Kelebekten tablo yaptım kendimi bişey sandım...





Cuma akşamı saat 2 sularında çoştum internetten bulduğum bu kelebeği bir kartonun üstüne çizip kalıp çıkattım. Sonra da Londra'dan aldığım renkli kağıtlara çizip kestim. Sabah bir tane de beyaz kağıdın üstüne çizip renkli keçeli kalemler ile rengarenk boyadım.

Bütün evi kelebeklerle donatabilirdim..  Ama fotoğraflarını çekmeye başlayınca kelebek yapmayı bıraktım.



Londra'da en sevdiğimiz mağaza Tiger Store mağazasıydı. Buranın bir milyoncuları gibi birşey. Bir sürü birbirinden alakasız şeyi çok uygun fiyata bulabileceğiniz bir yer. Ben İstanbul'da bir türlü origami kağıdı bulamamış, bunun üzerine ETSY'den pdf dosyaları satın alıp renkli çıktılar almıştım. Gereksiz fazla para vererek yani.. Arkadaşımız bizi Tiger'a götürdüğünde kendimi kaybettim resmen. İlk bu origami kağıtlarına saldırdım..

İşte bu kelebekler o kağıtlardan kesildi. Basit olan herşey ne güzel oluyor değil mi? Çok fazla detaya gerek yok. Kes yapıştır ve gülümse...
Bu kelebekler benim haftasonumu neşelendirdi.




on Saturday morning around 2 o'clock, I found a butterfly from internet. I drew it on the thick paper for mold then I cut off it from origami paper which bought from London.
In the morning,  on the white paper I drew another one and painted colorfully with felt-tip pens.
I could covered all over my home with these lovely butterflies.  But I stopped doing this when I started to take their photos.



When we went to London, our favori store was Tiger-store. You can find a lot of things unrelated to each other in this place, also very affordable price.
I could not find any origami paper in Istanbul.  Therefore I bought some pdf file which has a nice pattern from ETSY by giving more money that is unnecessary ..
When we went to Tiger Store I officially lost myself. my first attacked to origami papers ..
Anyway; these lovely butterflies has been cut off Tiger's origami papers.
What a beautiful is everything that is simple is not it? No need for too many details. Cut and paste, and smile ...

 These butterflies made me happy last weekend.




Daha fazlası için flickr hesabıma bakabilirsiniz.

If you want to see more you can look at my flickr acount.

15 yorum :

  1. evet, bence de basit olan herşey daha çok mutluluk veriyor insana, çocukluğumuz gibi mesela... ellerine sağlık, süper olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  2. Tiger tam bana göre bir mağazaymış !
    Kendimi kaybederdim heralde.
    Kelebeklerde şahane :)

    YanıtlaSil
  3. Sen tam benliksin arkadaşım.. Bekarlık hayatımın daha ilerisi sendeki sadece ve daha uyanığı diyelim:) Ben delisiyim (idim daha doğrusu) böyle şeylerin.. kağıtlar, kalemler, renkler, keseler, yapıştırmalar ve böylesi fotoğraflar.. Ne mutlu sana:)

    YanıtlaSil
  4. Maya'nın cicileri; çocuktuk sokakta bir tane barbie bebek kafası bulmutum. Sanırsınız lotodan büyük ikramiye bana çıkmış gibi sevinmiştim. O zamanlar bizim oralarda Barbie bebek sadece 1 yerde satılıyordu ve hepsi birbirinin aynıydı. Bulduğum kafa ile mahallede çığır açmıştım...

    Didem; Kesinlikle İstanbul'da da bir şubesinin olmasını istiyorum ben bu mağazanın.

    Deli Anne;Ben de oldum olası sevdim böyle şeyleri ama ancak şu sıralar bu kadar yoğun ilgilenecek zaman bulabildim. Geç kalmışım ama.. Keşke.. aman neyse... Pozitif düşün ..pozitif düşün....

    YanıtlaSil
  5. Canım çok sade ve hoş olmuş. Abartılı şeyler bazen göz yoruyor, bunlar ise çok sevimli :))

    YanıtlaSil
  6. Hande; haklısın abrtılı şeyler yoruyor insanı, zaten yeteri kadar yoğunluk var hayatta, böyle basit şeylere dinleniyor insan..

    YanıtlaSil
  7. ay bayıldım konu kelebek ve renkler olunca ne hoş..;)

    YanıtlaSil
  8. Fikir güzel ya sen ona bak ! Kendinden yapışkanlı kağıtlara bir ara ben de sarmıştım ama benimkiler böyle cici değildi :)

    YanıtlaSil
  9. Sari cercevenle de tatli bir uyum saglamislar, cok sevimli. Yaratici ve becerikli olmak ne guzel ya, ben cok useniyorum boyle seyler yapmaya. Fotografini cekmeye ise bayiliyorum.. :)

    YanıtlaSil
  10. Ama şimdi sen ne yaptın benim gibi kelebek seven biri ekrana yapıştı yapıştı baktı.çok güzel olmuşlar ellerine sağlıkk.
    kağıdı,kalemi de çok severim bayılırım
    buradaki 1 milyoncularda da böyle şeyler olsa keşkeeee;)

    YanıtlaSil
  11. kendini bir şey san bence...
    çok da güzel olmuş,ben sevdim:)

    YanıtlaSil
  12. O la la ,böyle bişi Didim'de ki yazlığımıza ne iyi yakışırdı.Eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. The butterflies are beautiful, the photos are beautiful, and you are not going to believe, I have a white vase like the one in your photo. I bought mine at Ikea.

    YanıtlaSil
  14. sen kendini baya bişey sanmalısın bence :) keşke ben de Londrada keşfedebilseydim Tigerı. :)

    YanıtlaSil
  15. Çok sevdim , bende yapmak istedim. :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...