Benim mutlu minderim...




Kesme biçme yapıştırma işlerinde iyiyim ama tığ işlerinde kardeşim benden çok daha iyidir. Eee herşeyde de ben iyi olacağım diye bir kural yok tabiiJ

Yaklaşık 2 hafta önce Cuma akşamı bir arkadaşımız bize geldi. O şu anda çalışmadığı için kendini el işlerine vermiş. Biz de hemen çoştuk tabii. Benim çoşmam istemek oluyor. Kendime bir minder istedim, en basitinden.  Arkadaşımız o akşam başladı örmeye, neredeyse ön yüzünü tamamladı, ertesi gün de kardeşim arkasını örmeye başladı, yarısını geçti şöyle bir ölçtük ön yüzünden küçük olmuş. Söktü, tekrar başladı, bu sefer de büyük oldu. Sökmeyelim ön yüzünü bir-iki sıra daha örüp büyütelim dedik. Ördü, bu sefer arka taraf yine anlamsız oldu. Birleştirmeye başladı iki tarafı ama uyuşmadılar, ütü ile genişletmeye çalıştı…
Sonuçta bir minderim oldu ama epey bir uğraşarakJ
Ben sevdim, hem bu daha ilk deneme. Kardeşim gerçi eski dantelcilerdendir. Küçükken ben ağzım bir karış açık televizyon seyrederken o arkadaşıyla sokakta volta atarak dantel örerdi.


Bu sarı yastıktaki beyaz dantel de yıllar yıllar öncesine ait onun bir eseri.. Balıkesir’e gittiğimde buldum getirdim. Sonra IKEA’dan bu sarı yastığı alıp üzerine diktik.
Şimdi kendine yatak örtüsü örüyor, hani şu kare kare olanlardan. Tabii yatak örtüsü her an diz battaniyesine dönüşebilir ama şimdilik iyi gidiyor. Ben bilgisayar başında birşeyler ile uğraşırken yan taraftan; “oof yine yanlış yapmışım… haydaaa üç köşeyi birden eklemişim. Amanın aynı renkler yan yana gelmiş… aa yok sökemem, anlaşılmaz”  gibi kendi kendine konuşmalar yükseliyor…
Geçen gün çok güzel renklerde bir sürü ip aldım. Anneme telefonda “Altınoluk’taki sandalyelere minder öreceğiz” dedim. “Pişik mi yapacaksın bizi” dedi…  Bizde oturmayız üstlerine sadece koyar uzaktan bakarız..
Bazılarında da hiç zevk yok...:)


I am very good on the craft jobs. but  on the crochet jobs , my sister better than me. Of course I can not be number one every subject:)

 
About 2 weeks ago, a our friend came to us. She is not working these days and She addicted crochet. We admire her crochets a lot .. I wanted a cushion from her and she started that momentJ  Front side was almost finished. Next day my sister continued to weave my cushion. But she could not knit front and back as the same size. Firstly, back side was smaller than front. She unraveled back side, then  knitted it again.  Continued in this way. Anyway, finaly I have a happy cushion. This is a first trial:)




in the past when I watched tv as hypnosis, my sister used to knit while she was walking… 

This lace on the yellow pillow made by my sister. I found this lace when I went to Balıkesir (my parent live there). Then I bought this yellow pillow from ikea and we sewed my sister’s lace on this pillow.
Now my sister is kniting a bedcover. Of course, at any moment the bedcover can return a blanket:)

When I am in front of  my computer, my sister speaks yourself.. “ again I did mistake… incorrectly merged… I can not unravel again…...”
Recently, I bought a very nice colored ropes . I said to My mom on the phone "we will knit cushions for your chairs in Altınoluk" (They live in Altınoluk durin the summer) 
"they can make us rash in this hot days," she said ...
We can put on the chairs and just look them. Some people do not have any pleasure:)


23 yorum :

  1. Bizde ablam örgü ve dantelde beceriklidir. ben bu sene heves ettim ve motifli bir battaniye ördüm, tabi abalam öğretti. Çok zevkli bir şeymiş, akşam iş sonrası stresini alıyor. Sizin minderde çok güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum renkli örtüleri

    cıvıl cıvıl iç açıcı

    annemi ikna etmeye çalışıyorum örsün diye

    senin ellerin yok mu sen ör diyor ama ikna edicem kararlıyım

    benim ellerim varda nakış işlemekle meşgul :)


    annemde bu ara şal örmeye taktı
    gittiğim yere hediye götürücem diyor :)

    bu arada kullandığınız ipin markası nedir

    YanıtlaSil
  3. Örgü örmek için bile bir sürü girişimim oldu hiçbiri başarı ile sonuçlanmadı.Tığ işi ise asla yapamam sanırım.Ama şöyle bir yastığı ise yapmayı çok isterdim.Çok güzel,rengarenk..
    Sarı yastık üzeri dantel de iyi fikir denesem mi acaba:))

    YanıtlaSil
  4. Ben'de kare kare bir örgü başladım hem de kırmızılı :)
    Sarı mindere bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlısın ! Seni çok seviyorum ben ! Altınoluk akşamları serin olur oturursunuz ailecek sıcak sıcak değil mi ama ?

    YanıtlaSil
  6. şu sarı yastığa dikme fikri iyiymiş. benim de var lisedeyken yaptığım birkaç tane. böyle bişey düşünebilirim. sağol :D

    YanıtlaSil
  7. yastık çok güzel, ellerinize sağlık, şık ötesi :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel renkler,dantel ve örgüde ben de başarılıyımdır:)
    Şimdi canım çekti bende mi yapsam?
    Sağlıkla kullanın,bu arada sarı yastık da çok yaratıcı...

    YanıtlaSil
  9. Mahvettin beni! Ne var ne yok beğendiğim, hasret çektiğim, benim olmasını istediğim gerek maddi gerekse manevi, sokuyorsun gözüme gözüme.. Tığ işiyle her şeyi severim. o kare motiflerin delisiyim.. yatak örtüsü yahut koltuk örtüsü hayalimdir.. bir kere yaptım renklerini sevmedim, bir arkadaşıma hediye ttim..

    YanıtlaSil
  10. yastığı bir parçayla ne kadar özgün hale getirmişsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Hande; Her evde bir kişi becerikli galiba bu örgü konusunda.. Ama ben de kararlıyım öreceğim bunlardan. Gerçekten de stres atmak için birebir.

    Muhabbet sofrası; Maşallah sen de nakış işliyormuşsun.. Aslında ne yaptığımız önemli değil önemli olan tutkuyla zevk alarak birşeyler üretmek. annen o şalları örerken kimbilir nasıl mutlu oluyordur. Varsın onlarca örsün..

    Yıldız ; Eminim sen de başka birşey de çok iyisindir. Bence şu anda senin en güzel meşgalen Demir'dir:)

    Sedo kız; Senin el işlerinle kimse yarışamaz zaten. Şu kırmızılı örtüyü de biran önce görmek için can atıyorum.

    colette; Siz benim ilk göz ağrımsınız. Ben de sizi çook seviyorum.. Hem annemide yarın arayıp söyleyeceğim "serin akşamlarda istersin ama aahh olsa bir minderim" diyeceğim...

    Neşeli Günler ;Aslında yastığı da kendimiz dikebilseydik harika olurdu. Ama dikiş makinam yok. İleride basit bir tane almayı düşünüyorum gerçi kardeşim artık benim hobi masraflarımdan yaka silkiyor.. Dur bakalım bir punduna getirebilirsem harika olacak...

    Maya'nın cicileri; Çok teşekkür ederiz efendim.. Bizde sizin en son boyadığınız cam tepsiye hasta olduk:)

    Baykuş Gözüyle; Senin gibi yetenekli birinin örgü işinde başarısız olabileceğini düşünemem zaten... Bence sende başla, gerçi yaz akşamları için değil de kış akşamları için ideal bir uğraş..

    Deli Anne; Belki atalarımızdan dolayı bir kan bağımız vardır:))

    Zeynep; çok teşekkür ederiz.

    Böyle geç vakit toplu cevap yazdığım için kusuruma bakmayın. İş yerindeysem hemen postu yayınlayıp sizlerin bloglarını gezmeye başlıyorum işten fırsat buldukça. O yüzden de ancak eve geldiğim de güzel mesajlarınıza cevap yazabiliyorum.

    Öpütüm Herkesleri...

    YanıtlaSil
  12. Muhabbet sofrası; Akşam unutmuşum bakayı, sabah işe gelmeden baktım. NAKO'ymuş bizim iplerin markası...

    YanıtlaSil
  13. dikiş makinası lazım gerçekten,ama ya sıkılır bi kenara sehpa görevi görsün diye bırakırsam düşüncesi aldırmıyor bana da. aslında şu hani minik makinalar var ya. onlardan alsak bile böyle küçük parçalara yeter sanırım .

    YanıtlaSil
  14. Ayda, my dear, I am here admiring your posts so much. These photos of this corner of your home are just adorable. I just love the pillows - de crochet one, and the yellow one with the lace. They are beautiful, and that white chair is adorable as well.

    YanıtlaSil
  15. Neşeli Günler ; Evet bende kocaman bir şey almak istemiyorum ARTES diye bir markanın küçücük ve çok ucuz dikiş makinaları var, onlardan alınabilir aslında.

    YanıtlaSil
  16. Regina; You are always so kind. thank you for your nice words and visit my blog.

    YanıtlaSil
  17. annenin her söylediğini ingilizceye çevirmek zor iş usta. "they can make us rash in this hot days" :)))

    YanıtlaSil
  18. hahahahaa :) ben uyduruyorum birşeyler artık kim ne anlarsa, lakin hem annemin lafları hem de benim bozuk Türkçemi bu pre-intermediate ingilizceyle çevirmek çok zor oluyor...

    YanıtlaSil
  19. bayıldım bayıldım o sarı yastığa. az once gittim aldım iki farklı renk evde de danteller var ama ben nasıl dikecegimi bilmiyorum. nasıl diktin onu oraya????

    YanıtlaSil
  20. yaaptım yaptımm ben de benzerini yaptım ve harika oldu. şirin şirin duruyor salonumda. ilham için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  21. Splendor; Ellerine sağlık eminim çok da harika olmuşlardır.. Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  22. It looks so pretty! Your sister must have been very proud...and you also :).
    xo

    YanıtlaSil
  23. Ay ne hoş bir yazı, aile diyaloğuna da bayıldım. İlk yorumum böylece bu samimi yazıya kısmet oldu:) Ben de tığ işi hastasıyımdır, her gördüğüm motif fotoğrafını bir yere kaydedip bakıp duruyorum bir gün hepsini yapacağım diye, ama iş güç çocuk derken vakit kalmıyor:( Şu yastıklar iyice gaza getirdi beni, yakında başlayacağım gibi:) Ellerinize sağlık abla-kardeş;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...