Bugün Bunu Sevdim - Delişmenim Eflatunum...


Heyecanla karşıdaki parktaki ağaçların çiçek açmasını bekliyorum. Tüm bloglarda bahar dalı fotoğrafları göre göre çoştum. Bu sabah işe gelirken planımı yaptım, yolumun üstündeki çiçekleri, ağaçları belirledim… Hele bir hava iyice ısınsın, ağaçlar çiçeklensin fotoğraf makinamı alıp geleceğim iş yerine. Zavallım da bir açık havaya çıkmış olsun, nefes alsın hem. Hep ev hep ev bunaldı garibim.
Geçen sene fotoğraf makinasını ilk aldığım zamanlarda sokağımızdaki leylakların fotoğraflarını çekmiştim. Yol boyunca öyle güzel açıyorlar ki mor mor. Sanırım en sevdiğim çiçeklerden biri leylak. Moru da belki bu yüzden çok seviyorum. Morun her tonunu severim fazla eflatuna kaçmadıkça… Tek başına eflatun biraz bayık gelir bana, annemse nefret eder eflatundan. İlk evlendiklerinde babam anneme eflatun desenli bir kumaş almış, annem de aaa ben eflatun hiç sevmem niye aldın bu renk demiş, babam da tabi delikanlı  (annemin dediğiyse; delişmen), sinirlenmiş sobaya atmaya yeltenmiş kumaşı, annem zor kurtarmış elinden. Sonra harika bir elbise dikmiş kendine ve bütün sülale bayılmış… Bir tek o zaman giymiş eflatunu…
Eflatundan başlayıp mora doğru giden degrade renk geçişleri ile beyazı, sarıyı ve yeşili çok yakıştırırım. Bu tonlarda dekore edilmiş bir ev hayalim vardır. Kendimi bildim bileli bunaldıkça Kaş yarımada’da Meis’a bakan bu evi düşünür ince ince döşerim içini.
Neyse işte  madem benim gibi mor’u seven çok, o zaman mor’a devam diyerek aşağıdakileri seçtim bugün için. Her kareyi de çok sevdim ve umarım sizlerde seversiniz.


1 | 2 | 3 | 4


I am waiting blossoming of the trees in the opposite park  with eagerly. All the blogs are full  with photos of spring branch. I want also take photos of spring branchs, I made my plan of coming to work this morning, determined the flowers and trees on my way. After a couple day, I'll come to our office with my camera and when I find a little break , I'll escape for taking photo from my office to the park.
When I bought my camera last year, I had taken photos of lilacs on my way the first time.  There were so beautiful violet lilacs along the way.. I think one of my favorite flowers is lilac . Maybe this is why I love purple. I love all shades of purple.
It looks realy nice white, yellow and green with gradient colors from light purple to purple. My dreams home was decorated in these shades.
Today I chose the above by saying continue to purple. I hope, you like them.





24 yorum :

  1. ÇOOK HOŞŞŞ CANIM
    :))
    BEKLERİM ÇORBAMI İÇ.....

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gerçekten.
    moru seven bağımlısı oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
    evinden giysilerine kadar mor oluyor.

    ben direk 4. fotoya zıpladım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense ben seviyorum ama şu andaki evde morlu eflatunlu çok az obje var. Mor öyle kolay bir renk değil anında boğucu olabiliyor, eğer mor kullanılacaksa beyazı bol olmalı ortamın. Ben de yazlık için hayel kuruyorum işte bu yüzden.:)

      Sil
  3. ayy o ayaları gıdıklayasım geldi :))

    geçen sene bizim ev tadilattan geçip boyanırken odamın açık lila olmasını istedim babamdan
    tabi lilanın binbir tonu olunca ve ben sadece lila diyip evden ayrılınca dönüşte de karşımda koyuuuuu bir elatun görünce şooooookkkk :(

    Ağla zırla derken neyse açıldı biraz da rahatladım
    annemde odama beyaz fistolardan yatak örtüsü dikince süsleyince püsleyince ehh fena olmadı odam :)

    ayyy bide boya ilk sürüldüğünde bildik parıl parıl parlıyor sanki cila sürülmüş :(
    Allahım bu neeee dedim
    meğer boya zamanla matlaşıyormuş :) ödüm koptu ayna diye duvara bakcam diye :)
    böyle işte

    hadi çek bol bol fotolarda mest olalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) epey korkutucu olmuş ya Reyyan. Ben helak ederdim kendimi... Duvar rengine karar vermek çok stresli birşey. Ama açıldıysa rengi iyi..

      Sil
  4. Demek senin de hayalinde kendine göre döşediğin bir evin var :) gerçi kimin yok ki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı.. Hem de nasıl..
      Zaten bizim kardeşimle huyumuzdur, kime gidersek digelim, dönüş yolunda konuşma hep şöyle başlar; Ben olsam .....
      Yani mutlaka o ev bizim olsa nasıl döşerizi konuşuruz...

      Sil
  5. Ben de sevdim, hem de çok çok sevdim, aslında mor artık ev dekorasyonunda çok tercih edildiğinden biraz uzaklaşmıştım bu renkten ama bu fotoğraflar harika, kesinlikle sıradanlıktan ya da 'çok moda olan'dan uzakta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dediğim gibi ben çoğunlukla ferah ve yazlık evlere yakıştırıyorum eflatunu, moru.. Yoksa anında kasvet haline dönüşebilir renk. Ama bu fotoğraflardaki her ton harika bence de..

      Sil
  6. çok beğendim,
    çiçeklere de ayrı bir bayıldım:)
    hayırlı cumalar,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. Siz sevdiniz ben de sevdim, o sehpa üzerindeki teneke kutuyu sevdim muhteşem çiçekleri barındıran saksıyı sevdim, fincanı sevdim yanındaki hamurişini daha çok sevdim :D

    YanıtlaSil
  8. Şu 3 numaradaki fotoyu daha önce başka blogda da görmüştüm ve çok beğenmiştim, ona da aynısını yazmıştım, meslek icabı olsa gerek boraks yazısı direkt dikkatimi çekmişti:)))) Mor benim de rengim (al sana bir ortak nokta daha:))) İyi haftasonları... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bundan sonra başıma birşey geldiğinde yada karar aşamasında olduğumda seni arayacağım... Nasılsa herşey aynı:)))

      Sil
  9. Ýok canim inanamdim babanin yaptigina ama cok yumusak basliydi vay genclik vay mi diyelim Nohut :)
    Sakinlesmeye ihtiyacim var bu ara ve sanirim bu renk beni cok sakinlestiriyor. O kas'taki eve biz de komsu gelebiliriz haberin olsun bizim de hayallerimin ortasinda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan inan... o gençliğinde ne delişmenmiş bir bilsen...:)
      Ve hele ben bir atayım kapağı bir sahil kasabasına, misafir istemez olur muyum...

      Sil
  10. O sokağınızda açan leylakları bu yıl da fotoğraflarsan çok memnun olurum:))

    YanıtlaSil
  11. Aklıma mor rengi çoook seven birini, ama hiç sevmeyen bir başka kadını getirdin :)) ayhh çok ayıp sustum:)

    YanıtlaSil
  12. süt şişesini,komidini,çiçekleri,çocuğu,köpeği hepsini bi başka sevdim tek kelimeyle harkulade,kahvaltıda neler hazırlıyacağınız merakındayım misafirlerinize güzel bir hafta sonu dliyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...