Makaron CANDIR....



Ben de herkes gibi makaron’a tapıyorum. Hem tadı hem de renkli- şirin görüntüsü ile onu sevmeyen yoktur herhalde. Bloglar arasında gezerken makaron tariflerine, yapılışının püf noktalarına rastlıyorum ama okudukça gözüm korkuyor. Daha ben layıkıyla bir tart hamuru açmaya korkarken bu makaron bana bir kaç gömlek fazla. Ama umutluyum günün birinde ben de” işte makaronlarım” diye buradan gururla paylaşacağım.. J



Haftasonu yine yığınla fotoğraf çektim. Sağ kolum çok ağrıyor. “Bir armutun en fazla  kaç tane fotoğrafı çekilebilir” konulu bir yarışma olsa kesin kazanabilirdim. Cumartesi sabahı saat 9 da kalktım ve öğlen 15:00 e kadar devamlı fotoğraf çektim. Evin içinde hop sandalye tepesinde, hop yerde kendimden geçerek, evi de savaş alanına çevirerek hem de.. Sadece hızlı bir kahvaltı için oturdum diyebilirim. Kendimi biraz fazla kaptırdım yani. Sedo Kız’ın dediği gibi yakında blogumun adını “Foto Nohut” olarak değiştirirsem hiç de fena olmayacakJ

Fotoğrafları çekmek bir şey değil esas iş onları ayıklamak, gruplara ayırmak, flickr’a yüklemek için seçmek, yüklemek, sonra oradan bloğa koymak… Kolumun ağrısı biraz da bu yüzden. Mouse sağ elime yapıştı yapışacak…
Peki pişman mıyım? Hayır…

Neyse sonuçta ne diyorduk, macaron candır….

Herkese iyi bir hafta diliyorum.




I also adore Macaron like everyone else. I guess, there is not any person who do not like it with these cute-colors and its taste.

When I surf among the blogs, I come cross some macaroon recipes and some cooking tricks. But while I was reading these things I am afraid to try cooking macaron. Because I have never cooked even a tart yet . But I am hopeful. one day I will share "my macarons" from here with you.

Last weekend, again I took a pile of photos and  now I have pain on my right arm.
 If there is a contest about; "How many can you take a picture of a pear? " . certainly  I could earn .
I woke up Saturday morning, 9 am and until 15:00 noon  I took photos.
Top of the chair or on the floor. My house looked like a battleground.
I can say that Only I sat down for a quick breakfast.
The main work is not  taking  photos. them separate the groups, select photos for upload to Flickr, and then from there put the block.   Because of this I have a little pain in my right arm ...
Do I regret it? No ...

 Anyway, ultimately what we were saying; Macaron is lovable ...

 I wish everyone a good week.




12 yorum :

  1. Sevgili Cafe Nohut...öncelikle sen böyle gününü fotograf cekmeye hep ayir lütfen...bizde keyifle izleyip ekrana yapisalim...hi hi hi ...biraz bencillik rüzgarlari esti galiba!!! saka bir tarafa cok keyifli sayfana ugramak..bu arada su makron benim de korkulu rüyamdi ama inanki asla öyle korkulacak falan buisey degil...öyle cok ta ayrintili bir yapim asamasi...yok öyle karistir...yok öyle kivam falan biraz abartiliyor inan...blogumdaki makron hikayemi oku...hatta istesen tabii tarifi dene...diyeceksin ki Eya hakliymis...ben ilk kez denedimdi...sasirdim..ay bu kadarmiymis...niye bu kadar abartiliyor diye...tabii ki tecrübe edip denemeler yapilmali...cesitli renklerde velezzetlerde yapabilmek adina ama ilk kez yapaklar icin benim gibi en basitini yapip arasina nutellayi sürüp bir güzel keyfine varilmali...ay ben klendimi kaptirdiiiiim..özür...uzun yorum icin..sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzeller... son fotoğraf var ya İstanbul yazan hani o başka bir güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Zehra ; ne güzel yazmışsın uzun uzun. Kesin deniyeceğim. Baktım senin bloguna da harika görünüyor makaronların..

    Sedo kız; beğendiğine çook sevindim..

    YanıtlaSil
  4. Başlığı görünce korktum canımı çektirirsin diye.. neyse ki fotoların güzelliğinden ve estetiğinden makaraona odaklanamadım.. :)

    YanıtlaSil
  5. Bigün bende yapacağım :))

    YanıtlaSil
  6. Deli anne ; aman rejimi bozmadım ya işte buna sevindim:)

    Zeynep; o birgün bana ne zaman gelecek bilmiyorum ama burada göreceğiz bakalım kim ilk yapacak:)

    YanıtlaSil
  7. fotolar çok hoş, blogunu okumak da çok keyifli :) macaron can gerçekten de o yeşil kasen de cananmış :)) Çok hoş bir kase..

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler Burcu'cum. Ben o kaseyi Londra'ya gitmeden önce bloglarda gördüm çok beğendim, sonra nerede satıldığını buldum. Oraya gittiğimde de gittim aldım. Yani O canan kase için epey bir uğraştım. Aslında onun kırmızılı ve başka renk ve desenlerde olanları da vardı olsaydı alacaktım ama bir önceki sezonun ürünümüdür anlamadım sırf bu kalmıştı.

    YanıtlaSil
  9. :)) emeklerine değmiş gerçekten inşallah güle güle uzun seneler zevkle kullanırsın..

    YanıtlaSil
  10. Bloğu başından beri okuyorum,bu yazına kadar geldim:) Çok zevkli olmuş,kendim yabancı bloglarda geziniyormuşum gibi hissettim:)
    Fotoğraf çekimleri de çok çok güzel, çok vakit ayırdığın belli oluyor:)
    Bu arada ben de çocukluğumdan beri yazları Altınoluk'ta geçiririm. Biz İstanbulluyuz ama yazlık orada,her yaz oradaydık,komşu muyuz acaba:))
    Bir de fotoğraf makineni merak ettim. Ben de bir makine almayı düşünüyorum-çok istiyorum:) Ama bu konuda çok cahilim desem yeridir. Tavsiyelerin olur mu bana?
    Çok uzun yazdım galiba:) sevgiler kocaman!

    YanıtlaSil
  11. mutlu yıllar dilemeyi unuttum! Yeni yılda her şey gönlünce olsun!!:)

    YanıtlaSil
  12. sevmeyen yoktur demişsin ben varım :)
    nedemse hiç güzel bir tad alamadım yavan geldi bana.
    Türkiş köpük yemeği tercih ederim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...