Kalpli Tabloya Gelll...



Hani dün size bahsetmiştim ya, kardeşimin odası için geçici bir tablo yaptım diye işte bu O.
Geçici diyorum çünkü tam istediğim gibi olmadı biraz soluk kaldı duvarda. Ya kalpleri yapıştırdığım zemini daha koyu bir renk seçmeliydim, ya da renkli origami kağıtlarından yapmalıydım, o zaman daha canalıcı olabilirdi.

Londra’ya gittiğimizde her metroya binişimizde bir harita almışız, bunu Istanbul’a gelip de bavulları boşaltırken farkettim. Her yerden metro haritası çıktı. Koydum kağırlarımın arasına. İşte bu kalpler o metro haritalarından yapıldı.



Çerçeveyi Ikea’dan almıştık ama aldığımızdan beri içine bir türlü istediğimiz gibi bir şey koyamadık, bana öyle geliyor ki yakın zamanda biz bu çevçeveyi de boyayıp içine daha farklı bir şey yapacağız..
İlk önce benim odamdaydı Monet’nin Nilüferi vardı içinde,  sonra ben odama başka bir şey asınca boşa çıktı, kardeşimin odasına astık, ama kardeşim içindeki soluk kaçtı diye pek beğenmedi çıkarttı.  Biz de Matisse’in La Gerbe isimli Cutout’unu renkli kağıtlardan keserek kendimiz yaptık..  Aslında o güzel olmuştu, epey bir süre onu kullandı. Sonra adam gibi bir şey alalım dedik  AllPoster’den yine Matisse’e ait bir poster sipariş ettik ama O da olmadı… Var bir uğursuzluk bu çerçevede ama henüz çözebilmiş değilim...




Neyse sonuç olarak yapması çok zevliydi. Kağıtlarla uğraşırken çok mutlu oluyorum.
Ben ortaokuldayken iş ve teknik diye bir dersimiz vardı, o kadar güzel şeyler yapardık ki, en sevdiğim dersti diyebilirim. Sevmediklerim ise Kimya, müzik ve beden.
Bedeni sevmezdim çünkü o zamanlar çok kısa boylu olduğum için (ki şimdi nereden baksan… hemen hemen bir buçuk metre varımdır) hep sıranın en başında olurdum.
Müzik dersinden tiksinirdim; çünkü tek söylediğim şarkı (arabanın içinde olmak şartıyla)” Anne Anne Anneciğim, Üşüdüm üstüme örtsene anne” şarkısıdır (sadece bu kadarını biliyorum bununda). Yüksek sesle avazım çıktığı kadar bağırarak söylerim ki,  arabada söylenmesinin tek nedeni hiçbiryere kaçamayanların izdırabına tanıklık etmektir.
Kimya bir numaralı düşmanımdır, yok oturmadı kafamda molekül ağırlığıymış, yoğunluklarıymış… Halkuki mesleğimin de %40 ını kapsayan bir konu… kısmette yokmuş…




 
Diyeceğim o ki, kesin yapıştırın rahatlayın. Geçen hafta Küçük Prenses ve Düşler Ülkesi bloğunun sabibi ve küçük kızının yaptığı gibi… O kadar güzel anlatmış ki mutluluğunu, belki başkalarına da bulaşır….

 

At the beginning of June, We went to London with my sister. We realized that We had taken underground map every using the underground.
I cut out these hearts from London underground maps.

We had bought this frame from ikea about 2-3 years ago for my bedroom. I placed a water-lliy painting of Monet. After a while  I changed it with a mirror.
My sister used it her bedroom  wall but she did not like Monet's painting, it was realy soft color.
We made a table like Matisse's La Gebre cut-out. It was very nice and colorful.
This year we wanted to change it again and we choosed a drawing from Matisse.. We have ordered to this drawing from allposter. But we don't like it again...  Because of this I made this hearts for a temporary period.
Actually I did not like so much this job, I could use a different color for the background or cut these hearts from origami papers. Maybe that time it could be more attractive.
But not important I know that we will paint this frame with another color and change the inside in the very short time. 

 

11 yorum :

  1. Heeeyy yine çok şirin bişiy yapmışsın.İkeanın yolları taştan bana artık hemen bir çerçeve edinmeliyim:)Kağıt keserek mutluluk bulaştırma olayında Nil'in peri şarkısında dediği gibi "dahi misin nesin:))"..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Öyle dekoratif olmuşki, çok begendim çok :) ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  3. Sen baskasin... Sen harikasin,,:::))

    YanıtlaSil
  4. insanın her yatığımı güzel olur ya :) çok güzel yine :D

    YanıtlaSil
  5. Bu renkli kağıtları ve buna benzer şeyleri Türkiyede bulabileceğimiz bir yer olsa keşke.
    İnan 2 yıldır bununla ilgili çok şey düşünüyorum ne dersin;))

    YanıtlaSil
  6. harika çok begendim.

    yıldız, yapyapistir.com'da belki aradıklarını bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. Oooo maşallah hiç boş durmuyorsun NoHutcuğum ! Kalpler yine şirin şirin göz atıyorlar bana,''sen yapamazsın ki ,sen yapamazsın ki '' diyorlar. Hafta sonun çok faaliyetli geçsin !

    YanıtlaSil
  8. Kalpli hersey cok hosuma gider. Harika olmus

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık , ne hoş olmuş.Aslında kalp şekli ne hoştur.Bana hep sevgiyi ve aşkı hatırlatır, bayıldım. Bende yazlıktaki odama deneyeceğim.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  10. Çok hoş.
    Ve ben bu arada arkadaki kalemlik gibi duran şeyi merak ettim. Onu nasıl yaptınız, dergilerle falan mı acaba??

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...