Seviyorum işte var mı diyeceğin...



Yine mi kelebek dediğinizi duyar gibiyim.. Ama ne yapayım elimde bir yığın kelebek vardı. Onları bir şekilde kullanmak için yanıp tutuşuyordum. Bu kelebekleri dal parçalarına yapıştırmak için bulmuştum internetten. Hatırlarsınız hani Altınoluk’da yaptığım

O zamandan beri dosyanın içinde duruyor artanlar. Geçtiğimiz haftasonlarından birinde başladım onları kesmeye, aklımdaki pano çok daha farklıydı ama elimdeki malzemeler ile bu gördüğünüzü yaptım iş arkadaşımın güzel kızı için.


Öğle yemeklerinde ya da gün içinde bir araya geldiğimizde bazen kızının maceralarını anlatıyor bana, bende akşam kardeşime anlatıyorum gülüyoruz. O kadar akıllı, süslü, kendinden emin, ne istediğini bilen, cıvıl cıvıl bir kız ki.
Geçenlerde Facebook’da anasayfada bana benzeyen bir fotoğraf gördüm, iyice yaklaştım ekrana, gözlerime inanamadım, hemen kardeşimi çağırdım gel gel bana bak diye. Hani küçükken gülen aynalar vardı ya işte onun bilgisayar uygulaması ile almış benim bir fotoğrafımı koca burun yapmış. Ama öyle böyle değil, burun neredeyse kafadan büyükJ resmen gülmekten gözümden yaş geldi.


O sırada bilgisayar başındaymış hemen bana bir mesaj attı;  Ayda Abla beğendin mi fotoğrafınıJ… Bayıldım dedim… 10 dakikadır gülüyoruz… Sonra bir baktım albümdeki tüm fotoğrafları şebekleştirmeye başlamışJ herbiri bir diğerinden iğrenç… Bir ara yeter bence milletin de midesini bulandırmaya gerek yok falan dedim ama durdurmak ne mümkün… Resmen kendimden tiksindim… Hele birinde tek gözü büyütmüş (zaten şu graves hastalığından dolayı komplekliyim), nasıl diyeyim sanki bir meleğimJ

Bir süre kendi haline bıraktık. Sonra baktım olacak gibi değil, o da sıkıldı - vazgeçti yapmaktan, eee sonra  bizimde bir imajımız var yani ele güne karşı diyerekten tek tek sildim o harika sanat eserlerini…



Neyse gelelim esas konuya; ben daha büyük bir panoya çok daha küçük boytlardaki kelebeklerden daha büyük boyuttakilere geçiş yapacak şekilde yapmayı planlamıştım. Ama elimde ne o kadar küçüklükte kelebekler, ne de o büyüklükte pano vardı.
Ben evde devamlı değişiklik yapmayı seven biriyim. Bu nedenle böyle basit şeyler çok hoşuma gidiyor, bu pano asla evladiyelik değil, tozlanır, renkleri solar… Ama olsun zaten çok da masraflı ya da yapımı zor olan bir şey değil. O gider yerine daha güzelleri gelir… Böylede içimiz de acımaz , dünya kadar para verdim, ya da onca emek harcadım demeyizJ



 
As if I heard; you are saying "again butterfly"...
Unfortunately  you will see a lot butterflies from me:).  I love butterfly and after this project (as you will remember) I had a few butterfly prints..
A few week ago, I have cut these butterflies for this small board. My plan was different but I had not had my some metarials.

I cut different sizes and colors butterflies and sticked them on the board as scattered.

This was for my colleague's daughter.
She is really pretty, clever and overjoyed. I like to listen hers stories... A few week ago, she had found my some photos from Facebook and changed them with a program.  I had big nose, or askew head.... It was realy funny but for a while:)

Anyway, I like simple things for home decoration. Because I want to change something very often in my home and for example this board is not so longlived. It can be dusty or discolored... That time I can change it with another one.. Because it is cheap and simple..


28 yorum :

  1. İyi fikir, güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Harikalar Nohuuuut,Ben'de kelebek işlemekteyim az önce kendi kendime "millette bö diyecek artık" diyordum ama seviyorum işte:)
    tablo içinde kelebeklerim var böyle bir şey mi yapsam acaba :))
    Büyüksüüün :D

    YanıtlaSil
  3. Ayda ablasını yirim:)

    YanıtlaSil
  4. Fadiş; teşekkürler

    Sedo; Kebek kadar güzel, renkli birşey var mı bu dünyada.. Seviyorsak sevmiyenler utansın...:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ben de yapıcam o dallara yapıştırma fikrini gördüğümden beri aklımda. Bu arada yorumun ne yazık ki uçtu çünkü postta yazı kısmı çıkmadığından değiştirmek zorunda kaldım ve yorumun da bu arada güme gitti:(((

    YanıtlaSil
  6. ben de ben de ... ben de seviyoree :)

    YanıtlaSil
  7. Deli Anne; ee buyur...

    Missred; Olsun yine yazarım:)

    Müjde; eee çok iyi o zaman...

    YanıtlaSil
  8. içimdeki kesme biçme yapıştırma hislerini ateşliyosun..İş yerindeki arkadaşıma gösterdim senin sayfaları, ertesi gün ne kadar boya kurdale,tahta çubuk varsa getirmiş hadi boyayalım bişiyler yapalım diye:)İlham perisi misin nesin??

    YanıtlaSil
  9. abonesi oldum blogunun:)fikir gayet uygulanabilir nitelikte,kelebekler solunca sevilen bir kumaşla kaplanıp yeniden degerlendirmekte mümkün.ilgi alanım kumaşlar olunca:)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel olmuş yine:) o kelebekleri kesmek bile iş aslında biliyorsun değil mi? kalıcı olmasını isteyenler derin ve camlı çerçecelere koyabilirler, toz da olmaz çok cici olur

    YanıtlaSil
  11. oh bahar gelmis buralara harika!

    YanıtlaSil
  12. Cok cici olmus yine, sende tam bir sanatci ruhu var, yaratmayi cok seviyorsun. Bence bir alana yogunlasip iyice gelistirsen cok tatli olur..

    YanıtlaSil
  13. Harika olmuş ! Ellerine sağlık Nohutçum :)

    YanıtlaSil
  14. her ne kadar anneme '' birada görmeyi ver şu tozları'' desemede sanırım genimde var benim :)

    Kelebekler açıkta tozlanmaz mı
    Camın çerçeve içinde korunaklı olmaz mı ? bende mi takıntılı olcam nedir :/

    Bu arada çok beğendiğimi de söyliyim unutmadan

    Eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. Kelebek sevilmez mi? Çok cici olmuş :)

    YanıtlaSil
  16. Yine mi kelebek demeyecek biri varsa o da benim biliyorun değil mi:))

    YanıtlaSil
  17. Çok çok güzel..cıvıl cıvıl

    YanıtlaSil
  18. çok güzeller, harika olmuş...

    YanıtlaSil
  19. how beautiful and what a great idea - lovely :)

    YanıtlaSil
  20. çok güzel olmuş. senin kelebeklerini beğendim, bende Ikea'dan kelebek stıkerları aldım.

    YanıtlaSil
  21. Kelebeklere ayrı bir sevgim var,bayılıyorum onların zarifliğine,gelin gibi süzülüşlerine:)
    Çok çok güzel olmuşlar,elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  22. ay bunlar ne boyle ! kelebeklere hayranim seninkilere dahada bir hayran oldum nohutcum yaaa !

    YanıtlaSil
  23. ayyy bayıldım.Deli oluyorum kelebeklere hiç sıkılmadan yıllarca kullanırım ben böylesini.en kısa zamanda deneyeceğimden hiç şüphen olmasın.Müthişler.

    YanıtlaSil
  24. Oi !!!! adoro seu blog esta na minha lista de blogs e tb amo borboletas, fiz algumas que aprendi aqui esta no meu post anterior ,venha conhecer !!! bjosssssss

    YanıtlaSil
  25. Canımya bu kelebeklerin pembe tonları lazım bana bir link versende print etsem ne güzel olacak. Sevgiler.)

    YanıtlaSil
  26. ben de istiyorum bu kelebekelrden. netten enrden buldunuz acaba? bide yapıştırınca nası kanatları oyle durudu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pinterest'ten ve google'dan yığınla bulabilirsin bu kelebeklerden.
      Kanatların öyle durmasının sebebi ise sadece ortalarını yapıştırıp iki kanadı yukarıya doğru kaldırmam.

      Sil
  27. Olá sou do Brasil e descobri o seu site,amei tudo de você,fiquei muito encantada com tudo...Parabéns pelo lindo trabalho.
    Onde consigo os moldes das borboletas???
    desde já agradeço

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...