Hobiler içinde boğuldum...




Ne haftaydı ama… Normalde ne yapar ne eder bir fırsatını bulur gezerdim blogları ama olmadı bu sefer, olamıyor bir türlü. Gün nasıl geçiyor anlamıyorum. Ufaçık bir ara bulsam hemen leslere bakıyorum. Evet teknik servis beni kandırdı. Yok yani kandırdı denemez günahlarını almayalım, umutlandırdı diyeyim.. Olur yaparız Salı günü de alırsınız demişlerdi, aradım…. olmuyor dediler: (
Şu anda hala tam kararımı vermiş değilim ne alacağım konusunda. İstediklerimin fiyatları oldukça yüksek. Gidip tekrar aynısından almaya da nedense içim razı gelmiyor. Bir ara gideceğim bozuk lensimi almaya o zaman da bakacağım artık. Ama bu sayede lensler üzerine epey şey okudum. Forumlardaki yorumlara baktım, sorular sordum, cevaplar aldım, her cevapla fikir değiştirdim.
En kötü ihtimal gidip alacağım aynısını, sonrada esas istediğim için zaman kollayacağım.

Neyse gelelim konumuza. Konumuz dikiş maceralarım;



Makinaya yavaş yavaş alışmaya başladım. Ama o kadar aceleciyim ki hemen harikalar yaratmak istiyorum. Gördüğüm, beğendiğim bir şeyi makinanın başına geçip aynen yapmak istiyorum, olmayınca da sinirleniyor, moralimi bozuyorum. Hiç sabır yok hiç.
Annemin gelmesi çok iyi oldu ama. Son diktiklerimden mutlu oldum. Bugüne kadar; 6 yastık ( 4 tane de annemlerin evi için diktik ama onlarda annemin emeği daha fazla olduğundan saymıyorum), 2 küçük çanta, 2 tane de mutfak önlüğü. Mutfak önlüklerini hepimiz çok sevdik, sanırım kullanmaya kıyamayacağım. Daha onların fotoğraflarını da çekemedim. Bu gördükleriniz ilk diktiğim iki yastık.

Makinanın başına oturup anlamsızca sırf öğreneyim diye bir kumaş parçasını habire evirip çevirip dikmek çok sıkıcı. Ben direk daldım konuya. İlk önce şu mavili olan yastığı diktim. Bari kenarlarına o fistoları koyma değil mi ilk dikişinde, dümdüz dik işte. Tabii o fistolarla kenarlı hiç de güzel dönemedim. Yakından baksanız anlarsınız. Ama yastığın arkasını güzel yaptım en azından düz gidebildim.
Bu makinaların pedallarına alışmak çok zor. Bir basıyorsun, aman Allah’ım öyle hızlı gidiyor ki, dur diye sesleniyorum kumaşa, ama kumaşın arkasından bağıracağına ayağını çeksene pedaldan… Beyin-ayak koordinasyonunu çok iyi geliştirmek gerek. Ben şimdilik  ancak bağırınca akıl ediyorum ayağımı pedaldan kaldırmayı. Bir bakmışım kumaş elimden kaymış gitmiş. Çok ağır dikeyim diyince de yamuk dikiliyor… Tempoyu tutturmak çok önemli.
Gelelim ikinci yastığa; tam bir iş güzarlık. Kafamda planladım (pinterest’de görmüştüm böyle fırfırlı yastık) iki tarafı böyle böyle dilimli (havada parmağımla çiziyorum hayal edin) birazcık da kalın fisto almalıyım diye gittim her zamanki dağınık tuafiyeye. Ara fistosu deniyormuş onlara ama yokmuş. Ben de tek taraflı olanlardan aldım, ilk önce iki tanesini uc uca birleştirip diktim, sonra ütüledim, sonra büzdüm, sonra ortalarına renkli kurdelaları teğelledim ve yastığın ön yüzüne diktim. Bebek yastığı oldu. Yakından bakınca onda da yamuklukları görebilirsiniz.
Bunları burada paylaştım ki adım adım ilerlememi izleyebilelim : )



I'm still very busy at the office and. I could not visit any blog, including my blog. When I found a short break I have investigated models of the lens for my camera.
My damaged lens does not repaired, I have to buy a new lens but still I have not decided what kind of lens should I buy?
Anyway, our subject is my sewing adventures today:)
My first two cushions are here as you see. If you look closely you can see all mistakes but I know it is not important, We will see together my improvement from day to day here:)
I found this white cushion idea on pinterest but I changed it little bit..
I sewed 6 pcs. cushions ( We have also sewed 4 cushions for my mum but my mum was deal with them more than me, because of that I don't count them), 2 tote bags and 2 aprons since I have the sewing machine.
I will share all of them in the next days...
I want to learn everything about sewing as soon as:)  






73 yorum :

  1. Çok da temiz çalışmışsın, ellerine sağlık. Bakalım daha ne ciciler göreceğiz, keyifle beklemedeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nalan. Dikerken çok moralim bozuluyor her yer iplik iplik.. ama bitince temizleyince ohh diyorum. Son olarak bir çocuk yastığı diktim o daha temiz oldu. Ama bu sıralar birazcık tembelim ne fotoğraf çekebiliyorum ne de düzenliyebiliyorum.:(

      Sil
    2. ah o tembellik durumu ahh! Bahardan galiba, bende de var bir şeyler.

      Sil
  2. Bence hiç dikiş bilmemene rağmen harikalar yaratmışsın,bende çok hevesliyim ama sıfır yetenek bende.Seni izleyip belki gaza gelirim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimle geçen sene annem ve kardeşim acayip dalga geçmişlerdi iğne tutuşumla. Annem durup durup sinirlenmişti. Kaç yaşındasın iğne tutuşunda hayır yok demişti:) Ama dikiş makinasında daha kabiliyetliyim. Onalra acayip hava attım. Ben de yapabileceğime inanmıyordum ama sıkılmadan deneyince oluyor.

      Sil
  3. Hepsi harika görünüyor, haksızlık etme bence kendine, ben en çok şu fistolu yastıklar makinenin içindeyken olan resmi sevdim, annemin singerinde de vardı bu ışık, çoook romantik olmuş o foto..
    Ellerine sağlık ;)
    Anlatımında çook şeker ;)
    (Ayrıca kaydettim beynime yamuk çizgileri, ilerde inşallah "Gördün mü cafeNohut nasıl ilerlettin bu işi, bi şu eskiden diktiğin fistolu yastığa bak bir de şimdiki şahesere" diycem :)) Şu andakiler de benim nazarımda çok güzel o ayrı tabii ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok çoook teşekkür ederim. Ben de makinayla birşeyler dikebileceğime hiç inanmıyordum. Bence çoğu şeye ön yargılıyız , ay ben kesinlikle yapamam diyoruz. Ama oturunca başına, isteyince bir de oluyor.

      Sil
  4. Başlangıç için ben çok başarılı buldum, Bu hızla gidersen 1 aya kalmaz siparişte almaya başlarsın sen :)

    YanıtlaSil
  5. bunlar senin ilk yaptıklarınsa ilerleyen zamanlarda ne şahaneler göreceğiz Allah bilir :)

    makinanın pedalının altında bir delik olması lazım
    o deliğin içinde de bir vida

    sık onu paniklik bitsin :D

    bende aynıydım zira kurstaki tam istediğim gibi dikerken bizdeki uçuyor...
    bozuk bu makina diye oturup ağlayınca babam deli deli ağlama getir tornavidayı sıkalım yavaşlasın dedi :)
    şimdi tam istediğim gibi gidiyor hehehehe:D

    bu arada bu kadar uzun kaybolma yaff :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptım yaptım:) Allah senden razı olsun. Çok iyi oldu. cumartesi akşamı sakin sakin bebek yastığı diktim bir tane:)
      Bu sıralar bir süre daha böyle olacak sanırım, çok fazla buralarda oalmayacağım ama hele şu işleri halledelim sonra buradayım yine.

      Sil
  6. çok sevdim, çok başarılı . benim küçük yastıklarımı , mutfak masası örtülerimi de annem dikti.ben çok seviyorum onları.Başarılarının devamını diliyorum.senden görüp hevese geliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemin. Bize de hep annem dikerdi şimdi ben sana dikeceğim diye hava atıyorum ona:)

      Sil
  7. Bence yastıklar çok güzel olmuş.Hafif yamukluk olması çok normal el işi olduğunu gösterir.Ellerinize sağlık.Önlükleride merak ediyorum Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ahhh bir lensimi alsam bir de boş zaman yaratabilsem hemen paylaşacağım ama bir süre daha müsade ..

      Sil
  8. çiçeklere bayılıyorum.adı nedir Aydacım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çiçeklere düğün çiçeği ve şakayık dendiğini biliyorum. İnsanın yiyesi geliyor ama değil mi:)

      Sil
  9. ilk denemeler için bence fazlasıyla güzel :) ya ben senin çiçeklerine bayılıyorum, tamam çiçekler güzelde, sende bir başka çekiyorsun hemen çıkıp alasım geliyor, bugünkiler süper :)

    YanıtlaSil
  10. Buradan güzel görünüyorlar.Dikiş işine bir el de ben atayım istiyorum,daha cesaret edemedim.Aynı duyguları hissedeceğime eminim,herşey biran önce bitsin isteyenlerdenim ne yazık ki.Bir süre sizi izleyip,ne kadar zamanda bu işi kıvıracağımı kestirebilirim belki.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tahminimden de kısa sürdü. Önemli olan denemek. El alışınca oluyor bir şekilde tabi gidip de tayyör dikmeyeceksen problem yok. Ben zaten öyle karmaşık şeyler değil, yastıktır, masa örtüsüdür öyle şeyler dikmek istiyorum.

      Sil
  11. Ellerine sağlık , çok güzel olmuşlar , fırfırlı olana bayıldım .
    Çiçekler de ayrıca çok güzeller . Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. yastıklarınız harika olmuş bayıldım emeğinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. They're beatiful and nice. I like so mutch your blog. (My english isn't the better.)Sorry Kisses.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. My English is also not good. I just try:) And Thank you for your nice words..
      I love also your all handmades..

      Sil
  14. ha seeeen, ha beeen.. ne sabır ne sükunet.. hep bir telaş, bir acele ama eksik de olmayacak, tastamam olacak.. kendimizi yiyoruz böylece.. ancak ve ancak harika olmuşlar:)

    bir de şu sıralar ens evdiğim ve otelde de bol bol görüp fotoğrafladığım çiçekleri koymuşsun..kamelya galiba bunlar değil mi.. değilse de brşeyd eme ben öyle bilmek istiyorum. romantik çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten seni okudukça hah diyorum burada yazılmışı var, ben kendimi ne diye anlatayım ki:))
      Evet evet Kamelya deniyor bu çiçeğe, birgün bahçeli evlerimiz olunca hertarafa ekeriz bu kamelyalardan inşallah:)

      Sil
  15. valla ben bayıldım yastıklara. hele ki fırfırlıya ;)

    YanıtlaSil
  16. fistoluya bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, o da sizin hayranınız:)

      Sil
  17. At last you have a sewing machine! I think is the same model as mine :) Your cushion is really beautiful. And I love your flowers, I'm very happy because a red ranunculus has florished in my window box!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Realy, I hope a day I can sew better like you. You are a master:)
      And We also have 2 ranunculus at the our balcony but I don't know which color are they? I hope they are red or pink.

      Sil
  18. sana bi kumaş önericem
    harika yastıklar, örtüler yapar süslersin

    rize'nin potlu çarşaflık kumaşları var
    çarşaflık dediğime bakma masaörtüsü yastık v.s de yapabilirsin...

    hafif sarımsı renkli olanlarındnan alırsan süper işler çıkar ortaya
    sadıktan çıkmış gibi....

    nerde bulursuna gelince bu kumaşları...
    Eminönün de bulabilirsin yada karadeniz kumaşları satan mağazalarda yada Rize de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Reyyan yaa, tam da aradığım şey, şöyle uygun fiyata beyaz bir kumaş bulsam bol bol alsam ve habire elim alışana kadar diksem diyordum. Bu sıralar olmasa da kesin Eminönün'e gitmek farz oldu benim için. Geçenlerde lens için gittim ama çok az kalabildim.
      Bir cumartesimi oraya ayıracağım inşallah.

      Sil
    2. bu aralar eminönüne gitme bence

      film mi ne çekiliyormuş her yer kapalıymış

      kurstaki kızların yalancısıyım :)

      Sil
  19. dikiş makinasını ortaokulda kullanıyordum şimdilerde heves etmekle yetiniyorum ... çok tatlı şeyler yapmışsın hem hiç de acemiye benzemiyor yaptıkların kolaylıklar güzellikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence her evde olmalı. Küçücük birşey için birilerine bağımlı olmak bana çok sinir bozucu geliyor. Eskidan nasıl tüm anneler dikiş bilirken şimdilerde kimsenin evinde dikiş bilen yok.

      Sil
  20. eğer bu fotolar bahsettiğin lens ile çekildiyse yıkılıyorlar =) bayıldım. yastıklar super olmus, banada annem dikti gecenlerde hatta sunny sundays adlı psotumda yer vermiştim. cok guzel fotolar içim acıldı valla =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son zamanalrda hep o kırılan lensi kullanıyordum. Gidip aynısından alacağım bu gidişle:)

      Sil
  21. e cok guzel olmuslar iste Nohut. Yakindan bakmayiver karsilarina gec bak sen :)
    bende de bu esyalara gitme apma diye bagirma huyu var daha fenasi trafikte de bu huy olmasi cok feci :)
    sen ne dersen de ben renklerine de sirinliklerine de bayildim bunlarin. hepinizin eline saglik Nohutcum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben bir ara araba kullanmıştım, Korno yerine bağırıyordum bende. Ama şöförlük hiiiç bana göre değil hiiiç...

      Kaldırdım bile o yastıkları habire yenilerini dikince , bu sonunculara yakından da bakabiliyorum artık:)

      Sil
  22. nohutcu'm bayıldım yeni cicilere..yine bahar bahar bir yazı ve görseller, şahaneler, çiçekler ve elinin değdiği yaratımlar.. her şey dilediğince olsun.. çok çok sevgiler..
    sevgiler.. deryaninbplani.blogspot.com 'dan sevgilerle!.. iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  23. :) dikiş makinesini ilk kullanmaya başladığım günler geldi aklıma, ben de ayağımı çekmeyi unutup ' nereye gidiyo bu, nereye gidiyooo diye bağırıyodum:))) ama yastık akıllıca ben birden fazla havalanıp damat hurcu dikmiştim :)) davul şeklinde üstü de komple senin büzgülü fistonla kaplıydı, bir de o yuvarlak hurca fermuar dikme macerası vardı tabii :)))
    Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damat hurcu ne yaa:) Yok ben basit basit şeyler dikeceğim öyle drapedir, kol oyunlarıdır falan gibi konulara sanırım giremem, yastık iyidir:)
      Fermuar olayına c.tesi akşamı girmiş bulunuyorum:) Hadi haırlısı

      Sil
  24. gözlerimi çiçeklerden alamadım..

    YanıtlaSil
  25. çekimler herzamanki gibi gözlerimi kamaştırdı yastıklar da şahene olmuş:)

    YanıtlaSil
  26. yastık şahane olmuş! şakayıklar ayrı güzel :)

    YanıtlaSil
  27. El nefisitooo olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  28. Olleyy be, sonunda dikişlere geçtik :) Çok güzel olmuşlar, hiç küçümseme yaptıklarını. Sende ne cevherler var, biliyorum ben *-* Bu arada, o kumaş... Mavili olan, ben de aldım ondan, çanta diktim hatta. Gördün mü bilmem? :) Bak, burda; http://www.demetoloji.com/2012/04/10/fermuarli-cantalarda-son-nokta/ Kardeş oldular anlayacağın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet görmüştüm de yoğunluktan yorum yazamamıştım ogün. Kumaşçımız aynı olunca bu kaçınılmaz, kimbilir aynı kumaş ne şekillerde çıkacak karşımıza bir senin bir benim blogda:)
      Ama hala şu fermuarlı çantalardan dikemedim Fundaya, o video daiçine konulan şey elyaf mı ne anlamadım, gittim aldım çok kalındı..

      Sil
  29. çok güzeller eminim daha da güzel olacaklar :) önlükleri merakla bekliyorum :) lens için üzüldüm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lens işini halledeyim önlükleri de göreceksiniz:)

      Sil
  30. Vallahi söylemesen ilk dikişin olduğuna inanmazdım. Gayet güzel olmuş. Emeğine sağlık.
    Haftasonu Eminönüne gideyim diyordum. O da çekim varmış. Bazı sokaklar kapatılacakmış. Umarım Hayyam açıktır.

    YanıtlaSil
  31. makineler,lensler konusunda hep çaresiz çaresiz site dolaşan en sonunda kafası iyice karışan ve bunu sık sık yaşayan biri olarak naçizane tavsiyem olacak ama reklam olur dersen, okur silersin yorumumu :)
    ben hayyamda giriş katındaki "babataş" a gidiyorum.orada Şener Bey var. Fotoğraftan, aciminin halinden anlayan ve iş ahlakını korumuş bir satıcı. Hem çok güzel fikir veriyor, hem de işine hiç yaramayacak ama çok popüler olan lensleri almanı önlüyor. Ben mesela makro almaya gittim, olmaz bu havada çekemezsin bişey, dolarda çok yüksek dedi beni kapı dışarı etti. Sonra baharda gittim o zaman anca sattı. Geniş açı alacaktım, önerdiğim modeli pahalı buldu, alternatifini verdi. Bir de çıkabilecek sorunda hiç çamura yatmıyor.
    Çok uzun oldu kusura bakma ama paylaşmadan edemedim.
    Haydi iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çoook teşekkür ederim Zeynep. Babataş'ı duymuştum ama Şener Bey ismini vermen iyi oldu. İnsan çok tecrübeli olmayınca kime gideceğini de bilemiyor.
      Bozuk lensi almaya gideceğim oraya o zaman da Şener Bey'e uğrayıp derdimi anlatayım diyorum:) Bakalım bana da derman olacak mı...
      Çok teşekkürler tekrar.

      Sil
  32. Oooohhhhh! You've been busy!! You've made a lot of things with your sewing machine, I can't wait to see them all!
    You always have beautiful ranunculus at your home, they're so nice!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You are a expert about flowers and sewing:) I hope a day I can sew like you and Feltia.

      Sil
  33. dikişe başlamak için seçtiğin işler
    ve ortaya çıkan sonuç,hiç acemi işi gibi değil...
    bu arada önlükleri merak etmekteyim...
    biliyor musun seni okurken inanılmaz hevesleniyorum...
    bu yastıkların arkasını nasıl yapıyorsun merak ettim,
    düğme?
    fermuar?
    eline sağlık...
    verimli ve keyifli geçsin haftasonun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LEns alayım bir de fırasat bulayım fotoğraflarını çekeceğim önlüklerin de.
      Yastıkların arkasının fotoğraflarını çekmek nedense hiç aklıma gelmemiş. Bu ilk denemelerde fermuar ve ilik açmayı bilmediğim için üst üste gelen iki parça halinde diktim. Ön yüz tek parça arka yüz iki parça halinde yani. Hem kolay hem de hoş oluyor. Büyük iki tane diktim geçenlerde onlara çıt çıt koydum üstüne de düğme diktim açılmasın diye. Hazır alınmış gibi oldu. Ama cumartesi akşamı ilk fermuarımı diktim. Hiçbiryere bakmadım, öyle takır takır dikiverdim kendime göre, ilk önce ters dikmişim söktüm tekrar diktim. Oldu sanki. Bence heves varsa hemen başlamalı insan:)

      Sil
  34. iyiki direk konuya dalmışsın. çok güzel bir yastık çıkmış ortaya. hiç acemi işi gibi değil. gayet profesyonel:)
    iyi günlerde kullan
    sevgiler

    YanıtlaSil
  35. Wow! Besides being a great photographer, now you are going to become a great seamstress. I like you pillow a lot :)

    ps.: I am really sorry about your lenses :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...