Tatil Sokakları...


Sanırım hayatımın en güzel günleri son 6 yıldır Altınoluk'ta evde geçiyor.  Hiç Altınoluk'un içine bile inmedik, sadece bir gün akşam üstü çıktık Cunda'ya gittik, sonra koşa koşa yine evimize geldik. İşte bu fotoğraflar o günden…
Hava çok sıcak olduğu için bizimkiler yorulmasın diye çok fazla yürüyemedik, aslında yalnız olsam Ayvalık’ın ara sokaklarında kendimi kaybetmek isterdim, o kadar güzel eski yapılar var ki, ama o kadar içler acısı durumdalar ki anlatamam. Yunan Adalarındakilerinden hiçbir farkı olmayan bu evlerin tek eksiği birazcık bakım ve özen. Ama ne yazık ki ne orada yaşayanların böyle bir şey için yeterli bütçesi ,ne devlet tarafından bir desteği, ne de hevesi var. Hepsi birer harabe olmuş çıkmış.














9 gün boyunca hiç terlik giymedim, bazen sıcaktan, bazen yorgunluktan, bazen de evde bir faaliyet içinde olduğumuzdan denize bile gitmedik ama günde 7 kez duş aldığım oldu... Dolaptan da soğuk soğuk suları içince cumartesi akşamı birden her tarafım ağrımaya başladı ve ani bir ateş yükselmesi ile yine tüm ilgiyi üstüme toplamayı başardım:) Bizim evin hastalıklısı da  benim. Her dönem popüler bir rahatsızlığım vardır. Anında ateşlenirim, burun hep tıkalıdır, bronşitim hortlar diye her an ailecek tetikdeyizdir, güneşlenmeyi hiç sevmem ama doğayla pek bir haşır neşir olduğumdan etrafta dolaşırken kararıp giderim, güneş lekelerim, güneş alerjilerim, hepsi vardır ama pek takılmam….

Bütün tatil boyunca elimden fotoğraf makinası düşmedi, sabahları erkenden uyanıp denize gittik, dış cephe boyası yaptık, yağlı boya ile birşeyleri boyadık (ki bir daha yağlı boya olayına kolay kolay girmeyi düşünmüyoruz), kestik-biçtik, habire işlendik yani.. Bir ara komşulardan utandık, “Bunlar kime gösteriş yapıyor böyle harıl harıl çalışıp” diyecekler diye biraz ağırdan alalım dedik, ama yapamadık…

İnternet bağlantım yoktu sadece cep telefonunda göndermiş olduğunuz mesajları onaylayabildim o kadar. Dün de her tatil dönüşünde olduğu gibi keyifsiz, mutsuz, anlamsız, “bana ne ben annemi istiyorum” mızmızlığında olduğumdan ve soğuk algınlığımın etkileri hala devam ettiğinden işyerinde sakin sakin çalıştım kimseciklere bulaşmadan…
Ama şimdi şöyle bir silkelendim ve sahnelere geri döndüm… Ben buradayım yani…







I think, I'm having the most beautiful days of my life in Altınoluk in the last 6 years. I love being at home, and I like to deal with all the vegetables, fruit and flowers in our garden.

We did not go out much from home all throughout my vacation. Only one afternoon we went to Ayvalik and returned to our home as soon as possible.  Here are the photos from that day.

All throughout my vacation, I was barefoot, took a lot of photos, we woke up early and went to beach for swim early morning, painting our home walls,  exterior paint done, something painted with oil paint (it is not easily an event. We do not think to use oil painting), crafting, sewing….There were a lot of activities at our home J

Very soon I will share all of them with you.





Herkese huzur dolu, sağlıklı bir Ramazan diliyorum...

41 yorum :

  1. Blogunuzu geç keşfettim ama fena halde takıldım:) Görsellerinize hayranım, ellerinize sağlık. Hele bir de geçmiş yazılarınızdan birinin başlığı "leylak yiyesim var" olunca noktayı koydum. Sizi leylak kardeşim ilan ediyorum:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin NoHut'um,yine muhteşem fotoğraflar... Çok geçmiş olsun sana,yaz günü 1 bardak soğuk su içemeyen kronik faranjitli ben senin neler çektiğini çok iyi anladığımdan,''biraz dinlen ,ondan sonra gel,biz buradayız seni bekleriz '' diyorum. Seni özlediğimi söylemeden de duramayacağım. Tekrar hoşgeldin ve geçmiş olsun !

    YanıtlaSil
  3. nEFİS, NEFİS GENE.. çOK ÖZLEDİM SENİ.. İYİ Kİ GELDİN.. (Kerim capsi açmış afedersin)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim, Leylak kardeşliğini de seve seve kabul ediyorum.

    Nilgün Ablacım, çok sağol, bu sıcaklarda gerçekten o ateş çekilmiyor, gerçi benim için en tehlikeli dönem yaz aylarıdır, hep bu sıcaklarda çıkar bronşitim o yüzden olabildiğince dikkatli olurdum ama bu sefer ipin ucunu kaçırdım, hiç dikkat etmedim kendime:(

    YanıtlaSil
  5. Altinoluk nektari, canim istedi. cocuklugumda esek uzerine bagli kufelerde incir ve nektar satarlar, her evin onunden gecerlerdi. en son 10 yil once Altinolu'a gittim, hic eskisi gibi gelmemisti. simdi gitsem daha da uzulurum sanirim.
    uzaktan

    YanıtlaSil
  6. Deli Annecik; ben de özledim gerçekten, okuyamadığım yığınla post var nereden başlayacağımı da bilemiyorum...
    Bu arada o caps'a basan tontik Kerim ellerini de ısırmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  7. adsız; ben Altınoluk ve Akçay'ın içini hiç sevmiyorum, kalabalık, boğucu... Bizde çocukken gider kampta kalırdık o zaman o kadar güzeldiki, hele bir elmacı teyze vardı, ondan aldığımız elmaların tadını hala unutmam.

    YanıtlaSil
  8. hoşgeldin nohutçum.
    harika fotoğraflar yine. bakmaya doyamadım. gün içinde bunaldıkça açayım en iyisi de ferahlatsın.
    hamakların olduğu plaj neresi? çok güzel görünüyor. oraya ışınlanmak istedim :)

    YanıtlaSil
  9. Hoigeldin assolist Nohuuuut :)
    özlettin kendini,fotoğrafların yine harika,tatilinin güzel geçmesi sevindirici,hastalık geçmiş zaten...:)
    Döndüğünü görmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  10. Bahated; Ören plajı orası, biz gittiğimizde gözlerimize inanamadık o kadar kalabalıktı ki... Kum sahil ve kum deniz sevenler için harika bir plaj, biz ailecek taş severiz:)

    YanıtlaSil
  11. Sedo yaa çok oldu seninle hoş-beş etmeyeli, senin uzuuun tatilin sonrada benimkisi... Neyse en azından ben bayrama kadar artık buradayım... Kurabiye'nin maceralarını özledim yaaa.

    YanıtlaSil
  12. hoşgeldiniz :))
    resimler yine harika ;)
    ben sizin komşu olsam size yanaşır ne yapsanız öğrenmeye çalışırdım :)) bu arada geçmişte olsun ;)

    YanıtlaSil
  13. geçmiş olsun,hoşgeldin bi de fotolar herzamanki gibi harikaaa :)
    yaptıklarının fotolarını bekliyorummm
    müjde

    YanıtlaSil
  14. hoşgeldin iyi ki geldin seni çok özlemiştim:)

    YanıtlaSil
  15. dönüşün muhteşem olmuş gözümü gönlümü açtın resmen:)))

    YanıtlaSil
  16. Çok sağol Bahar, ne güzel olurdu komşu olsaydık bizde arada senin fıstığı severdik:)

    Neşeli Günler; gerçekten utanıyorum, görmemiş gibi fotoğraf çekmişim dün akşam anca guruplara ayırdım saat 3 de yattım, akşamları işten sonra bilgisayarın başına oturabilirsem gün gün paylaşacağım sizinle.

    YanıtlaSil
  17. Zeynepciğim; hoşbulduk, seni buralarda görmek ne güzel.. Umarım Ankara'da herşey yolundadır, en kısa zamanda görüşmek üzere:)

    Meyra; gelin ablasının birazcık yorgunluğunu hafiflettiysek ne mutlu bize:)

    YanıtlaSil
  18. gözüm yollarda kaldı desem:)

    ayvalık için haklısın cundadaki kiliseyi bile ne hale getirmişler ama yine de evlerin arasında dolaşmak insana çok iyi geliyor

    YanıtlaSil
  19. Ne güzel yerler buralar bu sokaklarda kim kaybolmak istemez ki?Böyle yerler görünce ben neden buralarda yaşamıyorum stresten sıkıntıdan uzak basite ve sade olamıyorum ki diyor insan..Hoşgeldin inşallah hoş bulmuşsundur,çok geçmiş olsun bu arada,sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  20. çok özlemişim seni hoşgeldin .)geçmiş olsun, fotoğraflar harika. harıl harıl yaptıklarınızı görmek istiyorum, bizimle paylaşırsan tabi, sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Meyra'ın dediği gibi dönüşün muhteşem olmuş ! Fotoğrafların harika :)
    Evdeki faaliyet fotoğraflarını da merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  22. utanmaaa! bu benim için güzel haber :)

    YanıtlaSil
  23. Valla gozlerim yollarda kaldi. Hergun bir umit bir umit girip girip durdum. Gecmis olsun bu arada. Gelecek hafta oradayim, gorusmek uzere.

    YanıtlaSil
  24. Cok tatli fotograflar yine. Ege'nin tadi ve havasi bir baska zaten, fotograflarin oralari o kadar guzel temsil etmis ki, o hava burnuma dogru esti.. Hosgeldinn..

    YanıtlaSil
  25. Tatil dönüşü bir de ailein yanından olunca çok zor oluyor, kaç yaşında olursan ol. geçmiş olsun küçük bir hastalık olmuş, kendine iyi bak cnmm..

    YanıtlaSil
  26. Nohuuuuut...cok özledim cooook...gecmisler olsun....Sahnelere hosgeldin...yeni besteler,güfteler...bekliyoruz iste !!!1


    zehra

    YanıtlaSil
  27. Yıldız; Evet kiliseyi gördük çok üzüldük... O güzelim tarih yok olup gidiyor.

    Anne Kraliçe; Son zamanalrda bakıyorum da Köyden şehire olan göçten daha fazlası da şehirden köye olmaya başladı, çoğu kişi senin düşündüğün gibi basit ve sade yaşamak istiyo, bende bu göçün hayellerini kurup duruyorum.

    YanıtlaSil
  28. Yıldız; Evet kiliseyi gördük çok üzüldük... O güzelim tarih yok olup gidiyor.

    Anne Kraliçe; Son zamanalrda bakıyorum da Köyden şehire olan göçten daha fazlası da şehirden köye olmaya başladı, çoğu kişi senin düşündüğün gibi basit ve sade yaşamak istiyo, bende bu göçün hayellerini kurup duruyorum.

    YanıtlaSil
  29. Atölye Nott; ne güzelmiş özlenmek, uzun zamandır duymadığım için çok hoşuma gitti bu iş:)) Bu arada basit basit şeyler yaptık ufak tefek, fotoğrafları düzenler düzenlemez paylaşacağım tabiii..

    Çoook teşekkür ederim Didemciğim...

    YanıtlaSil
  30. Acai_berry; Tatlı anne adayımızı birazcık serinletebildiysem ne mutlu bana:)

    YanıtlaSil
  31. Banucum:) Yolunuzu dört gözle bekliyoruz Cencen'i öp benim için.
    Hala her gördüğümüze "ben böyle çocuk görmedim " diye anlatmaya başlıyoruz..:)

    YanıtlaSil
  32. Selam,
    Ana sayfadaki giris yazina bayildim kendini tanittigin:)

    Tatil fotolari her zaman hosuma gitmistir bunlar daha da icimi acti. Hepsi cok hos.

    YanıtlaSil
  33. ben dört gözle bekliyorum yazılarınızı özellikle resimlerinizi, bayılıyorum huzur buluyorum aliece çalışkanlığınıza hayran kalıyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  34. Fotoğraflar içimi açtı resmen,birde cunda dedin beni bitirdin :)) çok özledim en son 4 sene önce gittim sanırım... Bu arada tatilde ateşlenmişsinde çok geçmiş olsun..

    Tatilin adı bile yetiyor,allah tekrarını nasip etsin..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. Günaydınlar sevgili nohut cuğum, fotoğraflar yine her zamanki gibi harika. yazı hastalıkların bana çok benziyor nefret ederim güneşlenmekten zaten gölgede bile hemen kızarır tenim ve acır.Terliksiz gezmedim ama çim alanda bayılırım yalınayak dolaşmalara.hep yanımdakilerin peşinde aman güneş geçmesin aman klima çarpmasın aman bebek suzuz kalmasın deize ghir çık duş al amaaan yoruldum ayol..Kocaman öptüm.. Bu arada Blogcu öykü arkadaşımız bloglardaki durgunluğu canlandırmak için blogcu dostlarımıza daha çok yorum bırakalım diyor bence de çok haklı ne dersin?. By by ben diğer arkadaşlara da bir koşu haber vereyim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  36. Hoşgeldin,geçmiş olsun...
    Ah! bu fotoğraflar inanılmaz güzeller,tekrar tekrar bakıyorum.Zaten Cunda'yı da çok severim:)
    O kadar güzel kadrajlamış ve kolaj yapmışsın ki , ellerine sağlık!
    Bu arada, evet keşke biraz ilgi ve bakım da görseler Türkiyemizin bahtsız kalıntıları...kendi çabaları ile ayakta durup bize güzellikler yaşatıyorlar...

    YanıtlaSil
  37. Hoş geldin canım, yine güzel fotoğraflarla içimi açtın :) sonraki postlarda yazptığın güzellikleri görürüz eminim :))

    YanıtlaSil
  38. I can't wait to see what you guys did while on vacation.
    It sounds you really had the most wonderful time.
    Ayda, these photos make me wish to visit Turkey more than ever.

    YanıtlaSil
  39. Hoşgeldin. İnsan bloğuna uğrayınca nefes alıyor. Özlemişim muhteşem karelerini

    YanıtlaSil
  40. Ben o kadar ozledim ki bu guzel fotograflara bakmayi o guzel yazilari okumayi bu ictenligi hissetmeyi nolur bir daha uzun gitme cafe nohut. Tesekkurler varligin icin.

    YanıtlaSil
  41. herkesin bir yazlık hatırası olmalı bence.. mesela seninkiler gibi:) bende boya işini sevdim, geçenlerde 2 tane çok eski komidini beyaza boyadım ve koçtaştan aldığım vintage kulplarla yeniledim.. Stres atmak için birebir!
    bu arada blogunu, fotoğraflarını, bakış açını ve yazılarını sevdim..
    takipteyim :)

    http://kedicikontes.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...