Yağmur Damlası Sarkıtı




Ne zamandır kes – yapıştır işi yapmamıştım. Gözüm kumaşlardan başka bir şey görmez olmuştu. Ama kırtasiye malzemelerinin durduğu dolaba her yaklaştığımda aklım onlarda kalıyordu.
Keşke hayattan avans zaman alabilsek: )
Neyse işte geçenlerde defterime baktım. Yapılacaklar listesine yazmışım da yazmışım. Hepsi dikişle ilgili, çoğu da hediye olacak. Biran önce o listeyi tamamlamam gerek yoksa bana huzur yok.
İşte o listenin bir maddesi de bu sarkıttı (bunada sarkıt diyorum artık bir adı varsada bilemem, benim lugatımda sartıktır sarkan herşey).




Bir çok blogda ve pinterestte gördüm, benim kelebeklilerin ( Biri buydu, diğeri de bu) başka bir versiyonu. Çocuk odaları için inanılmaz şirin bir süs. Aklımda başka versiyonları da var ama ona ne zaman sıra gelir bilmem. Çünkü ben bir yaptığıma bir daha dönemiyorum. Bu bitti gelsin yenisi modundayım sürekli. Belki birkaç tane daha yapsam bu sarkıttan çok daha farklı metodlar bulacağım, çok daha şirin ve kullanışlı olacak. Ama yoook ben illa bilinmeyene yelken açacağım…




Yapımını ayrıntıları ile anlatmaya gerek yok aslında. Malzemeler belli. Desenli kağıtlar, yapıştırıcı, kalem, ip ve halka olarak da etamin işlerken aldığım kasnağı kullandım.
3 değişik boyutta yağmur damlası çizdim kağıda, sonra onları kalıp yapıp desenli ve düz kağıtlardan bir sürü yağmur damlası kestim. Desenli kağıtların iki yüzü içinde ayrı ayrı kesip birbirine yapıştırdım ki iki tarafıda aynı olsun, hem böylece biraz daha kalın oldular.





Düz kağıtlar bildiğiniz fon kartonuydu, araya onları serpiştirdim, pembeli mavili. Fon kartonlarını önlü-arkalı yapmadım ama, nasılsa iki tarafıda aynı renk ve kalın diye. Sonra masanın üstüne sıra sıra dizdim hepsini, renklerini falan ayarladım. İki düz renk ya da uyumsuz renkler ya da aynı tonlar yan yana gelmesin diye. İlk önce tedirgin oldum daha önce hiç kağıt dikmemiştim dikiş makinasıyla, ama bastım gitti. Ben kelebeklileri yaparken iki kelebeğin arasına ipi koyup yapıştırıyordum. Tabii çok sağlam olmayabiliyordu bu yöntem makinayla dikmeye göre ama görüntü daha iyi oluyordu. Tabii  onun için de daha kalın bir ip kullanıyordum ki bu yağmur damlalarında iyi durmazdı. (İyi ki de detaya girmedim yani)
Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz, yeter ki siz yapmak isteyin harika şeyler çıkacağından eminim.




In recent days, my interest in sewing is too much. I want to learn how to make different pillows, baby blankets, aprons and bags....

I need much more time. I wish, we could get a little advance time from future.

I have very long to-do lists. For instance,I want to sew tote bags for my friends. But at the same time I missed my patterned papers and other stationery materials so much also.

Anyway this rain drop mobile was on my list also. I saw many different types of beautiful mobiles on pinterest and I decided to make rain drop mobile for my friend's baby a few days ago.

We liked it a lot and I want to make it again with different papers .













32 yorum :

  1. Yaaa çok şekerrrrrr:))) Gene dünya şekeri birşey çıkarmışsın ortaya Ayda. Bu arada hayattan avans olayına bir girsek, ben batarım, sürekli avans, sürekli avans, arsız olur çıkarım diye korkuyorum:)))

    YanıtlaSil
  2. cute drops and lovely paper!

    YanıtlaSil
  3. Kağıtlar harika1 Bunlar Londra'dan aldıklarından mı ? Burada böyle güzel kağıt yok :( Ben de kutu falan kaplardım . Sarkıt nefis olmuş ,yazlıklara terasa ooo daha nerelere yapmalı ama senin dediğin gibi sıra ne zaman gelir orası meçhul. Öptüm seni !

    YanıtlaSil
  4. Emeğinize sağlık, çok şirin olmuş...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine emeğine sağlık çok şık olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Ben o desenli kağıtlardan bir türlü bulamıyorum. Sen nereden aldın sorması ayıp. Büyük küçük her türlü kırtasiyeye baktım. Ama yok yok. Bir de yüzüme tuhaf tuhaf bakıyorlar ne diyor bu diye.

    YanıtlaSil
  7. It's so so beautiful! Love the shapes and the patterns.

    YanıtlaSil
  8. Ben sana ne diyeyim ki Ayda'cım türk bloglarının medar-ı iftiharı :))
    Yaptıklarını izlemek öyle keyifli ki, inasanı gaza getiriyorsun wallahi...yine ama yine çok beğendim

    YanıtlaSil
  9. Keşke hayattan avans zaman alabilsek'' çok sevdim ben bu cümleyi..keşke!
    Ayda senin mesleğin bu olmalıydı kesinlikle elinden öyle güzel geliyor ki bu işler..

    YanıtlaSil
  10. bunların sallanınca ses çıkaranlarına "rüzgar çanı" deniyor zannedersem :) ama kağıttan pek ses çıkma ihtimali yok galiba..

    YanıtlaSil
  11. Beautiful ,wonderful :)

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım desem yeterli olur mu?:)

    YanıtlaSil
  13. oğlumun odasındaki aydınlatmaya asmak için birşeyler yapmayı düşünüyordum. bu fikir ilaç gibi geldi. harikasın! çok güzel olmuş bu arada :))

    YanıtlaSil
  14. Çok zarif ve şık olmuş
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Melodi'nin odasina hemen suracikta bir tane yapasim geldi valla, yine inspiration dolusun Ayda! :)

    YanıtlaSil
  16. Ayyyy ben bunu da sevdim... Tembellik edip yapışkanlı kağıtlarla yaparım ben bunu, senin ki kadar güzel olmasa da idare eder değil mi, yaparım yapmasına da.... nereye asarım orası meçhul işte :)

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar canlı ,şık sevimli olmuş ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. İnanın süper bi fikir ama bu tür kağıtları ben bulamıyorum. Acaba nerden aldınız kırtasiye den mi yoksa başka bi yerden mi? nur_10100@otmail.com

    YanıtlaSil
  19. çok güzel olmuş.şıngır şıngır dile gelecek rüzgar çanları gibi

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize sağlık. Çok şirin olmuşlar. Bahar gibi... renkler cıvıl cıvıl.

    YanıtlaSil
  21. Çok beğendim, bi tek kağıdı dikme kısmını nasıl yaparım bilemedim ama yine de deneyeceğim.
    Ellerine sağlık nohutcum, yine fevkalade bir çalışma.

    YanıtlaSil
  22. Yağmur'um var Damlamızda gelecek inşallah :)
    bizim kızların odasına hoş olacak,
    fikir için aklına sağlık

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel olmuşlar yine! harika, yapmalı bence de, en çok da püfür püfür balkonlara yakışır...
    "Hayattan zaman avans almak" gerçekten de harika olurdu... Ben çocuklar uyuduktan sonra, benim uyumama kadar olan 2 saatlik sürenin 4 saate çıkarılmasını talep ediyorum :)
    Emeklilik için sanırım benim hayallerim, o zaman inşallah pek çok şeye yetecek zaman...
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel olmuş. Bu damlalarla birlikte hayattan huzur damlar umarım üzerine.

    YanıtlaSil
  25. Mail kutuma düşen bir çok maili okumadan silmek zorunda kalıyorum bazen ama sizi ve yazdıklarınızı her zaman okuyorum. Bazen gülüyorum yazdıklarınıza espri anlayışınızı seviyorum :) Başarılarınızın ve ilhamlarınızın devamını diliyorum. Bu arada o şirin desenli kağıtları nerden aldığınız konusunda bilgi verirseniz gerçekten çok mutlu olurum.. Sevgiler..

    Şirin Şeyler Atolyesi
    http://sirinseyleratolyesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. Ayda fotoğrafa ilk baktığımda kumaş zannettim kağıtları, adı da ne güzelmiş öyle "yağmur damlası" iznin olursa o malzeme dolabını karıştırmayı ben de çok isterim, sonra da günlerce başından ayrılmam, ah neler neler vardır orada kim bilir :)

    YanıtlaSil
  27. Sarkıtlar balkonuma çok yakışırdı :)
    Damla şeklinde kesmek için kesici bir alet mi var?

    YanıtlaSil
  28. Harikalar bayıldım canım .

    YanıtlaSil
  29. Love your rain drops mobile! I need to write a to do list myself...

    YanıtlaSil
  30. İyi ki benim blogumda yorum yazmışsınız da ben sizin blogu buldum. Gerçekten çok sevdim herşeyi, muhtemeldir ki bu "bilinmeyene yelken açma" enerjisini algılamamla da ilgili oldu, o paragrafta sanki biri benim tarif ediyor... Bu damlalara da bayıldım, pratik, kolay ve çok sevimli... blogunuz akşama daha detaylı inceleyeceğim ama sizi izlemek istediğimi bu kadarıyla da anladım ... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. bu kağıtlardan hiç bi yerde yokkk

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...