Aslında en çok beni seviyorlar...


Biliyorsunuz geçen hafta kardeşimin doğumgünüydü. Onun için bir doğum günü kartı yapmak istedim ama o görmeden yapabilmem de çok zordu, üstelik nasıl bir şey yapacağımı da bilmiyordum. Sabah o uyanmadan uyandım bir iki şey denedim ve en son yaptığım kalpli olanı vermeye karar verdim.

Kart yapmak çok zevkliymiş, önümüzdeki günlerde fırsat bulabilirsem aklımdaki bir iki şeyi deneyeceğim.






Kardeşimin doğumgününden bir iki gün önce babam aradı. Kardeşine bizim adımıza çiçek gönderebilir misin dedi. Tamam hallederim dedim. Ertesi gün tekrar aradı, ne yaptın hallettin mi diye. Tamam siparişi veriyorum ama karta yazmamı istediğiniz özel bir şey var mı diye sordum.
“Seni seviyoruz kızım” gibi birşeyler yaz, dedi babam. Peki ben ne  yazdım. “Sen bizim en sevdiğimiz kızımızsın, kızımız olduğun için çok şanslıyız. İyi ki doğdun. Annen – Baban”
Sonra çiçek gitti doğum gününde, akşam da tekrar babamla telefonda konuştu kardeşim (annemlerde de misafirler var, pek rahat konuşamıyorlar).
Kardeşim ; ne güzel yazmışsınız çiçeğin kartını, en sevdiğimiz kızımız falan… dedi gülerek, ikimizde babamın yüzünü görmek için can atıyoruz o sırada... Çünkü ne kadar kazık kadar da olsak bizim aramızdaki çekişme her daim olmuştur kardeşimle… Mesela aniden dönerim anneme, beni mi daha çok seviyorsun kardeşimi mi diye sorarım. Tabiki ikinizi de der, evlat hiç ayrılırmı der.. Bense, tamam tamam anladım, gözlerinden belli, bana bir farklı bakıyorsun., söyleyemiyorsun belki ama ben anladım. Beni çok farklı seviyorsun sen …
Yoook asla kabul etmez… Sonra Onunda olduğu ortamda kardeşime döner, annem itiraf etti beni daha çok seviyormuş derim. İşte o zaman annem ne yapacağını şaşırır, yok demedim öyle bir şey, ikinizide seviyorum, deli deli konuşma der...  Kardeşim de; tamam anne tamam zaten hep hissettim sevgi eksikliğini falan gibi laflar eder… yıllardır hep aynı terane…
Babam da kartta sözüm ona yazdırdığı şeyi duyunca dondu kaldı. Evlat ayıran baba olmak istemiyor, aramızda hak geçsin istemiyor, benim buna inanıp karalar bağladığımı düşünüyor (çünkü en sevdiği benim:)). Sustu bir süre, geveledi bişeyler, sonra konuşalım bu konuyu diyip kapatıverdi telefonu. Bizse gülmekten kırıldık evde.
Sonra misafirler gidince beni aradı. Sen ne yazdın karta dedi. Söyledim bende.. Ben sana öyle yaz mı dedim diye çekişti, onu ima ettin gibi geldi dedim.. Sanki onu söylemek istedin de ben alınmıyayım diye söyleyemediğini düşündüm, artık büyüdüm baba onu daha çok seviyorsanız bunu kaldırabilirim falan dedim.
Babam artık sinirden gülmeye başladı, şimdi bayramda beni bekliyor, yüz yüze hesaplaşacakmışız…:)




Bu arada kardeşime doğumgününde öyle güzel, hediyeler, çiçekler geldi ki ben de hepsinden nasiplendim fotoğraflarını çekerek ama hepsini düzenleyemedim. Hem bu postun konusu doğumgünü kartı olacaktı nerelere geldik…

Aşağıdaki pembiş paketler de benim hediyelerim. Çiçeklerin fotoğraflarını çekerken aynada kendini görüp şaşırıp fotoğraflayan da ben.

 



My little sister's birthday was last week. I wanted to make a birtday card to her. I tried a few simple version and finally I have choosed this hearted card. I like this job and I am thinking that very soon I will try. another cards...
And also my sister has received a lot of nice presents and flowers from our family, friends and of course from me.
I gave these pink presents to her.



43 yorum :

  1. kartı görünce birden kardeşin olasım geldi.. nice seneler dilerim kardeşine..

    YanıtlaSil
  2. bir evde iki kız çocuk varsa muzurluk da vardır. En sevdiğim kombinasyondur:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, öncelikle geç kaldım ma kardeşinin doğum günü kutlu olsun, kartlar da blog da bir harika, ben malesef yeni keşfettim, neredeyse tüm yazılarını okudum. Babanızın köpek ısırması hikayesine de tebessüm ettim. Bir yazıda örgü kırlent yapmak istediğinizi, annenizin de pişircek misin bizi dediğini hatırlıyorum, o kırlentleri çok seven biri olarak ben de annemi ikna edememiştim ama sonradan aklıma geldi, merserize iplerle tam yazlık olur. Üstelik bazı ev mağazalarının yaz koleksiyonlarında da oluyor böyle kırlentler.

    YanıtlaSil
  4. Ah kardeşler ahh !!! Benimki yanımda olsa da yanaklarını sıkıştırıversem. bizim aramızda 10 yaş var ,ben ne yaparsam yapayım o hiç sesini çıkarmaz taa küçüklüğünden bu yana :)Fotoğraflar yine şahane. Hediye paketi bu kadar mı güzel olur be kardeşim ? Öptüm sizi yumuşacık :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgi; Annemin adı da Sevgi:) ne güzel bir isim ama... Bu arada istediğin kart olsun sana da yapıveririm bir tane:)

    Çakıltaş; Biz de memnunuz valla kombinasyondan, tavsiye ederim herkese..
    Ama tabii bu muzurlukları yapanları sanmayınki 20 li yaşlarında 30'u geçeli bile epey oluyor:)

    YanıtlaSil
  6. Fena mı oldu seni de gördük arada :) Kartlar harika kart yapmak harika, ben de denemiştim bakmak istersen

    http://www.lavantabahcesi.com/2010/06/21/carpi-isi-tebrik-karti-nasil-yapilir/ bir de bu vardı http://www.lavantabahcesi.com/2010/12/23/hediye-kartlari-gift-tags/

    YanıtlaSil
  7. GeCe; buraları beğendiysen ne mutlu bana o zaman:)) Bu arada merserize fikri çok iyiymiş gerçekten de.. Niye biz düşünemedik bunu, hem onlarında çok güzel renkleri var.. Dur sen, bu yaz geçti ama seneye yaz için bu kıştan çalışmalara başlasak iyi olacak.

    Nilgün Ablacım; Kardeşten ayrı olmak gerçekten çok zor, hele de kafa dengiysen, biz sadece 3 yıl (ben üniversiteye geldiğimde ) ayrıldık, sonra hep beraber hatta fazla beraber:)
    Hediye paketleri ile ilgili bir sır vereyim size bu arada; üstteki paketin pembe bağcıyı benim pijamamın çok uzun olan lastiğiydi, paketleri yaparken de üstümdeydi, çektim kestim bağladım:)
    Öptük biz de sizi candan..

    YanıtlaSil
  8. iNSANIN SENİN GİBİ ABLASI OLMALI. VE BENİM DE SİZİN GİBİ İKİ KIZIM.KART SÜPER. KARDEŞİNLE ÇOK BENZİYORSUNUZ SANKİ. HATTA FOTOYU GÖRMESEYDİM NOHUTUM BİR FOTONUZU EKLEYİVERSEN ARTIK DİCEKTİM :)

    YanıtlaSil
  9. Ahu'cum seninkilerin yanında benim kartların esamesi okunmaz.. sanırım hepsini toplam yarım saatte falan yapmışımdır. Senin yaptıkalrına baktım da tekrar hepsi birer emek ürünü, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. YA Bİ DK YA. MUMU ÜFLEYEN VE CAMEYI TUTAN AYNI KİŞİ DEĞİL Mİ?

    YanıtlaSil
  11. Nilhan'cığım; Bu gidişle ikinci çocuk yakında gelecek size gibi görünüyor:)
    Aslında biz birbirimize hiç benzetmeyiz kendimizi, istemeyiz de bunu, ama ilk başıkta kan çekiyor herhalde, geçenlerde havaalanında aynı gün içinde 3 kişi ikizmisiniz dedi yaa, Kardeşimle baygınlık geçiiyorduk, hoş evvet ikiziz desek ne olacaktı bilmiyorum:))) Havai fişek falan mı patlatacaklardı yani:)

    YanıtlaSil
  12. Mumu üfleyen kardeşim, kendi kendini fotoğraflayan ben.

    YanıtlaSil
  13. Yapmayin ama babaya :) kiyamadim ben hic. yuzyuze hesaplasmayi bekliyorum. bence kork Nohut isin zor :)
    ben heralde uzak oldugumdan abimden hep abimi daha cok sevsinler istiyorum icten ice kiskansam da :) bir yandan cocuklukta oyle cok sahne calmisim ki sanirim kendimce abime kendimi affettirmeye calisiyorum.. Su postta duygulanir mi insan ya ben gercekten bir tuhaf oldum artik :)

    Bu arada. Kartlara bayildim! Superler! Bu senenin siiri ne oldu peki?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Nohutcum, okurken yüzümde kocaman bir gülümse :) çok matrak, çok hoşsunuz valla. çok sevdim bu konuyu. seni de ;)
    sevgiler.

    Not: bende kutluyorum kardeşinin doğumgününü selamlar.

    YanıtlaSil
  15. Kardeşinin doğum günü kutlu olsun nice sağlıklı mutlu senelere. Kart ise bir harika ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. Üzmüşsün babanı aşkolsun Nohutum:)

    Kartlar harika.. Sen harikasın. Ben en çok seni seviyorum, alenen söylüyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Nohuuuuut... NIsan´da D.günüm...hani kartlari gönderecek kimse bulamazsan diye sana yardimci olayim dedim...hi hi hiii... Bu arada kardesine tekrar nice saglikli mutlu yillar. Kardes bambaska birsey...birbirini yesen de onsuz hersey anlamsiz...Sevgiler benden ...haaa bide "Deli anne" itirafina bende katiliyorum... "Seni cok seviyoruuuum"

    zehra

    YanıtlaSil
  18. ...my little sister...ahh ne güzel bi söz keşke bende birininyada biri benim little sister'ı olsaydı..Benim kardeşim olmadığı için benide etraftan şöyle sıkıştırırlardı "annemi daha çok seviyosun babanı mı??"Bitmez bu en çok sevme denklemi..Birlikte nice mutlu,kutlu yıllar diliyorum ikinizede çok tatlısınız çook...:))

    YanıtlaSil
  19. Gülçincim bunu sen istedin, işte aşağıda bu sene yazdığığım manilerden oluşan şiirim bir kısmı:)

    Sensin benim nefesim
    Yeryüzündeki tek eşim
    Herşey seninle güzel
    Gel dünyayı gezelim.

    Yakında ünlü olacağım
    Küllerimden yeniden doğacağım
    Bugün Kuantumcu oldum çünkü ben
    Seni de kurtaracağım.

    İyi düşün iyi olsun
    Günün neşe ile dolsun
    Hayat inan çok kısa
    Doğum günün kutlu olsun.

    Şair burada kunuyu ve içeriği hiç iplemeden direk kafiye uyumuna ve saçmalamaya önem vermiştir.
    Şiirin ana fikrinin kardeş sevgisi olması için kasılmıştır.

    YanıtlaSil
  20. Zeynepciğim çok teşekkür ederim, hoşuna gittiyse ne mutlu bana, bize... Çok öpüyorum ben de seni..

    Fadiş;çoook teşekkürler her ikisi için de.

    Deli- Anne; Bunlar baba-kız arasındaki tatlı cilveleşmeler:)) Hem giderken 7-8 Hasanpaşa'dan acıbadem kurabiyesi alıp bir de orada senin muffinlerden yaptım mı, babamda geçmiş silinir:)
    Son yazdığını da bizimkilere okutacağım... herkes yerini bilsin canım...

    Zehracım; zevkle yaparım senin için de bir tane, bilemedin on tane:))
    Ben de sizleri çoook seviyorum.. Gerçekten ama...

    YanıtlaSil
  21. Ben galiba öyle bir not yazmazdım, bilerek yazmazdım, nasıl kıskancım nasıll anlatamam:) ama harika bir kart olmuş orası ayrı, nice güzel senelere..bir kızkardeşim olmadığı için üzüldüğüm anlardayım:)

    YanıtlaSil
  22. Iyi ki istemisim bunu :) Cok eglendim cok :) eline saglik nohut bence sair cok manali bir siir yazmis :)

    YanıtlaSil
  23. Kartlara bayıldım... Kardeşinize de nice senelere,şanslı kardeş :) blogunuz bir harika sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Zeynepciğim; Seni de Ankara'daki kardeşim ilan ediyorum o zaman:)


    Mersi Gülçin! (cool'muş şair çok)


    Tarchin; çook teşekkür ederim. kartlar, kardeşim ve bloğum adına. Hepsi gözlerinden öper.

    YanıtlaSil
  25. Şey Ben'im doğumgünüm şubatta hani kart falan göndermek istersen...:)
    içine mani yazmanın hiçbir manisi yoktur Ben'im için ;))
    Biz böyle en çok kimi muhabbeti yaptığımızda babam atlıyor Siz söyleyin bakalım en çok kimi seviyorsunuz annenizi mi Ben'i mi ? diye,eğlenceyi tıkıyor boğazımıza :)

    YanıtlaSil
  26. Çok tatlı yaa.Hep bir kız kardeşim olsun istemiştim.öyle onunla çekişeyim falan..Sizi okuyunca geldi yine aklıma..
    Kardeşinizin doğum günü kutlu olsunbu arada.Geçmiş ama..olsun:)))

    YanıtlaSil
  27. Yine cok yaratici, yine cok becerikli ve bu sefer biraz muzur.. :P :) Hehe cok eglenceli bir ailesiniz.. Sizin ailenin maceralarini takip etmeyi seviyorum :)

    Ipek

    YanıtlaSil
  28. kartlar süper,paketler süper,pasta süper,çiçekler süper,fotolar süperrrr eee o zaman kardeşine de süper bir yeni yaş dilemek de bana düşer;))

    YanıtlaSil
  29. sahi miiii:) kocaman kocaman öperim:)

    YanıtlaSil
  30. Ah gene birbirimize özel günlerde kartpostal göndersek, hem de kendi ellerimizden çıkan....
    Ne güzel bir uğraş değil mi, birara etkinlik halinde yapmıştık ama devamı gelmedi, belki yılbaşı için yaparım, kimbilir...
    Kalpli kartına bayıldım, bayıldım:) O desenli kağıtlarını merak ettim, internetten mi indirdin, yoksa scrapbooking kağıtları mı? Desenleri çoook cici, ellerine, zevkine sağlık:)

    YanıtlaSil
  31. cok sevıyorum bu cafeyı ıcım acılıyor kagıt vs dergısını bılıyorsundur cok hos orjınal kartlar oluoyr gercı senın pek orjınallıge ıhtıyacın yok yeterınce var cunku sende:))

    YanıtlaSil
  32. ÇOK CİCİ BİR KART,ŞASLI KARDEŞE NİCE YILLAR...KALEMLERİN RENKLERİNEDE BİTTİM:)

    YanıtlaSil
  33. Yorumlarda yazdığın manilerde harika ! "iyi düşün iyi olsun"u çok beğendim :) Doğum günü kartlarında kullanabilirmiyim ??

    YanıtlaSil
  34. Sedo, hele de bana yoksa sen de balık burcu musun? Hoş evet desen ne olacak:) Anlamam ki hiç burçlardan...
    Ben şimdiden başlıyayım çeşit çeşit kart yapmaya, mani işi kolay, zamanında çok falım sakızı çiğnediğim için oradaki maniler gelişmemi sağladı...
    Bir de baban öyle sorduğunda direk annemi diyiver öyle donsun kalsın sonra öpüşür barışırsınız:)

    YanıtlaSil
  35. Sihirli Günce; çok teşekkür ederim, geçsede ona söylediğim de çok mutlu oluyor:)

    Ne neşeli yazmışsın İpekciğim... Ne mutlu bize:) Fırsat bulsam daha çok yazacağım bizimkilerin hallerini ama olmuyor ne yazık ki:(


    Ee valla bu da süper bi yorum olmuş Yıldızcık ben daha ne diyeyim:)


    Zeynep; bundan sonra böyle biline.. Bende öpüyorum seni.

    Banuca; Dilekleriniz ne güzel, keşke olsa öyle şeyler. Bizlere çok çocukça ve saçma geliyor, ama yurtdışında herkes birbirine devamlı kart gönderiyor, kısa bir süre bile olsa güzellikler düşünülmüş, emek harcanmış oluyor... Ne hoş..
    Desenli kağıtlarla ilgili size bir mail gönderdim.
    Buradan da ilgilenenlere anlatayım. Çoğunu internetten free olanlarda buluyorum ama renkli çıktı almak masraflı oluyor. Londra'da çok ucuza bulmuştum oradan aldım, çoğunlukla onları kullanıyorum ama bitecek diye de korkuyorum.

    nohut oda; haydaaa ben bilmiyorum o dergiyi.. Hemen araştırmalara başlıyorum çok sağol.

    Zeynep; çook teşekkür ederim, kalemler Kabalcı kitapevinden alındı bu arada:)

    Didemciğim, tabiki kullanabilirsin ne demek... çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  36. insanın sizin gibi çocukları olmalı :)
    en sevdiğin kardeşinin doğum günün kutlarım ;)

    YanıtlaSil
  37. süüüüperrr olmuş ellerine sağlıkk:)) o desenli kağıtlara hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
  38. Such amazing cards, they would be just as amazing to receive for a birthday as the gift itself :)

    Hugs,
    Signe

    YanıtlaSil
  39. The photos are so beautiful Ayda, and that card is simply gorgeous. I imagine your sister was very happy.
    How have you been?

    YanıtlaSil
  40. Kardeşin için Nice mutlu senelere cafe Nohut bloğunu çok beğendim bu akşamı senin bloğunla geçirdim takibe aldım izleyicin oldum yorum yaptım yani çok hoş bir blog bayıldım:))

    YanıtlaSil
  41. Kart çok hoş bende kardeşin olabilr miyim :P :D ♥

    YanıtlaSil
  42. 1871. Takipçiniz geldi... Bu zamana kadar nasıl görmemişim burayı nasıl farketmemişim. Neyse şimdi telafi vakti... Selamlar Betül Ben...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...