Deli Alacası...




Hatırlıyor musunuz, hani bir ara cep telefonları için kılıf yapmıştım, köpük kağıt (foam paper) denilen bir malzemeden… Aradan o kadar zaman geçti, ben hemen paralanır bunlar, pek de  kullanışlı değil falan derken hala kullanıyorum. Ne yırtıldı, ne koptu… Üstelik çok da beğeniliyor, gören istiyor, ben de zevkle yapıyorum. Gerçi yeni yeni şeyler denemek istediğimden, zaman benim için çok kıymetli olduğundan istediğim herkese de yapabilmiş değilim yalan olmasın…
Ama dün akşam yine gittim bir paket aldım bu malzemeden. Önümüzdeki günlerde oturup yapacağım bir sürü…



Neyse işte o telefon kılıflarından artan parçalarla ne yapsam ne yapsam diye kırvanıp durdum epey bir süre… Eee belli bir şey ya kelebek ya kuş ya da kalp olacak J
Siz de sıkıldınız bunlardan ama ne yapayım onlarla yapılmış herşeyi çok seviyorum…






Sonunda kuşlu birşeyler yapmaya karar verdim. Kuşları kestim ama çok sade oldu, birazcık renk katması için renkli kağıtlardan parçalar kestim her iki yanına yapıştırdım, sonra iğneyle ipi geçirip boncuk taktım. Çünkü bu malzeme çok hafif,  boncukla birazcık ağırlık vermek istedim, ama bir daha yapacak olsam daha çok boncuk koyarım.
Hazırladığım kuşları renkli iplere geçirip yine bir dal parçasına bağladım. Aslında çocuk odalarında yatağın üstüne asılan şeylerden yapılabilir bu şekilde. Yuvarlak bir kasnak ya da ne bileyim bir tel parçasının etrafına bağlanabilir, aralara çıngırak mı deniyor ondan takılır mesela… Yeterki yapmak isteyelimJ



Neyse ben tamamladım kuşlarımı ama evde asacak yer yok, elimde epey bir gezdirdim, orada burada fotoğraflarını çektim, yok yer bulamıyorum. Ev; deli alacasına döndü.. Kardeşim balkondaydı ben bunları tamamlarken, baktım asacak yer yok, suratımda sevimli bir sırıtışla elimde bunlar balkona çıktım, bak odana ne yaptım diye… Şöyle bir baktı, oldu dedi benim odam da sergi aç istersen… Çocuk muyum, ne yapayım bunları, ev iyice Şekerkız Candy kıvamında oldu zaten… Bence yazlığa götürelim….


Ve yazlığa gittik… Sabah saat 10:30 Altınoluk’tayız kahvaltı masası hazır. Hemen arabadan aldım kuşlarımı, annemlerle öpüştük koklaştık, babam tabi ölmüş açlıktan.. haydi masaya haydi masaya diyip duruyor… ama ben kuşları bahçede bir o yana bir bu yana konduruyorum o esnada. En sonunda kızdılar, astım yandaki mandalina ağacına oturdum masaya. Kahvaltıdan sonra fotoğraflarını çektim bir iki, ama rüzdardan birbirine karışıyor.. (işte bundan dedim daha fazla boncuk diye..)


En sonunda aldım yatağımın baş ucuna astım… Eee güzel oldu bence.. Sevimli yani…

Evde de bir tane kuş bıraktım, lambanın kenarına astım onu. Bakıp bakıp gülümsüyorum, durup durup fotoğraflıyorum…

İşte böyle…




Do you remember? A few month ago, I had made some cell phone cases from foam papers… Everybody liked them when they saw.
I still use it .  Firstly I thought it was not a very stable material, it could be wear out very soon time... But I made a mistake. It is really nice and I made a lot of cell phone cases for my friends as gift...

I cut the birds from rest foam papers... But they were very plain and I wanted to add a little bit color... from origami paper,  I cut out a piece as wings and  sticked them. I hooked up them to a branch and added a few beads… I loved it. But I could not find a place in our flat for them. I took a lot of photos every where but we decided to bring away them to our summer house in Altinoluk.

Only one of them is our flat in Istanbul. I hung it on the lamp. and time to time, When I see it, I am smilling and mostly taking photos:)


Bir arada bu sopanın ucuna takıp uçurdum kuşu iyi mi... Hiç yaşımın insanı olamadım hiiiçççç....



31 yorum :

  1. çok hoş olmuşlar..bende deniyeceğim en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  2. nohut ben bu kuşlara bayıldım! ilk fırsatımda denemek istiyorum. renkli kağıtları nereden alabiliriz?

    YanıtlaSil
  3. Yaşın kaç başın kaç ki senin daha cıks cıks cıks!!! Canım benim ruhun hep çocuk kalsın senin e mi ? Bak aklıma ne geldi,senin aklına yatmazsa unut gitsin ,hatta bu yorumu yayınlama. Sen neden pasaj açmıyorsun ? Bu kuşların ,kelebeklerin vs.. bence çok satar senin. Hem evde nereye koyacağım derdin de kurtulmuş olursun.

    YanıtlaSil
  4. çok hoş olmuş, bizim eve asabiliriz :)

    YanıtlaSil
  5. çok şirin olmuşlaarrr yaa, ellerine sağlık. yatak basina da cok yakısmıs bence.. bende de kelebek hastalığı var, kelebekli olsun istiyorum aldığım herşey, napayım çok seviyorum ;)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir duvar süsü olmuş canım, bir kaç tanesini de fesleğinin saksına yapıştır bence takım olur

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş,elinize sağlık.Renkleri de çok cici seçmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım her zamanki gibi çok güzel yapmışsınız. Özeniyorum ama ben de kabiliyet sıfır dolayısıyla sizin yaptıklarınıza bakıp tatmin oluyorum :) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Benim de mutfak penceresi önündeki fesleğene asasım geldi. Çok beğendim çok.

    YanıtlaSil
  10. yatağına çok yakışmışlar ;)

    YanıtlaSil
  11. Çok cici olmuşlar Nohut,özendim :)
    Aynı cam vazodan Ben'de de var,elden çıkarmaya çalışıyordum,içine kuru dallar yerleştirip üzerlerinede bu kuşlardan yapıp asmak niyetine girdim ama Kurabiye onları rahat bırakırmı işte orası muamma ...
    Yaşı başı karıştırmasana cık cık cık hepimiz minicik kız çocuklarıyız :))

    YanıtlaSil
  12. ben hapı yuttum, şimdi bu köpük kağıtlara saracam galiba, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  13. Hiç mi evinde eksik bir şey olmaz arkadaşım? boncuk var, yapışkan renkli kağıt var, rengarenk ipler var, ee yaratıcılık desen hep mevcut, üşengeçlik o eve uğramıyor bile....
    nohutum bayılıyorum sana ve içindeki çocuğa.ve tabiki ortaya çıkanlara

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel olmuş gerçekten. Elinize sağlık. Ben de balkonuma yapacağım.

    YanıtlaSil
  15. Sizinkiler doygunluğa ulaşmış artık Nohutum.. kendine yeni mecralar bulman laızm:) Bak hepimiz ne çok beğeniyoruz.. ehi ehi:)

    YanıtlaSil
  16. ilk fırsatta bende alıp denemelere başlayacağım çok güzel olmuş çok

    YanıtlaSil
  17. O cici kılıfları gördüğümde çok hoşuma gitmişti ama takoz bi tlf.num olduğu için yapmaktan vazgeçmiştim. Şimdi cici bi tlfnum var ve bir kılıfı yok, e bu kuşlarda harika. İlk fırsatta Nezih'e gitmem gerek:))

    Fikrine sağlık!

    YanıtlaSil
  18. Nohutcuk, o kadar güzel olmuş ki. English Home kuşlarını hatırlattı bana :-) Ama seninkiler daha güzel olmuş, kuşların yan yana durması daha estetik geldi çünkü. Eline sağlık ;-)

    YanıtlaSil
  19. beğenmediklerini ben alırım :D

    YanıtlaSil
  20. bayildim ben bu kuslara, hemen kollari sivayip benim sasilara,ciceklere de kondurmaya karar verdim,harikalar...:)

    YanıtlaSil
  21. çok şahane olmuşlar ve çoook yaratıcı!

    YanıtlaSil
  22. yaşının insanı olursan yaşlanırsın, hiç yaşının insanı olma. çok sevdim yaptıklarını. melisa'ya bu malzemeden almıştım. başucuna yaptığın kuşlar çok güzel duruyor. ben de ona birşeyler yapabilirim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Gul/İnn; Çok teşekkür ederim, mutlaka dene, küçücük birşey ama yapınca acayip bir mutluluk veriyor..

    Bahated; Renkli kağıtları çoğunlukla internetten buluyorum. Ama bir kaç kez ETSY'den 2$-3$'a "pdf" formatında hazırlanmış dosyalar satın oldım onların renkli printerdan çıktılarını alıyorum. Sonra Londra'dan alıştım bir miktar çok uygun fiyatlı bununca (1 sterlin:) ) ayrıca dergilerden kesiyorum bazen.. Mesela duvar kağıdı broşürlerinden sonra.. Yani herşeye çok daha dikkatli bakıyorum, bunun neresini kullanabilirim diye... Renkli kağıtlarım çok büyük olmasına gerek yok. Mesela benim bu kuşlar için kullandığım parçalar küçücük, rahatlıkla dergilerrin sayfalarından çıkartabilirsin..

    YanıtlaSil
  24. Nilgün Ablacım; Doğru diyorsun, içimizdeki çocuklar yaşadıkça hayat daha bir çekilir ve güzel görünüyor insanın gözüne...
    Bu arada ben de zaman zaman düşünüyordum internetten birşeyler yapıp satmayı.. ETSY'de açayım bir dükkan diyordum.. Ama işte benim huy berbat... Bir şey yaptım mı en iyisi olsun istiyorum. Orada bir dükkan açacaksam.. Marka bulmaktan, logo tasarımımdan, teşekkür kartlarına, malzemeleri koyacağım kutulardan, nasıl kargolayacağıma, satacağım ürünlerin son derece düzgün olması gerektiğine.... Kendimi hasta ederim ben... Sonra da bunu iş gibi görürüm ve zevkle yapmam diye korkuyorum...
    Ama haftasonu tekrar düşündüm.. Belki bir sefer olsun kafadan dalmak gerek, biryerden başlamak gerek.. Şu "pasaj" ı duydum ama inan adam gibi hiç incelememiştim. Belki ilk etapda orada başlayabilirim. Dediğin gibi evde nereye koyacağım derdi kalkar ortadan bende keser biçerim habire:)

    YanıtlaSil
  25. ikiz bebek; Aklımda bulunsun:)

    Turta Tadında Yaşamak;Kelebek sevilmez mi yaa... Bunların bir de kelebeklisini yapayım ben iyisimi...

    BAHAR; Aslında saksılara yapıştırmak da iyi fikir ama üstündeki kağıt güneşten ve sudan etkilenebilir.. Başka mezlzemeyle yapıp yapıştırabilirim aslında..

    Krnc; Çoook teşekkür ederim.. Renkler zaman herşeyi güzel ve sevilesi yapan... O kuşları iç karartıcı renklerden yapıp, üzerlerinedee karamsar renklerde kağıtlar yapıştırsak dönüp bakmayız bile..

    Tutenc; aslında kabiliyetlik pek birşey yok. Sadece kesmede iyiyim:)) Ki herkes birazcık dikkat etse alasını keser biçer.. Bir de algılar açık olacak:)

    Bolkepçe; Ne güzel ne güzel..

    Tibetin annesi; hiç yoktan iyidir:)

    Sedo; Kurabiye'ye pek güvenmiyorum, bence sen ilk önce ona yap bir iki kuş, sonra kendine:)

    YanıtlaSil
  26. Pembe düşler; sar sar... kesmesi çok zevkli..

    Nilhan; Eskiden de yapardım böyle şeyler ama şimdi fotoğraf makinasını aldığımdan beri kendime fotoğrafını çekecek malzeme çıkartmak adına daha çok yapıyorum böyle oluncada evde birikiyor malzemeler.. Birden olmuyor ama yavaş yavaş topluyorsun birşetler, kırtasiyeye her uğradığımda 2 tane A4 renkli kağıt ala ala şimdi 2 parmak kalınlığında oldu..:) önemli olan bir yerden başlamak..:)
    Vee o güzel yazdıkların için çok teşekkür ederim Nilhancık...

    YanıtlaSil
  27. Siyahve; Çok teşekkürler... Sen de yap sen de mutlu ol.. Slogon gibi oldu..

    Deli Anne; mecra fikri üstünde yoğunlaşıyorum... evet çok yoğunummmm.. Hemen hemen kıvama gelmeme az kaldı....

    GeCe; sağol, çok teşekkürler, eminim seninkiler çok daha hoş olur..

    Papatya Prenses; Bakalım ne renk olacak kılıf:)

    Demet; Çok teşekkürler... Hem ban English Home kuşları dedin aklıma geldi, bu kuşların göbeklerinden delip öyle onlar gibi boncuk sallandırsam daha iyi ağırlık olur.. Bir dahakine öyle yapacağım sağol fikir verdin yine bana:)

    Müjde; kıyamam...

    Melange; hadi bakalım.. Kuşlanalım:)

    Anne; teşekkürler...

    Lumos Design; Çok teşekkür ederim..

    Zeynep; Doğru haklısın.. Yaşı düşünüp yaşamamak gerek:(
    Neyse; bence de Çocuk odaları için çok hoş olabilir, Melisa mutlaka sevecektir..

    YanıtlaSil
  28. şu senin materyalden buldum sanırım ama bi farkla,bir yüzleri yapışkanlı. du bakalım neye benzicekler. bu arada bloguma hoşgeldin:)
    mutlu müjde ;)

    YanıtlaSil
  29. Nohutcuğum senden imrendim kendime bu kağıtlardan telefon kılıfı yapayım dedim.Eşim öyle bir acıyarak baktı ki bana nasıl bir berbat hale getirdiysem artık, sen napıyosun ben sana bi kılıf alayım yarın dedi.Ben hiç oralı olmadım hobi bu sen ne anlarsın gibilerinden bir tavır takındım ama itiraf ediyorum acınası haldeydim:( Bu akşam yine deniycem neden muntazam kesip dikemiyorum Allahım ühühühüü:((

    YanıtlaSil
  30. This is gorgeous, Ayda.
    In the winter, when there is not much to do, I'm going to try and do some.
    Thank you for the inspiration.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...