Test Ettim Onaylıyorum...





Evet Deli-anne’nin Pofidik Pankekleri gerçekten de Pofidik  oluyor. 
Tarifini okuduğumdan beri yapmak istiyordum ve  Altınoluk’a gider gitmez ilk kahvaltımızda yaptım. O kadar güzel, tüm detayları ile anlatmış ki tarifi; pofidik pofidik kabardıkça pankekler kendi kendime hem şaşırdım hem de mutlu oldum.
Kardeşim daha uyanmamıştı, babam sabah yürüyüşünden gelmiş gazetesini okuyor, annemle ben de kahvaltı sofrasını hazırlıyorduk. Size pankek yapacağım dedim. Babam oradan  sabah sabah ne keki boşver akşam üstü yaparsın dedi. Yooo dedim bu kek değil Amerikalı Akıtma … ( Bizim oralarda krepe akıtma deniyor da) .
Ben tamda söylenildiği üzere küçük boy tavada ama en büyük ocakta ve kısık ateşte pankekleri pofidikleştirmeye başladım, annemle babamda seyretmeye. Tezaruhatlar ve yorumlar eşliğinde tamamlandı olay. Tamam olmuştur şimdi çevir, biraz daha az al kepçeye melzemeyi, hah şimdi yağla tavayı…


İşte bu fotoğraflar bu tutarsız ve  şuursuzca yaptığım ilk denememden. Bundan sonrakilere hiçbiri karışmadı ve boyutları - şekilleri hem daha güzel oldu, hem bende olaya hakim olmanın verdiği edayla kendime güvenli oturdum kahvaltı sofrasına. Ama onların fotoğraflarını çekemedim, çünkü sabah erkenden yüzmeye gidip, oradan dönüşte deli gibi acıkmış bir halde yaparsanız  pankekleri, masaya götürürken yemeğe başlayabilirsiniz ve tüm aile de büyük bir iştahla sizi bekliyorsa “durun kimse kıpırdamasın ben bunların fotoğraflarını çekeceğim” demeye cesaret edemezsiniz, yoksa oracıkta sizi boğuverirler.


Bu pankekler ile bizimkilerin gözüne acayip girdim. Hatta annem “ ee bunlar bütün gün çok tok tutuyor her gün yesek” falan demeye başladı. “tabi canımın içi hergün yiyelim sonra bizde birer pofidik olarak çıkalım sahalara”…

En çok da babam beğendi.  Çünkü bir önceki gidişimde denediğim kayısılı irmikli bir tatlı ve bir iki gün içinde burada okuyacağınız harika bir yaz tatlısı babamın hiiiiç hoşuna gitmedi. "Bana bildiğimiz kek yap, fantaziye kaçma, istemiyorum" dedi.
Halbuki fantezi yoksa ne anladım ben o hayattan….
Bunu babama söyledim, kardeşime dönmüş, çok entrasan bir ablan var diyor….

Entrasan......



This pancake recipe is really very good. I have tried a few pancake recipe before this but none of them was not good better than this.

When I was in Altınoluk for my vacation. I have cooked pancakes for our first breakfast and then, all my family wanted this pancakes from me almost everyday:)

You can find the below this excellent Pofidic (made it up) Pancake recipe;
1 cup milk
1 cup vegetable oil
½ cup granulated sugar
1 bottle of mineral water (soda water)
3 cups flour
3 eggs
1 packet of baking powder (1 tbs)
Preparation:
1. Beat eggs and sugar in a bowl mix together
2. Add the rest of the liquid materials and then add flour and baking powder and mix well until provided a homogeneous distribution.
3. On the other side of a small frying pan (the size of the smallest, about 12 cm in diameter. With a Teflon frying pan) Apply a little oil.
4. Pour the dough into the pan with scoop.
5. Check the cooked pancakes and very quickly turn the other side

Bon appettit....

20 yorum :

  1. Hakikaten pofidik pofidik duruyorlar, ben de denemeliyim, ama benim ilk kahvaltım hemen hemen bir ay sonrasına denk geleceğinden biraz beklemem gerekecek:)

    YanıtlaSil
  2. Bence sahur için de ideal, çok tok tutuyor gerçekten.. Lönk diye oturuyor mideye:)

    YanıtlaSil
  3. Nohutum az bekle bizim gibi yemek acizleri için nefid bir pankek tarifim var onu da vereceğim:) Babanın gözüne hepten girersin gayri eheh

    YanıtlaSil
  4. Hadi yaaa Bayramda gittiğimde de onu yaparım artık şanım alıp yürür.. Ama bir yandan da panik yaptım şimdi. İki pankek tarifim olursa kararsız kalırsam, ikisini birbirine karıştırırsam, ben bunu sevmiştim.. yok yokkk daha da iyisini yapabilirim.
    Bekliyorum yeni tarifi...

    YanıtlaSil
  5. ufff üstünede ahududu marmelatı, tam bir ziyafet..

    YanıtlaSil
  6. iştah tavan yaptı sayende ;) bende oğluş'un üzerinde deneyeyim bari, o beğenirse tamamdır tarif ;))

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor canım çekti şimdi. bende bunu pazar kahvaltısında deneyeyim .)

    YanıtlaSil
  8. ağzımın suyu aktı desem ;)
    bizde akıtma deriz...

    YanıtlaSil
  9. Ahaaa sahura yapayım bu gece ...
    of yaa iştahım kabardı,bu arada Biz'de de akıtmadır krep ve deee
    baban = Sadri Alışık :)

    YanıtlaSil
  10. Uzerine bal ve muz, cilek gibi dilimlenmis meyvelerle birlikte favori kahvaltilarimdan biri olur kendileri. Yanina bir de sutu unutmamali tabii :)

    YanıtlaSil
  11. Ama Babana söyle Nohutcugum...biz yani daha dogrusu kendi adima söyliiim :))) Biz senin bu enteresan haliniu cok seviyoruz-m... bu pan kekler benim de akoimdaydi...artik sart oldu desene...ellerine saglik, eh yaz tatlisini beklemeye basladim bile...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. Allahtan babam egzantirik ( ne demekse artık :) )şeyler yiyorda tadı böyle falan diyorum :D

    amaaaa annemi hiççç kandıramıyorum bu konuda

    zaten eğer annem yaptığım bişeyi beğendiyse o gerçekkten güzel oldu demektir. :)
    aslaaa yemez yoksa :)

    YanıtlaSil
  13. ha bu arada bizim oralarda da krebe yani akıtmaya başka bişey deniyor da yazıyımmı şimdi buraya bilemedim

    biraz ayıp da :D

    tava g..ü :D

    YanıtlaSil
  14. pofidiklerde çok enteresan duruyor.
    hmmm hemde çok nefis bir enteresan..:)

    YanıtlaSil
  15. muhabbet sofrası: o nasıl yaratıcı bir isimdir sabah sabah çok güldüm

    nohutum bu pancakeler var ya çok fenalar. ben öyle 1-2 taneyle de kesilmiyorum. hele üzerine nutella da sürmüşsem yeme de yanında yat.

    Entrasan amcama saygılar...

    YanıtlaSil
  16. Harika gozukuyorlar. Deli anne verdiyse en guzelidir:)

    YanıtlaSil
  17. Her ne kadar pancakelere ithaf olmuş bir yazı da olsa, ben gözümü o biberlerden alamadım. Kahvaltı sofrası muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  18. saba kahvaltıya gelecek yeğenler için pankek tarifi ararken aklıma geldi aaaaaa nohutta vardı diye. Diğer tarifleri hemmencecik eleyip seninde tecrübe ettiğin tarifi defterime kaydettim. Okadar heveslendim ki sorma:) Biran önce sabah olsun:) Buarada tarifi elma kurdunun çeyizine koymak için hazırladığım tarif defterine de kaydedeceğim. Altına da yazacağım; nohut bacının tavsiyesi,deli annenin tarifi diye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hahhaa senin yüzünden bende yaptım dün sabah pankek ve deli gibi yedik, aklıma getirdin, rejim falan kalmadı:)
      Umarım seninkiler de güzel olmuştur.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...