bulaştık. Aslında planda vardı boyanacak birkaç şey daha ama hem zamansızlıktan, hem sıcaklardan ( bu arada herşeye bahanem de sıcaklar oldu yazık) istediklerimizi yapamadık. Gerçi biz kafamıza koyunca kar da yağsa boyarız ama bakalım beklemedeyiz şimdi.
 
 
Bu sandalyeleri Ikea’dan alalı epey oluyor. Toplam 4 tane vardı bizim evde ama balkona iki tane başka sandalye alınca bunları hiç kullanmaz olduk. Orada öyle duracağına yazlıkta işe yarasın ama birazcık da havası değişsin istedik.
 
 
Önce bir güzel zımparaladık sonra  da Marshall’ın yarı mat ahşap boyası ile boyadık. 3 kat falan boyamışızdır, her katta tam kuruyana kadar bekledik, iyice kuruyunca da ayaklarına bu maviş boyaları yaptık, pek sevimli oldu.
 
 
İkea’dan her gördüğümde hoşuma giden ama evde yer olmadığı için alamadığım şu siyah sehpayı  da aldık, bir de elimdeki kumaşlardan minder diktim ve annemle babama akşam üstleri yaptıkları çay keyfi için başka bir köşe hazırladık.

 

Sandalyeler de sehpa da çok hafif olduğu için habire taşıyoruz oradan oraya, bir ara arka bahçedeydi ama babam sağ olsun çimleri sularken her defasında minderleri de ıslattığından tekrar eski yerine getirdik.

Belki seneye de başka bir renge boyarız yine mutlu oluruz…

Hepinize pırıl pırıl bir haftasonu diliyorum.


 

I love to paint something. Especially if it is a dark color. When you paint it white, it smiles at you: )

We had bought these chairs from Ikea long time ago. We (I and my little sister) wanted to prepare a corner for my parents in their summer house. So they could drink their afternoon tea in there.

We have painted our two chairs and then we bought this lovely coffee table from IKEA. I love it so much.


Of course I also sewed two cushion for them.
 
They loved this corner so much. If my parents happy, I'm happy...
 
Have a shiny weekend...
 

 
 
 
 
 
 
 
 

74 yorum :

  1. off ne özeniyorum böyle birşeyleri boyamaya ama cesaret de edemiyorum berbat ederim diye :) çok güzel olmuş sandalyeler. keyif köşesine bayıldım. Bir de fotoları çektiğin lens bilgisini paylaşabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında boyarken morali bozuluyor insanın, sanki olmuyormuş gibi geliyor ama kuruyunca, yerine yerleşinde aa oldu be diyorsun. Korma yani ne olabilir ki en fazla zımparalar tekrar boyarsın.
      Bu arada bende iki lens var biri 18-135, diğeri 50 mm.

      Sil
  2. Bizde de var bu sanadalyelerden ben de boyamak istiyorum. Fırça izi kaldı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kalmadı, biz son köşelerde kalan fırçanın ulaşamadığı yerlere de beyaz sprey boya sıktık, daha temiz oldu.

      Sil
  3. Bu arada çok beğendim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. duble şahane olmuş ne diyeyim bayıldıııımmmmm.
    Aynı "Alvhem Mäkleri"deki gibi olmuş fotoğraflar..ikea ... hastasıyım.minderler , aksesuarlar hepsi nefis.ellerine sağlık,Güle güle kullansınlar...Biri beni bu huzurlu köşeye ışınlasa ^-^
    sana da pırıl pırıl günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ben de bayılıyorum IKEA'ya her defasında sıfırdan ev döşemek istiyorum oraya gittiğimde, yaratıcılığı arttırıyor, pek şirin, istediği kadar kişi de olsun, beni mutlu ediyorsa başkalarının evi beni hiiiç ilgilendirmiyor, onlarda mutluysa no problem:))
      Gel al kardeşini sende kız kıza gidelim biz iyisimi İkea'dan konuşuruz:)

      Sil
    2. Teklifin çok cazip geldi,benim kardeşlerde eminim koşa koşa gelir ^-^
      en son ki İkea maceramızı anlatayım mı sana? her izmir'e istanbul'a gidişimizde mutlaka bir Ikea ziyaret ediliyor, malum Antalya'da olunca özlüyoruz..eşimin ablası,benim de ablam sağolsun götürüyor bizi İkea'ya ama artık ona bıkkınlık geldi. bu ramazan bayramı gittik İstanbul'a yine ama Ikea lafı etmedim hiç gitmeyelim dedim yeter artık özlem abla bıktı.eşim,ablam sizi ikea'ya götüreyim dedi deyince bana "oley, yaşasın" diye sevindim ama sakın söyleme . o gidelim derse gidelim.eşim dayanamadı "ablaaaaa, yasemin'e söyledim çok sevindi deyince... iyi götüreyim dedi sağolsun ama zul geldiği her halinden belliydi.7 kere gidince hacı olunuyormuş hacı oldunuz artık deyip önden önden yürüdü ^-^ ... kendimi onun yerine koydum , haklı ama napalım bizde çok seviyoruz.

      Sil
    3. :) Sevmeyen, sıkılan için çok zor tabii, benim teyzemin kızıda panik atak oluyor Ikea'da, istediğim an çıkamıyorum ya dışarıya, deliriyorum diyor. Halbuki beni yanlıklıkla orada unutsalar akşam sabaha kadar bir ona bakarım bir buna:)

      Sil
  5. Nohutcum yorumum gelmedi ise çatlarım :)
    Ne oluyor bu blogspota, internet bağlantısına. Beni mi bekliyor?

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım :) Kesinlikle beyaz daha güzel olmuş, ayaklarındaki detay da çok güzel . Bu arada 'hayırlı evlat ' size denmez de kime denir :) Güle güle otursun , keyif yapsın sevgili anne babanız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim, dur şimdi arayayım bakalım çayı koymuşlar mı? tam babamın öğle uykusundan kalkma saati:) Hiç şaşmaz...

      Sil
  7. Bu sehpa bende de var,biraz hafif olduğu için Keşkül sağolsun birkaç kez devirdiğinden öylesine bir köşede atıl vaziyette duruyor. Şimdi mavi pabuçlu sandalyelerle birlikte görünce nasıl heveslendim anlatamam. Senin ellerin büyülü mü? Her değdiği yeri güzelleştiriyor. Maşallah Nohutcuğum sana ,bahçe mahçe,sandalye mandalye bahane sen şahanesin şahane!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Nilgün Abla şimdi kalkıp mutluluk dansı yapacağım o denli çoşturdun beni:))
      Bu arada gerçekten hafif çocuğu ve kedisi- köpeği olanlar için riskli. Allah korusun üzerinde çay varken falan bir devrilir... Sen yine dikkat et..

      Sil
  8. Beyaz mavi kırmızı bir yazlık evi hayal ediyorum ama herşey mavi beyaz kırmızı olsun ...Marine rüzgarı essin bolca o evde böyle güzel yazılar okuyim kahvemi çayımı alıyım güzel yemekler yapıyım arkadaşlarım gelsin sohbetler gelen giden bol olsun...İşte o zaman senide beklerim bu güzel sohbetlerinle beraber ayy yokk ne zaman istersen beklerimm hayalimdeki evime değil tabii :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf benim hayalle hemen hemen aynı, daha dün anlatıyordum böyle senin gibi detay vere vere kardeşime, Bak evde kaldık nasılsa, ne karışan koca ne çocuk var, gel basalım gidelim buralardan küçük bir yere diye ama ne yazık ki benim eş kırsal sevmiyor:))

      Sil
  9. Koyu kahverengiden sonra nekadar ferah ve iç açıcı olmuş.Maviler de , patileri bulaşmış gibi çok hoş olmuş. Güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  10. pretty chairs and cushions, so sweet of you to do this for them! I want to paint everything white too! Heather x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes me too, I like everything which is white:)

      Sil
  11. yine mükemmel bir işe imza atmışsın nohutcum..ellerinize sağlık..nefis olmuş..harika fotoğraflarınla birleşince de bize ağzı açık bakmak kalmış :) huzurlu zamanlar geçirsin tatlı annenle baban o köşede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmene çoook sevindim.

      Sil
  12. Çokk yıllar önce aynı sepetin beyazı vardı bende. Çok severdim. Görünce eskiye gittim. Işınlanma icat olsun lütfen yaa.. O balkonda bi kahve içeyim ben. Nasıl ihtiyacım var bi bilsen kaçıp gitmelere ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsan 2 hafta gittim ama benim de şu nsıralar kaçıp gidesim var bir yerlere ama dönmemek üzere:)

      Sil
  13. Nohutcum çok güzel olmuş yine, Kahverengi hali ne kadar kasvetliymiş. Beyaz herşeye mi yakışır Yarabbim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa şimdi bakınca gerçekten çok kasvetli görünüyor koyu renk, beyaz olunca pırıl pırıl..

      Sil
  14. harika yaa bayıldım. birde sormak istiyorum lavantalar dökülmüyo mu oraya buraya. bende lavanta kuruttum ama sürekli dökülüyolar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dökülüyor, o yüzden evin içinde bir yerlere koymadık, bahçede, balkonda dökülene kadar duracaklar :)

      Sil
  15. Sahanesiniz kizlarrrr.... Annecik-Babacik cok ama cokkk sanslilar.... Yazinizi tebessümle, huzurla okudum... Hep mutlu olun siz.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, çoook teşekkür ederim Filiz Abla.

      Sil
  16. süper olmuş ellerine sağlık. benimde ahşap rengi bir sandığım var. onu beyaza boyamak istiyorum. mobilyacıya götürecektim ama cesaret verdin bana, ben boyayabilirim.:)))
    fotolarda içimi açtı tşk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz sandık da ne hoş olur gerçekten de. Boyarsın yaa, en kötü ihtimall zımparalayıp tekrar denersin. İlk başta moralini bozma sakın kuruyunca oluyor:)

      Sil
  17. Aa acaba siyah sehpayı da mı beyaza boyayıp sandalyeler ile takıp yapsanız gibi bir düşünce geçti aklımdan. Boyama işi çok muntazam olmuş Aydaaaaa balkon demirlerimi de boyasanaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir kaç sene sonra boyarız sehpayı da. Şimdi böyle sevdirdi kendini:)Bir müddet böyle kullanıp sıkılınca boyayınca birden çok mutlu oluyor insan, o yüzden sıkılmayı bekleyeceğiz sanırım:) bir de takım olayı beni boyuyor bazen, böyle tek tük olunca daha sevimli geliyor.
      Balkon demirlerini 2 sene önce boyamıştık biz (ki bizim balkon 10 m. ) başlamak esas iş başladın mı bitiyor:)
      Buralarda olsan, kardeşi kapar gelirdik sana fırçalarımızla, sen bize çay demlerdin, biz boyardık:)

      Sil
  18. your dipped stoollegs look so pretty!

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel olmuş. Ben de bendeki bu ikea sandalyelerini buz mavisine boyamıştım...Sandalyeler daha bir ortaya çıktılar sanki. Sizinkiler de öyle olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninkiler kadar profesyonel boyayamamışızdır biz kesin.
      Belki biz de seneye başka renge boyarız yine:)

      Sil
  20. Nohut'cuğum, inanamıyorum.
    Aynı sandalyelerden ve masasından bende de var. Balkonda kullanıyorum.
    Ama inan bir an için bile aklıma gelmedi bu değişim.
    Muhteşem olmuş.
    Harikalar yaratmışsın.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. çok güzel gene:) bir de pinterestten ulaştım buraya biliyor musun bugün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) birbirimize ulaşmanın binbir yolu var diyelim o vakit.

      Sil
  22. çok güzel olmuş,
    hele sandalye ayaklarındaki mavi dokunuşlar çok yakışmış,
    linize sağlık:)

    YanıtlaSil
  23. ahhh nohutcum yaa ne zamandır aklımda olan cafemin masa-sandalyelerini boyama fikrini tekrardan canlandırdın. şimdi bi koşu koçtaşa gidip boya alasım geldi :) sana boyama hakkında bişi sorucam acaba her tür ahşap masa-sandalye için geçerli mi Marshall boya. yani benimkiler bayağı aşınmış durumda zımparalasam ve 2-3 kat boyasam tutar mı dersin??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben de çok profesyonelce yapmıyorum bu boya işini, öyle astar falan sürmüyoruz, Oluyor mu desen oluyor...
      Bence Marshall gayet iyi. Hele zımparalayınca aşınmış sandalye çok daha iyi tutar. Dene bence dene.

      Sil
  24. bu arada kendi derdime düşüp söylemeyi unuttum; ellerine sağlık süper olmuş keyif köşeniz :))

    YanıtlaSil
  25. hayırlı evlatlar sizi..bayılıyorum size....gelsenize bize...bu sonuncuyu saçmalamak için yazdım,sevgilerimle...heeee bize gelmeniz hiç saçma bir şey değil onu belirteyim de yanlış anlaşılmasın..

    YanıtlaSil
  26. merhaba nohut;
    hatta sana mutlu nohut,samimi nohut,huzurlu nohut falan mı demeliyim bilemedim. yaptığın zevkli işlerin yanısıra;aileni,hayat tarzını,yaşadığın yeri ve tüm paylaşımlarında ki sade tarzını seviyorum. Allah ailenle olan bu sıcak ve samimi bağlarını hiç koparmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çook teşekkür ederim Melike. Tabiki herzaman pür neşe dedğilim ama buradan öyle yansıyorsa buna gerçekten çok sevindim. Tüm iyi dileklerin için çok çok teşekkürler.

      Sil
  27. eminim bu boyama işleri yine birçok kişiye cesaret vermiştir
    gerçekten keyifli görünüyor bu köşe
    siyah ve beyazın uyumu maviyle renklenmiş
    yine harika, hep harika:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım birileri bu sayade birşeyler boyar ve bakıp bakıp mutlu olur bizim gibi:)

      Sil
  28. Minderler,sandalyeler aüper ellerine sağlık,çok zevkli ve azimlin.Kesin sehpa da boyanmıştır. Sadece tüketmek yerine üretiyorsun,ne mutlu sana ve ailene Allah huzurunuzu bozmasın canım.
    Allah sizi nazarlardan korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu güzel dileklerin için. Bu arada sehpa'yı bu sene boyamayı düşünmüyoruz, belki sonra.. Hele bi sıkılalım:)

      Sil
  29. renkler , resimler şahane iç açıcı huzur verici.. sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Maşallah,daha öncede yazmıştım,sizin böyle ailecek hamarat olmanız ve ufak değişikliklerden mutlu olmanıza bayılıyorum..Allah bozmasın..

    YanıtlaSil
  31. resimler süper,lavantalara bayıldım !blogu ilk kez ziyaret edipte sandalye boyamaya denk gelince,tam da annem gibi dedim :))
    O da sürekli boyar,süsler ,değiştirir ...profil yazısı da çok hoşuma gitti gerçekten benim gibi anne olunca blogger olan çok fazla değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok doğal ama, insanlar mutlu oldukları şeyleri paylaşmak için açıyor bloglarını, Annelik kadar da bir kadını mutlu edecek şey bulmak zor, normal olan sizinki yani, benim ki biraz hafif kalıyor:)

      Sil
  32. Dekorasyonda beyaz ve pastel renkçi olan ben siyah ve gri'yi de çok beğenmeye başladım, mesela burada Kitea diye bir mağaza var incik cıncık satan (dünyada ikea burada kitea ahh Fas ahh :))) oraya her gidişimde kendisi dikdörtgen ortası oval camlı olan siyah çerçevelere bakıyorum, yok ama artık bakmakla kalmayıp alacağım onları :))

    Sandalyeler çok hoş, yıllar evvel babannemin mutfağında vardı benzerleri - o zaman ikea yok bir yerlerden alınmış işte- babannem atmaya kalktı bir gün onları annem hemen aldı ve senin de kullandığın maviş renge boyayıp bizim eve transfer etti :))
    sizinkiler de pek hoş olmuşlar güle güle kullanın :D

    YanıtlaSil
  33. Ne yapsanız güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
    Annenize komşuları her gittiklerinde, evdeki her şeye bayılıyor, kızlarının ne kadar hamarat olduğunu belirtiyordur eminim :)

    YanıtlaSil
  34. yine harika bir yenileme olmuş, ellerinin değdiği herşey güzelleşiyor valla. en keyifle okuduğum, en çok ilham aldıklarımdan birisin, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. süper ya,bir elinde on marifet diye buna denir.

    YanıtlaSil
  36. Ne kadar güzel bir köşe olmuş. Minderler de harika. Ben de dikebilsem keşke.
    Boyanacak birşeyler illa buluyor insan. Koyu renklileri açık renge dönüştürmeyi ben de seviyorum. Hem aydınlık hem ferak oluyor böylece. Sandalyeler sayesinde pek ferah bir köşe olmuş.

    YanıtlaSil
  37. yetmıs yorum gelmıs ama hakkı ne huzur verıcı bıyer oarasıı

    YanıtlaSil
  38. herşeyy süper ellerine sağlık keyifli zamanlar...
    çantaya bayıldım nerden:-))))))))

    YanıtlaSil
  39. Mest oluyorum yaptıklarınızı okurken:)

    YanıtlaSil
  40. herşey çok güzel gözüküyor.. merrapunzel.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...