Desenli kağıtları nereden mi buluyorum???







Yorumlara cevap yazmaya başlayacaktım ama baktım ki yorumların çoğu desenli kağıtları nereden bulduğumla ilgili, tek tek cevap yazacağıma toptan buradan bilgilendireyim istedim hepinizi.

Bu konuda bana çok fazla mail de geliyor. Hemen hemen hepsini cevaplamaya çalışıyorum. Umarım şimdi yazacaklarım da sizler için faydalı olur.
Aslında ilk söyleyeceğim şey şu; bakmak ve görmek. Benim kafayı birşeye taktığım anda gözüm hep onu arıyor. İlk blogları gezmeye başladığımda yurtdışındaki bloglarda böyle desenli kağıtları gördüm ve nerden nasıl bulurum araştırmalara başladım.

Yurtdışında bu tarz ürünleri bulmak çok çok kolay, desenli kağıtlar, paket kağıtları, origami kağıtları... ne ararsan bulabiliyorsun. Ne yazık ki Türkiye’de satılan defter kabı, paketleme kağıtları çok zevksiz ve hep aynı tip. Yurtdışındaki gibi çok çeşit ve güzel desenleri burada bulmak çok zor. Nişantaş’ındaki bir kırtasiyede gördüm güzel desenli paket kağıtları ama onların fiyatları da oldukça yüksekti. Yurtdışında ayrıca rulolar halinde satılan duvar kağıtlarını da kullanıyorlar bu tarz kes-yapıştır işlerinde ki onları burada bulmamız da çok çok zor. Ancak internet üzerinden sipariş vererek ulaşabiliriz. Yine o duvar kağıtlarının bir kısmını Türkiye’de satan mağzalar var ama 55 cm genişliğinde ve 10 m. Uzunluğundaki ( yaklaşık) bir rulonun fiyatı 170.-€ falan.

Bizler çok fazla kırtasiye ürünlerine para harcayan bir toplum olmadığımız için böyle fiyatlar hepimizin gözünü korkutuyor.

Ben çoğunlukla küçük parçalar halinde kullandığımdan rulo halinde ya da paket kağıdı olarak bile almadım hiç. Ama getirebilseydim yurtdışına çıktığımda birkaç paket kağıdı almak isterdim, çekmece içlerini ya da dolap içlerini kaplamak için.
Gelelim ben nerelerden buluyorum. Aslında bir çok yerden;

Geçtiğimiz sene iki kez Londra’ya gitmiştim oradan 8 değişik desenden oluşan 40 sayfalık paketlerden 2 adet almıştım. Tek tek sayfa sayfa kopartıp kullanıyorum ama gözüm gibi de bakıyorum onlara. Hiçbir parçayı atmıyorum, çok idareli kullanıyorum yani. Çünkü konsept ürünler satan bir yerden almıştım, devamı yok yani.

Sonra dergilerden kesiyorum. Bizim eve her ay 2-3 dergi alınır, onların reklam sayfalarını çok kullanıyorum mesela.

Photoshop’da hiç denemedim, zaten kullanmasını da bilmiyorum ama Auto-Cad’im iyidir. ( Çizim programı) O programda kendim yapıyorum bazen basit olanları. Mesela puanlı, yıldızlı, çizgili kağıtlar.
Diyorum ya kafa hep aynı tarafa çalışınca mutlaka karşısına çıkıyor ya da yaratıyor insan.

Mesela alın bir düz dosya kağıdını renkli kalemlerle noktalar kondurun üstüne irili ufaklı, sonra renkli fotokopi çektirin devamlı kullanın. Ya da kuru boyalar ile alacalı alacalı boyayın. Bir arkadaşım bize gelmişti, masanın üstündeki boya kalemlerini kullanarak biz muhabbet  ederken bir defter sayfasını rengarenk boyamış, sonrada parmağı ile dağıtmış o renkleri. Ertesi gün masada gördüm o kağıdı ondan şekiller kestim düz mavi fon kağıdına yapıştırdım şimdi kardeşimin odasının duvarında duruyor ve bakan bayılıyor.

En çok da ETSY’den alıyorum. Orada digital kağıtlar var. Satın alıyorsunuz size dosyasını gönderiyor akşamına. Pdf ya da jpeg formatında. Onlardan renkli çıktı aldırıyorum fotokopicide. Birkaç tane aldınmı elinin altında 10-15 değişik desen oluyor, bittikçe git fotokopiciye bastırt.

Kırtasiyeden sadece düz renk fon kartonu alıyorum. Her uğradığımda 2 tane aldım ilk zamanlar, şimdi epey oldu.

Sonra gezdiğim bloglarda free olarak verilen kağıtları indiriyorum ve yine fotokopicide bastırıyorum.

Ayrıca iki seferdir İstanbul’da Nişantaşı’ndaki Muji mağzasından origami kağıdı satın aldım. Küçük küçük kare desenli kağıtlar. Paketi  yanlış hatırlamıyorsam 13 TL idi. Keşke farklı desenlerde hep getirseler.

Ben telif haklarına olabildiğince dikkat ediyorum bu arada. Mesela kullandığım fotoğrafların kime ait olduklarını esas kaynağına kadar inerek bulup öyle yazıyorum. Kaynak belirtilmeden yayınlanan hemen hemen hiç bir postum yoktur. Aynı şekilde bu desenli kağıt olayında da olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyorum. Mesela ETSY’den aldığınız ürünlerin bazılarını ticari bir amaç için kullanamazsınız. Ben şimdilik herhangi bir şey satmadığımdan bu belki problem değil ama örneğin internetten indirdiğiniz desenli kağıtları izinsiz olarak herhangi bir  ürününüzde kullandığınızda o desenin sahibi sizi dava edebilir.

Çok yazdım değil mi. Şiştiniz: ) Sorup soracağınıza pişman ettim sizi…

Mesela şu sıralar desenli kağıt yerine kumaşlara takmış durumdayım. O kadar çok kumaş bakmışım ki desenlerinin sahiplerini bile hemen hemen tanır oldum. Tabii kumaş olayı kağıt kadar kolay ve düşük maliyetli değil. O yüzden yurtdışındakilerin desen ve renklerine bakıp burada onlara benzer yakın olanlarını bulmaya çalışıyorum. Şu yılan hikayesine dönen Eminönü’ne gidiş olayınıda bir gerçekleştirebilsem nerede ne satılıyor bir bilsem rahatlayacağım..

İşte böyle …  Umarım işinize yarar bu bilgiler. Sorularınız olursa lütfen yazın seve seve cevaplarım.

Bu arada diğer yorumları da en kısa zamanda cevaplayacağım, yani umarım….



This post is about patterned papers. We can not find nice patterned papers as we want in Turkey.
My followers have asked me that where did I find my papers on previous post. I wanted to share with them my patterned papers sources. You already know them.

-ETSY
-Free download
-I make it myself with drawing programes
That's all: )




37 yorum :

  1. hobi dükkanlarının hepsinde de var çok güzel kağıtlar ve güzel desenli peçeteler de satılıyor. Bende en son sırf deseni güzel diye peçete aldım birsürü :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte mesele o hobi dükkanlarını bulmak, mesela Beşiktaş'da hiç rastlamadım. Nişantaşında var Hobi Dünyası ama orada da böyle desenli kağıtlar yok. Paket kağıtlarıda çok sınırlı. Muhtemelen Eminönü yada Kadıköy civarında oalbilir ama oradakilerinde zevkime uyum uymayacağı bir muamma...
      Peçete konusunda haklısın gerçekten artık çok hoş desenli peçeteler var.

      Sil
  2. Amerikadaki blog sahipleri buyuk hobi magazalari olan Michaels ve JoAnn Fabrics gibi yerlerden temin ediyorlar o kagitlari. Gerci Walmart ve Target gibi marketlerde bile var. Designer Paper adi altinda yuzlerce desen mevcut. 24 sayfalik defterler yada tek sayfalik kagitlar halinde bulunabiliyor. Defterler $15-$20 civarinda. Ben de Melodi'nin odasindaki cerceveleri doldurdum o kagitlarla: http://hepyesil.blogspot.com/2011/09/nursery-project-cerceveler.html

    Ayda bu arada, ozellikle Michaels fevkaladenin fevkinde devasa bir craft malzemeleri dukkani. Gorsen bayilirsin. Oraya girip ayakustu 5 dakikada 500 tane proje cikariyorum kendime ama sonra kafam karisiyor, karar veremiyorum ve elim bos cikiyorum dukkandan genelde. Bir de oradayken seni bolca geciriyorum aklimdan. Ayda olsa yapardi simdi bunlari diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ahh tam bir cennette yaşıyorsun İpek. Gişdip alsan da bir yere kadar, dükkanı taşıyamam ki:(
      Birileri duysa sesimizi de o ütrünleri buralara da getiriverse yada ne bileyim bir Michaels'de buralara açılsa...

      Sil
  3. Ne güzel yazmışsınız :)

    Ben size ortak bloğumuzun yazarı ( http://nedesembegenirsin.blogspot.com ) Nalan'ın Eminönü Alışveriş Rehberi adı altında yayınladığı yazı dizilerini önermek istiyorum. Size yardımcı olacağından eminim.

    arkadaşımın blog sayfası http://tenceremiz.blogspot.com/2011/12/eminonu-alsveris-rehberi.html

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Gülşen, Nalan harika bir iş çıkartmış. Kesinlikle tek tek uyacağım öğütlerine ve önerilerine:)

      Sil
  4. Cafecim, Bu arada Unkapanı'da ithalt duvar kağıtları satan dükkanlar var. Bir tanesi benim müşterim.
    Tek ruloda satıyor sanırım. Orası cennet. eğer ihtiyacın olursa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımda olsun. Çok teşekkür ederim Zeynep.

      Sil
  5. emeklerıne saglık yaptıgın herseyı cok sevıyorum
    hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Senin de geçmiş Kandilim mübarek olsun.

      Sil
  6. Ağzına ,eline sağlık canım. Mutlaka seçenekleri değerlendireceğim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. bu bilgiler harika oldu, çok teşekkürler! benden de sana kumaş konusunda naçizane bir öneri; boşuna Eminönü'ye gitme, Kadıköy cuma pazarı ve Bakırköy cumartesi pazarına git, tüm tezgahları karıştır. bulduklarına inanamayacaksın! metresi 5 liraya İKEA'nın kumaşları bile var. benim stokların çoğu oralardan. geçen hafta İstanbul'daydım. Bakırköy pazarına gitme fırsatım oldu. toplamda 10 parça kumaşı (biri suni deri) 4.5 liraya kaptım. ben de çok uzun yazdım, kaçıyorum ;p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta içi pazara gitmem zor çalıştığım için, c.tesi günü Bakırköy pazarı olabilir ama . Bir bilenle gitmez en güzeli olur sanırım ilk gidişte. Ben bi araştırayım bu konuyu.
      Çok teşekkürler.
      Aldığın kumaşlarla dikeceklerini dört gözle bekliyorum.

      Sil
  8. ETSY'nin sitesine girdim ama Türkçe değil. Acaba ben mi yanlış baktım. nur_10100@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok sen yanlış bakmadın. Türkçe bir site değil zaten. Bak aşağıya bir link koyaladım buradan bulabilirsin.

      http://www.etsy.com/search/handmade?q=digital%20paper&view_type=gallery&ship_to=TR&min=0&max=0

      Sil
  9. ya sen ne kadar tatlı,ne kadar iyisin....senin gibileri kaldımı bu dünyada...yoksa sen marstan falan mı geldin.....çok özverilisin gerçekten...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak nasıl utandım şimdi. Çok teşekkür ederim. Gayri ihtiyari diyelim:)

      Sil
  10. Your previous post is beautiful !!Thanks a lot for all!
    Have a nice and fun WE!
    Ciao Monica

    YanıtlaSil
  11. Eminönüne giderseniz Sultanhamam Meydanından girilen bir pasajdaki Bursa Pazarı'nı öneririm.
    Bursa Pazarına gittiniz mi zaten amaann ki aman :) Ben bütün çeyizi oradan yaptım. Bir resmini yollasam annemin dizmiş olduğu halini gülmekten ölürsün:)
    Ben artık eminönüne fırsat bulup gidemediğim için bugün netten http://www.kumasci.com/shop/ şu adresten bir kaç kumaş siparişi verdim. 0.50 karşlığında numune de gönderiyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğin öneriler için çok teşekkür ederim hepsini değerlendireceğim.

      Sil
  12. Bu konu ile ilgili o kadar buyuk hayallerim var ki guya Turkiye deki acigi ben kapaticam hayalime gore😃

    YanıtlaSil
  13. I did not understand anything you wrote - so sad I don't know Turkish :(

    I wish you my dear friend a very happy weekend.

    YanıtlaSil
  14. Verdiğiniz adres açılmıyor. Google'da adresi kopyalayıp aradım ama bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında açılıyor, direk adres çubuğuna yazacaksın.
      Yada www.etsy.com adresine gir, search kısmına digital papers yaz. Benim yaptığım da o.


      http://www.etsy.com/search/handmade?q=digital%20paper&view_type=gallery&ship_to=TR&min=0&max=0

      Sil
  15. Here in Madrid is also difficult to find beautiful patterned paper, and when you find it is expensive. You have given me some good ideas!

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,

    Bütün çeşitler internete henüz yüklenmemiş olmakla birlikte Origami kağıtlarımıza bakabilirsiniz. Yakında desenli, bu tarz işlerinizde kullanabileceğiniz kağıtlarımızda siteye eklenecek. www.gilika.com

    Ankara'da olanlar ise gelip yerimizden görerek alabilirler.Balgat'dayız.

    Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ilk fırsatta ürünlerinize bakacağım.

      Sil
  17. Desenli kağıtları Picasa Web albümlerinden de bulabilirsin. Orada büyük ebatlı ve çeşit çeşit desenleri paylaşıyor kullanıcılar. Aldığın kumaşların fotokopisini çektirebilirsin. Bir de, duvar kağıdı satan dükkanlardan "amca kullanmadığın katalogları bana verir misin?:)" diye şirin bir ifadeyle isteyebilir, ve onların da fotokopisini kullanabilirsin:) Ben henüz yapmadım ama niyetim var... :)
    Kolay gelsin. Şimdi gidip çekilişine katılayım. Zira o çantanın renkleri beni acayip cezbetti :)

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş zamana dönme vakti... Artık mektupla görüşeceğiz bazı arkadaşlarımızla. En azından yazacağımız kağıtlar birşeye benzesin... Malum, yıllardır klavyeye yazmaktan kağıda yazmayı unuttuk... Yazımız iğrenç olmanın ötesinde birde 10 yılda bir kullanılınca... Kısacası, sayfanızı detaylı olarak inceliyorum. (= Önerilerinizi dikkate alacağım. :)

    YanıtlaSil
  19. bir sorum olacağıdı nohut hanım. şimdik ben bu kağıtlara öldüm bittim kül oldum. hatta etsy'den bir adet set aldım. ustune gittim free olanlardan da 5 tane topladım. şimdi ama diyor ki 12 inçlik karelere bastırın bunları 300 dpi'da. ama ben b kadar profesyonel diilim ki! ayrıca hani kagıt ara bul ohoo uzun iş! acaba ben bunu bildiğimiz A4'e bastırsam olur mu? daha da otesi dosya kagıdına basınca yine 300 dpi iyi olur mu? sizin deneyiminiz ne yonde? kagıtlara bayıldım etsydeki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini üzdüğüne değmez. Ben de profesyonel değilim, deniyorum sadece. Neden korkuyorsun ki, bastır dosya kağıdına gitsin. Baktın hoşuna gitti tamamdır. Bunda kural kaide yok yani:))
      Ben A4 dosya kağıdına renkli çıktı alıyorum, bazılarını A3 boyutunda büyük büyük istiyorum öyle bastırıyorum.
      Yani neticesinde bunları hobisel işlerde kullanacaksan, çok da detaya girmeye gerek yok. Yap gitsin:)
      Ben öyle yapıyorum çünkü:)

      Sil
  20. Merhabalar! Desenli kağıtların Türkiye'de bulunmayışı konusunda çok haklısınız. Söylediğiniz gibi bunun en kolay yöntemi dijital desenleri bastırmak. Ben profesyonel dijital scrapbook tasarımcısıyım, bahsettiğiniz gibi desenli kağıtlar ve süsler tasarlıyorum. Bastırmak için desen arıyorsanız sitemde bulabilirsiniz; www.sahindesigns.com hem bedavaya bir iki kit bulabilir hemde satın almak için setler bakabilirsiniz. Bu desenleri bastırmaya gelince bütün yazdırılabilir desenler 300 dpi dır yani sizin yazdırma işlemini yaparken herhangi bir özelliğini ayarlamanıza gerek yok. Desenleri orta kalınlıkta bir kartona bastırmanızı tavsiye ederim ve aslında mat kuşe kağıdı bu konuda daha iyi bir seçim olabilir. Kesinlikle büyük, baskı konusunda deneyimli kırtasiye hatta basım evlerinde bastırmak daha iyi bir sonuç verecektir çünkü maalesef Türkiye'de her kırtasiye kaliteli bir basım sunmuyor. Ve son olarak yabancı herhangi bir sitede ya da benim sitemde bulacağınız her kağıt 12x12 inch yani 30x30 cm dir. Bunu a4 kağıdına bastırmak için yazdırırken yeniden boyutlandır seçeneğini işaretlememenizi öneririm. Aksi halde desen bozulur ve hoş bir sonuç elde etmezsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...