Tamam biliyorum çok basit...




Yapı marketleri çok seviyorum. Herşeye tek tek bakmak, karıştırmak, yeni keşiflerde bulunmak çok hoşuma gidiyor, ama nedense oralara gittiğimizde hep bir acelemiz oluyor ve koşa koşa ihtiyacımızı alıp çıkıyoruz. Annemlerle bir araya geldiğimizde, Altınoluk’ta, İstanbul’da, Balıkesir’de… mutlaka yapı marketi turumuz olur…  Hele yazlık evin yapımı ve geçen sene, annemlerin Mart ayında taşındığı evlerinin yapımı aşamasında epey bilgi sahibi olduk inşaat konusunda… Ee tabii o kadar yapı marketi turundan sonra evin her köşesinden renk kartelalarının çıkması doğal…

Son Altınoluk tatilimizde de yine acil bir boya ihtiyacımız oldu koşa koşa Altınoluk’a gidip Filli boya aradık.. Bizim tatil anlayışıda böyle işte. Boya – badana olayını sonra anlatacağım ama şimdi şu kalplere gelelim….





Baktım evde bir yığın renk kartelası var, boş kaldıkça düşünüp durdum bunlarla ne yapabilirim diye. Akşamları yemekten sonra şu geçen gün fotoğraflarını gördüğünüz büyük masanın etrafında oturuyoruz, annem, kardeşim ve ben, babam genelde spor haberlerini seyretmek için içeride oluyor. Nereden buluyor o kadar spor haberini hiç bilmiyorum öyle iyi ayarlıyor ki saatlerini hiç ara vermeden, reklam bile göremeden oradan oraya geçiyor ve her açtığı kanalda bir spor haberi ya da karşılaşması oluyor kesin. Gerçi biz evin hanımları bundan hiiç şikayetçi değiliz severiz bizde babam ne açarsa onu seyretmeyi. Mesela annem 2. lig takımlarında oynayan futbolcuları bile tanıyor; yorumlar yapıyor;
Bu çocukta bu sene hep sakat, kim anne o, Gökhan işte Karşıyaka’da oynuyor… hııımmm…
Bizim gol kısırlığımız var (Biz dediği Beşiktaş oluyor, evet ailece Beşiktaşlıyız..)
Rıdvan çevir seyredemiyeceğim bu beceriksizleri kalenin yerini bile bilmiyorlar…



Konu kaçtı yine.. Neyse oturuyoruz masanın başına, hepimiz birşeylerle ilgileniyor, bense elimde makas bu renk renk kartelaları kesiyorum. Epey bir kestim ne yapacağımı bilemeden, koydum kenara…
Sonra bir öğlen yine herkes sıcaktan baygınlık geçirip odalarına çekilmişken kalp şeklinde kestim bir de ipe dizdim onları. Babam uyandı geldi "yine ne yapıyor bu"  diyip , şöyle bir bakıp geçti, kardeşim hiiiç oralı olmadı, annem "nereye asacaksın onu evi fener alayına çevirdin" dedi… Kimse sanatımı anlamadı yani...
Bende elimde kalpleri gezdirip durdum, bir oraya astım bir buraya, fotoğraflarını çektim...
Son olarak balkondaki perdelerden birin üstünde karar kıldım, pek de şirin oldu.

Sonra baktım hepsi yavaş yavaş sevmeye başladı kalpleri...


I love to walk through DIY .. Because of this, I have a lot of color swatches. When I was on vacation at Altinoluk,  I cut out these hearts from color swatches.
I know it is very simple but I love them. They made me happy.
I hope you try and you'll be happy like me.








25 yorum :

  1. Annenin yorumlarına bayılıyorum fener alayı ha..:)ahahaaa:))Yine çok güzel olmuşlar bayılıyorum kes iper diz meselelerine.ha sahi ipe nasıl dizdin??
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. kalp kurutması

    hani ipe dizdin ya ondan dedim :)

    YanıtlaSil
  3. Anne kraliçe; İğneyle diker gibi yaptım, 3. fotoğraf grubun içindeki 3. küçük resimde gözüküyor iğne, kalplerin bir ucundan girdim diğerinden çıktım. Arkasının gözükmemesi içinde duvara falan asmak gerek:)

    Muhabbetsofrası; :))) güzel isim olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Basit demişsin başlıkta ama kalpleri o kadar düzgün kesmişsin ki Ben beceremem örneğin,küçücükler ama verdiği mutluluk kocamaaaan ve Biz'ler Sen'in sanatını anlıyoruz merak etme Nofut ...;)

    YanıtlaSil
  5. Ben çok sevdim,ellerine sağlık. Yabancı dekorasyon dergilerinde görüyorum galiba bunner diyorlar ya da bayrak gibi bir şey... Bayılıyorum ben ,hatta yapayım da terasa asayım diyordum ama nasıl yapacağım diye de düşünüyordum. Ben sana bayılıyorum,manevi kızım olur musun ? Akşamdan sabaha sabahtan akşama keser biçeriz ,diker öreriz :)))

    YanıtlaSil
  6. kalp kurutmasını ben de sevdim.

    Ya nohutum şunu dicem. şimdi o karteladaki renkler ensiz küçücük dikdörtgenler böyle geniş kalpler nasıl çıktı hala aklım almış değil :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmus hatta bizim evdede bolca bulunan renk kartelalarından bende yapmalıyım.hayatımıza hep renk katın siz.
    DERYA

    YanıtlaSil
  8. Sedokız; Beni sizler yarattınız...reveransss....

    Nilgün Ablacım ; bende hep görüyorum oraya buraya asmak için hep birşeyler yapıyorlar, basit ama mutluluk verici şirin şeyler.. "Garland" diye geçiyor birde... Haa bu arada seve seve sizin manevi kardeşiniz olurum çünkü siz benim annem değil ancak ablam olacak kadar gençsiniz...

    YanıtlaSil
  9. Nilhan; ben de şimdi tekrar fotoğraflara baktım gerçekten büyükmüş gibi gözüküyor ama onlar minik minik kalpler... Evde daha bir yığın kesilmiş halde var gidince bakacağım:))

    Derya; 2 gün sonra atsan bile yaparken ve ilk astığın zaman çok mutlu oluyorsun sıkılınca at gitsin. Başka birşey bulur yaparız:)

    YanıtlaSil
  10. NoHutcuğum sen ne şekersin ! I am 50 years old. (İngilizce yazdım ya ,anlaşılmaz sanıyorum ;İngilizce bilmeyen varmış gibi :D )Yine de ablan olayım senin .Öptüm sıcacık !

    YanıtlaSil
  11. " Siralanan duygu seli..." :))))

    Sevdim ben bunlari...

    zehra

    YanıtlaSil
  12. günün anlama ve önemini bir maniyle anlatmak da gerek.. annene sevgiler..beni güldürdü gene..uydurmaya çalıştım şimdiden affola:)

    Bahçelerde meleme
    Kız gögsün düğmeleme
    Kalpleri kesip biçmiş kızın
    Gözlerin sürmeleme

    YanıtlaSil
  13. basit ama gayet güzel;)çok da sevimli


    ben de kitap ayracı olarak kullanıyorum bu boya kartelalarını:))

    YanıtlaSil
  14. Flickr albümünde görünce post-it olabileceklerini düşündüm, sonra dedim bu kadar çok renk seçeneği var mıdır diye ve yine sonra iki kalbi üst üste yapıştırmıştır herhalde kalınlaşmıştır böylece falan bendeki senaryo buydu, öyle düzgün kesmişsinki ne yapayım hazır zannettim, ellerine sağlık .)

    YanıtlaSil
  15. şu bedbaht günlerime hayat öpücüğü gibi geldi senin kalpler.
    fener alayı da gözümden kaçmadı vallaha ;))

    YanıtlaSil
  16. Basit masit ama fikir güzel ;) İçinde kalp olan şeyleri severim. Ayrıca ben de görümceme doğum gününde öyle kartonlara iyi ki doğdun yazmıştım da bayaa uğraşmıştım :) Çok da basit değil yani :)) Ellerine sağlık canım, renkli renkli içimi açtın. Ayrıca bu sayede kaçırdığım 14 Şubat yazını da gördüm, keçe kalpler de süper olmuş, tuttum bu fikri de ;) Renkli nohutçuk *-*

    YanıtlaSil
  17. ne sabır var sizde ben hayatta o kadar uğraşamam bizim ev sahibiyle sizi tanıştırmak lazım allahım oda aynı sizin gibi bayılıyorum böyle insanlara
    sibel

    YanıtlaSil
  18. These are so pretty!
    *love*

    YanıtlaSil
  19. nasıl bir marifet nasıl bir hayal gücü ve zevk var hayranım doğrusu sana..Renk kartelasını kırk yıl düşünsem kalbe çeviremezdim sanırım:))

    YanıtlaSil
  20. cok basit derken kime gore :) bana gore o kalplerin hepsini oyle duzgun kesmek baya zor vallaha Nohut eline saglik :)

    YanıtlaSil
  21. nasıl güzel olmuş. harika fikir. bana da iyi fikir verdin. hatta yılbasında yaldızlılarından yaparız.
    annenin maç yorumlarına bayıldım. kalenin yerini bilmiyorlar. cooook guldum :))))

    YanıtlaSil
  22. What a beautiful photo shoot Ayda. Simple hearts and yet gorgeous photos.

    YanıtlaSil
  23. ben bir hafta hastanede kalmistim esim post-it kalplerle tum duvarlari suslemisti olay oldu hastanede:) yasami guzel kilan insanlara selam olsun:)

    YanıtlaSil
  24. ne güzel fikir ! masa örtüsüne de bayıldım,dingin yazılarınıza da.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...