Bir Muffin Bin Poz...



Düşündüm de ben iş yerinde daha çok dinleniyorum. Haftasonu resmen ağır işçi gibi çalışıp, hiç uyumuyorum gibi bir şey... Şu anda ellerim şiş, belim ağrıyor ve uykusuzluktan her an düşüp bayılabilirim.

Haftasonu hiç de planımzda yokken inanılmaz işler yaptık. Fotoğrafları muhtemelen bayram sonrasına düzenleyebilirim ama halleder halletmez sizlerde de paylaşacağım. Akşam herşey bittiğinde sanki eve yeni taşınmışız gibi oldu. Onca yorgunluğa da değdi. Biz zaten evden kolay kolay çıkmıyorduk, bundan sonra iyice ev kuşu olup çıkacağız kesin. Annemlerin bile haberi yok ne yaptığımızdan, biraz korkudan söyleyemiyoruz birazda annemi meraklandırmak için. İp ucu verin falan dedi ama yoook..



Neyse o konuya dediğim gibi sonra geleceğim. Şimdi yoğun bir iş haftası başlamadan hemen şu tarifi vermek istiyorum. Çünkü birazdan telefonlar çalmaya başlar.

Bizim akşam yemekleri çoğunlukla salata olduğu için saat 10 gibi mutlaka kahvenin ya da çayın yanında birşeyler yemek istiyoruz. En çok da kek tarzı şeyler  hoşumuza gidiyor.

 İşte son zamanlarda sık sık ( 3 kez ki bu büyük bir başarı benim için) yaptığımız muffin tarifi aşağıda;

Muffin:
1 3 / 4 su bardağı un
1 1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
1 / 2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 / 3 su bardağı yağ
3 / 4 su bardağı şeker
1 yumurta
3 / 4 su bardağı süt

Üstü için :
1 / 3 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 / 2 su bardağı şeker
3 / 4 tatlı kaşığı tarçın


Piştikten sonra onlar hafif soğurken, küçük bir yerde bir miktar ( 1/3 su bardağı epey fazla oluyor) tereyağı eritip ve çukur bir kasenin içinde de tarçın ve şekeri karıştırıyoruz. Ben fırça ile yağı keklerin üstüne sürüp sonrada şekerli tarçınlı karışıma bandırdım. Diğer türlü yani tarifte belirtildiği gibi yağa kekleri bandırınca daha çok yağ emiyor.



Tarifi “a pretty life in the suburbs” bloğundan buldum. Orada çok güzel kabarmışlar. Muhtemelen sizde yaparsanız böyle olacaktırJ
Ben daha öncede bahsettiğim gibi ilk seferinde bir takım saçmalıklar yaptım. Mesela şeker ile yumurtayı çırpmak yerine unutup şekeri de kuru madde diye diğerleri ile karıştırdım. Sonra evde süt var sanıyordum ama çok azmış, biraz süt biraz yoğurt koydum:) sanki çok tecrübeliymişim gibi, olur olur diyerekten…  ondan sonra, kabartma tozum bitmiş karbonatı ekledim ki bişeyler yapıyorlar böyle limon falan sıkıp onu bilmediğim için öylesine koyuverdim. (desenize elinde hiç malzeme yokken ne diye kek yapmaya kalkıyorsun diye…)  Sonra orjinalinde kağıt kullanmamış, direk teflon kek kalıplarını yağlayıp içine boşaltmış malzemeyi. Belki onunda etkisi vardır böyle top gibi kabarmasının . (Artık nasıl kıskandıysam kadının muffinlerini :) istesem ben de yapardımı ispatlamak için yazıyorum da yazıyorum. )

Neticede biz sevdik. Ama bu kıstas değil tabi. Biz biraz görmemiş olduğumuz için, bize evde yapılmış hemen hemen herşey güzel geliyor, ee midemizde bulanmaz kolay kolay, yemek de seçmeyiz... Ama siz de deneyin işe yaramazsa haber verin…


I am thinking that. I am less tired at work. Last weekend we worked very hard from morning to midnight.

We did a lot of things about our home decoration. And the end of the day, We could not believe the view. It was really nice and The most important thing that we were not planned this.
I will share all details as soon as possible but now I want to give you a recipe that it is really nice and delicious.

I found this recipe "a pretty life in the suburbs" blog. It looked very yummy. I wanted to try this but in the first try, I did a lot of silly things...

for example; I have mixed the sugar with other dry ingredients Instead of whipping the egg.
I had not had enough milk, I added a little yogurt.... I also used silicone mold....
But after all it was delicious. You should try.



The muffin  recipe from in the pretty life suburbs;

1 3/4 cup flour
1 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 tsp cinnamon
1/3 cup oil
3/4 cup sugar
1 egg
3/4 cup milk

Topping:
1/3 cup melted butter
1/2 cup sugar
3/4 tsp cinnamon
Combine flour, baking powder, salt, and cinnamon. In a separate bowl, thoroughly combine oil, sugar, egg and milk. Add liquid mix to dry mix, and gently combine.  Don't overmix. Fill muffin cups about 2/3 full.  I didn't use paper muffin cups for this recipe, I just sprayed a muffin tin with oil. Bake in a preheated 350 degree oven for 20-25 minutes.
While they are baking, make the topping (butter and sugar separate!).  Melt butter in one bowl. Combine sugar and cinnamon in a separate bowl.
As soon as they come out of the oven, remove the muffins from the tin.
Dip muffin tops in butter, then dip in sugar/cinnamon mix.


Herkese neşe dolu bir hafta diliyorum.

I wish everyone a week filled with joy.



34 yorum :

  1. Bilmem nedendir sizi bir arkadaşımın bloğuna yorumlarınızdan sonra sürekli takip eder oldum:)Önce taşlarınıza bayıldım sonra bloğunuzun tamamına, şimdi ise öğleden sonra arkadaşlarıyla piknik yapacak oğluma muffinlerinizden yapmayı planlıyorum, çok güzel görünüyorlar umarım bizde becerip mahallenin çoluk çombalağına beğendirebiliriz:) sizede bol neşeli haftalar.

    YanıtlaSil
  2. Ben de kahvesinin yanında kek kurabiye sevenlerdenim;))

    çok leziz görünüyor,ellerinize sağlık;böyle mis gibi,leziz bir haftan olsun;))

    YanıtlaSil
  3. nohutum kayısı çekirdeklerinide mi boyuyorsun :)

    çok güzel görünüyorlar. Siz kızkardeşinle yazın mı yalnız yaşıyorsunuz?(yani annenler sadece yazın mı altınoluk da kalıyorlar)yoksa siz hepten mi ayrı oturuyorsunuz?ay ne kadar meraklı gördüm kendimi.
    bayram temizliği mi yaptınız? annen çok şanslı sizin gibi iki kızı olduğu için. ben de ikinci çocuğumu kız istiyorum.
    kek için söze ne hacet. herşey ortada. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canım çekti.. ama en çok gece kahveyle yiyebilme rahatlığını canım çekti..

    ayrıca naptığınızı pek merak ettim

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel kareler böyle, çiçekli cici bici, insan yemeye kıyamaz!
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. çok yakışıklı pardon çok nefis çıkmışlar.

    YanıtlaSil
  7. Bence evi boyadınız yada kitaplığı merakla bekliyorum:) Muffinlere bayıldım resimlerede herşeyede herzaman ki gibi denemek istiyorum ama bende yorgunluktan ölüyorum haftasonları..neyse ilk fırsatta bakalım..Keyifli haftalar..:)

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık... bir kere içerisinde tarçın var ee benimde yeni muffin kağıtlarım var :) deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
  9. Canım çekti, eve gider ditmez yapıcam:D

    YanıtlaSil
  10. Günlük okumalar; Öncelikle çok teşekkür ederim yazdıkların için sonrada umarım beğenirler diyeyim:)

    Yıldız; Hiç boş içemem ben de illa yanında birşey olacak..

    Nilhan; Şimdi şöyle anlatayım. Biz aslen Balıkesirliyiz. Annem babam ve tüm sülale orada. İlk önce ben sonra kardeşim üniversiteyi kazanıp İstanbul'a geldik... geliş o geliş... 2 ayrı ev oldu yani. Eee biz evde de kalınca.. Biz burada onlar orada...
    Tabii böyle olunca sizler çocuklarınızdan bahsederken ben kardeşimden, siz eşinizden bahsederken ben yine kardeşimden.. Aileden bahsedincede anne- babadan dem vuruyorum:))
    Anlattıklarıma bakıpda bizi de küçük sanma saaaaa.. Sadece büyümemizi gerektirecek bir olayımız olmadığı için böyleyiz:)
    Umarım istediğin gibi sağlıklı ve hayırlı bir kızın olur...

    Deli-anne; sen bi akşam İlter geldiğinde sat çocukları ona, gel bize.. Benim kardeşle dalga geçer, keyif yaparız:)
    Bu arada şöyle diyeyim. Bu sabah Patronum şöyle bir beni süzdü, sonra konuştuk ettik, sonra tekrar bi değişik baktı, Ne oldu senin oran buran beyaz olmuş dedi... Boya işine girdikte yine haftasonu dedim..
    Ama bu sadece bir bölümü, diğerlerini buradan biri okur, anneme falan söyler..olmaz:))

    YanıtlaSil
  11. Noni, bidelidekor; Çoook teşekkürler..

    Anne Kraliçe; Daha evi boyamadık. Yine ıvır zıvır boyadık:)

    Ahu; zaten birinci neden o muffin kağıtları:)

    YanıtlaSil
  12. Nohutcugum..adim adim pasta blogu olma yoluna giriyorsun dikkat et...cünkü ilk kez yaptzigi bir muffini böyle fotograflayan birinden daha ne muffinler ve fotograflar cikar kimbilir? Bayildim...Bu arada Muffin hemen denenecek...bak ciddiyim...devamini istiyorum ona göre...sevgilerimi gönderiyorum size...

    zehra

    YanıtlaSil
  13. yine içim açıldı vallahi

    YanıtlaSil
  14. Bu gün Ece'yle pancek yaptık,yarında bunu yaparız sonra hooop gelsin kilolar...:)

    YanıtlaSil
  15. Good morning!
    Hummm, looks so delicious, Ayda.
    I am dying to see the photos of your new home decoration.

    Ayda, I have a giveaway at Casa de Retalhos. I think that as creative as your are, you are going to love it. Everybody from all over the world can participate.

    Have a beautiful week!

    YanıtlaSil
  16. Bu fotoğraflar çok çekici,eh! tabi muffin de :)))

    YanıtlaSil
  17. kek ve türevlerine zaten bayılırım çok nefis ve leziz gözüküyor eline sağlık canım:))ama en çok dikkatimi beyaza boyanmış dekor malzemesi kayısı çekirdekleri çekti hakikaten bu kadar yaratıcılık takdire şayan nohutcum;)

    YanıtlaSil
  18. : )) geçenlerde yeni ikinci kızını doğuran bir arkadaşım da işe gidince dinlendiğini söylüyordu : ) Allah kolaylık versin ...
    evdeki malzemeler ya da dalgınlık bazen böyle tatlı sürprizler yapabiliyor : ) olacak o kadar diyorum : )

    YanıtlaSil
  19. fotoğraflar hele sonuncu muhteşem eminim kekler de öyledir:)
    bize de mi ipucu yok yaa merak ettik bak:)

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık güzel görünüyor..bizde akşam yemeklerini az yiyiyoruz ve aynen çayın yanına mutlaka bişeyler yapmak gerekiyor ilk fırsatta deniycem bende

    YanıtlaSil
  21. Senin muffinler de en az benim cupcake'ler kadar sirin olmus :)

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık.O kadar lezzetli görünüyorlar ki, kesinlikle yapacağım bu cupcakelerden. bu arada fotoğraflar 5 boyutlu... öyle canlı ve güzeller resmenn mis kokuyorlar :)

    YanıtlaSil
  23. bloğunu takip etmeye başladım, ben geldikten sonra uçar gider artık, hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  24. ben geldim bakalım oldu mu

    YanıtlaSil
  25. asli bozan alaca. denemee

    YanıtlaSil
  26. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

    YanıtlaSil
  27. Zehra (Eya); Ancak Almanya'ya yerleşirim seninle komşu olurum, sizin evden çıkmam ondan sonra belki Pasta bloğu olabilir:)

    Meyra; olay şöyle gerçekleşti; balkonda yine birşeyleri boyuyorduk (balkon değil sanki atölye) bir ara verdik kayısı yemeğe başladık, bir yığın çekirdek kaldı, annemler hep kurutur onları sonra kurabiyenin üstüne koyar, neyse bende mi kurutsam dedim sonra bir baktım boyuyorum:)

    Füsfüs; yooooookkk, şu kol ağrım biraz geçsin bir de şu bayram yoğunluğu, ondan sonra postu hazırlayacağım inşallah:)

    YanıtlaSil
  28. Eeey kardeşimin iş arkadaşları tayfası;
    Ealaca, Mmirdam, Aslı ve Özge (Özge Üfürükten Teyyareye gittiş ama neyse); sonunda bir bloğu izlemeye almayı başarmaz tüm Türkiye'de ve Türki Cumhuriyetlerinde çoşku ile karşılandı, bu günün bayram ilan edilmesi Meclise sunuldu, sonucu size buradan bildireceğim izlemeye devam edin...
    Bir de Ealaca; sana da hayırlı olsun..
    mmirdam ; oldu
    Asli; denemee sesim geliyor mu.. yeter oldu denemeeee

    YanıtlaSil
  29. nasıl canım çekti görünce. evde de kek yok ki.:(

    YanıtlaSil
  30. çok tatlısınız,fotolar çok güzel,böylesine pek alışık olmadığımızdan kesin alıntıdır dediğim tüm fotolar sizin çıkıyor,kayısı çekirdeğini beyaza mı boyadınız,bende de kabuklu badem var boyasammıki?

    YanıtlaSil
  31. Çok lezzetli görünüyor muffinler ! Fotoğraflarda harika :)

    YanıtlaSil
  32. Dün akşam yaptım. Komşuma gideceğim için ölçeği ikiye çıkardım. pamuk gibi, çok lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Canım çok leziz muffınler ellerine
    sağlık.Gördüğün üzere daha sayfan
    dan çıkamadım:)))izlemeye aldım se
    ni bundan sonra daha sık görüşürüz inşallah sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...