Kaş'la Aşk -2



Nerede kalmıştık…. Kaş diyordum, Kaş’ın rutinleri vardır. Yani bu kişiden kişiye kesinlikle değişir ama bazı şeyler Kaş’a gidenler tarafından bir kez de olsa mutlaka yapılmıştır.

Mesela Noel Baba’da bir çay, Mavi de bir bira, Dejavu’da Mojito illa ki içilmiştir.
Akşam yemekten sonra Mavi’nin karşısındaki duvarda oturulup çekirdek yeme ihtimali de yüksek. Gece Küçük Çakıl’da en azından ayaklar serinletilmiştir.
Tekne turuna çıkılıp istakoz gibi yanılmıştır.
Limanağzında balık yenmiştir.
Bahçe restaurant’da nefis mezeler tadılmıştır.


Cafe Barcelona ‘da bir espresso içilmiş ardından cafe’nin sahibi Haldun’la geyik yapılmıştır.
Yarımadaya yürümeyen yoktur herhalde.
Sonra tam Kaş’ın arkasındaki Dağa baktığınızda göreceğiniz uyuyan dev ile ilgili efsaneler dinlenmiş ya da uydurulmuştur.
Taze buzlu badem, midye dolma, dondurma… Kaş’ta yemedim diyemez kimse…

Her gidişimde farklı bir tatil geçirdim ben Kaş’da . Ama şu anda size Kaş’daki sıradan bir günü anlatmak istiyorum.

Kaş’da gün benim için hep erken başlar, çoğunlukla 7 gibi uyanıyorum nedense orada. Hemen kafamı yastıktan kaldırıp camdan dışarıya bakarım, boylu boyunca çarşaf gibi bir deniz, minik minik takalar, Meis puslu…( Evet Küçük Çakıl Mevkii’ndeki otellerde kalıyorsanız ve odanız ön taraflardaysa kesin pencereden baktığınızda muhteşem deniz manzarası ile burun buruna gelirsiniz.) Sonra mutlu bir tebessümle birazcık daha zorlarım kendimi uyumaya.. Yok 8 dedin mi ayaktayım. Kahvaltı 9 ‘da bitmiştir. 2 sene önce gittiğimdeki tatilim son yıllarda geçirdiğim en huzurlu ve mutlu tatilimdi. Türkiye’nin sıcaktan alev alev yandığı günlerde biz Kaş’da kavrulmuştuk. Ama ben yazı da kışı da sonuna kadar yaşamayı seven biri olduğumdan Kaş dedin mi yaz dedin mi sıcak olacak kardeşim der, hiç şikayet etmem.

O yaz sıcaktan hiçbir yerde dolaşamayıp erkenden sahile iniyorduk. Kaş’ın içinde kaldığınız otellerin kendilerine ait plajları vardır olmayanlar içinde 2 tane herkesin girebildiği işletme; biri Çınarlar diğeri Derya Beach. Önceleri ön yargılıydım buralara çünkü yıllarca aynı otele gidip onun plajından denize girerdik ama son yıllarda farklı otellerde kaldım ve Bu iki plajda da zaman geçirdim ve eğer kuytu, nispeten sakin bir köşe bulursanız inanılmaz keyifli. Bir kere yiyecekler harika, servis süper, porsiyonlar kocaman. Akşam üstü 5’de taze çay ve 3-4 çeşit pasta – kek ikramları var. (Dikkat ediyorum da aklım nedense hep yemekte. All Alla)

Eğer etrafınızda da kafa dengi birileri varsa 1 haftalık tatil boyunca hep aynı köşeleri tutup muhabbete bile geçebiliyorsunuz.

Normalde ben çok hareketliyimdir, çok uzun süre aynı işi yapamam, aynı yerde duramam, illa bi dolanıp geleceğim. Ama Kaş’da sabah 9.30-10.00’dan akşam üstü 18.00’e kadar sahilde durabiliyorum. Tek yaptığım dakka başı denize girmek, uyuklamak, kitap okumak ve yemek… ki hiç bir şey yapmadan sadece denize bakarak bile saatlerce yatabilirim orada… Tatil işte bu.

Özellikle okuduğunuz kitap da şöyle heyecanlı ve sürükleyici ise hiç kalkmak istemezsiniz oradan.
Denizden sonra otele girmeden bir yerlerde akşam üstü kahvesi içmek o kadar keyiflidir ki, bir yandan bir an önce otele gidip, duş alıp, giyip tekrar çıkmak istersiniz, bir yandan amaaaannn kalayım burada böyle tuzlu tuzlu diye iç geçirirsiniz. Yani Kaş’da insanın içi nerede keyif yapacağını şaşırmaktan sıkılır.

Kendini zorladın kalktın oteline gittin, duşunu aldın, çıkarsın balkona ayaklarını koyarsın demirlere hayatında gördüğün en güzel gün batımı izlersin, arada gözlerini kapatıp hala yüzünü yakan güneşi hissederek…

Akşam yoğun sezonlarda rezervasyon yaptırmak gerekebilir restaurantlarda, ama bu o kadar da büyütülecek bir şey değil. Çünkü belli başlı yerler vardır. Hemen hemen her gün nereye gidileceği bellidir, sabah sahildeyken arayıverirsin akşama geliyoruz diye. Kolay yani.

Seçenekler belli; Bahçe Restaurant gidileceklerin en başında gelir , ne yerseniz yerin lezzetinden parmaklarınızı da yersiniz. Bu sefer gittiğimizde açık değildi, tadilat vardı. Eski halinde bahçe içinde kıyılarda köşelerde masalar, çiçeklerin içinde yerdiniz yemeğinizi. Sonra tam karşısında Bahçe Balık, en ferah yerlerden biridir, sakin ve huzurlu, aynı zamanda ne zaman giderseniz gidin full çeker.. Kalamar tavayı burada yedikten sonra başka nerede yerseniz yiyin tad alamazsınız, hele ahtapot ve mezeler.. Fava, deniz börülcesi, salatalar… Off olsa da yesek…

Hemen yanında Üzüm Kızı. Çok şirin bir havası var, samimi ve neşeli.. Lezzetlerine diyecek yok buranında tabiki.

Sonra Sempati var mesela, ev yemekleri, mantı falan yiyebilirsiniz sahibi bir bayan, Sevim hanım, çok candan ve samimi. Tam karşısında da ev yemekleri yapan bir yer var, adı dilimin uzunda ama deminden beri düşünüyorum yok aklıma gelmiyor…

Bu gidişimizde yeni bir yer daha açılmış Sempati’nin yanına Köşk Restaurant, Bahçe Restaurant’da çalışanların açtığı bir yer, kebapları harika, özel misafir olarak gönderilirseniz hele ikramdan ölebilirsinizJ 

Yemeğinizi yediniz ya Barcelona’da ya da Kaş’ın en güzel müziklerini dinleyebileceğiniz bir cennet köşesi Hideway’e gidersiniz kahve için. Eğer sohbet hoşsa uzun uzun oturulabilinecek bir yer, keyif dolu. Tuvaletini özellikle çok seviyorumJ
Cafe Barcelona her daim uğrak yeri, gelip geçerken mutlaka oturulur. Muhabbet çok keyiflidir orada. Gelene geçene bak, çoğu turist olan ve cafe’nin sahibi Haldun ve ailesi ile yıllardır samimiyeti ilerletmiş tatilcileri izle, tam karşıdaki Galeri Mozaik’in sahibi 3 kardeşin nasılda çalışkan olduklarına şaş. Gül eğlen...

Kısacası gecenin ilerleyen saatlerine kadar orada keyifle oturabilirsin. Eğer enerjin varsa Otel’e gitmeden önce birazcıkda Mavi’de ya da Red Point’de takılabilirsin, ama biz yıllardır erkenden odamıza gidiyoruz. Hatta bazen saat daha 24:00 olmadan odadayız. Kitabını alıp uyumadan birkaç sayfa okumak ya da balkonda meyva yiyerek keyif yapmak gibisi yok çünkü. Gençler eğlensin diyoruzJ

Oyy Oyy yine kendimi kaptırıp yazmışım da yazmışım…

Yok tamam burada bitiriyorum Kaş Mevzunu… Eğer giderseniz haber verin….



I wrote again about Kaş today. This post is about a day in KAŞ. What can you do in Kaş during the your vacation.

It is difficult to translate in English all of the above but If you need more information about KAş please tell me and I can write all details for you as an e-mail.

I hope a day you can visit KAŞ, I am sure that you'll love there.

Not ; Yukarıdaki de ben, nadiren fotoraf makinasını elimden bıraktığım anlardan biri. Mutluyum ben Kaş'ta
P.S.; This is me, a moment.. I left my camera... I am always happy in Kaş...





66 yorum :

  1. kaşta olasım geldi şimdi... hiç gitmedim o taraflara ama ilk fırsatta gideceğim :))

    YanıtlaSil
  2. Herbir detay şahane ve Kaş'ım geldi desem?:)Bir de sizi niye sarışın/kumral diye düşünmüşüm ki şaşırdım kendime!?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerinde sarışın daha iyiysem bırak öyle kalsın boyarım gider senin için:)

      Sil
    2. güzel bir hayal kırıklığı oldu benim için:)

      Sil
  3. Merhaba;
    Kaş'ı çok merak ediyorum ben de. Harika görünüyor fotoğraflarda. Gideceğim zaman hep o yer hakkında araştırma yapar bilgi toplar tavsiye edilen yerleri ziyaret etmeye çalışırım. Keşke bu yaz gidebilsem ne harika olurdu. Fotoğraflardaki yerleri de görmek için sabırsızlandım bile:)Keşke her mevsim yaz olsa ve hayatımız hep bu güzelliklerle geçse:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Kaş'da yaşayacaksam ben de isterim her mevsim Yaz olsun:)

      Sil
  4. Kaşı daha önce görme fırsatım olmadı ama hep plan dahilindeydi oraya gitmek. Sen öyle güzel anlatmışsın ki şimdi daha da fazla gitmek istiyorum. Ama sıcaklar konusunda senin kadar dayanıklı değilim. Antalya nın sıcağı bayağı dayanılmaz oluyor benim için. Belki bahar da gidersem daha güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle baharda git o zaman, yoksa bir daha adımını atmazsın:)

      Sil
  5. aaa canımın içi, son foto tam süpriz oldu, çok hoşuma gitti:)

    ya Aydam ben unutmuşum , artık yazamayacağım buralara, rezil rüzvay olmayayım diye, sen bana adresini yazar mısın delianne@deli-anne.com a

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam tamam merak etme, yazarım ben adresimi sana:)

      Sil
  6. çok çok özendim şimdi yola çıkıyoruz koca dese hemen Kaş derim :)
    he birde iş olmasa tabi ;)

    YanıtlaSil
  7. Bunca anlatımdan sonra gitmek şart oldu. Oldu da bebekle nasıl olur bilemedim şimdi :) Neyse, mutluluğun yüzüne yansımış. Fotolar ayrıca harika. Bu güzel tanıtım yazısı burada kalmasın, her yerde yayınlansın dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bebekle biraz zor ama bak bir önceki posta benim bir arkadaşım yorum yapmış, kızlarıyla gidiyorlar yıllardır.

      Sil
  8. ne guzel bir anlatım ve tatil tanımı olmuş !!! tatil isteniyor her zaman ama simdi arttı istek!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma, yaz gelince başka birşey düşünemiyor insan ben yeni gelmeme rağmen sanki hiç gitmemiş gibiyim.:)

      Sil
  9. Aydacım bence sen üç vakte kadar Kaşa yerleşirsin keyfini daim olur:) öyle güzel yazmışsın ki tatil yapmış kadar oldum ohh be ne güzelmiş dinlenmek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ağzından bal mı damlıyor senin:)))

      Sil
  10. Şimdi sen böyle anlatırsın da Kaş'a gidilmez mi? Benim kızlara bakıcı ayarlayıp birkaç gün kaçıversek kocayla offf ne güzel olur !Yol boyu dura dinlene... Bir tek tuzlu tuzlu oturma işini sevmedim ,çok kaşınıyorum ben öyle oturunca. Diğer anlattığın her şeye ağzımın suyu aktı :) Şimdi Kaş'ta olmak vardı/ anasını satayım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam senlik orası Nilgün Abla. Gitmeyi gerçekten düşünürsen bana bir mail yaz sana detay bilgiler de verebilirim:)
      Hem bu arada en güzeli zaten tuzlu tuzlu oturmamak:) gidip biran önce duş alıp giyinip tekrar çıkmak:)

      Sil
  11. her tatil planımın başında listenin başını çeken Kaş'ı görmek nasip olmadı desem :(
    ama sen böyle ballandıra ballandıra hele de o süper fotolarla anlatınca gel de gitme bu sene..
    içim gitti, sanki senle birlikte gezdim, yedim, içtim çok sağol canım yaa bugün yorgunluktan bitap düşmüş ruhum seninle dinlenebildi biraz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Umarım gidersin ve umarım sen de seversin.

      Sil
  12. Ayda Allah seni davul etsin e mi? demek erken odanıza çıkıyorsunuz. bırakıyorsunuz gençler eğlensin ha. Son fotoda hepimizi cebinden çıkartırsın Nohutum.

    Birgün yolumuz Kaş'a düşer mi bilmem ama benim için KAŞ= NOHUT bundan sonra. Kimse senin kadar güzel anlatamaz eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşımı yaçmıyorum burada da rahat rahat yazabileyim canım ne isterse, sonra herkes de bana yazsın:) Yaşıma söylersem gençler çekinir, yaşıtlarım da yazdıklarıma bakıp ne bu ya daha büyüyememiş demesin diye:)
      Ama yazdığını bir iltifat olarak koydum köşeye:)

      Sil
  13. Well, if you continue showing pictures as wonderful from Kas, I'll have to go there. I love it! The tourist office of Kas should contract you ;) Ah, it's nice to meet you!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I would like you to see so many in Kas. I hope, a day it can be happen.. who knows...
      And Thank you:)

      Sil
  14. Sevgili Ayda,
    Haftalardır işte deli gibi çalışıyorum bir de evde bahar temizliklerim var...işten eve gelip derleme toplama işleri sabahın körü ütü yapmalar ..gece yarılarına kadar yazlık kışlık değiş tokuşları falan filan ..yorgun yorgun bloguna giriyorum o ne :))) Kaş'la aşk serisi vay vay vayyyy....bi kere Kaş'ı hiççç sevmedim ben konfor severim :)))) bol bol çiçek böcek, boyalı kapı, tahta masa... :))) eheeee yemezler İzmir'imin her köşesinde o fotoğraflık görüntülerden var...Bir de en alta foto koyup gençler eğlensin muhabbeti ...sen kaç yaşındasın yahu üç otuz musun ?... Sana gıcık oldum arkadaşım ben ....tatil yapmış mış mışşş :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapsam, postları mı kaldırsam, Kaş'a gidip aynılarından İzmir'de de varmış utanmıyor musunuz diye çiçekleri yolup kapıları mı kırsam...
      Ne yapsam ne yapsam da seni sakinleştirsem:)

      Sil
  15. Offf offf. Kaş'ı çok severim ama sadece 2-3 kere gitmişliğim var. O da 1-2 günlüğüne. Gidip uzun uzun kalasım geldi Ayda. Çook özendirdin. Ben de hareketsiz duramam senin gibi, bütün gün plajda olmayı sevmem ama yazın cesaret verdi bana.
    Fotoğraflar mükemmel, harika bir Kaş rehberi olmuş bu. Bütün mekanlarda yemek istedim. Bir iki de otel, pansiyon adı alsak keşke. Bir de merak ettim. Kalkan'a gitmez misiniz hiç ? Orayı da severim ben.
    Ayrıca fotoğrafın süper. Bitirme hiç bu mevzuyu. Bu serinin 3,4,5. bölümlerini de isteriz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalkan'a gitmez olur muyum tabiki gittim ama Kalkan'da Kaş'ın havası yok sanki. Yüzmeye, yemek yemeğe, sokaklarında gezmeye mutlaka gidilmeli bence de..

      Otel Pansiyon adı veririm tabii sen hele bir gitmeye karar ver.

      Sil
  16. O kadar güzel anlatmışsın ki ; canım şimdi Kaş 'da olmak istedi .
    Fotoğraflara da bayıldım . Gidersem bu postta anlattıklarını dikkate alacağım canım .
    İyi akşamlar , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gidenlere mahçup olmam onlarda severler..

      Sil
  17. Öyle güzel anlatmışsın ki Kaş'ı hiç aklımdan yokken birden giriverdi planlarıma.. Londra planımıza birde kaş'ı mı eklesek ne yapsak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NEden olmasın, hem de ne harika olur.. Keşke Keşke...

      Sil
  18. tatile gidelim. hadi gidelim. hemen gidelim. olmaz mi?

    YanıtlaSil
  19. bu güzel sayfanın,bu güzel fotoğrafların sahibini görmek ne güzel :))
    hiç tereddütsüz o güzel yerlere gidesim geldi :))

    YanıtlaSil
  20. en güzel fotoğrafta en altta ama :) Çok güzel görünüyor herşey bu yaz her yere gitmek istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Aman efendim çok naziksiniz.
      Ve inşallah istediğin her yerlere gidersin.

      Sil
  21. Ayda,
    Kaş fotografları muhteşem.Ah beni araba tutmasa....
    Bloğumda sana bir hediyem var ,eğer kabul edersen.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Amazing photos! I want to go there right away!

    Lovely happy portrait of you!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I hope a day you can come Turkey and see Istanbul and KAS. I would be happy to see you here.

      And thank you so much your kindness...

      Sil
  23. kaş güzel , deniz güzel , hayat güzel , sen güzel...
    çok çok güzel :)))

    YanıtlaSil
  24. Bende Kaş'a bir kere gidebildim, ondada tekne turuna çıktık. Koylarına aşık oldum, tekrar gitmek istiyordum. Senin masal tadında bu yazınıda okuduktan sonra gitmek şart oldu. ve seni görmek ne hoş bir süpriz oldu :)

    YanıtlaSil
  25. You can show as many photos of Kas as you want Ayda, that's such a lovely place.

    ps.: Is this you, or your sister?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) If you want.. why not..

      p.s. : This is me

      Sil
  26. merhaba, sizi çok beğenerek takip ediyorum. sizinle arkadaş olmayı çok isterdim. Sizin yazılarınızı okudukça yaşam enerjiniz banada yansıyor. Her sabah iş yerine geldiğimde ilk işim sizin bloğunuzu acaba bugün ne yazdı diyerek heyecanlanıyorum. O küçük heyecan bile bana yetiyor. çok zevklisiniz. Gerçekten masal gibi anlatıyorsunuz. bende gitmiştim. ama sizin kadar zevk almayı bilemedim. sizin bu yazınızdan sonra... ince detaylara bende önem veririm ama siz başkasınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çoook teşekkür ederim sabah sabah nasıl mutlu oldum anlatamam.

      Sil
  27. Tesadüf bu ya...12yıl falan önce bir arkadaşım gidip anlatmıştı Kaş'ı...gitmek nasip olmadı bana...Ama Haziran başında gitmeyi planlarken yazılarını okudum ve sevindim niyeyse...Gerçi ben+1 anne+2 teyze+2 çocuk+1 yeğen+1 kızkardeş....nasıl olur oralar bilemedim...sen çok güzel yaşamış ve bunu fotolar ve yazınla çok güzel aktarmışsın...Gidersem yine yazarım...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ooo sizin gurup çok iyiymiş... Kalabalıkla da güzel olur orası, yeterki ruhuna girebilin... Sadece nefes al ve sakince izle.. Kaş bana bunu yaşatıyor..

      Sil
  28. ayy son foto süper olmuş :)nays tu mit yu egeyn :)))

    YanıtlaSil
  29. sevgili Ayda Kaş'a da size de bayıldııım.. son fotoğraftaki güzellik acaba Ayda mı derken oleeey , tam da tahmin ettiğim gibi..hep sizi merak eder dururduk arkadaşlarla.. bu arada bir arkadaşımı daha cafenohutkolik yaptım bugün.. hehehe.. içimiz yaşama sevinciyle doldu taştı efeni'm :) öptüm çok!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) geç cevap yazdığım için çok üzülüyorum buralara. Ama yetişemiyorum işlerin yoğunluğunda.
      Ne güzel şeyler yazmışsın. Çok teşekkürler.
      Bende öpüyorum hepinizi..

      Sil
  30. bu kadarmi guzel karelenir?
    bende gittim sonbaharda kasa,,,,ama simdi birdaha bayildim:)
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  31. ama ben seninle gezmek istiyorum orda.....müthiş bi yaşam enerjin var.....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gel gidelim beraber, Kaş de sen bana...

      Sil
  32. Çok güzel yaaaaaaa!!!! :( imrendim fena! Bu arada Nohutcum pek tatlı çıktın sen ya hayalimde bile bu kadar içten canlandıramamıştım seni :) maşallah.
    bi de bişii dicem. bu hangi objektif, hangi makina acaba? nolur nolur cevapsız bırakma beni, bayıldım fotoğraflarına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim bu güzel iltifatlar için. PEk iyi geldi cuma cuma:)

      Gelelim fotoğraf olayına.
      Ben de Canon 550D var, Objektiflerim de 50 mm f1.8 ve 18-135 mm olan Canon'un kit lensi. Fotoğrafları çoğunlukla 50 mm'lik olanla çekiyorum son aylarda. Alışmam zor oldu zoom yapamadığım için ama alışınca diğerini kullanamaz oldum.
      Beğendiğine sevindim fotoğrafları.

      Sil
  33. Süpersin Ayda
    Beni de götür Kaşa :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...