Daha boyanacak çok çakıl taşı var...



2 sene önce yine bu zamanlarda 1 haftalık Altınoluk tatilimizden sonra annemle babamı da alıp İstanbul’a geldik. Bahçedeki çiçekleri-sebzeleri bırakamadıkları için sadece 5-6 gün kaldılar. O akşamlardan birinde saçma bir sebepten dolayı ailecek kavgaya tutuştuk, şimdi hayal meyal hatırlıyorum sebebi, arabanın park edilmesi ile ilgiliydi, detaylar uçmuş gitmiş kafamdan. Ama hani olurya bir anda o ona kızar, öbürü diğerinin tarafını tutar, ortada bir şey yokken herkes birbirine gıcık oluverir, sonra da moraller bozulur “nerden çıktı bu tartışma, en kadar mutluyduk, şimdi hiç yoktan gurur yapmamız gerek“ diye..


O akşam babam her zamanki gibi bir futbol karşılaşması bulup seyretmeye başladı bizse bir karış suratla oturuyoruz. Hadi dedim balkona annemle kardeşime, somurtuk somurtuk çıktık, sonra açtım masayı, boyaları çıkattım, denizden topladığımız taşları boşalttım masaya boyayalım bunları dedim. Ama ilk baştaki halimizi görecektiniz. Hepimizin kaşlar çatık, ağırdan ağırdan ürkek ürkek boyuyoruz taşları, birbirimizin yaptıklarına yan gözle bakıyoruz, hafiften de tedirginiz. Sonra yavaş yavaş laf atmalar başladı. Ortaya birşeyler çıktıkça yüzlerde gülümsemeler, seninki güzel oldu, ben beceremiyorum.. aa olur mu esas senin şu son yaptığın harika olmuş… gibi jestlerJ   Gecenin sonunda hepimiz çoşmuştuk, Ne o efendim taşları guaj boya ile boyadık, üstlerini de evde vernik olmadığı için tırnak cilası ile parlattık… Sonra koşa koşa babama gösterdik. Ohhh ne güzel bir geceydi..


O taşları iki yıl kullandık. Hatta burada cep telefonuyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmıştım birkaç ay önce.. Renkleri canlı ve koyu tonlarda idi. Evde yapılacak olan değişikler listesinde, taşların soft renklerde boyanması vardı. İşte bu yeni boyanmış taşlar, o maddeye istinaden bir Altınoluk akşamında yine annem, ben ve kardeşim tarafından boyandı… Tek tek bakıldığında çok basit, saçma, hatta çocukça desenler, ama hepsi bir araya geldiğinde şeker gibi oluyor, ağzına atası geliyor insanın.



Aslında seramik boyası ve vernik ile yapılsa çok daha kalıcı ve hoş olabilir ama elimizde yine sadece guaj boya vardı. Tırnak cilası yerine bu sefer sprey vernik kullandık ama. Gerçi çocuklu evler için hiç tavsiye etmiyorum ya da sehpaya koymayı tavsiye etmiyorum, çünkü nadiren de olsa eve bir çocuk geldiğinde ilk yaptığı bunlara saldırıp, ağzına atmaya çalışmak oluyor, bir de guaj boya olduğu için ıslanınca boyası çıkabiliyor, ama şimdi yazarken aklıma geldi acaba fırınlasam boya üstünde kalıcı olur mu?
Gerçi son yaptıklarımızda vernik kullandığımız için öyle bir durum olmadı.


Taşları boyarken en çok hoşuma giden annemi seyretmek, onun ne yapacağını, ne renk boyayacağını merak ediyorum hep. Kendine güvensiz ürkek ürkek boyuyor tek eli çenesinin altında, biz çiçek falan mı yapsak derken kendisi soyut çalışıyorJ aa anne harika olmuş diyince de çocuklar gibi seviniyor.

Bu taşları boyamadan önce her akşam sordu ee ne zaman boyayacağız taşları diye… Şimdi bu fotoğrafları bayramda gidince ona da göstereceğim bayılacak:)


Bugünkü postumuzunda ana fikri çoğu ile aynı. Neymiş efendim; mutluluk öyle alengirli , uzaklarda, ulaşılmaz değil, mutluluğun parayla pulla uzaktan yakından da ilgisi yok. Mutluluk biz bu taşları boyarken neşe ile hamak karpuzu kesip oohh harika diye diye masaya getirip bir güzel bize yediren babanın gözlerinde…

Tabii Deli-anne daha iyi bilir:)



I always love pebbles and when I am on the beach, I am collecting them tirelessly.
We painted those pebbles in a summer evening, my mother, my sister and I .
I know that, if you look them one by one cautiously you will see that the patterns are very simple,but it does not matter. Because the most important things when we were painting them we were realy happy.
We used gouache and sprey polisher. I am not sure but if we would have used a seramic painting maybe it would be better. another time I will try this.





NOT; Bu şirin kebek tabağı da her akşam yemekte gülerek maceralarını dinlediğim, kardeşimin sevimli genç iş arkadaşı bize hediye almış. Biz çok sevdik.

Herkese iyi haftalar...

Have a nice week.


44 yorum :

  1. Pembesi Ben'de mevcut tabakınıza,
    o taşları boyarken ve şipşaklarken gösterdiğiniz sabrınıza,
    ev hallerinize ...
    bayılmamak mümkün değil.
    Nohut'a da güzel bir hafta dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Yok böyle sevimli bir görüntü bayıldım ben buna!Kesinlikle yapılmalı listemde :)

    YanıtlaSil
  3. NoHut bayildim!
    ailece bunlari yapmaniz oyle guzel oyle degerli ki. Hep boyle agzinizin tadi bozulmasin. Kucuk kavgalariniz boyle sonuclansin :) bir suru tas toplamistim ben de ne yapacagimi bilmeden. bana harika bir fikir verdin. gerci beceremem ama bir denerim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çokkk güzel olmuş.Pelit'in üstü kaplı şekerlerinden sandım ilk görüşte..
    Elinize sağlık...)))

    YanıtlaSil
  5. Sedo; çok kibarsınız efendim, çook teşekkür ederim. Ve Pempesi de çok şirindir eminim...

    Gizem; çok teşekkürler ve fazla bekleme boya gitsin.

    Gülçin; Becerilmeyecek birşey yok. Bak özellikle büyük büyük koydum fotoğrafları, görün ne kadar çocukça boyanmış, desen mesen yok, sadece düz renge boyasan bile olur. Sadece beyaz bir kağıdın üstünde ilk önce bir yüzünü boya taşların sonra bekle kurusun tersini çevir boya, hepsi bu..

    Pınar; yaa evet birara eskilerini bilgisayarımda wallpapr olarak kullanıyordum, görenler nerede satılıyor bu şekerler diye soruyordu:)
    Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Nohutcugum...sende görüp zaten biriktirmeye baslamistim taslari...artik yavas yavas boyamaya gecebilirim...sahane olmuslar...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  7. Ben sanırım dayanamayıp yapacağım bunlardan ,muhteşem güzel görünüyorlar . Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Bende ugur böcekli falan boyamıştım :) ama bunlar ve bulundugu kelebek tabak öyle güzel görünüyorki, ellerinize saglık...sevgiyle, mutlulukla yapılmış ne güzel..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba;bayıldım hem fikre hem sonuca ama en çok ana fikre ve sanırım yapacağım..

    YanıtlaSil
  10. Ohhh ! Gözlerim bayram etti. Ne hoş ne pastel görüntüler... Huzur var bu blogda ,neşe var,sevgi var ,bağlılık var.Hıı taşlar mı ? Onlar şahane canım,şahane...

    YanıtlaSil
  11. benim de aklımda hep çakıl taşlarını boyamak vardı ama bir türlü nasip olmadı.
    Dediğin gibi zaten artık Demir de gördü mü hemen ağzına götürür.

    neyse artık senin fotolara gelip gelip bakıp seyre dalarım hele o kelebekli tabağın içinde;)

    YanıtlaSil
  12. Muhteşem olmuş taşlar, nasılda sabırla boyamışsınız , takdir ettim vallahi...Kelebek tabağın içinde süper olmuş ...O görüntüler hep neşe verir umarım...
    Ellerinize ve sabrınıza sağlık

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık keşke baban siz boyarken sizi çekseymiş bi kare..

    YanıtlaSil
  14. NoHut geldim bir daha okudum niye dersen annenle ilgili yazdiklarin yer etmis aklimda. Toplantida gozumun onune geldi o boyayisi. Bilmiyorum hangileri (bir iki tahminim var :)) ama en guzel annenin boyadiklari olmus! zaten hep en guzel annelerin yaptiklari olur. O paragraf bambaska olmus be Nohut.

    YanıtlaSil
  15. Blogun,yazdıkların,yaptıkların,resimlerin içim açılıyor burada.Her gün merakla yeni postunu bekliyorum...

    YanıtlaSil
  16. aileyi birleştirmek için ne güzel bir fikir. ne kadar güzel anlatıyorsun sanki taşların boyandığı akşam sizinleymişim gibi .) hepsi birarada çok hoş olmuş tabi çektiğin fotoğraflarında süper. paşabahçe balıklı tabaktan bende de var, zevklerimiz aynıymış .) sevgiler kucak dolusu..

    YanıtlaSil
  17. Eller illaki batıyordur di mi nohutum. bir de bir tarafı kurumadan diğer tarafa geçilmiyordur di mi?
    ben bayıldım. ince işçilik. harika bir stres atıcı.
    ailecek yıkılıyorsunuz faaliyetlerinizle.

    YanıtlaSil
  18. Kelebek tabak çok zevkli seçim olmuş ;) Ama içinde o harikulade boyanmış taşlar olmasa anlamını yitirirmiş ;) Ellerinize sağlık nohutçuk, ailecek yeteneklisiniz siz ;)

    YanıtlaSil
  19. nohutcum :) ne güzel şeyler yaratmıssın. bende evdekı tasları boyamak ıstıyordum. ama boyle degıldı. bakalım yaparsam paylasıcam.
    sevgıler

    YanıtlaSil
  20. 2.kez gelip 2.kez bakıyorum taşlara.. Çok güzeller.. ama anlattıklarınla, yani hikayeleriyle ok daha güzel göründüler gözüme.. Gerçi bunlar o değilmiş ama ... bir de sizin evde kavgayı düşünemedim ben.. sanki hep keyifle, huzurla muhabbetteymişsiniz gibi düşlemiştim sizi, tabi devamlı meşguliyet içersinde ehhee

    YanıtlaSil
  21. yazıyı okumadan önce bunları şeker sandım ve nerden aldın diye sorup rezil olacaktım az kalsın :)

    çok şeker olmuşlar çok

    yiyesi geliyor insanın :)

    YanıtlaSil
  22. Sizin ev resmen atolte gibi. Hic bos durmaz misiniz kuzum? Cok becerikli ve yaratici oldugunuzu soylemismiydim? :)

    YanıtlaSil
  23. Her biri ayrı ayrı şahane olmuşlar.Renk seçiminize bayıldım doğrusu.Bir de naçizane bir bilgi vereyim,guaj boya fırınlamaya gelmez,atar.Fırınlabilen boyalar bildiğin kadarıyla yalnızca seramik boyaları,ev fırınına uygun boyalar mevcut ama taşlara değil maalesef seramik bir bünyeye uygulamak gerekecek.Galiba taş için gene en iyisi akrilik gibi gibi.sevgilerimleeee yILDIZ

    YanıtlaSil
  24. Ne kadar zevklisin,okurken hemde gezerken ruhum ferahlıyor.. Taşları boyama sabrınıza da bayıldım,çok şık duruyor..

    YanıtlaSil
  25. Harika görüntüler çıkmış ortaya,paskalya yumurtaları gibi renk renk...Ellerinize sağlık,dekorasyon için süper!
    Ben de taşlara resim yapıyorum yakında pasaj'da olurlar:)

    YanıtlaSil
  26. MUTLULUK GECENİN BU SAATİNDE SİZİ OKUYUP GÜLEBİLMEKTİR
    SİBEL

    YanıtlaSil
  27. Ben bunlara bayıldım, hakikaten bayıldım. Muhteşemler, ne de güzel bir fikir.. Neşeniz hep bol olsun :)

    YanıtlaSil
  28. Çok şekersin sen :)

    YanıtlaSil
  29. Herkese çook teşekkürler. Anneme okudum telefonda bu güzel yorumları, kim onlar ben tanıyor muyum falan dedi ilk başta (pek anlayamadı şu blog olayını) sonra hoşuna gitti beğenilmesi. Yine yapalım diyor:)

    Yıldız; Demir'in şimdi tam etraftaki herşeyi merak etme zamanları bunları görse affetmez ama sen illa boyayayım dersen mesela şık bir kavanozun içine de koyabilirsin:)

    Nilhan; ellre batıyor ama guaj boya oldu için yıkanınca çıkıveriyor.

    Gülçin; Evet yaa annemin yaptıklarını daha çok seviyorum bende.

    Yıldız; bak bunu bildiğim iyi oldu, akrilik boya arayışına gireyim ben:) çok sağol.

    Deli- Anne; oluyor valla kavgada gürültüde. Ama çok çabuk geçiyor, çünkü tüm kavgalar birbirimiz için endişelenmekten, birbirimizi çok sevmekten çıkıyor her ailede olduğu gibi:)

    YanıtlaSil
  30. harika olmuşlar çok heveslendim.Ben de yapmak isterim hem de aile bireyleri bir araya geldiği bir ortamda hep beraber.Bir anısı olmalı ki baktıkça hatırlansın değil mi?

    YanıtlaSil
  31. nasıl sevimli taşlar bunlar! biliyorsun biz de taş boyuyoruz hem de mahallece :) çok zevkli değilmi, yeni boyadıklarımızı ben de paylaşacağım yakında:))

    YanıtlaSil
  32. aman allahim harika olmuslar nohutcum ne guzel seyler bunlar bende yapabilirmiyim hemen hemen:))

    YanıtlaSil
  33. Ayvalığa bir daha gidişimizde ilk iş bu taşlardan toplanacak, boyalar ve cilası hazırlanacak, tam gaz boyanacak. Çok heveslendim, imrendim ve çok beğendim. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Her ne kadar çoğunluk gibi ben de şeker zannettiysemde :),..

    YanıtlaSil
  34. Everything in this post is beautiful, Ayda.
    The painted pebbles, the butterfly plate, and your photos. Very beautiful!
    Is this plate from Quebec, Canada?
    I'm going to Quebec in September.

    YanıtlaSil
  35. Büşra; evet en güzeli zaten baktıkça o akşamı hatırlatması. Kesin dene.

    Buket; bilmez miyim, harika oluyor sizinkiler de, hatta siz daha sanatsal çalışıyorsunuz:) Merakla bekliyorum postu.

    Beste, serap, çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin, hiç bir desen yapmasanız bile iç açıcı renklere boyamak bile hoş oluyor.


    Dear Regina; Actually, I do not know it was given to me by a friend as present.. But I think it was from Istanbul. Because She has naver been in Canada.

    YanıtlaSil
  36. cafenohut ben fotoğraflara bayıldım, içim açıldı, şimdi oturup herşeyi okumak geldi içimden. Bir de fotoğraf makinenin markasını öğrensem. çok özendim çoook!

    YanıtlaSil
  37. Çok teşekkür ederim Zeynep.
    Fotoğraf Makinamı daha Nisan sonunda falan aldım sanırım, sadece bir tuşa basıp çekiyorum, diğerlerini hiiç bilmiyorum biraz karışık diye giremedim bir türlü konuya.
    Marka ve Model; Canon EOS 550D

    YanıtlaSil
  38. http://leaveitalltoglitter.tumblr.com/post/9306176648 noHut bak bunu da sevebilirsin, görünce aklıma geldin...

    YanıtlaSil
  39. Çok teşekkür ederim, böyle bir şeyde aklına gelmem ayrı güzel, bana göstermen çok daha ayrı güzel....

    Geninne isimli devamlı, daha doğrusu çoğunlukla kuş resimleri çizen bir sanatçı, uzun zamandır bloğunu takip ediyorum, harika şeyler yapıyor, bu taşlarda onun...

    YanıtlaSil
  40. badem şekeri gibi olmuşlar, çok güzel. Ben daha önce niye takibe almamışım ki seni. Çok güzel şeyler var:)))

    YanıtlaSil
  41. Süperlerrrrr bittim desem çakıltaşı
    nerden bulucam bu karda kışta:))Kelebekli tabağı nerden aldığını so
    rabilirmiyim.Hem soruyorum da ben bu cevapları nerden bulucam:)))Sevgiler canım...Sen bana cevapları
    toplu şekilde yazarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  42. çok şirinler.. şeker gibi, ama pamuk şeker! taş değiller sanki yumuşacıklar!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...