Büyük düşüneyim ki büyük mutfağım olsun...





Yok biliyorum bu kadar büyük bir mutfağım olamaz ama bari şöyle bahçeye bakan bir penceresi, mavi mavi dolapları, güzel minderlerle, yastıklarla dolu bir keyif köşesi  oluverse ne güzel olur. (Devamlı bu cümleleri söylüyorum ki söyleye söyleye gerçek olsun. ) Gerçi böyle bir mutfağım olursa beni evden sökerek çıkartmak zorunda kalabilirler. Küçücük bir mutfağım varken şimdi işe zor geliyorum,  bir de böyle bir mutfak olacak o zaman ben nasıl bırakayım bu keyfi…  Bence benim böyle bir mutfağım olsun ama yanında da büyük ikramıye bankada yatıyor olsun… Büyük düşünmeliyim…





Epeyce eski olan bu mutfak yakın zamanda modernize edilmiş. 3 ayrı bölüm birleştirilerek yaklaşık 40 m2 (bizim salondan büyük işte.)  ‘lik bir alan elde edilmiş. Şimdi evin en popüler bölümü burasıymış doğal olarak.
Aslında paslanmaz çelik mutfak eşyalarını pek sevmem ama burada mavi dolaplar ve beyaz mutfak tezgahı ile çok uyumlu olmuş.  Pencerenin önündeki yeşillikler, tavandaki pencereler, aydınlatmalar  hepsi  hepsi harika.




I know that I will not have a big kitchen like this. But at least, it can be; a window overlooking the garden., blue cabinets and a wee cozy nook filled with colorful cushions… (I always say this that maybe one day become real). Normally I do not want to come to office,  If I would have a kitchen like this, nobody could not take me out. I think I should have a big kitchen and good money in the account:)





This is a very old kitchen has been modernized recently. 3 different sections walls had been demolished and created approximately 40 sqm space ( This space is bigger than our current living room:) ).
In fact, I do not like stainless steel kitchen items, but in here the blue kitchen cabinets and white kitchen countertops have been very compatible.
Plants in front of the window, the roof windows, all  lighting ....All of them are great.





39 yorum :

  1. mutfakta sohbet çok güzel olur.ben şu divana bayıldım.salon konforunda mutfak.

    YanıtlaSil
  2. esketek; evet aynen öyle salon konforunda:)

    YanıtlaSil
  3. Yine kilim, yok almak farz oldu.
    Divan çok sevildi tarafımdan :)

    YanıtlaSil
  4. Sırayla kullanalım bu mutfağı olur mu ? Ben artık eskisi kadar yemek yapmıyorum iki başımıza kalalıberi kim yiyecek ? Bakmalık istiyorum yani...

    YanıtlaSil
  5. Sedo; evet ben de güzel bir kilim almak istiyorum küçük koridorumuz için ama nereden alacağım bilmiyorum:( Eskiden Beşiktaş pazarında olurdu, şimdi bilmiyorum hala var mı??

    Nilgün Abla; Aslına bakarsan biz de 2 kişiyiz sadece bu mutfakta yaşayabiliriz öyle salona falan ihtiyacımız olmaz yani:)

    YanıtlaSil
  6. büyük mutfak demek çok iş demek :)

    bizim evin mutfak dolapları beyaz iş örtülü
    zırt pırt yıka kolala ütüle ayyyyyyy

    geliyorlar bana valla
    annem abartıp çok sık yaptırdığı için bu işi fenalık geliyor bana
    Allah tan kocamaaaaaaaaaaan bir mutfağımız yok :)


    bu arada o demliği, bakır tepsiyi,parlak yeşil fincanı çoookk beğendim :)

    annanem sağolsun çeyizim yaptırmış o kilimlerden

    bir sürü var :)

    YanıtlaSil
  7. Bunların içinde yaşayanlar insansa biz neyiz yahu! Hele masası kadar mutfağı olan ben:)

    YanıtlaSil
  8. Mutfağın tezgah bölümü çok büyük, ben her şeyin elimin altında hemen bir çekmece uzağımda olmasını seviyorum ama ne bileyim yufka, hamur vs. işleri için, oturup yemek yiyebilmek için de orta büyüklükte bir masa olmalı. Mesela şimdiki evimde öyle büyük bir masa yok sırf bu yüzden yufka açamıyorum :P

    YanıtlaSil
  9. Büyük mutfak kullanmak süper bişi benim mutfağımda kocaman güzel ama imkanım olsa yıkar yeni baştan yaparım:)

    dediğin gibi sohbetler öyle güzel oluyor ki bir de koltuk koyunca servis de rahat ohh.

    sen bunu söylemeye devam et,olacak bence,kahveye çağırırsın bizi olunca tamam mı;)

    YanıtlaSil
  10. Ayda bulan bulamayana haber versin o zaman, hem Reyyan, Adana'da halı,kilim gibi şeyler kullanılmıyor, çeyizinde zayi olacağına Nohut'la, bana ver o kilimleri :D

    YanıtlaSil
  11. Reyyan; Eee doğru onda da haklısın ama ben böyle bir mutfağı bulsam dört dönerim etrafta... Senin de inşallah kendi evinde olur böyle bir mutfağın, beyaz iş falan da koymazsın, kendi evinin patronu olursun, canın ne zaman isterse o zaman temizlersin:)
    Bu arada Aşağıda Sedo ne güzel demiş bak:)


    Deli-Anne; bizim evin bir de tavanları alçak, şirinlerin evine gelmiş gibi oluyor misafirler:) Mesela belli bir boyun üstündekileri almıyoruz eve:) Hani köprülerde yazarya max. yükseklik girişe öyle bir tabela koymayı falan düşünmedik değil:)
    Mutfağı hiiiç anlatmadım dikkat edersen...

    YanıtlaSil
  12. Aslı; Aslında şu konuda sana katılıyorum. Çok büyük olunca kontrolü kaybediyor insan, daha çok dağılıyor. En iyisi ortada anlaşmak. Bu kadar büyük olmasın ama en azından yufka serecek bir masanın ve keyif yapılacak bir köşenin olabileceği kadar büyük olsun:)

    Yıldız; İnşallah günün birinde o büyük mutfağını istediğin gibi yaptırabilirsin.
    Ben söylemeye devam edeceğim bu arada, hem beraber kahve içeceksek daha da çok söylerim:)

    Sedo; Bulursam sana haber vereceğim tamam da 2. seçenek de fena değilmiş hani:)

    YanıtlaSil
  13. Ben de basladim büyük düsünmeye, hem de büsbüyük...:::)))

    YanıtlaSil
  14. sedo kim demiş kullanılmıyor :)

    ona kalsa duvardan duvara döşetcek ve benden dayak yicek :D

    eskiden fatih te kilim dokuyan bi yer vardı şimdi varmı bilmiyorum :)

    az götürmedim oraya yünler, kumaş parçaları falan.

    annanemin 28 tane torunu var
    ve herkese yaptırmış sağolsun :)

    YanıtlaSil
  15. http://mamaskram.blogspot.com/2011/11/herzanhanger.html


    bu adresteki kalpler tam senlik :)
    direk aklıma sen geldin görünce

    bakalım sen beğenicen mi :)

    YanıtlaSil
  16. ne kadar rahatlatan bir renk.mutfak değil deya sanki. böyle mutfağım olsun,bir de yatak odam olsun yeter. hoş o kanapede bile yatasım, o köşedeki, ıvır zıvırın hepsini bulup alasım var

    YanıtlaSil
  17. Böyle mutfağı olan insan çıkmak istemez ki hiç :)

    YanıtlaSil
  18. benim de boyle genis bir mutfagim olsun diger dileklerine de hayir demem ama Nohut. burada gecer gun oh ne guzel hep cay tutarim ocakta ben sirf bir duman tutsun diye :) bayildim harika

    YanıtlaSil
  19. Allahim benim böyle bir mutfagim olsun...ben neredeyse yatarim yani...offff neler yapilir neler...güzel pastalar...sira sira dizeceksin tezgaha...cay sofralari sevgili dostlarla...sabah kahveleri...off ta offf..ever evet Nohutcugum büyük düsünelim...

    zehra

    YanıtlaSil
  20. Deli Anne' nin yorumuna bittim: "Masası kadar mutfağı olan ben" :))

    Benim de mutfağım küçük, evet :) Çalışırken zaten mutfağa çok da uğrama fırsatım olmuyor ama böyle bir mutfağım olursa zaten çalışmıyor olurum herhalde :D Yoksa, bu mutfağı hayatta temizleyemem ben, yok :))

    YanıtlaSil
  21. içine de eş dost, ne güzel olur!

    YanıtlaSil
  22. Bende...bende...

    kim istemezki?

    ah!ah!40 geçti söylediğim,ama duyan yok,ne yapalım kısmet:)

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. Benim mutfağım da bu kadar olmasada İstanbul ortalamasının üstünde büyüklükte (20 metrekare) Büyük mutfaklar kullanım olarak çok rahat büyük mutfaksever hanımlar buyrun gelin kahve keyfi yapalım.

    YanıtlaSil
  24. her yazdığının altına bir denden koymak isterim şahsen:) hep büyükçe bir mutfağım olsun istedim,bir de rahat puf puf koltuğum. çıkmam ki ben ordan ! ama bu ara şeflerden duyduğum,büyük mutfakta çalışanlar kendini yayarmış ve yemek hakettiği kadar lezzetli olmazmış. küçük mutfak daha hızlı ve kompakt çalışma sağlıyormuşve yemekği yapan kişi kısa metrajlı hareketler yaptığından az yorulurmuş. benim şahsen bir restorana yemek hazırlama derdim yok,bu sebepledir ki istiyorum öyle büyükçe bir mutfak!

    YanıtlaSil
  25. ah ah benimde en büyük hayalim böyle bir mutfağa sahip olmak.. belki gün olur he... olur di mi...

    YanıtlaSil
  26. bu mutfaksa benimki ne acaba:)

    YanıtlaSil
  27. bende büyük düşünüyorum hemde en kocamanından ama mutfak için değil salonum için..2 ayrı mutfağım olduğundan (tüm günde işim gereği mutfaktayım) benim hayalim akşam içine gömüleceğim koltuklarımın olduğu ferah bir salon :)
    ama yine de mutfaklarımda büyüse hayır demem :))

    YanıtlaSil
  28. Tek kelimeyle bayıldım, sadece mutfağım böyle olsun, diğer odalar minicik olsun:))

    YanıtlaSil
  29. ben hiç çıkmam ki bu mutfaktan

    YanıtlaSil
  30. böyle büyük düşünmeye varım tabiki.ama bende tercihimi mutfağın yanında birde hobi odasından yana kullanırdım..düşünüyorum,düşüneceğim hep bakalım ne kadar gerçekleşecek;)

    YanıtlaSil
  31. gerçekten çok hoş bir mutfak olmuşşş :) haftasonları akşama kadar uzanan kahvaltı keyifleri için süpper.. minderli rahat bir köşe kahvemizi alıp gazetemizi okumak için harika olur gerçektende..sanırım birçok kadın hep daha büyük bir mutfağı olsun istiyor, umarım birgün hepimizin kocaman mutfakları olur ;) tabii bide benim verandalı ev hayalim var buna ilave olarak ;)))

    YanıtlaSil
  32. Filiz Abla; Ha gayret hep beraber:)

    Reyyan; :)28 torun ha maşallah... 1 er tane yaptırsa bile 28 tane ediyor:)
    Kalplere bayıldım yapabilirim hem de. Ama o iki renkli iplerden bulamıyorum internetten satın almayı falan düşündüm ama o da pahalıya gelecek:(

    Necal; Hislerime tercüman olmuşsun:)

    Hayalci; aynen

    YanıtlaSil
  33. Gülçin; Mesela bir blog kent kurulsa aynı kafada olanlar komşu olsa, bir de bize para verseler, kardeşim alın size böyle bir mutfak, şöyle bir yatak odası, şöylede bir bahçe.. Oturun blog yazın, birbirinize gidip gelin, çay yapın, kek pişirin denilse... Ama nerdeeeee kimse düşünmez ki:))

    YanıtlaSil
  34. Zehra; Evet yaa aslına bakarsan sen bu mutfağı layıkıyla kullanırsın, bana verseler heba ederim:)

    Demet; doğru haklısın böyle mutfağım varsa zaten çalışmıyor olurdum, yok illa çalışmam gerekse mutfaktan çalışmak için kendimi heba ederdim.

    Buket; en güzel öyle olur zaten..

    Sevgilerimle; ümidini kesme, İste evrene gönder:))

    Zeynep; İşi bir gün asayım da geleyim olmayacak böyle:)

    Müjde; Hııım bak bu da doğru... Ne yapalım mutfağım küçük ama böylelikle daya yaratıcı oluyorum diye kendimize bir teselli bulacağız yani..

    YanıtlaSil
  35. Zehra; Evet yaa aslına bakarsan sen bu mutfağı layıkıyla kullanırsın, bana verseler heba ederim:)

    Demet; doğru haklısın böyle mutfağım varsa zaten çalışmıyor olurdum, yok illa çalışmam gerekse mutfaktan çalışmak için kendimi heba ederdim.

    Buket; en güzel öyle olur zaten..

    Sevgilerimle; ümidini kesme, İste evrene gönder:))

    Zeynep; İşi bir gün asayım da geleyim olmayacak böyle:)

    Müjde; Hııım bak bu da doğru... Ne yapalım mutfağım küçük ama böylelikle daya yaratıcı oluyorum diye kendimize bir teselli bulacağız yani..

    YanıtlaSil
  36. Sevgi; Olur olur, aynısı olmasa da içine sineni olur..

    Efe ve Eren'in annesi; seninki ne bilmem ama benimki çay ocağı:)

    CEmre; tamam sana da ferah bir salon yolluyoruz:)

    Pembedüşler; peki:) ama bak sonradan mutfağım şöyle böyle demek yok:)

    Nilhan; Hah işte en güzeli , kakalım böyle mutfakalrda ne olacakmış..

    Meyra; Düşünmek yarı yarıya gerçekleştirmekmiş:)

    Turta tadında yaşamak; Dediğin gibi hepimiz umarım istediğimiz gibi evlere kavuşuruz..

    YanıtlaSil
  37. en cok hosuma gıden seyı, renkler ve oturma kosesı. mutfakta oturup sohbet etmeyı hep cok sevmısımdır.

    YanıtlaSil
  38. oh I´d love to have this kitchen...wonderful space!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...